Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Noua viziune de GEOPOLITICA ACTUALA
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Mese
Fri Apr 22 2016, 04:26PM
Registered Member #1078

Oricum asa cum zicea acel domn: ce suntem noi aici (inclusiv aici la sf) este doar un warm-up pt ceea ce va urma...
Back to top
1 User said Thank to Mese for this Post :
 criss-cross (24 Apr 2016, 21:57)
Boribum
Fri Apr 22 2016, 09:20PM
boribum
Registered Member #2395

Traiasca viata de apoi,adica. OK !
Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
Mese
Sun Apr 24 2016, 04:05PM
Registered Member #1078

A se citi cu atentie:

Luni seară, la Genevilliers, Nadia (16 ani) aștepta tramvaiul. Până aici nimic ieșit din comun, numai că Nadia purta fustă, ceea ce în cartierul ăla, altădată francez, este azi un semn gratuit de bravadă sau un veritabil act de inconștiență. Adolescenta noastră s-a convins de asta. Mai întâi, câteva tinere s-au apropiat de ea și i-au atras atenția asupra ținutei necorespunzătoare. S-au mulțumit doar cu atât și și-au văzut de drum. Câteva minute mai târziu, alte trei adolescente au remarcat-o și i-au făcut și ele observație, de data asta pe un ton mult mai dur. Nadia a urcat în tramvai, urmată de cele 3 tinere. Acolo, lecțiile de “bună ținută” au continuat, și asta pentru că nimic nu se schimbase în bine – Nadia continua să poarte provocatorul obiect vestimentar. Așa că a fost înhățată de păr si coborată, forțat, la prima stație. Acolo, tânăra franțuzoaică a aflat nu numai că este o “curvă”, dar, ca să nu-și uite recent dobândita identitate, a fost acoperită și de o ploaie de lovituri date cu pumnii și picioarele. În final, o tânără domnișoară “de peste mări”, binecrescută, 1,90 m și 90 de kilograme, a făcut-o knockout cu câteva puternice lovituri de genunchi aplicate în plină figură – a se vedea filmul video.

Abia atunci, când “lecția” se transformase în linșaj, câțiva dintre spectatori au intervenit. Nadia a fost dusă, în comă, la spital. Și-a recăpătat cunoștiința după mai multe ore. Dacă la Jeddah, Raqaa sau Teheran, patrulele poliției religioase (formate din femei) trasează cu biciul și bastonul limitele decenței feminine, la Genevilliers nu a fost cazul – patrula “miliției de moravuri” nu a acționat din considerente religioase. De altfel, șefa ei – cea care i-ar spune, îndreptățit, lui Serena Williams, “micuțo” – s-a predat în aceeași seară poliției. Are 19 ani și va fi judecată pe 17 mai, când ori va fi amendată, ori condamnata la câteva luni… cu suspendare.

Revoltat, Patrice Leclerc, primarul comunist din Genevilliers, nu și-a arătat solidaritatea cu Nadia îmbrăcându-se în fustă, potrivit unui recent obicei occidental, ci doar a declarat presei: “Nicio presiune morală sau fizică nu va fi tolerată în orașul nostru atunci când este vorba de libertatea femeilor…Nimeni și cu niciun motiv nu poate limita libertatea individuală și colectivă a femeilor de a se îmbrăca cum doresc ele.”

Tâmpit, sau doar naiv, Patrice Leclerc își imaginează că poate obliga viitorul să folosească măsura trecutului. Și asta într-o țară în care “culturile” străine își lărgesc teritoriul și își impun tabuurile, în timp ce cultura gazdă se autoflagelează în drum spre eșafod.

În Franța, din motive de securitate, evreii au renunțat să mai poarte kippa. Treptat, în anumite zone, și franțuzoaicele vor trebui să renunțe la fuste. Așa cum va face și Nadia când va ieși din spital.

LINK
Back to top
Boribum
Sun Apr 24 2016, 04:34PM
boribum
Registered Member #2395

Mese, pentru tine, asa, ca te banuiesc om serios (adica nu vreun pustan cu probleme adolescentine si frustrarile adiacente) : în niciuna dintre sursele astea pe care zici tu ca trebuie sa le citim cu atentie nu vei gasi niciodata nimic altceva decât prostii dintr-astea : povesti bazate pe un pic de real asezonate cu presupuneri si al caror scop e sa te faca pe tine sa ai o anumita idee despre ceva. Ca e vorba de surse franceze, englezesti, românesti, olandeze, americane, etc. "Français de souche" nu e o sursa, de niciun fel. Sunt mii de astfel de locuri pe internet unde vei gasi numai "adevaruri" . Ca idee, tot asa, pentru tine : FdS considera ca extrema-dreapta e prea moale, iar FN-ul e un partid aproape de stânga. Întelegi acum ?

Daca vrei, o sa-ti pun eu poze de pe strazi, si de la Genevilliers, si de la Montreuil, si din Paris, si din Marsilia, si de la Bordeaux. O sa vezi si oameni cu kippa pe cap, si femei cu voal, si nebuni cu castroane de aluminiu pe cap, si câini în lesa, si babe de 100 de ani care fac jogging, si copii cu nas de clown, de toate. E o lume pestrita.

Sigur, daca tu tii cu tot dinadinsul sa vezi o catastrofa acolo unde nu e, atunci nimic nu te poate opri. Dar asta deja e o (alta) patologie, si sper sa nu fie cazul tau. Sper.

Back to top
Boribum
Sun Apr 24 2016, 04:45PM
boribum
Registered Member #2395

OFF-topic: am o vara a carei meserie e sa transmita în direct de la DNA (toti trebuie sa traim din ceva, nu judec nicicum). A venit la Paris, s-a mirat un pic ca lumea nu e îmbracata ca-n romanele lui Balzac si ca nu se arunca litri de Chanel pe strazi, sâmbata a trecut pe lânga Hyper Cacher-ul unde avusese loc atentatul de anul trecut, s-a întors la Bucuresti si a decretat pe FaceBook : "Parisul e sub asediu, evreii sunt baricadati în case, se simte amenintarea în aer".

M-am gândit sa-i spun ca evrei cu kippa pe cap e putin probabil sa vezi sâmbata, ca patrulele de politie si soldati fac parte din peisaj, deja, si ca nu am simtit vreo clipa vreo amenintare plutind în aer (ba dimpotriva, chiar). Dar, pâna la urma urmei, vorbesti când ai cu cine. Când nu, nu. Ea s-a întors la Bucuresti cu convingerea ca mâine sarim în aer (noi toti), eu am ramas în viata mea cu o alta convingere. Asta este, n-ai ce-i face.
Back to top
Mese
Sun Apr 24 2016, 05:51PM
Registered Member #1078

Boribum wrote ...

Mese, pentru tine, asa, ca te banuiesc om serios (adica nu vreun pustan cu probleme adolescentine si frustrarile adiacente) : în niciuna dintre sursele astea pe care zici tu ca trebuie sa le citim cu atentie nu vei gasi niciodata nimic altceva decât prostii dintr-astea : povesti bazate pe un pic de real asezonate cu presupuneri si al caror scop e sa te faca pe tine sa ai o anumita idee despre ceva. Ca e vorba de surse franceze, englezesti, românesti, olandeze, americane, etc. "Français de souche" nu e o sursa, de niciun fel. Sunt mii de astfel de locuri pe internet unde vei gasi numai "adevaruri" . Ca idee, tot asa, pentru tine : FdS considera ca extrema-dreapta e prea moale, iar FN-ul e un partid aproape de stânga. Întelegi acum ?

Daca vrei, o sa-ti pun eu poze de pe strazi, si de la Genevilliers, si de la Montreuil, si din Paris, si din Marsilia, si de la Bordeaux. O sa vezi si oameni cu kippa pe cap, si femei cu voal, si nebuni cu castroane de aluminiu pe cap, si câini în lesa, si babe de 100 de ani care fac jogging, si copii cu nas de clown, de toate. E o lume pestrita.

Sigur, daca tu tii cu tot dinadinsul sa vezi o catastrofa acolo unde nu e, atunci nimic nu te poate opri. Dar asta deja e o (alta) patologie, si sper sa nu fie cazul tau. Sper.

Si cam care ar fi sursele alea credibile de care zici tu? Ca se pare ca nici una citata de noi (cativa) nu face parte din acelea credibile.
Sunt convins ca exista unele, la care nu avem noi access (cel putzin eu).
Si poate ca daca ma chinui bine, as putea gasi pe la stratfor o analiza de asa natura. Dar nu. Pana acuma, ceea ce citesc eu si in randuri si printre randuri este ca lucrurile cel putzin in partea voastra de lume se duc la vale. Dar deocamdata viteza de alunecare este mica. Daca se pare ca va creste.
Si in acelasi timp din cauze "politicaly correcte" nu puteti vedea directia (in jos) in care va duceti din acest punct de vedere.
Evident asta este parerea/perceptia mea personala si nu implica pe nimeni altcineva.
Back to top
Terentius
Sun Apr 24 2016, 07:50PM
Terentius
Registered Member #2186

Mese wrote ...

A se citi cu atentie:
.......
LINK

D-le Mese, parcă nu ştiaţi franceză, la citatele alea mult mai simple din Arletty solicitaţi traducerea.... Întreb şi io, nu dau cu parul. :">
Back to top
1 User said Thank to Terentius for this Post :
Mese
Sun Apr 24 2016, 08:02PM
Registered Member #1078

Terentius wrote ...

Mese wrote ...

A se citi cu atentie:
.......
LINK

D-le Mese, parcă nu ştiaţi franceză, la citatele alea mult mai simple din Arletty solicitaţi traducerea.... Întreb şi io, nu dau cu parul. :">

Evident ca nu stiam/stiu franceza. Iar faza cu domnu' ii tare de tot.

De fapt link-ul este:
LINK
Back to top
Mese
Sun Apr 24 2016, 08:05PM
Registered Member #1078

Si stand si gandindu-ma la discutiile noastre de aici se contureaza 2 tabere ca sa zic asa care tabere fiecare isi sustine pct de vedere prin tot felul de argumente mai mult sau mai putin credibile/oficiale/etc.
Tabara celor care sunt in tara si care cunosc realitatea de aici si cei care sunt plecati din tara si cunosc realitatea locurilor unde traiesc zi de zi.
Si se pare ca cele 2 realitati sunt putzin diferite, nefiind decat putine pct comune intre ele. Si se pare ca fiecare tabara isi da cu parerea despre ceea ce se intampla la ceilalti cu mai mult sau mai putzin succes.
Adevarul nu este absolut si nu este la nimeni. Nici la mine/noi, nici la altii. Doar vedem lucrurile de dincolo prin ochii celor care traiesc acolo si ei la randul lor vad realitatea din tara prin ochii nostri.
Back to top
criss-cross
Sun Apr 24 2016, 08:33PM
Registered Member #4853

Noua viziune geopolitica te da afara din uochii ei si iti pune piedica,iti solicita documentele scolare doveditoare pentru capacitatea academica,iti administreaza vreo doua bobarnace si doua suturi in dos( a se citi fese)daca nu etalezi semantica si limbile straine?!
Back to top
Boribum
Sun Apr 24 2016, 09:00PM
boribum
Registered Member #2395

Mese wrote ...

Si stand si gandindu-ma la discutiile noastre de aici se contureaza 2 tabere ca sa zic asa care tabere fiecare isi sustine pct de vedere prin tot felul de argumente mai mult sau mai putin credibile/oficiale/etc.
Tabara celor care sunt in tara si care cunosc realitatea de aici si cei care sunt plecati din tara si cunosc realitatea locurilor unde traiesc zi de zi.
Si se pare ca cele 2 realitati sunt putzin diferite, nefiind decat putine pct comune intre ele. Si se pare ca fiecare tabara isi da cu parerea despre ceea ce se intampla la ceilalti cu mai mult sau mai putzin succes.
Adevarul nu este absolut si nu este la nimeni. Nici la mine/noi, nici la altii. Doar vedem lucrurile de dincolo prin ochii celor care traiesc acolo si ei la randul lor vad realitatea din tara prin ochii nostri.

Daca vrei tu neaparat "tabere", mai e una, a celor care traiesc în România si stiu foarte bine cum stau lucrurile si aiurea, mai e si cea alora de aiurea care chiar stiu cum stau lucrurile în România si mai e, desigur, si a alora care oriunde ar sta, tot nu vor avea vreodata idee pe ce lume sunt.

Eu chiar nu am disponibilitatea si nici autoritatea de a-ti spune ce e sanatos si ce e nociv (în cazul nostru, românesc, de pilda, generalul Chelaru ar putea fi o autoritate. Daniel Roxin în istorie sau Valentin Vasilescu în politica si geopolitica, la fel.Etc.). Nu ne cunoastem, nu ne datoram nimic unul altuia si într-o lume perfecta, un topic numit " de unde ne informam" ar fi util. Bogdan Calehari (?!?) nu e unul din locurile alea, dar daca tie îti face bine sa afli de acolo cum e lumea, daca tie îti da ceva bun informatia de acolo, daca ce citesti acolo te face sa te culci mai putin nestiutor în fiecare seara, atunci continua. Daca nu, nu .
Back to top
2 User said Thank to Boribum for this Post :
 criss-cross (24 Apr 2016, 21:57) , djebel (25 Apr 2016, 10:19)
Mese
Sun Apr 24 2016, 09:10PM
Registered Member #1078

@b... nu ai cum sa stii cum stau lucrurile peste tot. Pt. ca lucrurile sunt in continua schimbare tot timpul. Si s-ar putea ca lucrurile pe care tu le stiai ca sunt intr-un fel acu' 1 an in Franta sa nu mai fie la fel acuma. Sau daca ai lipsit ceva vreme din tara, lucrurile pe care le stiai ca sunt intr-un fel acuma sa fie altcumva.
Ce vream eu sa subliniez este ca nu stim bine decat lucrurile/mediul in care ne invartim zi de zi. Si nici acela total. Si si atunci ne scapa amanunte din varii motive.
Apoi sa mai si lipsim din mediul respectiv un timp (ca tu ziceai de cei ce traiesc in Romania si stiu f. bine cum este in alte parti. Aceia stiu cum este in alte parti - la nivel superficial doar. Sau doar stiau ce era in alte parti atunci cand au fost pe acolo). La fel cei de aiurea stiu aiurea cum stau lucrurile in Romania. Sau l-i se pare ca stiu. Sau cred ei ca stiu. De fapt stiu o parte (10-20-50%) din intreg. Restul este intuneric pentru ei sau o lumina prea puternica ce ii impiedica sa vada.
Intradevar nu ai putere si nici autoritate. Si nici cei de care pomenesti.
Doar ca din ce citim/invatam/gandim/etc ne facem propria noastra parere si viziune geopolitica despre mediul actual. Si la ea contribuie si g. Chelaru, si Roxin, Si Clehari (cine o mai fi si asta) si pana la final fiecare vine cu ceva cu care se va contrui un @b, un @m, @etc.
In fiecare seara, credema ca ma pun in pat obosit de la munca. Si sincer sa fiu ma pun in pat in siguranta. Cu siguranta (cel putin in zilele astea) ca nu sunt trezit de batai in usa sau de focuri de arma, sau de soldati care vor sa imi intre in casa ca au auzit ca un oarecare terorist a intrat in zona asta sau orice alt motiv de nesiguranta.
Si sentimentul acesta vreau sa fie cat mai mult. Si daca pot sa contribui si eu la asta (si cred ca o fac in felul meu) cu mare interes o fac.

[ Edited Sun Apr 24 2016, 09:19PM ]
Back to top
 criss-cross (24 Apr 2016, 21:56)
Mese
Sun Apr 24 2016, 09:15PM
Registered Member #1078

criss-cross wrote ...

Noua viziune geopolitica te da afara din uochii ei si iti pune piedica,iti solicita documentele scolare doveditoare pentru capacitatea academica,iti administreaza vreo doua bobarnace si doua suturi in dos( a se citi fese)daca nu etalezi semantica si limbile straine?!

???? Pe cuvant ca nu am inteles nimic. Si am citit de mai multe ori textul...
Back to top
justme
Sun Apr 24 2016, 09:44PM

Registered Member #2073

@criss-cross
Dacă ai ceva de spus pe subiect, bine. Dacă nu, abtine-te. Multumesc.
Back to top
1 User said Thank to justme for this Post :
Mese
Sun Apr 24 2016, 10:15PM
Registered Member #1078

@just... merci ca mi-ai sters prostiile de duplicate.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF