Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Noua viziune de GEOPOLITICA ACTUALA
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
alexius
Wed Jul 20 2016, 12:38AM
Registered Member #2949

Erdo o să și-o ia rău în barbă dacă crede că niște scuze spuse la repezeală vor transforma Rusia în amic. Bine, chiar și într-o relație de prietenie, "concubinaj", tot Rusia e aia care te așteaptă cu parul să te pocnească în cap.

Cu rusia, trebuie să te porți ca și cu un câine nărăvaș, în fiecare zi două-trei cravașe peste bot, preventiv.

Rusia are propria agendă și aia se numește, când și rușii își mai permit să viseze ca în secolele 18-19, Bosforul și de ce nu Constantinopolul, capitala Ortodoxiei și a vechiului Bizanț.

Mie îmi plăcea mult Turcia acum câțiva ani. Era un model de succes economic, de conviețuire pașnică multi-religioasă, fără excese marxist-bruxelleze. Acum e cu totul alta țară acolo.
Oamenii sunt atomizați, întorși cu cheia pe panta naționalismului și fanatismului sunnit.

Dacă înainte sunniții mai beau un ceai cu aleviții din Istanbul, acum îi înjunghie.
Back to top
3 User said Thank to alexius for this Post :
 Boribum (20 Jul 2016, 00:42) , Terentius (20 Jul 2016, 09:32) , djebel (21 Jul 2016, 20:47)
Boribum
Wed Jul 20 2016, 12:41AM
boribum
Registered Member #2395

Mihais wrote ...

Muntii,raul,ramul.Cati mai sunt is buni.

Sa nu-mi spui ca te bagi în tunelurile de sub Bucegi !? Ar fi bun un prizonier turc : face braga, face cataifuri, apa rece...trece razboiu' ! La suprafata desfasuram toate cele 5 F-16 (mai multe nu mai ramân, unul cade, altul se strica, altul se fura...ca la noi) si ambele fregate, cu vâsle cu tot. Pe "Delfinul" lipim o aripioara de rechin, si-i speriem cu texte : "Marea Neagra e plina de rechini, pe asta l-am prins dar ceilalti va manânaca" ! Sau le vindem mercur, se îngreuneaza si nu se mai pot misca din loc.

Tactici avem, daca gasim si strategia, în încurcatura asta de lume, n-ar fi rau.
Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 Wolfenstein2 (20 Jul 2016, 07:29)
Boribum
Wed Jul 20 2016, 12:56AM
boribum
Registered Member #2395

alexius wrote ...

Mie îmi plăcea mult Turcia acum câțiva ani. Era un model de succes economic, de conviețuire pașnică multi-religioasă, fără excese marxist-bruxelleze. Acum e cu totul alta țară acolo.
Oamenii sunt atomizați, întorși cu cheia pe panta naționalismului și fanatismului sunnit.

Pentru cei interesati de întelegerea situatiei religiei în Turcia, un articol bine documentat si bine scris. Poate ar trebui pus la "Islam" dar fiind vorba de Turcia îl las aici : LINK
Back to top
2 User said Thank to Boribum for this Post :
 Terentius (21 Jul 2016, 15:42) , djebel (21 Jul 2016, 20:47)
Mihais
Wed Jul 20 2016, 09:05AM

Registered Member #2323

Boribum wrote ...

Mihais wrote ...

Muntii,raul,ramul.Cati mai sunt is buni.

Sa nu-mi spui ca te bagi în tunelurile de sub Bucegi !? Ar fi bun un prizonier turc : face braga, face cataifuri, apa rece...trece razboiu' ! La suprafata desfasuram toate cele 5 F-16 (mai multe nu mai ramân, unul cade, altul se strica, altul se fura...ca la noi) si ambele fregate, cu vâsle cu tot. Pe "Delfinul" lipim o aripioara de rechin, si-i speriem cu texte : "Marea Neagra e plina de rechini, pe asta l-am prins dar ceilalti va manânaca" ! Sau le vindem mercur, se îngreuneaza si nu se mai pot misca din loc.

Tactici avem, daca gasim si strategia, în încurcatura asta de lume, n-ar fi rau.

Nu cred ca in tunel. Doar ca alianta aia estica de ziceam mai la deal a fost tot timpul,in mintea mea care este,indreptata si catre muscali si catre sud.

Care sud,odata unit cat de cat,trebuie tinut departe de tot,pe malul lor de mare.Cu tot cu coloana lui a 5-a.
Back to top
Terentius
Wed Jul 20 2016, 09:31AM
Terentius
Registered Member #2186

Apropo de coloana a V-a, de luni seara, aerul este deja mai respirabil în net-ul românesc. A fost închis site-ul Russia Today în limba română.
Back to top
Mihais
Wed Jul 20 2016, 09:43AM

Registered Member #2323

Mai trebe lucrat nitel la centrul cultural rus.
Back to top
Mihais
Wed Jul 20 2016, 02:42PM

Registered Member #2323

Evolutia interesanta in Turcia e ca ofiteri kemalisti incep sa ia locul celor demisi.Ideea fiind ca Erdogan nu tine sa-si distruga complet armata.
Back to top
alexius
Wed Jul 20 2016, 04:19PM
Registered Member #2949

Mihais wrote ...

Evolutia interesanta in Turcia e ca ofiteri kemalisti incep sa ia locul celor demisi.Ideea fiind ca Erdogan nu tine sa-si distruga complet armata.

Interesantă afirmaţia dar nu ştiu pe ce te bazezi. Nu oferi niciun link.

Erdo este de 13 ani la putere în prima fază în calitate de premier şi de doi ani în calitate de preşedinte.
Cred că în toată această perioadă a avut grijă să epureze Armata de elemente "ostile", kemaliste. Chiar nu ştiu dacă au mai rămas în eşaloanele inferioare oameni cu asemenea educaţie/opţiune.

Back to top
Mihais
Wed Jul 20 2016, 04:41PM

Registered Member #2323

Am dat si io un strigat pe goarna online,pana la osmanii cu care am avut ceva afaceri.Sa-i intreb de sanatate,daca le e bine etc... Mint aia,mint si io.Ei ziceau ca adevaratii meseriasi au fost saltatii de pe vremea operatiunii Barosul si de cand cu Ergenekon.Astia de acum ar fi intradevar oamenii lui Gulen (????).
Amu,Seitan stie.Cert e ca pana acum au saltat o treime din generali.Zvonul e ca-n locul locul lor ar veni unii din fostii oprimati,pt ca altfel li se duce armata pe pustie.Iar interimari ar fi adversari din armata ai rasculatilor,ergo din aia din vechea armata.

Parerea mea este ca se lanseaza multe zvonuri,pt ca asa e planul sa fie cat de mult haos.

Cert e ca ofiterii inferiori au crescut cu Erdogan in capul statului.Cand au terminat maiorii si capitanii academia,a venit asta la putere.

Asta cica ar fi o inregistrare al unui atac asupra hotelului lui Erdogan.Faptasii ar fi o unitate cautare-salvare.https://www.youtube.com/watch?v=fF6pS6bM3yk
Back to top
alexius
Wed Jul 20 2016, 05:25PM
Registered Member #2949

Un articol din 2011
Turcia lui Atatürk nu mai există
Pentru prima oară în istoria modernă a Turciei o dispută între guvern şi liderii armatei s-a încheiat vineri cu demisia şefului Marelui Stat Major, Işik Koşaner, şi şefilor armatei de uscat, marinei şi aviaţiei. De sâmbătă, Turcia a intrat într-o epocă în care Armata nu mai poate fi garantul laicităţii.
În prezent, aproximativ 250 de ofiţeri - 173 activi şi 77 în retragere - se află în arest. Majoritatea sunt închişi în legătură cu Operaţiunea Barosul şi aşteaptă de ani buni să li se aducă acuzaţii oficiale. Printre aceştia se află şi 40 de generali, aproape o zecime dintre comandanţii militari turci.

LINK
Back to top
Mihais
Wed Jul 20 2016, 10:54PM

Registered Member #2323

Aliatii de nadejde mai nou aresteaza elevi din licee militare.Oare la astia e cu arestarea minorilor?9
Back to top
alexius
Thu Jul 21 2016, 03:21PM
Registered Member #2949

14 nave turcești de război au "disparut" dupa lovitura de stat esuata. De asemenea turcilor nu le ies la inventar 42 de elicoptere.
Cele 14 nave care au disparut erau in misiune in Marea Egee si in Marea Neagra. Acestea nu s-au mai intors la baze dupa esuarea loviturii de stat.

Presa speculeaza ca navele s-ar fi indreptat spre Grecia, unde echipajele ar incerca sa obtina azil. Reprezentantii guvernului sunt de alta parere: „Este posibil sa existe celule in adormire care ar putea invcerca sa deturneze elicoptere sau sa recurga la acte de violenta impotriva demonstrantilor pasnici si a cladirilor guvernamentale”.

Luni, presa din Turcia a anuntat ca 42 de elicoptere militare sunt date disparute.

LINK
LINK
LINK

Peste câteva zile poate mai descopera ca le-au dispărut şi nişte F-16.
Back to top
Mese
Thu Jul 21 2016, 09:04PM
Registered Member #1078

Oricum nu ii de bine cu turcii. Stare de urgenta aproape de gradina noastra. Nu prea ii de cantat.
Ii de facut planuri asa cum zicea @mihais... Cu totii trebe sa ne facem planuri mai pe termen scurt si mediu. Ca nu se stie.
Iar de evoluat lucrurile cred ca vor stagna in viitoarele saptamani. Dupa ce omu' se va satura de arestat, isi va pune oamenii la locurile dorite, o sa primeasca peste bot de la americ cererea de extradare si o sa se potoleasca.
Si va putea domni in pace ca un adevarat sultan. Se va alia cu rusii si cu iranienii ca "sa faca pace" in OM. Dar vorba cuiva, rusi cuminti fara pretenii imperialiste nu prea sunt. Asa ca nu ii sigur de loc ce evolutie va avea aceata relatie.
Indiferent de ea, noi ca si tara trebuie sa ne vedem interesul. Schimburi comerciale cu turcii (ca oricum sunt) cat mai multe, am inteles ca s-a dat drumul la ceva programe de modernizare la navele noastre, cu ceva avioane (poate mai mult de 5), cu ceva tancuri (ca si asa sunt vreo 80 prin zona) poate om birui... macar psihologic.
Back to top
Panzerjagger92
Fri Jul 22 2016, 03:26AM
Registered Member #9827

Alexius, voi explica oricum, unii vecini mai estici ai Romaniei cu care nu am fost cam niciodata in relatii bune, in prezent si mai ales in trecut. Pentru unii sau chiar mai multi e satisfacator sa vezi cum vecinul din estul apropiat e luat la palme si bani marunti de copacul din a carui aschie e.
Sau ironia faptului ca Turcia a avut o semirascoala esuata destabilizatoare pe plan politic si al securitatii sale interne, adaugand deja la problemele economice si etnico-religioase pe care le avea deja.
Intre care baubaul rusesc e secatuit economic.

Si singurul inconvenient fiind faptul ca se intampla in proximitatea tarii noastre.

Back to top
Mihais
Fri Jul 22 2016, 08:11AM

Registered Member #2323

Fii amabil,incearca sa fii mai explicit,te rog.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF