Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Noua viziune de GEOPOLITICA ACTUALA
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Boribum
Sun Aug 28 2016, 01:40PM
boribum
Registered Member #2395

În uichend sunt alte chestii de facut, alte gânduri de avut. E vreo urgenta, ceva, au aparut chestii noi la "Carturesti" ?

Back to top
criss-cross
Sun Aug 28 2016, 03:37PM
Registered Member #4853

apkah wrote ...

E week-end.Echipa franceza e libera.

Variante off topic
...echipa poate avea un singur membru!
...un singur membru face cat o echipa!
...banuim ca echipa are weekend liber!
...cum s-o descurca echipa cu ea insasi cand geopolitica actuala ii permite sa aiba weekend!? ( asta am vazut)
Back to top
Boribum
Sun Aug 28 2016, 04:36PM
boribum
Registered Member #2395

Într-unul dintre cartierele în care am copilarit se întâmpla (mai degraba des decât rar) sa se iste tot felul de batalii între gasti . Motive rizibile si puerile, dar pe vremea aia era suficient un " l-a batut fraxu lu' Morcov pe Sorin" pentru a organiza expeditii punitive la 200 de metri distanta. Altminteri,adversari eram niste pusti de 12-14 ani care la vârsta aia se jucau înca "de-a Winnetou" si cereau voie sa mai stea afara "înca 5 minute, si vin!".

Ei bine, în toate bataliile astea iscate din te miri ce, de fiecare data când mâncam bataie era din pricina tatalui unui dintre adversari ("are 2 metri, bate ala toata strada!") sau a unui var (" ie boxior, campion national") sau a unui frate (" face karaté de 10 ani!") sau a unei organizari demne de forte speciale ale adversarului. Niciodata nu-mi amintesc sa fi spus "ne-au cam batut aia, dar e adevarat ca în loc sa ne uitam dupa ei, noi ne uitam dupa corcoduse prin copaci si degeaba am plecat 10 , ca la locul luptei am ajuns trei ". Eram mereu învinsi de niste adversari superior numeric, tactic, motivational, împptriva caruia nu avusesem nicio sansa dintru bun început.
La fel se întâmpla si la ceilalti, când se întâmpla sa câstigam noi.

Cam asa e nu "echipele" astea. Daca nu ni le imaginam astfel , echipe echipate puse pe calcat bombeuri nelustruite si cu doctrine rele pe care vor sa ni le bage pe gât cu orice pret, e trist si ne trezim fata în fata cu tot ceea ce putem fi. Ceea ce nu e prea vesel, daca ne gândim un pic.
Back to top
apkah
Sun Aug 28 2016, 07:58PM
arcan
Registered Member #566

Eu nu am nominalizat,dar s-a simtit Boribum cel activ si doamna Criss-Cros cea critica`n toate.
Ai grija cu revista aia ca e haram femeia fara hijab sau burka sau curka ..cum s-o numi...
Back to top
Boribum
Sun Aug 28 2016, 10:26PM
boribum
Registered Member #2395

Spune mai bine ca îti era dor de mine sau ca se aglomerasera mesajele de la cititorii aia care nu îndraznesc sa se exprime si pe care-i reprezinti tu. Asta pot sa înteleg.
Cu madama din poze nu avea grija. De aceleasi remarci ar avea parte si la Mecca, si la biserica din sat. Unii i-ar taia capul, altii ar viola-o, fiecare dupa cutume.
Back to top
apkah
Sun Aug 28 2016, 10:51PM
arcan
Registered Member #566

Asa crezi sau asa stii? Ca e o mare diferenta.
Back to top
alexius
Mon Aug 29 2016, 05:28PM
Registered Member #2949

Visul urât s-a adeverit.
TURCIA aliată cu ISIS contra kurzilor din nordul Siriei.
Jihadişti ai STATULUI ISLAMIC luptă cot la cot cu rebelii sprijiniţi de armata turcă
Americanii i-au lăsat baltă pe kurzi, iar aceştia vor trebui să se descurce cum pot. Aceştia

Kurzii s-au dovedit cea mai eficientă forţă terestră în lupta contra Statului Islamic iar acum riscă să fie zdrobiţi de armata turcă şi de jihadişti. Americanii refuză să comenteze. Totul pare deja acceptat la Washington. Obama a acceptat şantajul ori pare să fie paralizat în luarea oricărei atitudini. Acesta pare mai degrabă interesat de camapania electorală internă.

Numeroşi corespondenţi din regiune semnalează un fapt halucinant, dar nu neapărat surprinzător pentru cei care cunosc duplicitatea despotului de la Ankara: mulţi dintre teroriştii ISIS care s-au retras din oraşul sirian Jarablus fără să tragă vreun foc de armă ar fi trecut graniţa în Turcia de unde au revenit în Siria, alături de armata turcă, îmbrăcaţi în rebeli opozanţi ai lui al-Assad şi intepretând lamentabil rolul de vânători de jihadişti ai Statului Islamic.

Forţele susţinute de armata turcă înaintează pe trei direcţii, parcurgând aproximativ 15-17 de kilometri pe zi dintr-o fâşie de 100 km.

Debka.com mai scrie că unele sate au fost pur şi simplu rase de pe faţa pământului de aviaţia şi tancurile turceşti. Cel puţin 35 de persoane au murit în urma confruntărilor de duminică iar în total, după cinci zile de lupte, pierderile de vieţi omeneşti ridicându-se la 150 în rândul kurzilor şi 60 pentru turci.

LINK
Back to top
djebel
Tue Aug 30 2016, 12:31PM
Registered Member #3603

apkah wrote ...

Off-topic
Stiu, n-ai nominalizat.
Auzisem de tripleta Boribum-Terentius-djebel, dar de echipa franceza inca nu. Legatura Boribum-Franta este mai mult decat evidenta (din motive arhicunoscute) si tinand cont de faptul ca o echipa are cel putin doi membri , inseamna ca pe langa Boribum s-a "insinuat" si umilul meu personaj (despre @Terentius nu am cunostinte ca l-ar lega ceva de Franta). Multam fain! Bineiteles, asta daca nu exista cumva mai multi Boribumi.
Back to top
Terentius
Tue Aug 30 2016, 01:12PM
Terentius
Registered Member #2186

djebel wrote ...

apkah wrote ...

Off-topic
.....despre @Terentius nu am cunostinte ca l-ar lega ceva de Franta

Nişte ani, ăia micii, primii 5-6, care contează şi fac diferenţa, crescut într-un mediu bilingv, francofon. La modul cel mai propriu. Probabil şi de acolo vine predilecţia mea spre limbile străine. Nu am călcat în viaţa mea în Franţa.
Back to top
1 User said Thank to Terentius for this Post :
 Boribum (30 Aug 2016, 16:04)
apkah
Tue Aug 30 2016, 01:35PM
arcan
Registered Member #566

djebel wrote ...

apkah wrote ...

Off-topic
Stiu, n-ai nominalizat.
Auzisem de tripleta Boribum-Terentius-djebel, dar de echipa franceza inca nu. Legatura Boribum-Franta este mai mult decat evidenta (din motive arhicunoscute) si tinand cont de faptul ca o echipa are cel putin doi membri , inseamna ca pe langa Boribum s-a "insinuat" si umilul meu personaj (despre @Terentius nu am cunostinte ca l-ar lega ceva de Franta). Multam fain! Bineiteles, asta daca nu exista cumva mai multi Boribumi.

Nu stiu de ce te simti tu nominalizat.O spun si am mai spus-o:
Parerea mea si nu numai este ca pe contul Boribum scriu mai multe persoane.Cu personalitati si intonatii destul de distincte.
La asta era aluzia mea cu ,,echipa franceza,,.
Doamne,ce sensibili mai sunteti cate unii....
Back to top
djebel
Tue Aug 30 2016, 01:52PM
Registered Member #3603

apkah wrote ...

Doamne,ce sensibili mai sunteti cate unii....

Deloc, dar includerea in respectiva echipa chiar ma complimenta.
Cat despre personalitati si intonatii, ma rog, depinde de Eu-l momentului: copil, adult, parinte. Toti o facem. Chestie de analiza tranzactionala.

@Terentius, multumesc pentru sinceritate.
Back to top
Boribum
Tue Aug 30 2016, 04:10PM
boribum
Registered Member #2395

Întelegeti, dom'le, o data pentru totdeauna : e mai reconfortant sa crezi ca unu' e unii, ca e multi si are interese.

Bineînteles ca tonul e diferit. Uneori, functie de unde ma prinde timpu' liber, scriu chiar si cu diacritice. Ala cu dubii sa ma contacteze în privat, daca le are, dubiile alea, sa le spulberam. El, nu frate-sau <:-P

Edit : nu aparea iemoticonu'.
Re-edit : nici acu' nu apare. E unu' cu un coif care scoate limba.

[ Edited Tue Aug 30 2016, 04:30PM ]
Back to top
Boribum
Tue Aug 30 2016, 04:20PM
boribum
Registered Member #2395

djebel wrote ...

Deloc, dar includerea in respectiva echipa chiar ma complimenta.

Sincer sa fiu, complimentarea e reciproca : ma simt onorat de asemenea echipa, chiar daca-i mica si nu reprezinta "vocea poporului cu barda-n mâna". Poporul ala speriat sa se exprime, ca daca ar face-o ar comite trei silogisme, doua paralogisme (noteaza, Baba Apkah, sunt cuvinte noi, îti vor folosi odata, în colocviile cu majoritatea tacuta care te-a facut purtatorul ei de cuvânt...sau doar asa te prezinti tu) si cinci greseli gramaticale elementare în lupta de aparare a natiei pe internet.

Back to top
Boribum
Tue Aug 30 2016, 04:22PM
boribum
Registered Member #2395

Bun, geopolitic vorbind, ce se mai aude de propunerile alea românesti în legatura cu forte navale comune ale Marii Negre, româno-turco-bulgaresti ?
Back to top
Mihais
Tue Aug 30 2016, 05:04PM

Registered Member #2323

Intrebarea e pusa la misteaux?
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF