Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Noua viziune de GEOPOLITICA ACTUALA
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
djebel
Mon Oct 17 2016, 12:59PM
Registered Member #3603

Alexandre de Marenches explica ce si cum e cu asasinatele in numele statului.
Back to top
1 User said Thank to djebel for this Post :
 Boribum (17 Oct 2016, 17:14)
Mese
Mon Oct 17 2016, 02:02PM
Registered Member #1078

Boribum wrote ...

Mihais wrote ...

Daca tii minte,voroveam noi amu ceva vreme despre etapele evolutiei unei insurgente.Asta cu asasinatele era p'acolea.Cand treaba deja se nasolea.

Vu zet dan zun grav confiuzion. Asasinatele astea "pe alese" se fac demult si se vor face multa vreme de-acum încolo. N-are nicio legatura cu vreo insurgenta ci cu "interesul superior al Statului" ( cum se zice p-aiclea) chestie care tradusa în limba noastra de oameni normali înseamna ca statul transgreseaza legile (toate legile) atunci când considera ca singura solutie e eliminarea unei persoane. Nu exista proces, nu exista acuzare, nu exista aparare, exista doar un ordin al presedintelui care zice "Go for it !". N-are treaba cu vreo insurgenta ci cu ajustarea mersului Istoriei.

Uneori, unele operatiuni d-astea sunt comice (vezi cazul Dubai, Mossad &Co) , altele par opera unor copii ("Rainbow Warrior") dar cele mai multe ramân necunoscute (din fericire).

Referitor la procesul in "lipsa" pentru persoana respectiva. Auzisem la un moment dat ca acest tip de proces s-ar practica la israel. Adica cel ce urmeaza sa "plece" este reprezentat de un avocat si procesul respectiv are toate caracteristicile unui proces normal. Doar ca inculpatul nu este prezent si nici nu stie ca este parte a unui proces. Acuma, acest lucru l-am auzit la nivel de zvon la colt de strada. Daca o fi sau nu adevarat, nu stiu.
Back to top
Terentius
Mon Oct 17 2016, 02:44PM
Terentius
Registered Member #2186

Cam acelaşi sistem s-a practicat în Polonia ocupată de germani în WW2. Cei considerați vinovați de crime contra poporului polonez, SS-işti, gestapovişti, colaboraționişti şi alte subspecii din astea erau judecați de tribunale secrete ale statului polonez, iar cei găsiți vinovați erau condamnați, inclusiv la moarte. Decizia, offcourse, le era comunicată de cei însărcinați cu punerea în aplicare. Adică nu erau pur şi simplu un asasinat aşa, că nu le plăcea freza lu' unul sau altul.

[ Edited Mon Oct 17 2016, 02:45PM ]
Back to top
2 User said Thank to Terentius for this Post :
 Boribum (17 Oct 2016, 17:00) , TATP (20 Oct 2016, 17:04)
Boribum
Mon Oct 17 2016, 05:14PM
boribum
Registered Member #2395

Mese wrote ...

Daca o fi sau nu adevarat, nu stiu.

Din câte au scris despre asta Gordon Thomas ( LINK ) si alti câtiva pasionati/priceputi într-ale Israelului secret, cel care asuma condamnarea la moarte este Primul Ministru, iar acei kidon care pun executia în aplicare sunt exonerati de orice fel de responsabilitate, ei reprezentând bratul armat al Israelului.

Cam la fel e si la altii, europeni si americani. Nu cred ca se fac procese în adevaratul sens al cuvântului, mai ales ca aceste executii sunt extrajudiciare. Multa lume a pus problema legalitatii acestor asasinate , cert e ca au avut, au si vor avea loc.
Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 TATP (20 Oct 2016, 17:05)
alexius
Tue Oct 18 2016, 12:17AM
Registered Member #2949

Boribum wrote ...

Problema cu rusii e ca nimeni nu poate negocia rezonabil cu ei. E usor de zis, dar poate ca daca Patton era lasat sa mearga pâna la Moscova , discutam altfel azi (stiu, Operation Unthinkable zice ca nu era o optiune).

Patton la Moscova Acum să nu exagerăm rolul Armatei a 3-a și a bunului să comandant.

Mai bine memoreaza asta :
"I would rather have a German division in front of me than a French division behind me", George Smith Patton
Back to top
Boribum
Tue Oct 18 2016, 12:35AM
boribum
Registered Member #2395

Încet dar sigur, moare si umorul ala pe care-l mai aveai, Alexius.

Da pagina si spune si contextul zicerii aleia, ca te citesc unii care nu practica decât carti cu poze si nu te pricep.
Back to top
alexius
Tue Oct 18 2016, 12:55AM
Registered Member #2949

Terentius wrote ...

Un citat clasic din generalul Patton, din perioada aceea, care și-a păstrat valabilitatea până azi: „Să ne păstrăm bocancii lustruiţi, baionetele ascuţite şi să prezentăm sovieticilor o imagine de forţă. E singurul limbaj pe care-l înţeleg“.

Contextul e ăsta sau cel puțin atât am înțeles eu.

Dar mie îmi place să extrag din context.
Oricum, Patton la Moscova in 1945 e tare.
Back to top
Boribum
Tue Oct 18 2016, 01:32AM
boribum
Registered Member #2395

Daca "Unthinkable" era thinkable , gasea Patton o masinuta sa ajunga pâna la Kremlin. N-ar fi fost rau, ca de 99 de ani încoace numai de tâmpenii se tine neamu' lu' Popov.
Back to top
Mihais
Tue Oct 18 2016, 08:13AM

Registered Member #2323

alexius wrote ...

Terentius wrote ...

Un citat clasic din generalul Patton, din perioada aceea, care și-a păstrat valabilitatea până azi: „Să ne păstrăm bocancii lustruiţi, baionetele ascuţite şi să prezentăm sovieticilor o imagine de forţă. E singurul limbaj pe care-l înţeleg“.

Contextul e ăsta sau cel puțin atât am înțeles eu.

Dar mie îmi place să extrag din context.
Oricum, Patton la Moscova in 1945 e tare.

Maresalul Montgomery facuse planul de reformare a 40 de divizii germane,care sa sustina cele 90 aliate.Asta e operatia Unthinkable de care vorbeste Boribum.Planul din pacate nu a fost pus in aplicare din cauza de politica.Poporul democrat era satul de razboi.
Tehnic vorbind era un plan cat se poate de realist.
Back to top
Mese
Tue Oct 18 2016, 09:58AM
Registered Member #1078

alexius wrote ...

Boribum wrote ...

Problema cu rusii e ca nimeni nu poate negocia rezonabil cu ei. E usor de zis, dar poate ca daca Patton era lasat sa mearga pâna la Moscova , discutam altfel azi (stiu, Operation Unthinkable zice ca nu era o optiune).

Patton la Moscova Acum să nu exagerăm rolul Armatei a 3-a și a bunului să comandant.

Mai bine memoreaza asta :
"I would rather have a German division in front of me than a French division behind me", George Smith Patton

Ii dragut citatul respectiv.
Back to top
alexius
Tue Oct 18 2016, 10:53PM
Registered Member #2949

Normal că-i drăguț, chiar sugestiv Mese. Declarația asta a lui Patton reflecta părerea americanilor despre camarazii lor francezi.
Back to top
alexius
Tue Oct 18 2016, 11:25PM
Registered Member #2949

Cât despre Operatiunea Unthinkable chiar că e o fantezie. Nu strica și nu strică să faci planuri.

Churchill este primul lider care vede dincolo de vopseaua comunismului și a realizat ce însemna lucrul ăsta precum și felul rusesc de a face politică.

În acel moment, Germania era învinsă după ce occidentalii au refuzat cu încăpățânare orice capitulare separată și orice susținere unor mișcări de răsturnare a regimului nazist.

Armata germană era pusă pe butuci, milioane de soldați vor fi campați în țarcuri imense pe malul Rinului în loc să fie demobilizați. Militarii germani (mai ales cei din Răsărit) au sperat tot timpul războiului că vor fi cândva aliați cu britanicii și americanii împotriva rușilor, fie prin răsturnarea lui Hitler, fie prin răsturnarea întregului regim.

În mai 1945, americanii retrăgeau din trupe și se pregăteau să invadeze insulele japoneze, Churchill se simțea singur în fața sovieticilor care arătau pretenții peste pretenții în toate aspectele ocupației comune asupra Germaniei și nu numai. Povestea războiului civil din Grecia întreținut de Stalin care arăta cât valorau procentele acelea scrise de britanic pe o hârtiuță în 1944.

Ce să facă săracul, a făcut un plan, care deși este prevăzut a avea implicarea americană, este greu de crezut că cei de peste ocean mai doreau prelungirea conflictului cu o mare putere și cu șanse sub 50% de reușită. În plus, planul nu are finalitate, ba e ofensiv, ba e defensiv, deci incomplet.

Acum ce treabă o avea Patton cu toate astea, iar nu înțeleg.
Back to top
Boribum
Wed Oct 19 2016, 01:15AM
boribum
Registered Member #2395

Patton, ca sa întelegi de ce vorbeam despre el si operatiunea respectiva: LINK

Alea 29 de pagini ale planului nu erau deloc incomplete ci aratau ca în conditiile de atunci , sovieticii aveau toate sansele sa ajunga pâna la Atlantic daca erau atacati. Aliatii nu ar fi facut fata nici atacului pe care urmau sa-l declanseze, nici luptei în aparare la care s-ar redus operatiunea. Pe deasupra, sovieticii aflasera despre plan LINK , etc., etc. O carte interesanta si care descrie bine perioada si episodul e Finest Years: Churchill As Warlord a lui Max Hastings.
Back to top
2 User said Thank to Boribum for this Post :
 Terentius (19 Oct 2016, 18:33) , TATP (20 Oct 2016, 17:06)
chimistul
Tue Oct 25 2016, 10:29PM
Registered Member #1234

Press conference by NATO Secretary General Jens Stoltenberg
25 Oct. 2016 18:17

.......
We will also take forward plans to strengthen NATO’s presence in the Black Sea region.

We will assess the infrastructure we need in Allied countries to enable rapid movement of our forces in Europe.
........
LINK

Vom continua planurile de consolidare a prezenței NATO în regiunea Mării Negre.

Vom evalua infrastructura de care avem nevoie în țările aliate pentru a permite o desfășurare rapidă a forțelor noastre în Europa.

Back to top
apkah
Wed Oct 26 2016, 12:08PM
arcan
Registered Member #566

Vin dintr-o lume in care, generatie dupa generatie, s-a invatat ca demnitatea si onoarea se castiga cu sabia sau cutitul, si se spala cu sangele celui care le-a patat. Asta se invata si azi. Vin dintr-o religie razboinica, a barbatilor, care i-a invatat, generatie dupa generatie, ca sunt superiori tuturor celor ce nu i se inchina lui Allah si ca pamantul strain pe care el, credinciosul, a apucat sa puna piciorul, devine, automat, pamantul lui Allah; asadar este pamantul lui. Cei ce n-au stiut toate acestea, strainii, le-au aflat mai tarziu, prea tarziu, acum 1400 de ani, acum 1000 sau 500 de ani. Iar strainii de azi – care au imbratisat bunatatea si toleranta fara limite, dupa ce au descoperit ca si pasivitatea poate fi agresiva – vor intelege, si ei, mai tarziu, prea taziu, ce nu vor cu niciun chip sa inteleaga acum. Ca baietii si barbatii aceia pe care i-au vazut trecandu-si muchia palmei, tais, peste gat, dupa ce le-au trecut frontierele, ii dispretuiesc profund tocmai pentru calitatile feminine din care ei si-au facut armura si scut. Si le arata dispretul, dupa ce le-au mancat prajiturile si le-au aruncat florile, cu care i-au primit, comportandu-se ca niste cuceritori: le violeaza fetele si femeile, ii jefuiesc, ii bat sau ii omoara. Iar ei, cei pentru care demnitatea si onoarea au devenit notiuni vetuste si reactionare, considera calcatul in picioare si scuipatul in obraz drept comportamentul normal al celui stresat psihic de razboi si prea multa suferinta! Au facut vreodata asa ceva, in istorie, refugiatii? Nu, asa s-au comportat, mereu, cuceritorii.

Aras Bacho are 18 ani si s-a refugiat din Siria in Germania. Ajuns aici, sirianul nu a violat, nu a agresat sexual, nu a jefuit si nu a batut sau omorat pe nimeni, cum au facut atatia dintre tovarasii sai de invazie, imediat ce au pus piciorul pe pamant strain. Aras Bacho a gasit alta cale de a-si arata dispretul nemarginit fata androginii hidrofili in mijlocul carora a ajuns: le-a scris o scrisoare . Iar scrisoarea deschisa adresata de el germanilor din Wutburger, unora care mai au un pic de sange in ei, a fost publicata luna aceasta de ziarul Der Freitag!

“Noi, refugiatii ne-am saturat de germanii maniosi din Wutburger. Insulta si se agita ca niste nebuni. Acesti someri rasisti isi pierd timpul pe Internet, citind un articol despre refugiati cu scopul de a-si deversa veninul – de ajuns!

Va salut, someri maniosi din Wutburger! Care va sunt diplomele? Cat timp veti mai continua sa deformati adevarul?

Stiti ca nu faceti altceva decat sa revarsati zilnic un potop de minciuni ?

Ce-ati fi facut daca ati fi fost in locul nostru? Ei bine, ati fi fugit si voi!

Noi, refugiatii, nu mai vrem sa traim in aceeasi tara cu voi. Puteti, si chiar ar trebui sa va doriti asta, sa plecati din Germania. Si nu uitati sa luati cu voi Saxonia si Alternativa pentru Germania.

Daca Germania nu va convine, de ce mai traiti aici? De ce nu va carati in alta tara? Daca vreti sa mai ramaneti aici, dragi concitadini din Wutburger, comportati-va normal. In caz contrar, parasiti Germania si faceti-va o casa in alta parte. Refugiati-va in America lui Donald Trump, cu siguranta el va va iubi mai mult.

Noi ne-am saturat de voi!”

In tarile musulmane traiesc multi expati. Muncesc, respectand cu sfintenie legile si obiceiurile gazdelor. Cine carteste, cine greseste, cine le incalca, plateste: amenda, nuia, bici sau inchisoare. Iar expatul care vrea sa se sinucida nu are decat sa le scrie o scrisoare gazdelor, in care sa le ceara sa se care. Si sa o incheie cu: „M-am saturat de voi!” Pentru ca, acolo, mandria si onoarea mai exista si se spala cu sange.

LINK

[ Edited Wed Oct 26 2016, 12:09PM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF