Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Noua viziune de GEOPOLITICA ACTUALA
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Mihais
Wed Nov 09 2016, 12:25PM

Registered Member #2323

Vedem.Romania a intrat in NATO cand cu republicanii.Miscarile lor din ultima vreme prin est au fost minimul ce-l puteau face si totusi sunt un pilon major al schimbarilor pozitive.
Chestia e simpla.Sa balansam in asa fel incat alde DNA sa continue,iar nu alde ministreata cu ''din anul 2002, când exista un cadru legislativ foarte clar, și până la finalul lui 2015 au fost trimise în judecată numai 16 persoane pentru rasism și xenofobie.

"Este foarte puțin într-o țară în care, sigur nu mai avem partide extremiste în Parlament, (...) avem însă mișcări din acestea promovate de partide politice parlamentare, care nu sunt ele însele extremiste, dar care promovează, aș îndrăzni să spun, tehnocrată fiind, într-un mod extremist, valorile tradiționale. Și eu îmi notasem despre aceste încercări de a justifica prin atașamentul la valori tradiționale respingerea dreptului fundamental al altcuiva, de exemplu, la căsătorie pentru toată lumea", a afirmat Prună, la dezbaterea "Extremismul de dreapta și instigarea la ură. Abordări politice, legale și administrative".

Pentru cei cu invazia ruseasca,apa rece,nu vin. Rusii nu au capacitatea militara sa invadeze Estonia cu succes si n-au castigat la ei acasa in Ucraina.

Back to top
Boribum
Wed Nov 09 2016, 12:42PM
boribum
Registered Member #2395

Mihais wrote ...

Chestia e simpla.Sa balansam ...

Balansam, balansam, numai sa nu balanganim ! Copiii zilei de azi nu cred ca stiu cum e aia cu neatârnarea, concept drag al altor vremuri.

Serios vorbind, chiar sunt curios cu ce începe Donald sa faca America mare din nou. Cu ce capitol, adica. Despre rusi, hai sa vedem cum se împrietenesc ei cu americanii si cum revine pacea-n lume

POTUS reprezinta dintotdeauna o parte a electoratului si o parte si mai mare a complexului ala industrialo-financiaro-militaro-bla-bla-bla. Hai sa vedem ce vrea complexu' sa faca.
Back to top
chimistul
Wed Nov 09 2016, 01:13PM
Registered Member #1234

Mihais wrote ...

LINK

@Mihais - =D> =D> =D>

Boribum wrote ...

Vin este, iata si meniul LINK

@Boribum - cred că abia cum încep problemele pentru ,,preoteasa,, iluminată iar când FBI va începe terapia cred că va avea nevoie de meniul propus de dumneavoastră

În altă ordine de idei, după victoria lui Trump şi păstrarea majorităţii GOP în ambele camere, vă daţi seama acum, cât au putut să mintă oficinele democrate şi trepăduşii activişti cu pretenţii de jurnalişti?
După victoria lui Trump şi păstrarea majorităţii GOP în ambele camere, realizaţi cât de ridicolă s-a făcut presa în general, după ce a folosit toate artificiile şi toate invectivele pentru a-l afurisi pe candidat şi a-i jigni şi marginaliza pe votanţii lui?

Într-o democraţie nu te poţi purta aşa cu individul. Nu-i poţi spune ce are voie sau nu să gândească şi să spună şi ce candidat să susţină. Iar dacă îl faci "rasist", "xenofob" sau the all-encompassing "deplorable" la fiecare 2 paragrafe, să te aştepţi la căderea în irelevanţa pe care o meriţi din plin.
Back to top
Boribum
Wed Nov 09 2016, 02:39PM
boribum
Registered Member #2395

Majoritatea poate considera ca Vanghelie e un tip cult, de exemplu. Asta însa nu-l face sa si fie. Daca întelegeti ce vreau sa zic... .

Ca presa si sondajele au dat-o-n bara, asta asa este.
Back to top
Mihais
Wed Nov 09 2016, 03:57PM

Registered Member #2323

Oo,nuu,nu au dat-o in bara.Adica nu au gresit pur si simplu,ca tot omul.Au fost curve mizerabile si lefegii de ultima speta.Au abandonat orice urma de onestitate si profesionalism.Au ales sa devina jurnalisti pe stil Pravda,adica activisti.
Back to top
apkah
Wed Nov 09 2016, 04:44PM
arcan
Registered Member #566

Sunt curios cate din vedetele care preveneau lumea ca ele (vedetele) parasesc America daca iese Trump, pleaca in pribegie...
Back to top
Mihais
Wed Nov 09 2016, 05:56PM

Registered Member #2323

Chestia e foarte simpla.E un dezacord fundamental in sanul oricarei societati moderne,a noastra inclusiv,asupra modului de viata.Unii vor sa fie lasati in pace,sa se autoguverneze,sa-si cinsteasca zeii,sa-si iubeasca femeile si sa-si apere patria
Altii vor sa puna un pumn in gura primei categorii si sa le ciordeasca banii.Sigur,totul imbracat in vorbe frumoase(aparent).Uneori si foarte indirect astfel incat respectivii chiar nu considera ca sunt hoti sau intretinuti.Dar asta e mai degraba dovada a lipsei introspectiei decat a onestitatii.

Umanitatea europeana inca are un instinct al libertatii.Din Arizona la Iasi
Legat de cultura,pretentia de intelectual nu te face automat un cautator al adevarului si mai ales nu tine loc de curiozitatea cautarii.Este bine ca mai pica unii de pe un pedestal pe care au ajuns in mod nedrept.Nu m-am uitat azi,dar imi imaginez contorsionismul mental cu care incearca "dasteptii" sa "explice" de ce au dat chix.

Ce am putea noi ca romani sa bagam la cap din toata povestea asta?In primul rand sa tinem cont ca marile fapte nu se petrec prin vot,ci prin sange,sudoare si fier.In al doilea rand nu ar strica sa cautam autenticii campioni(in orice domeniu).Si pe aia sa-i votam ca decidenti.
In al treilea sa incepem sa ne amintim ca suntem romani si avem interese nationale.In al patrulea,sa gasim niste facatori de bani in locul purtatorilor de vorbe.

Back to top
chimistul
Wed Nov 09 2016, 07:37PM
Registered Member #1234

Mihais wrote ...

Umanitatea europeana inca are un instinct al libertatii.Din Arizona la Iasi

Și îmi permit să continui:
Dacă e ceva care într-adevăr amenință securitatea europeană și relațiile strategice euro-atlantice, acel ceva nu e Trump ci cei 50+ ani de anti-americanism popular din Europa de Vest, reacțiile anti-NATO dinspre politicienii europeni și incapacitatea cronică a statelor europene de a-și respecta responsabilitățile asumate prin accederea la NATO.
Nu pe mâna lui Trump câștiga Putin teren în Europa, ci pe ineptitudinea și impotența unui Juncker, unui Hollande, unui Schulz și a unui Steinmeier.
Back to top
2 User said Thank to chimistul for this Post :
 Mihais (09 Nov 2016, 19:47) , alexius (15 Nov 2016, 23:49)
Mihais
Wed Nov 09 2016, 08:05PM

Registered Member #2323

Amin !

Europa are un PIB cat SUA.Nenorocitii aia de 2 % pt aparare ar face un buget colectiv de cateva ori cel rusesc.Se pot face tarile estice Israeluri cu 10-15 miliarde anual venite din vest,care ar reveni in tarile de bastina pt ca am lua tehnica de la ei.Exact cum fac israelienii si egiptenii cu americanii.

Iar din restul se gasesc bani pt operatiuni informationale,sa nu mai tremuram de frica trolilor de internet.

Anti-americanismul e stangism aplicat in relatiile externe.Ne distram pe banii altora.Atat pot dpdv intelectual pe plan intern,atat pot in exterior.
Sigur,nu tot vestul e degenerat moral si fizic.Si vad ca asistam la Primavara Occidentala.
Pe termen lung,acest lucru e bun pt Romania.Pt ca suntem parte a acestei civilizatii.
Back to top
2 User said Thank to Mihais for this Post :
 Terentius (09 Nov 2016, 21:55) , chimistul (09 Nov 2016, 20:07)
chimistul
Wed Nov 09 2016, 08:13PM
Registered Member #1234

@Mihais - în aceeași idee, cu alte cuvinte, un punct de vedere al domnului col(r) Ion Petrescu

,,Am citit, amuzat, rândurile naïve ale unui internaut care plângea de mila României, după alegerea lui Donald Trump.

Este adevărat faptul că Trump a afirmat, în campania sa electorală că, în calitate de președinte nu poate garanta protecție țărilor aliate din NATO care ar fi ţinta unui atac. Dar tot el a mai declarat că America va ajuta un stat aliat atacat doar în cazul în care această țară ar fi îndeplinit obligațiile sale în cadrul alianței. Cele financiare, bineînţeles.

Îngrijoraţi ar trebui să fie liderii statelor membre ale NATO care nu au asigurat procentele promise pentru bugetele apărării. Inclusiv oficialii români.

Nu pentru soarta ţării, ci pentru viitorul lor politic, dacă nu iau măsuri clare, valabile din ianuarie 2017, de aliniere a bugetului armatei la promisiunea iniţială a conducătorilor de la Bucureşti. Aceea de la primirea în NATO.

Cei 200 de generali, acum în rezervă, care au acţionat pentru victoria lui Trump, ca şi majoritatea armatei SUA, care a votat contra lui Hillary Clinton, NU sunt capitularzi.

Prin urmare, niciun soldat american nu va fi retras din Europa, numai pentru a face pe placul unei puteri regionale, ostilă NATO.

De altfel, în mesajul său de felicitare, adresat lui Trump, Putin a declarat că speră să lucreze împreună pentru a scoate relațiile ruso-americane din criza actuală, pentru rezolvarea problemelor de pe agenda internațională şi pentru a căuta răspunsuri eficiente la provocările de securitate la nivel mondial.

Președintele rus a mai declarat că este încrezător în privinţa faptului că Moscova și Washington pot stabili un dialog constructiv bazat pe principiile de egalitate, respect reciproc, și luarea în considerare reală a pozițiilor reciproce.

Per total, Putin pare optimist, dar este în mod clar şi prudent, pentru că Trump este mai imprevizibil decât el.

O victorie a conaţionalei Maia Sandu, la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova ar fi şi un succes al Departamentului de Stat, adept al extinderii stabilităţii la est de graniţa răsăriteană a NATO.

O victorie a lui Igor Dodon ar însemna chemarea la Casa Albă a şefului Comitetului Întrunit al Şefilor de State Majore, de la Pentagon, pentru a lămuri situaţia reală din teren. Nu cea de acum, ci aceea din ultima decadă a lunii ianuarie 2017.

În mod paradoxal, victoria lui Donald Trump este primul eveniment intern american care îi va obliga pe preşedintele actual, pe viitorul premier şi pe următorul parlament, de la Bucureşti, ca să aloce banii necesari armatei.

Altfel pot pleca, succesiv, în mod democratic, revenind la condiţia de simpli cetăţeni.,,

LINK
Back to top
Terentius
Thu Nov 10 2016, 08:02AM
Terentius
Registered Member #2186

Back to top
Mihais
Fri Nov 11 2016, 10:30AM

Registered Member #2323

Azi am dat gheata de pe parbriz,fix ca anul trecut si fix ca acum 10 ani.Bine,am mai schimbat intre timp racleta,dar nu actiunea Si io care credeam ca Trump va distruge tot.In alta ordine de idei se produce ceva cel putin interesant si care drept sa fiu nu era foarte vizibil inainte de alegeri.Cresc bursele ceva de speriat.Si mai important de atat creste cuprul,marfa care e considerata indicatorul cel mai sigur al viitoarei evolutii economice mondiale.Bonus,se apreciaza dolarul iancheu.Petrolul e intr-o usoara scadere.
Ce are asta cu Donald Duck?Spune ca jmekerii nu se asteapta la prapad,ci la o oarecare prosperitate si ordine.Paradoxal,aceasi indivizi au sustinut-o pe Clinton pana-n panzele albe.De unde rezulta ca biznisul e ok cu Trump,dar puterea politica era dulce cu Clinton.Ce sa zic,putem trai cu asta
Back to top
Boribum
Mon Nov 14 2016, 02:12PM
boribum
Registered Member #2395

Pai, stai un pic ! E normal sa-ti înghete parbrizu' si e normal sa o faca fie Regan, fie Bush, fie Trump ori Obama. Asa cum Trump o sa faca America great again, tot asa a mai venit un salvator la Casa Alba, unu cu sloganul Reformer with results. Dup-aia a fost cu "A Safer World and a More Hopeful America" si asa a fost : siguranta cât cuprinde !

Nu stiu ce zicea piata cuprului pe vremea aia.
Back to top
Mese
Mon Nov 14 2016, 06:30PM
Registered Member #1078

Eu v-as sugera sa mai asteptam un pic pt a devea daca America would be the great again... nu ca nu ar fi fost.
Omu' are nevoie de un timp pt. a-si "cristaliza" promisiunile si a avea de fapt ce vrea sa faca. Cam 6 luni cred ca este o perioada sufi pentru a vedea lucrul asta.
Back to top
Mihais
Wed Nov 16 2016, 06:49PM

Registered Member #2323

LINK

Experimentul asta e facut la scara prea mica pt a fi relevant.Dar seamana cu modul in care ne-am impartit in triburi,inclusiv aici.

Faza nasoala e ca volens nolens,societatile se radicalizeaza,iar simplul fapt ca vorbesti cu cineva din tabara cealalta nu cred ca mai e suficient pt a gasi o cale de mijloc.Nu e vorba ca as fi io extremist si de aia nu ma intereseaza sa o gasesc,e vorba ca,din observatie directa,asa se manifesta oamenii.
De ce avem radicalizare,e poveste lunga.Dar as zice ca ascensiunea stangii ar fi cauza principala.Acum 80 de ani la noi,veneai cu texte din manifestul PC,incasai un sut in dos.20 de ani mai tarziu,luai acelasi sut daca ziceai orice altceva decat manifestul PC.In State acum 50 era simplu:better dead than Red.Acum e posibil sa fi mai de stanga decat "Che Guevara" si primesti aplauze.
Evident o cultura nu e 100% unitara.Dar un set de idei impartasit de o mare majoritate asigura pacea si linistea in interior.
Din diviziunile interne rezulta si vulnerabilitati in fata externului...
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF