Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Noua viziune de GEOPOLITICA ACTUALA
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
IoanS
Thu Sep 24 2015, 11:02AM
Registered Member #10285

Nu vor sa-si primeasca semenii intru rasa si religie in tarile lor, in schimb finanteaza de zor construirea sau metamorfozarea bisericilor crestine in moschei:

LINK
DE ce sa-i las sa fac asa in Romania ? Ca asa vor muschii lor ? SI reproduc aici ce le-a spus Arhanghelul Mihail ingerilor care stateau sa cada: "Sa stam bine, sa stam cu frica, sa luam aminte!". Voua de cine si de ce va este frica ?

[ Edited Thu Sep 24 2015, 11:03AM ]
Back to top
djebel
Thu Sep 24 2015, 12:53PM
Registered Member #3603

@IoanS, cruciadele au fost acum aproape 1000 de ani si nu e cel mai bun exemplu. Au trecut Constantinopolul prin foc si sabie desi e/era leagănul ortodoxiei.
Back to top
IoanS
Thu Sep 24 2015, 01:22PM
Registered Member #10285

Este o interpretare tendentioasa a ceea ce am postat !
Back to top
Boribum
Thu Sep 24 2015, 01:35PM
boribum
Registered Member #2395

Bon,daca e si cu popi e mai limpede ca buna-ziua. Teoria conspiratiei,popi în chip de ghizi,Iisus,adevarul,etc. Tanacu,mon amour,ca sa zic asa.
Back to top
Boribum
Thu Sep 24 2015, 01:37PM
boribum
Registered Member #2395

djebel wrote ...

@IoanS, cruciadele au fost acum aproape 1000 de ani si nu e cel mai bun exemplu. Au trecut Constantinopolul prin foc si sabie desi e/era leagănul ortodoxiei.

Eh,1000 de ani! Daca omul acum a aflat,ce vrei ? Lasa tendentiozitatea (!?!),stai comod si admira spectacolul,ca poate fi amuzant.
Back to top
IoanS
Thu Sep 24 2015, 04:11PM
Registered Member #10285

Astept si argumente rationale sau macar umaniste; ironia este un subterfugiu nefericit...
Dar se pare ca umanismul nu-i de fel pretuit de islamism..
LINK

[ Edited Thu Sep 24 2015, 04:16PM ]
Back to top
apkah
Thu Sep 24 2015, 04:40PM
arcan
Registered Member #566

Boribum wrote ...

Din ce spui,înteleg ca violatorul de Vaslui e mai bun decât ala de Alep. Mai,mai,mai ... .

NU! Ce as dori sa intelegi este ca avem destui ,si nu mai ducem nevoia de altii.Prosti,violatori,inculti,agresivi etc.
Oricat incerci sa deviezi,nu o sa reusesti.Sofismele sunt pentru altii.

[ Edited Thu Sep 24 2015, 04:43PM ]
Back to top
Boribum
Thu Sep 24 2015, 06:13PM
boribum
Registered Member #2395

Arcane,nu te lua dupa lume,ca nu toti aia care te scot din rahat îti vor binele,si nu toti aia îti vor binele te si scot din rahat Uite,sunt de acord cu tine si spun ca am folosit un (sau niste) sofism(e). Bun. Pe cale de consecinta înseamna ca îmi dai dreptate,ca rationamentul meu e corect,adica,cel putin pâna la un punct Mersi,ce sa zic ?!

Uite,pe nenea cu reclama bisericeasca l-am înteles. Cum spune chiar un proverb românesc (parca?!) de unde e,nici Dumnezeu nu cere,daramite Boribum. Dar de la tine am asteptari înalte: nu sa cauti dovezi în favoarea punctului tau de vedere ma astept (am convenit ca în buna parte sunt dovezi fabricate,nu?)ci eventual sa ma faci sa ma îndoiesc de viabilitatea rationamentului meu (ala cu refugiatii ar trebui mai degraba ajutati decât terorizati).

Sigur ca dincolo de orice discutie,refugiati vor veni si în România,cât a zis U.E,si or sa stea cât or putea înainte sa plece catre alte zari. Sigur ca o sa mai infirmam înca o data zicala aia cu "românul e primitor",sigur ca dupa inflamare o sa vina resemnarea,sigur ca n-o sa faca nimeni nici cruciade nici jihad ,nici la Vascauti,nici la Glina si nici la Rosiorii de Vede.
Back to top
apkah
Thu Sep 24 2015, 06:25PM
arcan
Registered Member #566

Nu spune nimeni,ca refugiatii nu trebuie ajutati.Dar cati sunt cu adevarat refugiati din ei?Cati?
De ce majoritatea covarsitoare sunt barbati tineri?De ce?
M-am uitat pe la toate pozele de pe net cu refugiatii din ultima suta de ani.Cam toate arata femei si copii plus batrani.Astia sunt refugiati de tip nou.
Apoi,toti refugiatii aia,nu astia, cara dupa ei cate o boccea cu haine.Chiar si animale.
De asemenea refugiatii aia,nu astia, nu sunt violenti.Nu se manifesta ca animalele.Nu se enclavizeaza.Nu cer drepturi aberante si nu au pretentii absurde.
Nu si-au impus nicaieri religia si cutumele.Nu si-au aplicat legile lor niciunde.
Cererile lor au fost simple: ceva de munca sa poata trai.
Astia de acum au tot felul de cereri.Niciuna de munca.
Nu poti stii tu sigur ca nu va face nimeni jihad la Vascauti sau Glina.In primul rand nu acolo ajung si nu vor merge acolo.
Iar in al doilea rand,antecedentele acestor oameni spun exact contrariu a ce spui tu.Pana si presa oficiala recunoaste aceasta imensa problema.Iti reamintesc de muslim patrol si sharia aplicata prin Europa.
Repet,incerci sa faci oamenii sa se simta vinovati pentru ca nu vor sa pateasca ca vesticii.
Este o teama reala,cu fundament real.Nu este xenofobie,nu este rasism nu este intoleranta.Este instinct de conservare.
Este clopotelul de alarma.

[ Edited Thu Sep 24 2015, 06:26PM ]
Back to top
1 User said Thank to apkah for this Post :
 IoanS (24 Sep 2015, 19:35)
Mihais
Thu Sep 24 2015, 07:16PM

Registered Member #2323

LINK Bipu-i solidaritatea europeana.Multe de gavarit,domnilor si tovarasi.Dar un sistem cum devine asta ieuropean nu face multi purici.
Back to top
1 User said Thank to Mihais for this Post :
 IoanS (24 Sep 2015, 19:35)
IoanS
Thu Sep 24 2015, 07:35PM
Registered Member #10285

Boribum wrote ...

Uite,pe nenea cu reclama bisericeasca l-am înteles. Cum spune chiar un proverb românesc (parca?!) de unde e,nici Dumnezeu nu cere,daramite Boribum.

Gresit ! Dumnezeu cere... :"Doamne, te-am stiut ca esti om aspru, care seceri unde n-ai semanat si aduni de unde n-ai imprastiat si, temandu-ma, m-am dus de am ascuns talantul tau in pamant;"
LINK
Back to top
Mihais
Thu Sep 24 2015, 08:01PM

Registered Member #2323

Boribum wrote ...

Mihais wrote ...

Uff.Popa nu te obliga la nimic.Iar la noi nici in trecut nu te obliga.La noi e simplu.Respecti a,b,c, se cheama ca traiesti intr-un mod virtuos.

La unii esti exclus cu sabia,la altii cu vorba. Oricum ar fi,umplerea cerului cu îngeri si dumnezei nu aduce azi nimic bun. A adus,demult,dar azi e azi,nu demult.

Da,Europa e crestina ca si constructie. Daca te uiti la cifre,chiar e -înca- crestina. Demografia ne arata ca nu va mai fi asa peste 30 de ani,si neacordarea de asistenta unor persoane în pericol nu rezolva problema viitorului. Ca vrem ori nu,meciul l-am pierdut. Ramâne sa încercam sa câstigam prelungirile: tratându-i azi ca pe niste animale,omuletii aia n-or sa ne iubeasca defel,cu certitudine. Daca ne purtam responsabil,e posibil sa nu ne urasca foarte tare. Cu toate ca ce facem (europeni si americani deopotriva) de muuult timp nu e decât de natura a naste resentimente. Si astea nu se sterg cu guma.

Cher Boribum,nu is convins ca tu chiar crezi ce spui.''Daca'',''e posibil'' pot fi nuante la nivel de discutie.La nivel grande is slabiciune in stare pura,iar asta nu atrage mila,ci sporeste pofta de sange.
Secundo,in randul populatiilor colorate s-a instapanit bine de tot ideea ca ei sunt miezul din kurtos,iar europenii le sunt datori vanduti.Dpdv istoric is o gramada de falsitati.Dpdv practic,singurul lucru la care-s dispus e sa tin ce-i al meu,al familiei si al celor care sunt ca mine.Si sa nu dau unor specimene care considera ca stramosii lui Mbongo au facut turnul din Pisa decat o carte in cap si un spit in cur.Asta cu turnul e pe bune.Un negru ca tuciul zicea intr-un interviu langa turnul cu pricina ca sclavii au facut marile monumente ale Europei.Prin urmare Europa ii e datoare lui personal,azi si in viitor,o carca de bani.Asa a zis omul.
Tertio,nu e pierdut nici un meci.Pt ca nu a inceput inca.Momentan sunt doar suporterii ce se indreapta spre stadion si se aseaza in tribune.20-30 de ani mai la vale, raportul tinerilor apti sa poarte arme nu ne va mai fi atat de favorabil .Asta e.Ceea ce ar face ca un conflict sa dureze mai mult si sa fie mai costisitor.Meci pierdut insa,nu prea e cazul.
In ultimul amical jucat intre Corpul de pe Drina si divizia 28 musulmana,astia din urma aveau avantajul apararii,avantaj numeric 3/1 si sustinere internationala.S-a sfarsit tare prost pe teren pt ei,chiar daca pana acum au castigat la masa verde.
Iar in restul meciurilor,nu tin minte sa fi pierdut noi ceva.Prin comparatie,in Vietnam au fost plutoane sau companii americane nimicite aproape complet.Rar dar au fost.Astia de ne batem de 15 ani cu ei n-au reusit sa nimiceasca o grupa.Raportul pierderilor e 1 la noi,50 la ei.Ei fara nici o regula,noi cu mainile legate cu jde ROE.
In Siria dupa 4 ani inca tin kalashul stramb si se imbraca in tricouri rosii.
Aproape enfin,nu exista nici o persoana in pericol.Nu-i ataca nimeni in Iordania sau Turcia.Asta nu doar ca nu e argument,e chiar o falsitate.Pot sa inteleg,ca sunt nefericti,ca vor o viata ca-n Baywatch.Dar la naiba,nu-s in pericol.Nici macar in pericol sa se aplice legea tarilor europene nu sunt,ca nu parem interesati de aparat frontierele.
Enfin,io n-am vazut Africa,A-stan,Irakul pe viu.Avantaj tu.Mate explodate si efectele artileriei le-am vazut doar in filme si poze.Am observat ca greata trece,cam cum povesteau veteranii ca se intampla in razboaiele trecute.Si i-as fi umezit si io buzele unui amarat de harap cu piciorele zvarlite la 50m si maruntaiele pe 2m patrati in jur.Ca nu mai avea saracul mult pe lumea asta.Chit ca juca in echipa alora cu steag negru.

Dar intre a avea noi soarta sasilor de care iti ziceam,iar nepotii si stranepotii nostri sa ajunga precum coptii in Egipt sau ce minoritari mai sunt prin Orient,mai bine nu.Sigur,poate nu din prima.Dar se trezeste vreun cretin peste 100 de ani,din cine stie ce politiacinisme de 2 lei din viitor,ca e bine sa-i ia pe stranepoti la iatagan.
Imi pare mai bine ca stranepotii sa stea bine mersi,iar noi la nevoie sa le scoatem matele si sa le zburam creierii astora care vor ce avem noi.Din 2 una.Fie astia cu Doamne -Doamne au dreptate si atunci e bine sa aperi de barbari poporul si credinta.Chestie incurajata de la sfantul Augustin incoace.Fie Darwin are dreptate si atunci supravietuiesc cei mai cei.Intr-un caz e moral,in al doilea nu intra in discutie moralitatea,dar solutia e aceasi.Daca trendul se inverseaza miraculos,atunci ura si ferice de toti.As prefera solutia miraculoasa ,dar ma tem ca-i dupa altii.
Back to top
2 User said Thank to Mihais for this Post :
 IoanS (24 Sep 2015, 20:21) , apkah (24 Sep 2015, 20:39)
IoanS
Thu Sep 24 2015, 08:28PM
Registered Member #10285

Razboi total: Armatele preiau controlul, europenii vor sa lupte impotriva jihadului

LINK
Back to top
apkah
Thu Sep 24 2015, 08:46PM
arcan
Registered Member #566

IoanS ...apreciem hotararea si daruirea cu care scrii aici,dar fii doar putin atent la ce argumente aduci.Daca vii cu argumente ca ,,asa a profetit parintele X..,, sau ,,armatele europei fac si dreg,, in conditiile in care se vorbeste de 300 de militari intr-o tara....nu faci decat sa te discreditezi singur.
Back to top
1 User said Thank to apkah for this Post :
 djebel (25 Sep 2015, 10:32)
Boribum
Thu Sep 24 2015, 09:44PM
boribum
Registered Member #2395

Arcane,daca te-ai uitat la toate pozele cu refugiati din ultima suta de ani,arunca un ochi si pe ce zic statisticile astea proaspete despre refugiatii asti. Si o sa vezi ca nu sunt barbati tineri în majoritate,ca nu arunca cu pietre,ca nu au nici însemne si nici manifestari religioase de niciun fel.

@Mihais : cifrele sunt alea care ne arata ce si cum s-a întâmplat,si ce urmeaza sa se întâmple. Tot cifrele arata ca în mai putin de 25 de ani populatia Europei va fi mai degraba colorata decât alba. Tot cifrele arata,de pilda,ca unii oameni politici sunt tentati de trezirea sentimentelor xenofobe decât oamenii de rând. Problema economica e aia care macina si naste tâmpenii,nu aia religioasa. Aia religioasa e o alta mâncare de peste,si "prinde" la lume. Fundamentalismul si salafismul islamic (ca asta e problema actuala) sunt niste amenintari,dar nu sunt nici subevaluate nici luate lejer de aia care se ocupa cu asa ceva. Despre dorinta refugiatilor : aia stiu foarte bine ca problema nu se va rezolva prea curând la ei acasa,si daca tot au plecat atunci vor sa ajunga undeva unde sa traiasca bine (nu în Franta,nu în Belgia,nu în Italia...ci în Germania). De cel putin 25 de ani Germania e un Eldorado pentru multa lume,worldwide. Si refugiatii aia sunt oameni,si e de înteles dorinta lor. E...umana.

P.S Spui "enfin,io n-am vazut Africa,A-stan,Irakul pe viu.Avantaj tu." Ba avantaj tu. Zau ca da.

În final,nu stiu de ce am impresia ca România (ca mi se fâlfâie de Polonia,Slovacia,Cehia,Letonia) a ratat ocazia de a avea o pozitie desteapta în problema asta. Domnul frantuz care e presedinte a spus ca "cei care au viziuni diferite în privinta ajutorului umanitar ar trebui sa-si puna întrebarea daca chiar au ce cauta în Europa". Si ceilalti neni si tanti au dat din cap aprobator... . Cam nasol pentru unii care au sarit ca vaca-n sticla când a fost vorba de plecat la razboi în Irak si Afghanistan,dar reticenti când a fost vorba de împartit o povara.

Dincolo de dilema "cine a fost primul,oul sau gaina" la care s-a ajuns,dincolo de ridicolul cifrelor românesti (luam atâtia,dar de fapt luam câti vreti) dincolo de propaganda anti- plina de informatii deformate/eronate ramâne pozitia asta româneasca care seamana (de la intentie,expresie si pâna la rezultat) a onanism.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF