Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General
 
<< Previous thread | Next thread >>
Marea escrocherie ascunsa sub "Rosia Montana"
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Contele
Sun Dec 20 2009, 11:58AM
"ATUM" - RA.
Registered Member #2201
Joined: Sun Oct 18 2009, 09:08PM

Posts: 200
Thanked 0 time in 0 post
Aurul "totul pentru tara totul pentru patrie", Patrioti ?!, sunt si unii si altii !
- Eu propun sa facem abstractie de patriotismul nostru autohton si fac referire la unele zvonuri din spatele usilor inchise de peste ocean, unde ar fi aparut intr-un raport CIA si proiectul Gabriel Resources, Rosia Montana Gold Corporation, (nu-i asa ca numele suna bine comercial?), chiar intr-o larga expunere, se mai zvoneste si faptul ca unii care au avut acces la continutul raportului i-ar fi avertizat pe "apropiatii" care au comert si trafic intens la bursa de pe World Street si nu numai, lasand un avertisment si consultari riguroase inainte sa mai investeasca in acest proiect, cu alte cuvinte elegant si neobservat sa-si vanda actiunile.
- Se mai precizeaza si faptul ca intregul proiect Rosia Montana este o potlogarie ridicata la rang de lege cu garantie Guvernamentala Romana, si ca in spatele proiectului stau oameni cum ar fii: Mona de Freitas, Gabriel Bivolaru, Corneliu Iacobov, Marian Iancu, Constantin Margarit, Frank Timis, Kiran Chandubai Patel, Nicola Clair Benet, Cristopher David Grannell, Bridget Mary Cash, Jon Szpietiwski, Robert Deutsch, Cristian Lazarovici, Cornel Moldovan, Gheorghe Hagas, John David Shone, etc. "lista" ar trebui sa continuie cu foarte multi politiceni si oameni de afaceri ai zilelor noastre, parlamentari, senatori, ATENTIE !, toti acesti patrioti respectabili si altii sunt baricadati in sutele de societati comerciale internationale, ascunsi in cele mai diverse paradisuri fiscale de pe tot mapamondul, pentru a culege "fructul" in evantuale conturi bancare in "Insulele Cayman" etc.
- Se mai precizeaza, ATENTIE !!! si faptul ca nu Romania urmeaza sa fie jefuita de aurul din subsolurile patriei ci Americanii, Canadienii si persoane din restul lumii, care ar investi masiv in acest proiect, dat fiind faptul ca este un proiect cu garantia Guvernului Romaniei. De fapt se urmareste o acumulare masiva de capital la Bursa ca apoi sa urmeze "MAREA ESCROCHERIE".
- Asa cum au dobandit unii romani faima de infractori, spaima Europei, acum "alti infractori cu gulerele albe" vor sa impinga Romania sa dobandeasca aceasta "faima" ca natiune infractoare.
- Pun si eu intrebarea, acesti infractori cu gulerele albe chiar nu au limite? Ridica escrocheria la rang de lege si nemaiavand ce jefuii in Romania, proiecteaza ce sa jefuiasca Romania pentru ei?
- Eu cred ca acesti "infractori cu gulerele albe" sunt adevaratii patrioti, care probabil au cumparat deja vreo insula, unde peste 10-20 de ani se vor jefui unii pe altii sub drapelul multicolor.
- Ce face SIE, ce face SRI, nu credeti ca am fi mai patrioti daca nu ne-ar interesa ce telefoane scurte au participantii? I-am alinia pe toti in sir indian pe un drum cu sens unic catre Puscaria Jilava cat nu ar fi prea tarziu. In final ar trebui sa raportez la mogulii care se ocupa de promovarea acestui proiect in mass-media din Romania, asa cum stim cu totii reclama este cheia succesului si este doar o chestiune de timp pana cand vor reusi sa ne convinga ca ceea ce fac ei, fac pentru popor.

Cu consideratie Contele.

[ Edited Sun Dec 20 2009, 02:36PM ]
Back to top
1\*
Sun Dec 20 2009, 03:46PM
Forta fara ratiune se surpa sub propria greutate Horatiu
Registered Member #1808
Joined: Fri May 15 2009, 11:38PM

Posts: 1355
Thanked 1 time in 1 post
Multumesc Conte, pentru deshiderea unui topic pe acest subiect.

am o simpla parere pe acest subiect, sa facem mai mult decat a scrie aici, cine, ce, cum, cu cine, pentru ce, vor sa exploateze aceasta resursa a Romaniei, insa nici acest aspect nu trebuie neglijat

aceasta escrocherie starneste doua situatii:

1.exploatarea zacamantului in scopuri comerciale in detrimentului statului Roman
2.o grava problema de mediu care nu poate fi acoperita de beneficiile financiare cuantificabile ale statului roman


contextul spun eu nu ne avantajeaza, si ma refer la doua aspecte din ultima luna, si anume:
-raspunsul evaziv al presedintelui basescu in confruntarea din campanie
-declaratia recenta a fostului/viitor ministru videanu

si pentru ca sunt omul pragmatic carui nu-i place sa piarda vremea cu verzi si uscate, propun APSF sa demaram orice procedura legala, la nivel de autoritati, la nivel de asociatii de mediu, care deja lupta pentru oprirea acestui proiect, la nivelul tuturor organismelor europene si nu numai.trebuie considerat ca avem de luptat cu o "organziatie" financiara si de influenta care cu siguranta depaseste puterile si resursele noastre, cel putin teoretic, cred ca in niciun caz nu poate fi invinsa puterea poporului Roman in fata acestei combinatii de secol 21, declansata impotriva vointei unei natiuni, aici vad o problema deocamdata, trebuie sa starnim interesul poporului.cred foarte mult intr-o reusita comuna a noastra, si scopul principal ar fi declararea acestei resurse ca fiind una de importanta strategica de interes national ce nu poate fi exploatata, declararea zonei "Rosia Montana" ca zona de protectie naturala si istorica, folosirea institutiei referendumului pentru emiterea unei legi care sa interzica accesarea acestei resurse pe termen nelimitat.


Taceri de aur.
NO COMMENT despre Rosia Montana si secretul concentratiei de metal din zacamant
de Dani Rockhoff HotNews.ro
Duminică, 20 decembrie 2009, 11:35 Actualitate
LINK

Aur murdar

Nici nu s-a uscat bine cerneala stampilei de pe buletinele de vot pentru prezidentiale, ca ministrul economiei, Adriean Videanu (PDL) are febra. Si nu-i simptom de gripa porcina. E febra aurului, care in opinia lui prea dormiteaza linistit la Rosia Montana. „Vreau pornirea acestui proiect cat mai curand posibil”, a spus Videanu. Daca el vrea, noi insa nu! Nu vrem aur otravit cu cianuri. Nu vrem stergerea istoriei nationale si a patru munti din Carpatii Apuseni. Nu vrem firimituri de la masa canadienilor. Vrem alte solutii pentru Rosia si ele exista, in afara orizontului lui Adriean.

Istoricul afacerii


1997 - Calin Popescu Tariceanu, pe atunci ministrul Industriiilor, comunica Agentiei pentru Resurse Minerale acordul pentru asocierea dintre Gabriel Resources si Regia Autonoma a Cuprului Deva, devenita ulterior Minvest Deva. Asocierea va purta numele de SC Rosia Montana Gold Corporation SA (RMGC).

1999 - Gabriel Resources trimite 80 de tone de roca la un laborator din Australia, pentru a i se analiza concentratia de aur. In urma valorilor constatate de acest laborator, valoarea de piata a companiei a fost evaluata la 75 de milioane de dolari si Vasile (alias Frank) Timis ar fi obtinut 3 milioane de dolari de la banca Rotschild a SUA. Dupa informatiile aparute in presa romana (Academia Catavencu), Frank Timis este asociat cu afaceristul roman Ovidiu Tender, care ar fi avut acces la diverse banci de date ale institutelor romane de mineralogie.

2000 octombrie - Licenta de exploatare este transferata de la Minvest Deva catre RMGC. Cele doua hotarari de guvern pentru aprobarea, respectiv transferul licentei, sunt semnate de Radu Berceanu, pe atunci ministru al Economiei si Industriilor.

Parametrii licentei care contin informatii despre localizarea zacamantului si concentratia sa de metal sunt si astazi secreti, conform Legii privind regimul licentelor din domeniul exploatarii resurselor minerale. Conform actualei legi, aceste informatii sunt clasificate. Prin urmare ele sunt, cu voia legiuitorului roman, inaccesibile cetatenilor Romaniei, insa nu si unei firme private straine.

2001 - RMGC SA intocmeste primul studiu de fezabilitate pentru mina de la Rosia Montana si propune exploatare de suprafata in patru cariere deschise: Cetate, Cirnic, Jig-Vaidoaia si Orlea, cu o capacitate de 20.000.000 de tone de minerale procesate anual.

Metoda de procesare a minereului de aur propusa de RMGC este prin folosirea cianurilor -peste 200,000 de tone, pe timpul exploatarii. Desi exista si alte metode, mai putin daunatoare mediului inconjurator, acestea sunt mult mai costisitoare si compania ar pierde din profit.

Suprafata acoperita de proiect este de 1.600 de hectare de teren, dintre care carierele de extractie ocupa peste 700 de hectare. Pe alte 700 de ha ar urma sa fie amenajate iazuri de decantare, in care ar fi depozitate sterilele incarcate cu cianuri si metale grele rezultate din putina de procesare.

Realizarea exploatarii presupune stramutarea a 1000 de familii, 10 biserici si 12 cimitire, a centrului istoric, ca si descarcarea de sarcina arheologica -zona continand numeroase galerii romane si dacice, un mausoleu din secolul al II-lea e.n. si alte vestigii nepretuite ale formarii si existentei poporului roman pe aceste meleaguri.

2006 - Statul roman a inchis exploatarea de la Rosia Montana pentru ca, odata cu intrarea in Uniunea Europeana, nu mai avea dreptul sa subventioneze mineritul. Perimetrul fostelor exploatari miniere nu este nici astazi ecologizat, autoritatile locale si guvernul isi paseaza continuu problema.

2007 septembrie - Ministerul Mediului a suspendat, pe termen nelimitat, procesul de autorizare a proiectului minier Rosia Montana, pe motiv ca certificatul de urbanism nu indeplineste toate conditiile legale.

2008 martie - Curtea de Apel Cluj a mentinut decizia Tribunalului de a anula certificatul de urbanism 78/2006 emis de Consiliul Judetean Alba pentru Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), sentinta fiind irevocabila.

2009 februarie - Borseanul Vasile Timis a fost „uns” secretar de stat la Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului.

2009 aprilie – RMGC initiaza o campanie publicitara mamut, sperand in reluarea proiectului sub noua guvernare si dobandirea de simpatii in randul opiniei publice romanesti. Momeala „celor 4 miliarde de dolari” investiti in Romania intra sub acuzatia de publicitate mincinoasa.

26 mai 2009 - Gabriel Resources anunta intentia dobandirii de lichiditati (100 de milioane de dolari canadieni) printr-o combinatie intre oferta publica de actiuni si un plasament privat, ultimul catre doi importanti actionari ai firmei, Electrum Strategic Resources and Paulson & Co. Compania a declarat ca banii vor acoperi cheltuieli legate de dezvoltarea proiectului Rosia Montana din Romania.

23 iunie 2009 - CNA decide sa opreasca de la difuzare campania RMGC, apreciind ca spoturile TV in care se afirma ca "Noul proiect Rosia Montana aduce Romaniei 4 miliarde de dolari" contravin reglementarii potrivit careia publicitatea trebuie sa informeze corect.

Vara 2009 - CNA ia decizia de reintrare in legalitate a reclamelor lui Gabriel, respectiv ca spoturile publicitare sa isi continue difuzarea, cu conditia introducerii unei explicatii privind beneficiile reale care revin Romaniei, de pe urma proiectului de la Rosia Montana.

30 octombrie 2009
- ONG-ul Alburnus Maior trimite o noua sesizare CNA si Ministerului Economiei, in care solicita interzicerea completa a reclamelor publicitare si sanctionarea companiei Gabriel Resources, enumerand o serie de motive legale care stau la baza acestei cereri.

Basescu vs. Geoana


In duelul electoral din cadrul celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale, transmis de TVR international in 3 decembrie 2009, presedintele Traian Basescu spunea:

„Daca discutam despre Rosia Montana, trebuie sa va spun ca nu am o parere consolidata, in momentul de fata. In principiu mi-as dori ca Romania sa extraga cele 600, 800 de tone de aur, 2000 de tone de argint care sunt evaluate a fi in zacamant. Dar, trebuie sa avem o mare grija atunci cand se ia decizia”.

„Personal, voi fi sustinatorul solutiei recomandate de specialisti. Nu voi influenta politic nici o decizie. Dar repet: in principiu, cred ca ar trebui sa valorificam resursa pe care o avem, daca aceasta nu creeaza daune siturilor arheologice si mediului ambiant, care sa nu mai poata fi recuperate”.

Basescu a mai adaugat ca se impune ca efectele asupra mediului inconjurator „sa nu fie dramatice si ireversibile”. „Din acest motiv sunt prudent, in acest moment, in a spune da, trebuie sa incepem exploatarea la Rosia Montana. Trebuie sa se termine toate analizele pe care le fac specialisti romani, francezi si de alte nationalitati, pentru a constata impactul unei eventuale exploatari la Rosia Montana”.

Contracandidatul sau Mircea Geoana (PSD) raspundea aceleiasi intrebari, adresate in cadrul confruntarii electorale televizate, din 3 decembrie: „Pana nu voi fi convins ca acest proiect nu dauneaza mediului inconjurator si lucrurilor care reprezinta valorile dezvoltarii durabile, voi fi impotriva acestui proiect”.

Ecologistii: „In Grecia, turistii viziteaza un pietroi”


Ovidiu Iane, candidat la presedentie din partea Partidului Ecologist din Romania, la TVR1 „Tu decizi pentru Romania” din 09.11.09: „Avem, langa Rosia Montana, cea mai veche asezare romaneasca atestata documentar, Abrudul. Vreti sa va dau un exemplu foarte elocvent? Va duceti in Grecia, va plimba ala prin camp vreo 30 de km, va duce si va arata un pietroi, face un cerc in jurul lui si spune: Aici a fost temelia! Si toti se duc si dau bani sa vada pietroiul. E o bucata de istorie”.

„La noi, galeriile de exploatare miniera reprezinta practic inceputurile mineritului si formele de minerit care erau atunci. Multe s-au surpat, multe le-au distrus comunistii, multe s-au distrus prin alte exploatari miniere din zona. Asta nu inseamna ca trebuie sa lasam lucrurile asa. Putem sa exploatam acel potential turistic, sa aratam ca oamenii de acolo o sa traiasca foarte bine”.

De poveste se ocupa colegul meu Vasile Timis

Iata ce ne spunea Octavian Stireanu, deputat PSD (2004-2008) si secretar de stat in Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National (MCCPN) in august 2009, la conferinta mass-mediei din diaspora, de la Mangalia: „Intr-o abordare birocratica, as putea sa spun ca de povestea asta se ocupa colegul meu, Vasile Timis, care are biroul de vizavi. Dar nu fac lucrul asta, ca e o lasitate care nu ma caracterizeaza”.

„Ministerul Culturii, in conditiile actuale, nu are cum sa aiba o alta pozitie decat cea echivoca, pe care ati sesizat-o foarte corect. Tema Rosia Montana este o tema care depaseste cu mult granitele institutionale ale acestui minister. Ministerul, e adevarat, reprezinta instrumentul legal care poate sa opereze descarcarea arheologica, deschizand astfel calea investitiilor care sunt acolo. Dar este doar un instrument, imputernicit de lege ca atare”.

„Subiectul insa depaseste perimetrul institutional si al unui secretar de stat si, indraznesc sa spun, chiar al ministrului ca atare. Nu intamplator seful statului a fost acolo, a vazut si a dat un diagnostic, cred corect: adica, trebuie gasita o dreapta cumpanire intre nevoia de conservare a sitului si nevoia dezvoltarii unor investitii importante, cu efecte pozitive in plan social si material. Aceasta dreapta cumpanire este inca in cautare”.

Tensiuni si interese similare, in „imobiliare”



„Responsabilitatea deciziei nu apartine numai ministerului nostru. Noi putem sa dam descarcarea arheologica pentru a demola o casa, insa tema Rosia Montana e mult prea mare: prin consecinte, prin anvergura, prin factorii implicati” mai preciza secretarul de stat de la MCCPN.

„In general insa, ministerul se confrunta cu o problema similara: cea a ofensivei de nestavilit, chiar in plina criza financiara, a dezvoltatorilor imobiliari, nevoia de urbanizare a localitatilor -chiar prin metode mai putin „urbane”- si nevoia pe care o reprezinta Ministerul Culturii si Patrimoniului, de a prezerva anumite cladiri, anumite spatii, anumite asezari si zone arheologice”.

„Descarcarea aceastei tensiuni nu se va face decat in piata, in bani. Cine vrea sa demoleze sau sa consolideze o cladire anume, trebuie sa plateasca o taxa prohibitiva, si nu la nivelul catorva sute de mii de lei vechi, cum se intampla acum. Dar asta este o opinie personala, care trebuie analizata”.

„Deci este o tensiune similara in spatiul civic, nu numai cel arheologic, de la Rosia Montana: intre ofensiva celor care vor sa construiasca si rezistenta ministerului care are obligatia, prin lege, de a prezerva acest patrimoniu natural” spunea in luna august pentru Hotnews.ro, Octavian Stireanu de la Ministerul Culturii, Cultelor si Patriomoniului.

Taceri si trompete


Tot intr-un interviu solicitat de Dani Rockhoff (Hotnews.ro) in luna august, fostul ministru al mediului si dezvoltarii durabile, Nicolae Nemirschi (PSD), spunea despre proiectul minier de la Rosia Montana: „NU COMENTEZ”.

Acum, nici nu mai are importanta ce crede ex-ministrul pesedist, intrat in atentia DNA. Asul e provizoriu in mana pedelistei Elena Udrea, care pastoreste cu gratie doua ministere: Mediu si Turism. Astfel, solutii verzi, turistice si artizanale pentru Rosia Montana ar fi, daca ar fi si bunavointa. Sau vointa politica in acest sens.

Vointa politica insa, prin trompeta ministrului Videanu, s-a indreptat de ieri in alta directie: aceea de includere a proiectului de exploatare de la Rosia Montana intr-o strategie guvernamentala. Cu maxima inflacarare, un ministru roman cu salariu de la bugetul de stat, face lobby unui proiect al unei firme private, prin care statului roman ii revin indoielnice beneficii.

Un proiect oprit de Justitia romana si vehement combatut de opinia publica din tara si din strainatate. Un proiect in care miza, care e concentratia de metal din zacamantul vizat pentru exploatare, o stiu doar unii, pe baza unei vechi analize de laborator. Un proiect care urca pretul la bursa al unei companii cu sediul in apartamentul 1501 din Toronto. Un proiect care-i doare, pe foarte multi romani.
Back to top
1\*
Sun Dec 20 2009, 03:58PM
Forta fara ratiune se surpa sub propria greutate Horatiu
Registered Member #1808
Joined: Fri May 15 2009, 11:38PM

Posts: 1355
Thanked 1 time in 1 post
principala mea preocupare fata de acest proiect este una singura, si are strict conotatii de Responsabilitate fata de Mediul Inconjurator, implict fata de o Romanie Curata si Neotravita si care trebuie sa-si conserve orice urma de istorie







Back to top
ronin
Sun Dec 20 2009, 04:09PM
Registered Member #70
Joined: Thu May 04 2006, 12:40PM

Posts: 1255
Thanked 9 time in 9 post
"- Pun si eu intrebarea, acesti infractori cu gulerele albe chiar nu au limite? Ridica escrocheria la rang de lege si nemaiavand ce jefuii in Romania, proiecteaza ce sa jefuiasca Romania pentru ei?"

Nu ar fi pentru prima data ...
Unele state, de exemplu, au fost ridicate doar pentru a fi jefuite mai tarziu.
Cazul Hong Kong este un caz aparte.
Iei, dezvolti si dai inapoi. Care-i pretul sau logica ?!
Back to top
justme
Sun Dec 20 2009, 05:10PM

Registered Member #2073
Joined: Thu Aug 27 2009, 09:52PM

Posts: 2257
Thanked 197 time in 143 post
Aurul şi cianurile de la Roşia Montană, un prim măr al discordiei între PD-L şi UDMR?

19 dec 2009, 16:57
Dan Duca / REALITATEA.NET

LINK

Vechiul şi viitorul ministru democrat-liberal al Economiei, Adriean Videanu, vrea să includă proiectul Roşia Montană în programul de guvernare pentru ca acesta să poată demara cât mai repede. UDMR l-a blocat, însă, în trecut, prin miniştrii săi, pentru că el ar fi periclitat mediul. Miza o reprezintă cel mai mare zăcământ de aur din Europa, care ar urma să fie exploatat de canadienii de la Gabriel Resources.

Nici nu au început să guverneze din nou împreună că între PD-L şi UDMR ar putea apărea primele fricţiuni. Nu pe tema Ministerului Culturii, cel pe care vicepreşedintele PD-L, Cezar Preda, nu îl voia cedat maghiarilor, şi nici pe cea a Ministerului Dezvoltării, pe care senatorul UDMR Frunda Gyorgy l-ar dori sub conducerea lui Borbely Laszlo, şi nu a Elenei Udrea. Vineri a mai apărut un punct pe agenda posibilelor motive de neînţelegere: aurul de la Roşia Montană.

"Vreau pornirea acestui proiect cât mai curând posibil", a declarat ministrul desemnat al Economiei, Adriean Videanu, cel care vrea să-l includă în programul de guvernare. Udemeriştii au fost, însă, cei care s-au opus alături de mai multe ong-uri exploatării zăcământului din Munţii Apuseni de către firma canadiană Gabriel Resources pe motiv că folosirea cianurilor şi exploatarea în sine ar afecta puternic mediul înconjurător.

Maghiarii, care vor deţine din nou Ministerului Mediului, prin Borbely Laszlo, nu par încântaţi nici acum prea mult de idee. Fostul ministru al Mediului din Guvernul Tăriceanu, Korodi Attila, spune că cei care cred că exploatarea de la Roşia Montană va reuşi să scoată ţara din criza economică, se înşeală. Asta pentru că, potrivit liderului maghiar, prima sapă ar putea fi dată abia peste patru ani, or, România ar trebui să iasă în criză la anul sau în 2011.

Până atunci însă, compania canadiană va trebui să-şi rezolve problemele pe care le are în justiţie cu proiectul. "Eu cred că până să discutăm despre Roşia Montană ar trebui să includem în programul de guvernare o reaşezare a industriei mineritului. Roşia Montană este o speţă, care văd că este invocată ca soluţie pentru ieşirea din criză. Am citit toată literatură în limba română despre criza economică din România, iar ieşirea este estimată pentru 2010-2011. Discutând cu specialiştii, se pare că abia peste 4 ani ar putea să se introducă prima sapă acolo, iar asta înseamnă că această exploatare nu ar putea să scoată ţara din criză. Din punct de vedere juridic această companie – Gabriel Resources – nu şi-a îndeplinit toate obligaţiile asumate", a declarat Korodi pentru REALITATEA.NET.

Fostul ministru susţine că firma canadiană trebuie să obţină în instanţă permisiunea de a continua procesul de evaluare a impactului asupra mediului, unul care poate fi constestat de ong-uri sau de orice persoană. Iar asta l-ar putea bloca din nou. "În măsura în care toate condiţiile vor fi îndeplinite, proiectul îşi poate găsi loc pe agenda României în următorii ani. Cred că PD-L şi UDMR sunt de acord că legea trebuie respectată", apreciază acesta.

Frăţie udemerist-peremistă pentru interzicerea folosirii cianurilor

Un alt reprezentant al UDMR, actualul consilier prezidenţial Eckstein-Kovacs Peter, a inţiat, pe vremea când era senator, alături de peremistul Gheorghe Funar, un proiect de lege care prevedea interzicerea folosirii cianurilor în exploatările miniere din România. Adoptarea acestuia ar fi făcut practic imposibilă continuarea proiectului de la Roşia, numai că iniţiativa a rămas înţepenită prin Parlament.

Băsescu nu a spus nici nu, nici da Roşiei Montana
Întrebat de mai multe ori în recenta campanie prezidenţială de subiectul Roşia Montana, Traian Băsescu nu s-a pronunţat contra exploatării aurului de acolo, dar nici pentru aceasta. A preferat să spună că este nevoie de o evaluare independentă, iar în funcţie de aceasta, guvernul ar urma să ia o decizie.

Dimensiunea proiectului

Proiectul prevede închiderea actualei exploatări miniere a firmei Minivest şi organizarea celei mai mari exploatări aurifere din Europa, pentru extragerea unei cantităţi de aproximativ 300 tone de aur şi 1600 tone de argint, prin metoda excavărilor la suprafaţă, în patru cariere deschise, estimate la 100 hectare fiecare, prin decopertare), care însemnă extragerea unei cantităţi de peste 220 milioane tone de minereu. Roca sterilă va fi depozitată în două halde (Cetate, 66 hectare şi Carnic, 70 ha). Nămolul epuizat, rezultat în procesul tehnologic după extracţia aurului şi argintului, va fi acumulat într-un bazin de decantare (lac deschis) cu o capacitate de 250 milioane tone şi o suprafaţă estimata la cca. 100 hectare (600 ha după alte surse), în spatele unui baraj înalt de 180 metri, construit din rocă sterilă. Proiectul ar urma să se desfăşoare pe o perioadă de 17 ani. Tehnologia folosită se bazează pe extragerea aurului prin tratarea minereului măcinat cu soluţie de cianura de sodiu.

În calitatea de acţionar majoritar, firma RMGC va obţine 80% din profit, potrivit conducerii Academiei Române.

Academia Română s-a opus proiectului

Reprezentanţii Academiei Române s-au opus proiectului de la Roşia. Într-o declaraţie dată publicităţii în urmă cu mai bine de o lună, Academia Română atrage atenţia asupra pericolelor şi pagubelor pe care le-ar produce această exploatare. LINK
Back to top
truepride
Sun Dec 20 2009, 08:35PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996
Joined: Thu Mar 13 2008, 11:32PM

Posts: 3434
Thanked 254 time in 183 post
justme wrote ...


Academia Română s-a opus proiectului

Reprezentanţii Academiei Române s-au opus proiectului de la Roşia. Într-o declaraţie dată publicităţii în urmă cu mai bine de o lună, Academia Română atrage atenţia asupra pericolelor şi pagubelor pe care le-ar produce această exploatare. LINK


Academia Romana suna a loc de adunare pentru ceva oameni seriosi... probabil ar trebui luata in seama opinia lor.
Eu am fost pe la Rosia Montana acum cativa ani, si m-am speriat de mizeria ce am gasit-o acolo. Este greu de crezut ca daca se reporneste exploatarea, zona va arata mai bine... Cu siguranta rezidurile miniere rezultate din productie si prelucrare vor distruge zona complet... Dar dupa principiul padurilor defisate, drept urmare distrugerea unui intreg ecosistem, si rosia montana va avea aceasi soarta...
Si in raspuns pentru colegul ronin: nu, ordinarii astia nu a nici o limita...

[ Edited Sun Dec 20 2009, 08:37PM ]
Back to top
Contele
Mon Dec 21 2009, 01:26PM
"ATUM" - RA.
Registered Member #2201
Joined: Sun Oct 18 2009, 09:08PM

Posts: 200
Thanked 0 time in 0 post
Proiectul Rosia Montana trebuie analizat de serviciile secrete informative tinand cont de faptul ca "CIA" Central Intelligence Agency l-a inclus intr-un raport, in care se scoate in evidenta acest proiect ca "fiind vorba de o mega infractiune", pe de o parte persoanele care au initiat proiectul asa cum am indicat in postarea anterioara, majoritatea sunt INFRACTORI care au fost CONDAMNATI PENAL, altii se afla in stare de judecata penala atat in Romania cat si in alte tari, si majoritatea politicienilor care sustin acest proiect sunt tot infractori cercetati in diverse cauze penale si operative.
- Sa nu va faceti iluzii de infestarea solului, poluarea mediului, ca ei nu vor exploatarea aurului momentan, ei nu vor face nimic, tot ce se face acum cu stramutarea caselor, bisericilor, mormintelor, sunt cheltuieli calculate ca pierdere, considerate reclama.
Tot acest proiect "Mega Infractiune" este finantat in momentul de fata din bani romanesti, furati tot de ei prin devalizarea bancilor, vanzari de intreprinderi privatizate etc., bani proveniti din alte infractiuni.
- Acest grup infractional nu vrea sa scoata aurul din Muntii Apuseni, se pregateste cel mai mare tun al tuturor timpurilor in complicitate cu Statul Roman.
- Cerem interventia serviciilor secrete SIE si SRI in mod public, transparent, sa prezinte toate societatile comerciale nationale si internationale implicate in proiectul Rosia Montana cu toate legaturile, asocierile, asociatii din toate firmele desfasurate stiintific: "caracatita", intr-o forma profesionala, cu tote persoanele, rudele acestora etc.
- Daca eu un simplu cetatean am ajuns la raportul CIA si pot sa prezint toate persoanele, inclusiv rudele acestora si toate societatile comerciale nationale si internationale, atunci serviciile secrete trebuie sa o faca ca o atributie de serviciu si in interes national. Tacerea si neimplicarea in limbaj juridic se numeste "Favorizarea Infractorilor" si este prevazuta in Codul Penal.
- Tot acest circ cu stramutarea caselor, bisericilor, cimitirelor si masurii de protectia mediului este doar un paravan care sa ne insufle buna lor credinta chipurile, ca poporul roman si statul roman sa nu cerceteze fondul problemei, "Mega Infractiunea" care urmeaza sa fie infaptuita, srijinita si de justitie. Asa cum am mai scris pe forum: (MJ) Jaf sub acoperirea robei in laboratorul stintific al justitiei mafiote.

Cu consideratie Contele
Back to top
whitewolf
Tue Dec 22 2009, 08:56PM
Registered Member #1464
Joined: Sat Mar 14 2009, 04:21PM

Posts: 93
Thanked 0 time in 0 post
OK, suntem o gasca de povestitori, fluieratori si aplaudaci in stare sa descoperim multe evidente "oculte" prin mijloace paranormale aproape. Propuneri pentru impiedicarea aplicarii acestei aberatii de proiect sunt? Pana la urma, lasand idealismul iredentist maghiar, oamenii aia chiar au luat o pozitie clara, fatisa la nivel politic impotriva proiectului. Daca exista cineva care are mai mult de o idee si aia fixa, s-o spuie aci; sa faca un gard de flori in jurul Rosiei Montane, sa curete locurile si sa le repuna in circuitul turistic, sa faca un banner cu care sa acopere guvernul si pe care sa scrie....ORICE, sa organizeze evenimente in fiecare an acolo pentru promovarea zonei(deja exista dar mai e loc), sa se infiinteze un cadrul legal care sa promoveze investiile turistice si agroturistice in zona, sa se infiinteze un fond in care sa se stranga donatii pentru proiecte, promovare media... Daca oamenii gandesc si nu se lasa orbiti de stralucirea aurului sunt sperante de cativa banuti sa putem sa ne ducem nepotii in excursie la siturile arheologice amenajate si care vor face parte dintr-un circuit turistic in Apuseni sa moara grecii si sumerienii de ciuda.
Back to top
whitewolf
Mon Jan 04 2010, 10:52AM
Registered Member #1464
Joined: Sat Mar 14 2009, 04:21PM

Posts: 93
Thanked 0 time in 0 post
Am dat intamplator peste un articol destul de bun despre subiectul Rosia Montana, nu foarte recent dar oricum de actualitate. Mi se pare inspaimantatoare ideea amplorii pe care ar putea-o capata exploatarea odata inceputa la Rosia Montana. Citind despre "beneficiile" promise de GR in schimbul aurului, mi-a venit in minte situatia oamenilor obisnuiti din Iraq. Iraq, in opinia mea, e una din cele mai bogate tari din lume; dar asta cui foloseste? Probabil 80% din populatie traieste sub limita saraciei in conditiile in care presedintele sau prim-ministrul au remuneratii de 1 milion usd pe luna(informatie neverificata).
Revenind, dupa ce au desfintat industria "falimentara" mostenita au mai ramas muntii sa fie parjoliti si otraviti pentru imbuibarea catorva gunoaie de romani.
Back to top
msimula
Mon Jan 04 2010, 02:46PM
Registered Member #2287
Joined: Mon Nov 16 2009, 01:53PM

Posts: 1037
Thanked 84 time in 61 post
"Muntii nostri aur poarta, Noi cersim din poarta in poarta" Versurile astea, au inceput sa fie din nou actuale. Foarte multi din locuitorii Rosiei Montane si-au vandut terenurile, iar in Alba Iulia s-a ridicat un cartier de vile cu cei mutati de acolo. Cei de la GR fac pasi marunti, dar siguri ...
Back to top
chimistul
Wed Jan 06 2010, 10:08PM
Registered Member #1234
Joined: Fri Oct 17 2008, 06:47PM

Posts: 603
Thanked 149 time in 96 post
E clar ca unii sunt orbiti ...de aur
Din punctul meu de vedere cred ca asta este cel mai mare tun ce se incearca a se da

Videanu plănuieşte garanţii de stat fără număr pentru
Roşia Montană Gold Corporation

Iată că ce se limpezesc apele şi în ce priveşte soarta exploatării aurului din
Apuseni. Proiectul Roşia Montană a fost inclus în programul de guvernare şi propus în dezbaterea CSAT chiar de preşedintele Traian Băsescu. Acum... aud că Guvernul ia în calcul acordarea unor garanţii suverane, de 1.000.000.000 EURO.
Dacă se va acorda această garanţie, atunci ar fi cea mai mare garanţie de stat din toate timpurile acordată de statul român (aceeaşi sumă a fost dată pentru Programul Prima Casă, cu diferenţa că acela era un proiect public iar cel de faţă unul privat).
Există însă o problemă. PDL are doar Ministerul Economiei nu şi pe cel al Mediului. Adică, ministrul Laszlo Borbely nu e prea convins de proiect şi nu prea ar vrea să semneze. Cei de la Roşia Montană Gold Corporation sunt uşor disperaţi pt. că au băgat până acum peste 400 de milioane de dolari în afacerea cu aur din România şi au cam rămas lefteri.
Eu nu spun că e rău ce vor cei de la Roşia Montană Gold Corporation sau că ce spun apărătorii zonei e adevătul gol-goluţ. Canadienii ne spun că mina de aur de la Roşia Montană ar putea aduce România pe primul loc în Europa, ca producător şi ar oferi mii de locuri de muncă românilor şi beneficii de peste 4 miliarde de dolari statului. De partea cealaltă aud că România s-ar supune unor roiscuri uriaşe de mediu şi unor luuuungi procese în instanţă.
LINK
Back to top
msimula
Wed Jan 06 2010, 10:20PM
Registered Member #2287
Joined: Mon Nov 16 2009, 01:53PM

Posts: 1037
Thanked 84 time in 61 post
Am rugamintea, sa intrati pe Google Earth si vizualizati zona Rosia Montana. Am impresia ca acolo se lucreaza la greu (se decoperteaza muntii). Noi, am impresia ca ne batem gura de pomana, nu cred ca se vor impiedica de vreun ministru, fie el si al mediului. Undeva lucrurile au fost bine stabilite, numai ca totul trebuie facut cu pasi marunti.
Back to top
Boribum
Wed Jan 06 2010, 10:27PM
boribum
Registered Member #2395
Joined: Tue Dec 22 2009, 12:31PM

Posts: 6905
Thanked 1075 time in 755 post
Cu pasi marunti si repezi...v-aliniati !
Dreeeepti !

Si "drepti" vom ramâne.
Back to top
msimula
Wed Jan 06 2010, 10:31PM
Registered Member #2287
Joined: Mon Nov 16 2009, 01:53PM

Posts: 1037
Thanked 84 time in 61 post
Daca lucrurile merg in ritmul asta, vom fi "drepti" in pozitie orizontala. Vreau totusi o parere, ce se vede acolo.
Back to top
chimistul
Wed Jan 06 2010, 10:39PM
Registered Member #1234
Joined: Fri Oct 17 2008, 06:47PM

Posts: 603
Thanked 149 time in 96 post
Nu se impedica de nimeni ,cartile deja sunt facute!Noi suntem spectatori.
@ACH Boribum
Drepti ...da la orizontala si tepeni!
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by e107 Forum System uses forum thanks

More links

Imnul SEMPER FIDELIS
Arhiva stiri
Trimite-ne o stire
Marsuri
Articole
2% pentru voi
Directia Generala Anticoruptie din MAI
Resboiu blog
Asociatia ROMIL
InfoMondo
Fundatia Pentru Pompieri
Liga Militarilor
Politistul
SNPPC
NATOChannel TV
Forumul politistilor
Forumul pompierilor
Asociatia "6 Dorobanti"
© 2006-2015 Proiect SEMPER FIDELIS
Site protejat la copierea cu soft-uri dedicate. Banare automata.Opiniile exprimate pe forum nu reprezinta si pozitia asociatiei fata de persoane, institutii si evenimente. Regulile de functionare a forumului sint formulate in baza prevederilor constitutionale si legilor in vigoare. Asociatia isi exprima pozitia fata persoane, institutii si evenimente prin fluxul de stiri publicat in prima pagina a site-ului.