Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Armata
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Klaus
Tue Oct 23 2012, 09:40PM
Registered Member #3279

Ce se mai inventeaza... Trecand peste titlul articolului, treaba aia cu campul de lupta, nu prea vad, totusi, utilitatea lui. Amprenta dispozitivului pe pamant este cam mica, o suprafata de teren deminata trebuie sa fie "calcata" peste tot. Iar crearea unui culoar printr-un camp de mine antipersonal (intre timp interzise) zic eu ca este o problema relativa, bila se duce, au loc explozii, dar cum se marcheaza culoarul, pentru a fi folosit de pifani? Care este certitudinea ca nu se calca alaturi?

LINK

Dispozitivul care ar putea salva mii de vieţi, pe câmpul de luptă

Un afgan a creat un dispozitiv menit să detoneze mine de teren, salvând astfel mii de vieţi, scrie Daily Mail.

Dispozitivul, numit Mine Kafon, are formă sferică şi este realizat din fier, plastic şi lemn de bambus.

Mine Kafon poate distruge patru mine înainte de a se dezintegra, notează sursa. Dispozitivul este dotat cu un GPS, pentru a transmite soldaţilor care zone au fost „curăţate” de mine.

Mine Kafon a fost creat de Massoud Hassani, care a plecat din Afganistan la 14 ani, din cauza războiului, ajungând în Pakistan, Rusia şi Olanda.

Hassani spune că a creat dispozitivul după modelul jucăriilor sale din copilărie, care de multe ori ajungeau pe câmpul de luptă şi nu mai puteau fi recuperate. „Era plin de mine de teren. Îmi amintesc că mi-am văzut unii dintre prieteni răniţi sau chiar ucişi de explozia minelor”, a declarat afganul. Hassani a precizat că în Afganistan sunt mai multe mine de teren (30 de milioane) decât oameni (26 de milioane).

Mine Kafon a fost testat în deşertul din Maroc, dar, în forma sa actuală, nu este potrivit pentru a fi folosit pe câmpul de luptă.

[ Edited Wed Oct 24 2012, 06:57AM ]
Back to top
Boribum
Tue Oct 23 2012, 09:54PM
boribum
Registered Member #2395

Într-o buna zi va afla si afghanul nostru olandez despre existenta lui ML-1,a SOUVIM-ului si altor câteva masinute care demineaza prin vibrare/batere si nu se dezintegreaza dupa patru mine (antipersonal,desigur).

Bila asta e facuta din pompe de desfundat WC-ul,îmi pare.
Back to top
djebel
Tue Oct 23 2012, 11:54PM
Registered Member #3603

Klaus wrote ...

Hassani a precizat că în Afganistan sunt mai multe mine de teren (30 de milioane) decât oameni (26 de milioane).

Omul a facut un calcul si si-a dat seama ca deminage a la Belge nu merge.
Back to top
Boribum
Wed Oct 24 2012, 12:31AM
boribum
Registered Member #2395

Ideea lui nu e noua,si nu e nici rea. Problema în A-stan e ca REG-urile (sau UXO,cum le zice pe americaneza)sunt de foarte multe feluri si nimeni nu garanteaza în nici un santier de depoluat ca exista numai mine antipersonal. Directionarea masinariei baiatului asta e imposibila (ce faci daca e o rampa ? ) iar însasi conceptia dracoveniei nu permite vibrarea constanta (asta în cazul în care masinaria ar putea face asa ceva) . Din asta rezulta un santier care va fi tratat în fâsie si nu în cadrilaj,iar fâsia va fi în primul rând nesigura si în al doilea rând aleatorie (bila o ia pe unde vrea ea,nu pe unde vrea operatorul). Rezultat final : trebuie depoluat cu metode eficiente.

Si-apoi,o masinarie buna numai pentru A-stan e o gluma. Liban,Ciad,Angola,Cambodgia,Bosnia-Herzegovina...fiecare zona are un specific si niciuna din zonele de mai sus nu se preteaza la dat de-a dura cu bambusu'.
Back to top
Boribum
Wed Oct 24 2012, 12:34AM
boribum
Registered Member #2395

Klaus wrote ...

bila se duce, au loc ezplozii, dar cum se marcheaza culoarul, pentru a fi folosit de pifani?

Au facut niste elvetieni un prototip la un momet dat,iar capetele de sondare aveau un praf de creta care marca toata poteca. Le prezentare s-a umplut toata lumea de praf rosu,helvetii si-au împachetat scula si dusi au fost.

Sonda e sfânta.
Back to top
andyy
Wed Oct 24 2012, 05:45PM
andyy
Registered Member #3496

Tot catelu este mai bun pentru depistarea minelor antipersonal! am vazut tot felul de dracovenii de masinarii care cica scoteau mine antipersonal , la cateva zile dupa ce au terminat americani de deminat un teren un cioban babulan a avut ghinionul sa calce pe una (nu afost o imagine prea placuta) si bineinteles au adus catelul, nu au mai gasit niciuna si ziceau ca datorita ploilor minele se deplaseaza , si mai aveau o problema cu minele de provenienta italiana (cele cu carcasa din plastic),nu puteau fi detectate si ia ghiciti tot catelul dadea de ele si nu pleca de acolo pana nu scotea mina si deaia cei de la K9 aveau foarte multa treaba pe cand cei de la EOD se rezumau doar la detonari.
Back to top
1 User said Thank to andyy for this Post :
 Klaus (24 Oct 2012, 19:13)
Klaus
Wed Oct 24 2012, 07:45PM
Registered Member #3279

La cati ani am ca bugetar stiu ca un minister nu poate primi bani de la alta entitate, fizica sau juridica, oricare ar fi ea, suma cu pricina fiind varsata la trezorerie, ca venit al statului (fapt pentru care donatiile se recomanda sa fie facute in natura, nu bani). Ministerul cu pricina poate primi bani numai la rectificaredin ce a adunat guvernul sau prin redistribuire. Deci stau (stramb) si ma intreb (drept), sau invers, cum a virat ANCOM bani in contul MApN?

LINK

Armata a primit 28 de milioane de euro de la ANCOM pentru frecvenţele 4G

Autoritatea de reglementare în comunicaţii (ANCOM) a virat, ieri, MApN suma de 129 milioane lei (28 milioane de euro), reprezentând contribuţia instituţiei la cheltuielile pe care le va înregistra Armata pentru eliberarea frecvenţelor care vor fi utilizate pentru lansarea serviciilor 4G în România. Conform legii, suma trebuia să fie virată în termen de 15 zile de la data avizării bugetului de venituri şi cheltuieli al ANCOM pentru anul 2012, care a fost aprobat de Parlament în urmă cu o săptămână. La capitolul "Transferuri între unităţi ale administraţiei publice" a fost prevăzută suma de 167 milioane de lei, din care, potrivit datelor transmise de ANCOM, 129 milioane de lei reprezintă contribuţia autorităţii de reglementare la cheltuielile pe care le va înregistra Ministerul Apărării pentru eliberarea frecvenţelor care vor fi utilizate pentru lansarea serviciilor de internet mobil 4G în România. "Suma a fost virată în conturile Ministerului Apărării în cursul acestei zile", au declarat reprezentanţii ANCOM. În urma unei licitaţii ANCOM încheiată pe 24 septembrie, Cosmote, Orange, RCS&RDS, Vodafone şi 2K Telecom vor plăti, în două etape, suma de 682,14 milioane euro pentru licenţele telecom în frecvenţele de 800, 900, 1.800 şi 2.600 MHz.Defalcat, Vodafone România va plăti 228,52 milioane euro, Orange România 227,14 milioane euro, Cosmote România 179,88 milioane euro, RCS&RDS 40 milioane euro, iar 2K Telecom 6,6 milioane de euro. Potrivit datelor anunţate de ANCOM la finele lunii ianuarie a acestui an, Ministerul Apărării a evaluat costurile pentru schimbarea destinaţiei sau reorganizarea utilizării benzilor de frecvenţe radio la 93 de milioane de euro, în cazul benzii de frecvenţe radio 830-862 MHz, la 130,2 milioane de euro în cazul benzii de frecvenţe radio 2.500-2.690 MHz şi la 11,2 milioane euro pentru benzile de frecvenţe radio 1.747,5-1.785 MHz şi 1.842,5-1.880 MHz. "Aceste costuri vor fi suportate parţial, într-un cuantum egal cu valoarea în lei a 30 de milioane euro, din bugetul ANCOM (din veniturile provenite din tariful de utilizare a spectrului încasat de ANCOM), sumă ce va fi achitată în termen de 15 zile de la data aprobării cheltuielii prin bugetul de venituri şi cheltuieli (n.r. - până la 1 noiembrie)", se menţiona într-un comunicat al ANCOM din 24 ianuarie.
Back to top
0050
Wed Oct 24 2012, 11:03PM
Registered Member #1997

LA MULTI ANI tuturor militarilor si nu numai !Multa sanatate, fericire si curaj va doresc !!!

Back to top
1 User said Thank to 0050 for this Post :
 dorobant (25 Oct 2012, 09:30)
Boribum
Thu Oct 25 2012, 12:14AM
boribum
Registered Member #2395

..si împlinirea tutulor dorintilor...
Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
justme
Thu Oct 25 2012, 12:19AM

Registered Member #2073

LA MULTI ANI militarilor Armatei Romane!
Celelalte urari le spunem altadata...
Back to top
2 User said Thank to justme for this Post :
 Boribum (25 Oct 2012, 00:37) , dorobant (25 Oct 2012, 09:30)
David
Thu Oct 25 2012, 08:55AM
Registered Member #41

La multi ani, Armata Romana! Dumnezeu sa te ocroteasca!
Back to top
2 User said Thank to David for this Post :
 dorobant (25 Oct 2012, 09:30) , justme (25 Oct 2012, 15:40)
msimula
Thu Oct 25 2012, 08:56AM
Registered Member #2287

La Multi Ani ! “Scutului Patriei”, tuturor militarilor, Armatei Romane !
Back to top
1 User said Thank to msimula for this Post :
Pârvu Florin
Thu Oct 25 2012, 11:11AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

La multi ani Armatei Romane, si fie ca sacrificiul tuturor ostasilor romani din toate timpurile sa ramana vesnic in mintea si sufletul nostru!
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 justme (25 Oct 2012, 15:40)
criss-cross
Thu Oct 25 2012, 01:51PM
Registered Member #4853

La multi ani! sa va fie casa, casa....sa va fie masa, masa!
Back to top
1 User said Thank to criss-cross for this Post :
 Klaus (25 Oct 2012, 18:24)
justme
Thu Oct 25 2012, 03:42PM

Registered Member #2073

Băsescu, militarilor: Ştiu că vă doriţi standardele armatelor statelor NATO; vă înţeleg speranţa, vă admir răbdarea

Preşedintele Traian Băsescu le-a transmis militarilor, în mesajul adresat cu prilejul Zilei Armatei României, că ştie faptul că aceştia îşi doresc standardele armatelor statelor membre NATO şi susţinerea reformei cu resurse financiare corespunzătoare, asigurându-i de întregul sprijin al comandantului forţelor armate pentru realizarea reformei în domeniul militar.

"În fiecare an, ziua de 25 octombrie, Ziua Armatei României, îmi oferă prilejul să mă adresez tuturor acelora care au slujit Oştirea română şi acelora care o slujesc în prezent şi să îmi exprim recunoştinţa faţă de soldatul român care s-a jertfit, rămânând, de cele mai multe ori, anonim, pentru ca numele său să se identifice, pentru eternitate, cu cel al ţării şi poporului său. Armata României se prezintă, la sărbătorirea Zilei sale, cu zestrea tradiţiilor care i-au înnobilat drumul devenirii până astăzi şi cu profesionalismul, forţa şi determinarea unei structuri de elită, dinamică şi modernă, gata oricând să-şi facă datoria", se arată în mesajul preşedintelui.

El a subliniat că pentru români ziua de 25 octombrie 1944 este un reper cronologic în calendarul tradiţiilor militare, punctând că libertatea unei naţiuni se câştigă cu suferinţe şi sacrificii.

"Un cald omagiu aducem bravilor veterani de război, adevărate modele de viaţă pentru noi toţi, pe care îi asigurăm de toată preţuirea şi recunoştinţa noastră. Ei ne aduc aminte că libertatea naţiunii nu se primeşte ca un cadou, ci se câştigă greu, cu suferinţe şi sacrificii. Dragi ostaşi, mă bucură faptul că aţi înţeles că nu se poate dobândi gloria numai prin meritele strămoşeşti şi lucraţi la construirea unei armate profesioniste, cu adevărat modernă, formată din unităţi flexibile şi cu efective reduse, apte pentru reacţii rapide, adecvate situaţiilor de criză", se mai arată în mesajul preşedintelui.

El le-a transmis militarilor români că prin participarea lor la misiuni în afara teritoriului naţional, în zone de conflict, sub egida ONU, NATO sau a UE, precum şi în cadrul coaliţiilor multinaţionale, au contribuit la sporirea considerabilă a prestigiului internaţional al ţării noastre.

"M-am întâlnit adeseori cu dumneavoastră în unităţi militare şi în teatrele de operaţii şi ştiu că vă doriţi standardele armatelor statelor membre NATO şi susţinerea reformei cu resurse financiare corespunzătoare. Vă înţeleg speranţa, vă admir răbdarea şi vă asigur de întregul sprijin al comandantului forţelor armate pentru realizarea reformei pe care o derulaţi în momentul de faţă. (...) Prin modul cum v-aţi îndeplinit misiunile în teatrele de operaţii, aţi dovedit că sunteţi cei mai buni ambasadori ai României în lume, acţionând întotdeauna cu profesionalism şi mult curaj, cu devotament, ca adevăraţi camarazi pe care partenerul de luptă s-a putut bizui oricând", a completat preşedintele.

În context, el a amintit de eroii români care au murit în teatrele de operaţii, subliniind că Armata României a plătit, pe parcursul acestei perioade de "profunde transformări şi participări la misiuni externe", tributul său "de sânge şi lacrimi".

"Sunt 23 de eroi căzuţi la datorie în teatrele de operaţii în care ne-am angajat alături de aliaţii şi partenerii noştri, precum şi câteva zeci de militari răniţi pe timpul acestor operaţiuni. Armata a plătit acest preţ greu pentru ca România să-şi poată îndeplini obligaţia de a fi parte activă a comunităţii internaţionale, la efortul mondial de construcţie a unei lumi mai bune şi mai sigure. Sacrificiul militarilor noştri nu a fost şi nu este zadarnic. Armata României a creat, prin tot ce au făcut militarii săi în toţi aceşti ani, o stare de spirit specială şi o imagine deosebită în rândul comunităţii internaţionale şi în rândul cetăţenilor acestei ţări. Se cuvine să mulţumim şi astăzi, din suflet, aşa cum o facem mereu, familiilor eroilor căzuţi la datorie în teatrele de operaţii", a conchis Băsescu.

Preşedintele şi-a exprimat convingerea că Armata îşi va onora întotdeauna tradiţia, menirea şi misiunea de instituţie fundamentală a statului român şi va răsplăti, prin devotament, curaj şi onoare încrederea de care se bucură din partea cetăţenilor români, a partenerilor şi aliaţilor ţării noastre.

Mesajul preşedintelui Băsescu a fost prezentat joi, în cadrul manifestărilor de la Carei, de consilierul prezidenţial Iulian Fota.

LINK
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF