Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Armata
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
ronin
Fri Mar 05 2010, 10:39AM
Registered Member #70

Mda, poate ca aveau dreptate unii atunci cand afirmau ca in ziua de azi nu mai exista curaj. Popoarele curajoase au disparut. S-au perpetuat doar acele profiluri care "pleaca capul". Sau poate "meseriasii" nu prea au timp de taclale cu noi pe forum.

Nu cunosc de ce a mers presedintele in Afgh. dar in mod sigur nu impartitul martisoarelor a fost prioritatea. Deocamdata eu vad niste avantaje, dar poate sunt eu orb si nu vad bine. Multi militari sunt mai mult politiceni decat militari. Prin inteligenta, strategie si curaj se pot schimba (intampla) multe.
Back to top
Resboiu
Fri Mar 05 2010, 11:33AM

Registered Member #2526

Super tare faza cu presedintele cerand masini de lupta... Acum cateva saptamani, un oficial american a anuntat ca vor ceda/inchiria/vinde catre aliati, pentru Afganistan, vehicule de patrulare si din cele protejate contra mine si IED. Cum am zis si la mine in ograda, probabil ni s-a pregatit deja un pachetel de chestii purtate, precum copiilor saraci, iar presedintele romanesc incearca o noua lovitura de imagine, cerand sa ni se dea ceva-ceva.
Back to top
Altair
Sat Mar 06 2010, 06:05PM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

LINK
Dupa cum se vede si din acest articol, nu mai putem invoca trecutul si mentalitatea ruseasca pentru starea de facto a armatei romane si a dezinteresului cu care se confrunta. Uite ca rusii merg inainte, numai noi batem paul pe loc. Parca incepe sa imi fie dor de armata "ruseasca".
Back to top
Terentius
Sat Mar 06 2010, 07:53PM
Terentius
Registered Member #2186

Daţi-mi voie să nu prea fiu de acord cu dumneavoastră, d-le Altair. În legătură cu felul cum armata rusă merge înainte, subscriu la treaba cu bătutul pasului pe loc de către noi. Filmuleţele şi pozele din timpul războiului din Georgia de mai an au indicat, cel puţin pentru un ochi militar, multe. Şi legat de dotare, şi legat de proceduri şi disciplină. Şi nu prea cred că au trimis acolo unităţile de mâna a doua. Cum s-or prezenta acestea, nici nu vreau să mă gândesc. Părerea mea...
Back to top
Altair
Sat Mar 06 2010, 08:18PM
Registered Member #385

Eu vorbeam de o conceptie anuntata la nivel oficial.Se vede si din articol ca au probleme mari.(este generalizat obiceiul ca fiecare sa isi cumpere bocanci de exemplu).
La noi nici macar nu exista un plan/program de inzestrare cu echipament si armament individual modern.Pt Rusia e infinit mia greu sa se puna la punct din cauza dimensiunii exagerate a armatei si a restului serviciilor in continuare militarizate,dar macar se incearca, se vrea. Pustile din pozele alea nu au aparut doar pt poze.Ele exista si sunt folosite de si de polonezi si de unguri printre altii.
Nu vreau sa reincep discutiile roarmy vs polonia (ungaria,serbia si altii), dar nu stiu cum se face ca la noi nu exista niciodata suficienti bani, suficienta vointa, suficienta clarviziune, suficienta imaginatie... nimic nu e suficient la noi ca sa facem un pas inainte.
Intr-adevra schimbarea armatei Rusiei nu este una care sa te lase lat.Probabil merge in stilul rusesc (greoi dar sigur).Si apropos de Georgia, va garantez ca si armata romana ar fi aratat exact la fel, poate lipseau din decor ceva sticle de votca.
Avand in vedere ca omul cat traieste invata, pe mine ma intereseaza sa ma inspir din orice lucru care se face bun de catre oricine.Daca armata din Papua Nouoa Guinee are ceva la care ne este superioara, atunci lucrul ala trebuie invatat.Putem face praf orice armata din lumea asta (pt ca fiecare are o hiba)si ajungem sa ne credem noi cei mai tari.
Back to top
Terentius
Sun Mar 07 2010, 12:14PM
Terentius
Registered Member #2186

La capitolul Vodcă, cred că nu suntem şi nu vom fi pururi capabili să le dăm clasă ruşilor. Poate greşesc, dar opinia mea,legat strict de acest aspect al alcoolului, este că dacă s-a reuşit ceva bun în armie în aceşti 20 de ani, a fost faptul de a se pune frână la marii consumatori de tărie. Situaţia este oricum reversibilă, mai avem 100 de ani până ajungem (ca armată vb.)la nivelul de interiorizare a unor comportamente, precum au ajuns italienii de exemplu. În 6 luni de Irak, cu băutura "la liber" în sălile de mese, nu am văzut unul care să sară peste cal. Oricum, la capitolul ăsta, sunt unici în NATO, toate celelalte ţări au reglementări împinse la extrem, fără nuanţe, adică No Alcohol.
Probabil este vorba de o reminiscenţă de pe vremea armatelor de masă, a celor formate din "citizen soldiers", oricum, interesantă chestie într-o armată de profesionişti, nu credeţi?

[ Edited Sun Mar 07 2010, 12:18PM ]
Back to top
Altair
Sun Mar 07 2010, 12:29PM
Registered Member #385

Sa nu uitam ca la italieni un pahar de vin la masa este aproape religie.Tocmai pentru ca acest obicei este atat de vechi si omul se obisnuieste cu el, poate fi controlat consumul.
E ca si cum te-ai hidrata constant vs a te inseta la maxim.
Totusi in cazul nostru, obiceiul este proverbial.Cel putin in kosovo, am sarit calul pana s-au prins italienii si au inceput sa puna straja la frigiderele cu vin, in irak au pus o hartie pe frigiderul cu sucuri (romanians only 2), pt ca aveau obiceiul sa isi umple buzunarele.(unul a gasit capacitatea maxima de doze pe care o poate transporta tinuta noastra de instructie:14)
Back to top
msimula
Sun Mar 07 2010, 12:59PM
Registered Member #2287

O parere, sper sa fie acceptata. Noi romanii suntem obisnuiti sa mancam si sa bem bine. Ideea este urmatoarea, atunci cand iti suiera plumbii pe la ureche, acloolul nu este indicat. Subscriu la referirea lui altair, trebuie luat tot de este bun indiferent din partea cui vine, chiar si de la rusi, in afg. au fost primii care s-au lovit de mujahedini, nu se poate spune ca n-au ceva experienta. Sa nu uitam, rusia se intinte pe juma’ de glob.
Back to top
Terentius
Sun Mar 07 2010, 01:00PM
Terentius
Registered Member #2186

Chestia cu "...romanians only..." să nu fie folclor. Cel puţin în 2005 când am fost io acolo, nu am văzut/ auzit de aşa ceva. Da' chestia cu cele 14 doze e absolut reală. Din auzite vorbind ...
In plus, din raţiuni pragmatice nu era indicat. O dată ce spune msimula, plus că cel puţin pentru cei care aveau contact curent face to face cu localnicii, nu era indicat alcoolul, ar fi fost o impoliteţe crâncenă (e cea mai soft formulare pe care am găsit-o)să bei ceva înainte, dat fiind prohibirea alcoolului în Islam.

[ Edited Sun Mar 07 2010, 01:05PM ]
Back to top
msimula
Sun Mar 07 2010, 01:18PM
Registered Member #2287

@Terente
Ai dreptate, chestia asta mi-a iesit din cap, islamicii nu consuma alcool, iar un soldat “adevarat” trebuie sa impuna respect. Alcolul in exces a daunat intotdeauna.
Back to top
Altair
Sun Mar 07 2010, 10:30PM
Registered Member #385

aia cu 14 doze eu o stiu din misiunea irak 2007/2008. cealalta nu mai retin daca e tot de acolo sau din kosovo.
ziceti bine cu respectul pt musulmani, numai ca, cel putin ofiterii lor de politie si armata au whiskey in dulap.oricum, cum necum au reusit romanii sa faca rost si de palinca prin camp adder... in rest... bere fara alcool, consumata in cantitati importante, doar doar o avea un 0,001% pe acolo...
ma rog, astea sunt deja chestii simpatice

P.S. si daca nu am fost clar era "romanians, only 2", pt ca aveai dreptul doar la 2 doze cand plecai de la masa.cat mancai puteai sa bei un carton.nimeni nu iti avea treaba.
si tipul cu 14 doze a fost "prins" ca sa zic asa, pt ca atunci cand a iesit de la masa s-a lovit cu unu din buzunarele de la pantaloni intr-un colt de masa si s-a spart doza provocandu-i o arteziana.

[ Edited Sun Mar 07 2010, 10:32PM ]
Back to top
Mihais
Sun Mar 07 2010, 11:38PM

Registered Member #2323

Terente wrote ...

Daţi-mi voie să nu prea fiu de acord cu dumneavoastră, d-le Altair. În legătură cu felul cum armata rusă merge înainte, subscriu la treaba cu bătutul pasului pe loc de către noi. Filmuleţele şi pozele din timpul războiului din Georgia de mai an au indicat, cel puţin pentru un ochi militar, multe. Şi legat de dotare, şi legat de proceduri şi disciplină. Şi nu prea cred că au trimis acolo unităţile de mâna a doua. Cum s-or prezenta acestea, nici nu vreau să mă gândesc. Părerea mea...

Cei care au castigat batalia de la Tsinkvali au fost echivalentul a 2 regimente mecanizate provenite din Div 20Mc de la Vladikavkaz(contra a 3 brigazi de inf. sustinute de 2 bt. de tancuri +bg de artilerie).Trupe de prima mana(infanterie marina,elemente din div 76 aeropurtata de garda,Rg. special de cercetare,2 Bt. cecene)au aparut incepand din a doua sau a treia zi de razboi si nu au prins decat deruta georgienilor.Performanta dpdv operational a rusilor in Georgia a fost excelenta,desi tot timpul e loc de mai bine.Dpdv al formei,de acord ca sunt varza.Cand vine vorba de trebile cu adevarat utile si importante insa...
Back to top
Terentius
Mon Mar 08 2010, 12:14AM
Terentius
Registered Member #2186

Sticlele cu whiskey prin dulapurile ofiţerilor din poliţia sau armata irakiană sunt folclor (cel mai probabil cine v-a spus chestia asta îşi proiecta nevoia de certitudine încercând să găsească o punte de legătură, o similitudine, ceva, între ei şi noi. Similitudinile aunt foarte multe, şocante de multe ori, şi au legătură mai mult cu evoluţiile paralele a două tipuri de societăţi, foarte diferite la origini, sub două dictaturi laice, cu mult accent pe industrializare, investiţii într-o anumită abordare a învăţământului de masă şi aşa mai departe, nu dezvoltăm că alta e tema topicului). Vă rog să mă credeţi, ştiu ce spun. Care e balanţa între valori islamice interiorizate Vs. presiune socială pentru conformare la dogmele oficiale Vs. imposibilitatea fizică de a achiziţiona fructul oprit (care nu este un concept creştin, Adam şi Eva sunt şi în Quran), deci care e balanţa reală între aceste 3 dimensiuni, asta da, poate fi discutat. Insist, cine susţine aşa ceva este total pe lângă subiect. Stimă.
Back to top
Altair
Mon Mar 08 2010, 10:42PM
Registered Member #385

Nu stiu de unde certitudinea asta cu atata "folclor". Cunosc oameni care au baut cu capeteniile respective si nu numai. "Mosierii" aia locali, cu care trebuie tratat daca vrei sa faci orice pe "teritoriul" lor sau daca vrei sa cumperi bunavointa si sa nu fii atacat, sau sa fii avertizat de primejdii, si aia au bautori de alcool printre ei.
Din pacate trebuie sa afirm eu ca disciplina de fier a musulmanilor e folclor.Adica, nu toti se conformeaza.Evident, nici nu se poate generaliza la scara larga, DAR: islamul nu este ceea ce se predica pe la adunariule copiilor jihadului sau ce se transmite dinspre lumea lor. Ei reusesc foarte bine sa ne pacaleasca si pe noi si pe ai lor cu asa-zisa lor puritate.Nu sunt ce par a fi.Asta se poate generaliza in mare cel putin intre sustinatorii jihadului.
Back to top
Altair
Thu Mar 25 2010, 04:44PM
Registered Member #385

LINK
LINK
LINK
LINK
LINK
LINK

In sfarsit o actiune de imagine buna din partea MApN. Bine, au adus ei tot ce avea armata mai bun ca sa aratam ca avem cu ce, desi nu e asa, dar totusi e laudabil ca au acceptat realizarea acestui documentar.Cred ca nivelul de acces al camerei de filmat e fara precedent in cadrul armatei.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF