Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Armata
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Bendis
Mon Mar 17 2014, 08:00PM
Registered Member #5071

ori nu intelegeti zicala (ca nu-I proverb), ori faptul ca ati depasit intelepciunea populara romaneasca va face sa vedeti totul intr-o maniera sa-i zic...mai putin boema. Cred ca e doar o coincidenta faptul ca sunt atatia pe forum sau cum le spuneti dvs. "cimpanzei blocati in Evul Mediu timpuriu" care-si exprima parerile, la fel ca si dvs. Cu totii am crescut cu "Intelepciunea populara a unor cimpanzei blocati in Evul Mediu timpuriu" si uite ca pe dvs. v-a dus intr-un loc unde noi doar visam.
Back to top
Boribum
Mon Mar 17 2014, 09:18PM
boribum
Registered Member #2395

Domnule Bendis,nu e locul si nici momentul pentru disertatii explicative,dar n-as dori ca cineva sa se simta vizat personal de acel calificativ. Eu,cel putin,nu ma gândeam la nimeni dintre cei cu care interactionez. Ceea ce spuneam mai sus e în legatura cu o anumita smecherie populara româneasca pe care noi am fost obisnuiti sa o calificam drept întelepciune. Nu este asa ceva. Zicatori si proverbe precum "domnia se plateste", "fa-te frate cu dracul pâna treci puntea" , "capul plecat sabial nu-l taie","omul harnic,muncitor,de pâine nu duce dor" si înca vreo câteva zeci bune de astfel de "vorbe de duh" educa prost si nu au corespondenta în realul românesc. Unele din vorbele astea tin departe de noblete,de curaj si de dezinteres.Niste calitati,cred eu,cel putin de dorit de catre bravul nostru popor.

Cimpanzei,spuneam gândindu-ma la abilitatea noastra a maimutari ("a face precum maimuta").Tot.Mai ales ceea ce ar trebui sa fie serios (armata,în cazul acesta).

Acest off-topic fiind lamurit,sper...
Back to top
Bendis
Mon Mar 17 2014, 09:55PM
Registered Member #5071

Dle. Boribum, in esenta aveti perfecta dreptate! Nu am fost si nu voi fi niciodata adeptul zicatorilor mentionate de dvs. mai sus, niciodata! "Domnia si prostia se platesc separat" e o zicala care se aplica din pacate in toate situatiile Romaniei de azi. Esti domn (dar deranjezi)-platesti. Esti prost-platesti. Eu am scris-o ca si continuare la ce postase un alt domn. Daca extrapolam (ceea ce nu voi face aici), veti realiza ca ori nu ati inteles dvs bine contextul ori ca am fost eu ambiguu, deci usor de interpretat. Respectele mele sincere

[ Edited Mon Mar 17 2014, 09:58PM ]
Back to top
Boribum
Tue Mar 18 2014, 08:22PM
boribum
Registered Member #2395

Am citit fiecare în "cheie" proprie,de unde si neîntelegerea. Dar,ca oameni binecrescuti (si modesti,se-ntelege) ce suntem ,iata ca ne-am lamurit.
Back to top
bufnita006
Mon Mar 24 2014, 08:57PM
bufnita006
Registered Member #3500

Foarte pe scurt:
-geniile din armata romana au timp pana in 2020 sa doteze armata in mod corespunzator-conform obligatiilor asumate si fata de OTAN si fata de poporul asta-asta e rostul armatei sa apere tara..
-nu o sa mai scriu pe acest site(oricum banuiesc ca o sa fiu banat) si o chestie asa de sfarsit-nu orice zboara se mananca ....
Back to top
Klaus
Tue Apr 01 2014, 07:30PM
Registered Member #3279

Militari, vi se pregateste ceva

LINK

Iohannis: MApN să aibă curajul să rezolve problema unităţilor militare din centrele oraşelor

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, marţi, că în toate oraşele mari există unităţi militare în centru, "folosite în proporţie foarte mică" şi este necesară o relocare a acestora, el adăugând că, "odată şi odată", Ministerul Apărării va trebui "să aibă curajul" de a rezolva problema.

Primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, dacă se impune relocarea unităţilor militare din zona centrală a oraşului, având în vedere că în ele nu se mai întâmplă aproape nimic, dar ocupă spaţii extrem de mari şi a spus că, "odată şi odată, Ministerul Apărării Naţionale (MApN) va trebui să ia o hotărâre în acest sens", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"După părerea mea, odată şi odată Ministerul Apărării Naţionale va trebui să ia o hotărâre în acest sens, pentru că în toate oraşele mari sunt unităţi militare în centru sau foarte aproape de centru, care sunt folosite în proporţie foarte mică. Nu am impresia că momentan Ministerul Apărării este foarte preocupat de această chestiune, dar, odată şi odată, va trebui cineva să aibă curajul şi să rezolve această problemă", a răspuns Iohannis.

El a explicat că în aproape toate oraşele aceste baze militare se aflau la periferie, la momentul construcţiei lor, ajungând în centru odată cu dezvoltarea zonelor urbane.

"Această situaţie a apărut fiindcă aceste baze militare, majoritatea dintre ele, sunt vechi şi atunci când s-au realizat au fost la marginea oraşului. Foarte puţine au fost la vremea lor în zona centrală a oraşului. Dacă luăm bazele din Sibiu, toate, atunci când s-au realizat, au fost situate la marginea oraşului de la vremea respectivă, însă cum oraşul s-a extins, ele au rămas înglobate în ţesutul urban şi chiar au ajuns să fie considerate zonă centrală, unele dintre ele", a explicat Iohannis.

Acesta a precizat că "este inevitabilă reconversia acestor zone".

"Este inevitabilă reconversia acestor zone ocupate de unităţi militare, transformarea lor în zone de utilitate publică şi relocarea lor acolo unde îşi pot desfăşura activitatea în condiţii mult mai bune. Asta nu înseamnă că ele trebuie să dispară. Ele pot rămăne, într-o anumită formă, aşa cum sunt. Bunăoară, academia (Academia Forţelor Terestre – n.r ), care este cu totul altceva. Este o şcoală în care se formează ofiţerii şi, sigur, este în regulă dacă rămâne în centru. Însă, sunt altele în care nu se întâmplă nimic, este o unitate imensă, plină de fier vechi şi aici cred că trebuie luată o hotărâre", a adăugat primarul Sibiului.
Back to top
djebel
Tue Apr 01 2014, 10:19PM
Registered Member #3603

Cand am inceput sa lecturez articolul, chiar ma gandeam ca vrea sa mute 01512 undeva prin Valea Sapunului, Poplaca, Daia sau Crint!
Back to top
msimula
Wed Apr 02 2014, 10:05AM
Registered Member #2287

Johannis, un altfel de rechin imobiliar. Ce-i drept orasul s-a marit, iar acum unitatile sunt in oras. Ii sta in gat Centrul de Instruire pentru artilerie terestra si artilerie antiaeriana "Ioan Voda” si altele.
Back to top
IDLH
Wed Apr 02 2014, 05:23PM
IDLH
Registered Member #4010

djebel wrote ...

Cand am inceput sa lecturez articolul, chiar ma gandeam ca vrea sa mute 01512 undeva prin Valea Sapunului, Poplaca, Daia sau Crint!

Off topic: Valea Sapunului nu mai este de ceva vreme teren de instructie. Am trecut acum vreo 2 ani prin zona si am ramas uimit de schimbari, zona e acoperita de hypermarket-uri, mall-uri si chestii de ”utilitate publica”, ca sa-l citez pe dl Iohannis...
Back to top
Klaus
Tue Apr 15 2014, 11:40AM
Registered Member #3279

Sper sa fie o gluma (proasta, este adevarat). Accesul in cladirea Guvernului, cladire oficiala, se face ca la piata, intra cine vrea acolo, fara legitimare, fara inregistrare vizitatori, fara control antitero (celebrele Rapiscan) si altele asemenea?
De ce nu s-a opus ministrul absolvent de Stefan Gheorghiu la mutarea asta? Imi aduce aminte de decembrie '89, cand cei (auto)instalati la conducere au preferat, pentru un timp, sediul MApN din Drumul Taberei...
Candva paza si protectia cladirii Guvernului era treaba Detaşamentului 2 al Unităţii Speciale de Jandarmi LINK care facea verificarea celor care aveau treaba acolo. Sa inteleg ca respectiva cladire este la cheremul serviciilor si primul ministru nu se mai simte in siguranta acolo? Sper sa nu procedeze la fel si ceilalti ministri, incepand cu insasi Gabi Oprea

LINK

Ponta îşi mută biroul la Ministerul Apărării, pentru a evita înscenările

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, la România TV, că şi-a mutat biroul în clădirea Ministerului Apărării Naţionale după ce unele publicaţii au scris că preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, suspectat de acte de corupţie, ar fi făctu trafic de influenţă din biroul primului-ministru. Ponta susţine că aceasta a fost o înscenare de presă, motiv pentru care s-a mutat la MApN, unde se ţine o evidenţă strictă a vizitatorilor şi a duratei vizitelor. De astăzi dimineaţă (luni, 14 aprilie - n.r.) mi-am mutat biroul de la Palatul Victoria. Am vorbit cu domnul Mircea Duşa (ministrul Apărării Naţionale - n.red.) şi am un birou la MApN că-i mai militarizat, aşa... Dacă mai vine cineva la mine să se poată scoată cine a venit la mine, când a venit, a declarat Victor Ponta. În cadrul aceleiaşi emisiuni, Ponta a reiterate că declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu la adresa senatorului Gabriela Fiorea reprezintă o ameninţare pur mafiotă, ca în filmul Naşul.
Back to top
Boribum
Tue Apr 15 2014, 11:56AM
boribum
Registered Member #2395

Si dupa toata multimea asta de idiotenii,oamenii (si aia care i-au pus acolo,si cei pusi acolo) se supara ca nu-i ia nici naiba în serios imediat ce parasesc teritoriul cuprins între Mangalia si Nadlac.
Back to top
msimula
Tue May 13 2014, 09:00AM
Registered Member #2287

A aparut Observatorul Militar nr. 17 si va supun atentiei un articol interesant care are o oarecare legatura cu un articol publicat de @justme pe prima pagina.
LINK

Back to top
ALM
Tue May 13 2014, 10:59AM
Registered Member #2039

Dacă e vorba de interviul luat generalului maior Catalin Adrian Moraru, atunci am şi eu o părere: cele 700 de milioane de lei s-ar putea să ajungă pentru curăţarea şi vopsirea echipamentelor existente astăzi. Starea Armatei Române, redusă la batalioane de intervenţii "pe unde a înţărcat mutu' iapa", a ieşit la iveală acum, când ne uităm disperaţi către NATO ca să ne apărăm în cazul unei agresiuni armate. Uite că Rogojină ăla a spus un adevăr cutremurător: dacă vine un TU-160, cu plafonul de zbor de 16400m şi viteza de croazieră de aproape 1 Mach, "rachetele" fabricate la Electromecanica Ploieşti (care oricum nu există) vor fi ca un foc de artificii în timp ce bombardierul se va plimba nestingherit pe cerul Patriei. Speranţa ar fi în bătrânele MIG-uri dar diferenţa de vârstă (peste 20 de ani) s-ar putea să-şi spună cuvântul.
Back to top
2 User said Thank to ALM for this Post :
 alin (13 May 2014, 11:15) , Karpov (15 May 2014, 00:24)
alin
Tue May 13 2014, 11:20AM
Registered Member #1206

ALM wrote ...

Dacă e vorba de interviul luat generalului maior Catalin Adrian Moraru, atunci am şi eu o părere: cele 700 de milioane de lei s-ar putea să ajungă pentru curăţarea şi vopsirea echipamentelor existente astăzi. Starea Armatei Române, redusă la batalioane de intervenţii "pe unde a înţărcat mutu' iapa", a ieşit la iveală acum, când ne uităm disperaţi către NATO ca să ne apărăm în cazul unei agresiuni armate. Uite că Rogojină ăla a spus un adevăr cutremurător: dacă vine un TU-160, cu plafonul de zbor de 16400m şi viteza de croazieră de aproape 1 Mach, "rachetele" fabricate la Electromecanica Ploieşti (care oricum nu există) vor fi ca un foc de artificii în timp ce bombardierul se va plimba nestingherit pe cerul Patriei. Speranţa ar fi în bătrânele MIG-uri dar diferenţa de vârstă (peste 20 de ani) s-ar putea să-şi spună cuvântul.

Parca aveam S-75 M3 Volhov.. Ar trebui sa isi faca treaba, nu? Sau vorbim cu patriarhul sa traga clopotele in toata tara iar bangul sonor va da jos avioanele inamice de pe cerul patriei..
Electromecanica s-ar putea sa fie doar o alta metoda de a spala niste bani si incasa niste comisioane.. Modernizarile astea, of-of!

[ Edited Tue May 13 2014, 11:30AM ]
Back to top
1 User said Thank to alin for this Post :
 ALM (13 May 2014, 11:44)
ALM
Tue May 13 2014, 11:43AM
Registered Member #2039

Cred că mai avem Volhoave. Şi aici mă bate un gând. Când rusnacii au făcut TU-160 (considerat cel mai "tare" bombardier actual) şi l-au dotat cu sisteme defensive, precis că l-au probat şi cu Volhoave, aşa că, mă aştept la un dialog (în binar cu 115.200 Baud rate) între rachetă şi bombardier:
- Salut mare TU!
- Să trăieşti piciule! Dă-te mai aşa că n-am chef să-mi modific traiectoria!
- S-a făcut! Complimente marelui ţar ...
Back to top
1 User said Thank to ALM for this Post :
 alin (21 May 2014, 20:03)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF