Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Armata
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Pârvu Florin
Tue Sep 26 2017, 11:18AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Terentius wrote ...

truepride wrote ...

Cum mintea mea nu mai poate sa vada nimic bun de ceva anisori incoace, tind sa cred un plan diabolic dar financiar-fiscal absolut viabil si corect: Draga armata, iti dau 2% din pib dar orice investitie iti trece prin cap ti-o retez inca de la bun inceput. Asadar la sfarsitul exercitiului financiar 2017 bugetul Mapn va fi numai bun de trecut contabiliceste pe anul viitor. Uite cum dai 2% fara sa dai 2%.

Mda, make sense. Şi rezonează perfect cu mai vechile ziceri şi fapte ale lui Musio Tăriceanu, ca să dau doar un exemplu: (în 2007 parcă) "Intre oameni si tancuri voi alege mereu oamenii" şi s-a şters la cur cu programul de înzestrare multianual cu blindate al armăţii, banii mergând la duduială. Acum, în noiembrie 2016, acelaşi Tăriceanu a declarat la RTV după şedinţa în care a blocat proiectul că şantierul naval de la Galaţi are capital olandez, nu românesc, şi nu înţelege de ce corvetele nu sunt făcute de români, asta deşi pe şantierul de la Galaţi lucrează români, iar în România nu există un constructor de nave cu capital autohton. Pe individ vi l-am mai semnalat şi io pe-aci când, în dispreţul UE, l-a invitat cu dă la iel putere pe Narâşkin (actualul şef al Societăţii Vegetarienilor din Rusia) la Bucureşti, să-i viziteze Senatu'. Vremurile când, cu de la el putere, patriotu' retrăgea trupele româneşti din Iraq le mai ţine minte careva?

S-au găsit banii pentru viitoarea rectificare bugetară: Armata a cheltuit doar 8,15 % din bugetul de înzestrare

Blocați în controversa disponibilităților financiare pentru plata soldelor, a diverselor indemnizații și a pensiilor, analizele ocolesc altă cifră care nu arată deloc bine: în primele 8 luni ale anului, MApN a plătit efectiv doar 641 milioane de lei facturi aferente tehnicii de luptă achiziționate și TVA aferent. Adică 8,15% din bugetul alocat achizițiilor.
Trecând (poate mult prea lejer) peste dezbaterea de natură filosofică- cei 2% trebuie alocați exclusiv înzestrării Armatei sau pot fi utilizați și la plata pensiilor și salariilor- un lucru este cert: pentru ca la a doua rectificare bugetară ministrul Finanțelor să nu taie din banii MApN, noul ministru al Apărării ar trebui să semneze în următoarele 4 luni facturi de 7,3 miliarde de lei.
Asta ține însă de ritmul cu care se vor finaliza negocierile cu diverși furnizori externi- toate programele majore de achiziții aflându-se în acest moment la stadiul de memorandum.

LINK

[ Edited Tue Sep 26 2017, 11:32AM ]
Back to top
truepride
Tue Sep 26 2017, 04:58PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Era de asteptat pentru ca, daca chiar se dorea o schimbare si cheltuirea celor 2% atunci in principal trebuia sa schimbe legislatia in materie de achizitii publice in domeniul militar.Cand am vazut ca acesta modificare nici poveste sa fie macar popusa era clar ce urmeaza.
Actuala procedura se desfasoara pe un minim de 200 de zile, asadar nu intamplator sau ca il durea pe unul sau altul fix in procedura au anulat HG-ul pentru achizitia corvetelor. ( LINK ). Au facut asta intentionat, pe un motiv fabricat, pentru simplul fapt ca cele 200 de zile specifice procedurii ar fi garantat ca nu intra aceasta achizitie in exercitiul bugetar 2017.
Ceea ce se intampla nu-i munca unui ageamiu, amatoriceasca. Este exacta, strategica si cu bataie lunga.

PS. S-a spus ca a lipsit "acordul parlamentului" pentru acesta achizitie, deci trebuie anulat pe viciu procedrual? Nu zau? Dar de faptul ca Mapn-ul a facut acesta solicitare si Parlamentul nu a raspuns in termenul legal nu se mentioneaza.

[ Edited Tue Sep 26 2017, 04:58PM ]
Back to top
1 User said Thank to truepride for this Post :
 Terentius (26 Sep 2017, 20:27)
Terentius
Tue Sep 26 2017, 08:24PM
Terentius
Registered Member #2186

Mda...
Moise Guran - Mai Exact Ce Rachețele Vrea Dragnea Să Negocieze Cu Americanii?
Domnu Liviu Dragnea are, în mod clar, o problemă cu Armia Română. După episodul cu Țuțuianu și ciudata înlocuire a acestuia de la Ministerul Apărării, Dragnea dă semnale că vrea să fie consultat în problema achizițiilor militare, că să vezi dom’le că rachete Patriot, de artilerie și chiar de grindină… de ce nu! Rachetele alea chiar ne trebuie, dar nu e ca și cum Dragnea ar da ceva de la el, așa că, să fim atenți la ce mai vrea să negocieze.

La începutul anului, atunci când a ieșit la iveală faptul că Liviu Dragnea a dat mâna cu Donald Trump în cadrul unui eveniment privat la care participanții și-au plătit prezența și selfie-urile, toți am crezut că domnul Dragnea a aruncat un milion de dolari ca să se dea mare. (Apropo! A zis că-l dă în judecată pe cel care mai zice că și-a plătit poza. A dat pe cineva în judecată?) Ei bine, este posibil să ne fi înșelat, iar poza respectivă (sau plata ei, dacă a existat una) să facă parte dintr-un plan mult mai amplu prin care domnul Dragnea și-a asigurat (sau a încercat să-și asigure) prezența la masa unor negocieri.
Consecutiv, au urmat anulările unor achiziții de armament, ceea ce a lăsat spațiu altor achiziții (implicit altor negocieri), anunțuri de intenție din partea Armatei Române, confirmări din partea autorităților americane și, pe un alt plan, cel al Justiției, acolo unde americanii, dar și europenii, au susținut și susțin ferm lupta împotriva corupției, am asistat la escaladarea unei retorici anti-americane, în special, acuzații de interferență, interpelări venite de la Tudorel Toader și chiar de la Liviu Dragnea la adresa ambasadorului american… chestii din astea.
Acum aflăm că, prezent în Statele Unite pentru o întâlnire cu șeful Pentagonului, Mihai Fifor (omul de încredere al lui Liviu Dragnea, uns între timp ministru al Apărării, deși are în comun cu armata fix cam câte am și eu) s-a întâlnit cu Elliott Broidy, același lobbyst care (cu sau fără bani, probabil lobbyștii ăștia sunt niște altruiști pioși) l-a băgat pe Dragnea în poza cu Trump. Deși informația este credibilă ( LINK către România Curată, care o pune în context; știrea vine însă de la Cozmin Gușă), ea trebuie luată totuși cu o anumită reținere. Mai ales că întâlnirea în sine nu are nimic ilegal în ea.
În dulapul secret al domnului Dragnea știe toată lumea ce este. Ceea ce îl încurcă, și în mod evident a fost dezamăgit, este că deși a reușit la un moment dat să ajungă la o strângere de mână, pentru poză, cu Donald Trump, sprijinul Statelor Unite pentru lupta anticorupție din România nu s-a schimbat nici cu un centimetru. Ba, chiar, dacă vă mai amintiți, la declarația comună cu președintele Iohannis, Donald Trump a avea să declare fără echivoc sprijinul pentru lupta anticorupție… Știm tot ce se întâmplă în România, a spus Donald, cu multe înțelesuri. Trebuie că Dragnea a fost foarte supărat pe Broidy ăla după această declarație.
Între timp, însă, în România s-au mai întâmplat niște lucruri, nu numai pe frontul încolțirii Justiției și, mai ales, al DNA, ci și pe cel pe care Liviu Dragnea credea (încă mai crede?) că îi poate șantaja pe americani… Exact! Uite-așa ajungem la rachete. Nu numai că guvernele pesediste au anulat cam tot ceea ce fusese negociat și agreat anterior în materie de armament, dar, în paralel cu atacurile lui Dragnea la șeful statului major al Armatei, vis-a-vis de achizițiile de rachețele Patriot (cum a zis Tudose, zeflemitor), ministrul Justiției și chiar Dragnea însuși au declanșat o retorică agresivă la adresa ambasadorului american (cei mai extremiști dintre aghiotanții lui Dragnea au ajuns chiar să ceară expulzarea acestuia).
Observați, vă rog, puțin lucrurile mai de sus, mai din rachetă – de ce credeți dumneavoastră că președintele condamnat definitiv al Camerei Deputaților își dorește atât de mult să intre la negocierile pentru achizițiile de armament?
Nu știu dacă Fifor și lobbystul le-au sugerat americanilor că le cumpărăm rachetele dacă îl susțin cumva pe Dragnea sau dacă o lasă mai moale cu lupta anticorupție. Sigur că americanii au un interes comercial important în aceste achiziții pe care România le va face pe termen scurt, mediu și lung, dar, pe de altă parte, știu exact și ce vulnerabilități de securitate induce corupția. Sau credeți că e o întâmplare că șeful Pentagonului i-a spus lui Fifor de lupta anti-corupție când, teoretic, la întâlnirea dintre doi șefi de armate subiectul ăsta nu prea avea ce să caute. Probabil Fifor n-a înțeles, sau poate n-avea oricum de ales și, imediat după întâlnirea cu James Mattis, s-a dus la lobbystul ăla.
Dacă e așa, mă uimește doar incapacitatea SRI, SIE sau cine s-o ocupa de asta, de a face mai mult decât să-l dea la televizor pe Fifor/Dragnea. Încă o dată, întâlnirea în sine nu are nimic ilegal în ea. Dar impotența asta de a stopa un eventual trafic de influență cu niște achiziții strategice le arată în primul rând americanilor cât de vulnerabilă este România și, bineînțeles, lasă atât achizițiile militare, dar și tranșarea meciului dintre Dragnea și Justiție în zona unor rezultate derivate ale unui alt meci strategic cu implicații internaționale, cel dintre Casa Albă (Trump, lobbyștiii lui) și Pentagon (Mattis este un tip pro-NATO).
În închiere, să vă zic ceva urât, din Istoria Patriei, ceva ce toți istoricii știu, chiar dacă nu prea le predau asta copiilor la școală. De la înființarea Armatei Române, în timpul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, contractele de înzestrare (făcute de politicieni, nu de Armată) au constituit prilejul unor înfiorătoare afaceri de corupție. Nu le trec eu azi, aici, în revistă (deși regret că nu m-am învrednicit până acum să vă prezint cel puțin un material de weekend, cu pasaje din cărți de istorie, în acest sens) dar cred că azi trebuie să fim cu toții conștienți că, de la Războiul de Independență și până la războaiele mondiale, țara noastră a dat jertfe uriașe în vieți omenești, mai ales din cauza proastei înzestrări, implicit din cauza acelor afaceri de corupție făcute pe timp de pace. Ne-am trezit surprinși de vremuri, incapabili să ținem piept nici măcar unor vecini mai mărunți, rupți apoi teritorial și, după fiecare urgie ce a venit peste noi, am numărat sute de mii de morți. Să fim conștienți azi, când România se află în fața unui program de înzestrare de peste 9 miliarde de euro (desfășurat pe mai mulți ani) că acesta ar putea face într-o zi diferența dintre o armată de profesioniști și o oaste populară, dintre o țară care prin pregătire descurajează invadatorii și una în care ne vom trimite în mod dramatic copiii să o apere cu piepturile goale. Aveți toate astea în minte atunci când un infractor condamnat vă va pune să alegeți între înzestrarea Armatei și majorările de pensii și salarii! Sensul pentru care Constituția ar trebui să interzică explicit accesul unui astfel de individ într-o funcție executivă sau legislativă de prim rang acesta este – nu poți lăsa viitorul țării sau al copiilor tăi la mâna unuia cu astfel de interese și presiuni personale. Vă dați seama ce ocazie pentru ruși să fie unul cu o astfel de putere în România, care să încurce achiziția de rachete antiaeriene sau de artilerie care bate din Constanța până în Crimeea! Chiar dacă nu le folosește el, în mod sigur se va găsi cineva interesat să-l folosească, să-l șantajeze sau să-l ajute, împotriva ta, cel care l-ai votat doar pentru că ți-a promis și poate chiar ți-a dat o mărire de salariu sau de pensie.
LINK

[ Edited Tue Sep 26 2017, 08:38PM ]
Back to top
truepride
Tue Sep 26 2017, 08:45PM

Registered Member #996

truepride wrote ...

PS. S-a spus ca a lipsit "acordul parlamentului" pentru acesta achizitie, deci trebuie anulat pe viciu procedrual? Nu zau? Dar de faptul ca Mapn-ul a facut acesta solicitare si Parlamentul nu a raspuns in termenul legal nu se mentioneaza.

M-am enervat rau de tot si m-am pus pe munca de cercetare, penala as spune.
Stimate Terentius, ghiceste te rog cine crezi ca a amanat acest acord, temei pe care ulterior coalitia de guvernare a anulat procedura de achizitie pentru ca lipsea "acordul parlamentului":

"
S T E N O G R A M A
şedinţei Biroului permanent al Senatului
din data de 7 noiembrie 2016
PUNCTUL 7:
Scrisoarea Comisiei pentru apărare, ordine publică şi
siguranţă naţională, prin care solicită să fie convocată pentru
aprobarea prealabilă a iniţierii procedurilor pentru atribuirea
acordurilor – cadru „Platforme de transport auto
multifuncţionale pe roţi” şi „Corvetă multifuncţională”

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:
Punctul 7, scrisoarea Comisiei pentru apărare, ordine publică
şi siguranţă naţională, prin care solicită să fie convocată pentru
aprobarea prealabilă a iniţierii procedurilor pentru atribuirea
acordurilor – cadru „Platforme de transport auto multifuncţionale
pe roţi” şi „Corvetă multifuncţională”.
Ce-s astea? Puteţi să vorbiţi în limba română să înţelegem?
Domnul Ioan Chelaru:
Este prezent preşedintele comisiei.
Ce-s astea?
Domnul Marius-Lucian Obreja:
Domnule preşedinte,
Ministerul Apărării a sesizat Senatul, prin comisie, că
intenţionează să facă două achiziţii importante care se supun
Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 114. Este o procedură de
achiziţie care este diferită de Legea achiziţiilor normală şi, în aceste
situaţii, Parlamentul trebuie ca, prin comisiile de apărare reunite, să
aprobe această procedură la sumele care depăşesc 100 de milioane
de euro. Această aprobare trebuie dată de cele două comisii de
7
apărare reunite.
Deci, pe scurt. Nu ştim dacă avem nevoie de platformă auto
multifuncţională pe roţi şi corvetă multifuncţională, dar Ministerul
Apărării s-a hotărât să facă achiziţia, fără să facă procedură de
licitaţie publică şi vrea să arunce răspunderea la noi. Aţi înţeles?
Domnul Ioan Chelaru:
La 100 de mii de euro sau un milion de euro cât costă, ce să
mai punem?!
Nu, 100 de milioane de euro.
Domnul Ioan Chelaru:
100 de milioane de euro, ne mai…
Sau nu ştiu.
Domnul Ioan Chelaru:
Pentru un mizilic acolo ne mai punem…
Nu ştim cât.
Dacă îmi permiteţi, domnule preşedinte, este singura
procedură prin care achiziţii, repet, în valoare … care depăşeşte 100
de milioane de euro, achiziţii de gen militar pot fi făcute pe baza
tratatului de aplicare, a tratatului de aderare a României la UE, altfel
decât prevede Legea achiziţiilor publice.
Domnul Niculae Bădălău:
Cea mai simplă metodă este hotărâre de guvern. Să facă o
hotărâre de urgenţă pentru că este necesar pentru armată, dar nu
puteţi să veniţi în Parlament la dezbatere cu aşa ceva.
8
Vă rog. Eu, aici, nu sunt avocatul Ministerului Apărării, vreau
ca să respectăm procedura Senatului. Am fost sesizaţi şi, normal,
ne-am adresat Biroului permanent. Cele două capete de achiziţii
sunt platforme de transport auto multifuncţionale pe roţi, în valoare
de 636 de milioane de euro şi – stai aşa, unde este cealaltă – cele
patru corvete, cele două celebre puncte din achiziţiile Ministerului
Apărării Naţionale.
Este un lucru care este, din punctul de vedere al Senatului,
foarte important, din momentul… în Ordonanţa de urgenţă a
Guvernului nr. 114 se prevede ca în termen de 15 zile de la
sesizarea Camerelor aceste două comisii de apărare, în formă
reunită, să delibereze, dar ordonanţa nu spune ce se întâmplă dacă
nu se întâlnesc.
Domnul Mihai-Viorel Fifor:
Îmi cer scuze, ordonanţa de urgenţă… dacă îmi permiteţi,
ordonanţa de urgenţă stabileşte cât de repede să se întâlnească
comisiile reunite?
În textul ei este prevăzut aşa, domnul…
Domnul Mihai-Viorel Fifor:
Am înţeles.
(Discuţii în sală.)
Eu vă propun să le trimitem la comisii şi, cum spunea şi
domnul vicepreşedinte Chelaru, să dăm de lucru viitorului
Parlament. Nu o să luăm o hotărâre acum. Da.

Este soluţia optimă. Şi eu zic trimiterea către Biroul
permanent reunit şi comisiile reunite, da.
Da. Bine."

Sursa: Senatul Romaniei - LINK

Din 7 Nov. 2016 puteau da ok-ul.

[ Edited Tue Sep 26 2017, 08:47PM ]
Back to top
Terentius
Tue Sep 26 2017, 09:50PM
Terentius
Registered Member #2186

"....Eu intre oameni si tancuri voi alege mereu oamenii."
...."tancuri" sau alte echipamente militare care sa ajunga "sa rugineasca prin cazarmi""
Back to top
Terentius
Wed Sep 27 2017, 11:59AM
Terentius
Registered Member #2186

Ministrului Apărării Naţionale

Raportez:
Prin prezentul raport vă solicit respectuos a lua act de demisia subsemnatului din rândul cadrelor militare active începând cu data de 26.09.2017, pentru următoarele motive:
- permananenta hărțuire a persoanei mele in calitate de ofițer al Armatei Romane de către anumiți superiori prin mijloace variate începand cu anul 2012, folosindu-se cu rea credință de prezumția de legalitate a regulamentelor și a ordinelor militare
- impasibilitatea organelor abilitate a MApN în a cerceta măcar, fapte cu evident caracter penal ce aduc gravă atingere demnității și onoarei uniformei militare evidențiate în rapoartele transmise de către subsemnatul
- încercarea unor cadre MApN de a-mi distruge nu doar cariera militară, ci și viața personală prin acțiuni ce în mod vădit sunt lipsite de orice alt scop, totul culminând cu mutarea mea la Capu Midia, la cea mai mare distanță posibilă de domiciliu și soția mea.
- încercarea de a împiedica prin orice mijloace exercitarea dreptului militarilor de a fi informați asupra drepturilor sau a posibilelor încălcari a acestora, prin izolarea mea, în speranța de a-mi împiedica activitatea inclusiv în cadrul asociației civile legal constituite, ADMAR-Apărarea Drepturilor Militarilor Activi și în Rezervă, al cărei președinte sunt.
Prin prezenta vă aduc la cunoștință că toate aceste atingeri ce mi-au fost aduse, mi-au afectat puterea de muncă, sănătatea, dar mai ales credința că militarul este condus de înalte principii de onoare si demnitate si este ghidat în acțiunile sale strict de idealuri ce țin de interesul Armatei ca instituție fundamentală a Statului.
Pentru aceste motive înaintez prezenta demisie, nu ca un act de voință personală ci ca un act de constatare a imposibilității de a-mi continua activitatea în asemenea condiții.
În lipsa unor atribuțiuni funcționale efective solicit ca cererea de demisie să-mi fie aprobată la zi.
Față de cele raportate, rog dispuneți.

Locotenent
Alexandru GHEORGHE
Back to top
truepride
Thu Sep 28 2017, 08:41PM

Registered Member #996

Ma intristeaza vestea asta, am auzit si eu in treacat. Dansul era un faimos cu faima nedorita in Mapn. Am scris despre locotenentul Gheorghe, critic, dansul a punctat niste probleme reale dar conculzile sale la vremea respectiva le-am considerat eu a fi gresite. Strict parere personala.
Pe de alta parte, logica simpla a unui om cu doua carti citite spune ca poti respecta un om cu pareri, idei si viziuni diferite. Ma gandeam ca apropierea de generalul de brigada magistrat (rez) Panaitescu cel care in calitate de avocat a castigat procesul cu Mapn si l-a repus in functie pe lt. Gheorghe i-ar fi adus un plus de experienta si poate niste "puncte" la "etaj". Aparent nu a fost situatia din teren similara cu cea estimata la planificare.
Pacat.
Tot cred ca uniforma militara nu are ce cauta la protest, fi el si pentru cele mai oneste motive.
Back to top
Pârvu Florin
Fri Sep 29 2017, 01:35AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

truepride, total de acord cu tot ce ați scris.

În ce-l privește pe domnul locotenent Gheorghe, îi doresc să aibă tăria de-a nu urî, fiindcă știu foarte bine ce trăiește el acum, și asta îi va otrăvi viața într-un fel de neînchipuit dacă nu controlează ce trăiește acum.

Știu, psihologii/psihiatrii vor privi distruși în tavan și vor zice:

Iar vorbește despre el....!

Într-un anume moment al existenței mele, o muză de-a mea îmi zice:

"Da' ce-ai frate, cu Igas? Iartă-l și mergi mai departe!"

și apoi mi-a zis că nu m-a văzut niciodată mai încruntat și hotărât ca în momentul ăla, când i-am zis:

"După ce-i rup dinții, îl iert!"

și nu e bine, nu e bine deloc că un român a ajuns să urască din adîncul sufletului alt român.

[ Edited Fri Sep 29 2017, 01:43AM ]
Back to top
Boribum
Fri Sep 29 2017, 02:25AM
boribum
Registered Member #2395

Pârvu Florin wrote ...

și nu e bine, nu e bine deloc că un român a ajuns să urască din adîncul sufletului alt român.

Nu e bine deloc ! Românu' tre' sa urasca un arab, un african negru, un tigan, un evreu, ceva ! Altfel nu-i român adevarat

Domnilor, nu stiu în ce masura lt. G. a spus niste adevaruri pe care nu le mai spusese nimeni în felul acela. Într-o democratie de drept, un militar în uniforma n-are ce cauta la manifestatii. În aceeasi democratie, însa, ar fi de neimaginat ca ce denunta acel lt. sa existe într-adevar.

Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 Pârvu Florin (29 Sep 2017, 02:33)
Boribum
Wed Oct 04 2017, 11:43PM
boribum
Registered Member #2395

Mai nene, buget, probleme, lupte încolo și-ncoace, am priceput, da' niște bani pentru niște cutii de lemn, fie el si brad, nu se găseau ? Niste cutii simple din lemn si mai simplu, vopsite civilizat cu mânuta de doi-trei umflati d-aia care-si dau viata zilnic pentru patrie, nu se putea ? Sa îngropi niște soldați în cutii de carton lipite cu scotch ? Și dacă e situația asa de grava și n-ai bani decît de cutii d-astea, nu mai fa naibii poze, le mai pui si pe internet si mai tragi si-o banda tricolora !

„Iubesc România”, „eroii noștri”...și când mor îi bagi în cutii de carton, ca tot sunt morți si nu-si dau seama ce se întîmpla cu ei. Cica "Cimitirul de Onoare" ! Ce oroare !

LINK

Back to top
djebel
Thu Oct 05 2017, 12:02AM
Registered Member #3603

Patria et Honor! Ma scuzati, Patria et...Horror!
Back to top
truepride
Thu Oct 05 2017, 03:34PM

Registered Member #996

Cand am auzit de imbecilitatea asta m-a cuprins o scarba... Similar m-am simtit prin 2010 cand la cultul eroilor au pus o tanticica, absolventa de Spiru Haret ce nu avea nici cea mai mica tangenta cu domeniul.Nu diploma era baiul ci inconsitenta cartii de munca.O recomanda eventual varsta de 28 de ani prin 2010, X6le si geanta Vuitton. Gabi, cum mai era dansa cunoscuta.
Back to top
truepride
Thu Oct 12 2017, 05:39PM

Registered Member #996

O parere,

Dl Ministru degeaba si-a arondat un consilier militar in persoana unui general serios. Asa tot nu suplineste lipsa de cunostinte in domeniu. Pana una alta bafta noului sef al SMFA.
Back to top
Terentius
Mon Oct 16 2017, 09:15PM
Terentius
Registered Member #2186

[quote]
.... deliberately unacceptable statements and propose ridiculous initiatives to shock the public, so that [u]they can be graciously declined ]by higher powers....
[/quote1508177520]
"Până și pesedistii din Comisia de Apărare a Camerei Deputaților au votat acum, în bloc, in Comisie, împotriva gogomăniei de propunere legislativă privind Garda Civilă. Un proiect inițiat de 23 de parlamentari PSD prin care primarii primeau in subordine un soi de armata personala (vă dați seama ce fanfară, ce dansuri, ce salturi mortale la trapez, ce clovnerii și giumbușlucuri ar fi pregătit Gabriela Firea cu bieții militari, daca primea o Armata? Unde mai pui că înființa și o firma de armament a Primăriei Capitalei și împărțea gratis tancuri, pe bază de voucher). Un proiect prin care sistemul național de apărare era bulversat complet prin suprapuneri și ambiguități. Sper că și la votul final pesedistii se vor păstra în limita normalității și că Dragnea nu visează, totuși, la o structura militară în care să-și integreze - pentru mai multa respectabilitate - prietenii interlopi", a scris Raețchi pe pagina sa de Facebook.
Back to top
1 User said Thank to Terentius for this Post :
 Klaus (17 Oct 2017, 11:35)
truepride
Tue Oct 17 2017, 04:41PM

Registered Member #996

Doctrinar exista conceptul de aprare teritoriala. Apararea teritoriala tot doctrinar se realizeaza prin structuri mobilizabile fie ca le numim rezervisti fie ca le numim militii dupa model elvetian in Europa ori garda nationala dupa model American de pe continentul cu acelasi nume. A nu se confunda cu rezerva operationala a structurilor regulate, aici vorbim de o structura distincta care nu suplineste structuri active ci are o misiune independenta de acestea.M-a deranjat tot timpul ca discutii pe acesta tematica vine din zona rezervei militare, impropiu denumit rezerva deoarece persoanele in cauza sunt cei ce si-au incheiat raporturile de serviciu cu ministerele datorita limitei de varsta. O statistica a unei organizatii a rezervistilor identifica arpoximativ 9000 de ofiteri superiori in randurile sale si aproximativ 1000 ofiteri inferiori. Cu functioneaza o mobilizare pentru o structura ce poate apela la asemnea resurse in rezerva? Disutia asta ar trebui sa vina de la cadrele active, sa realizeze un proiect prin intermediul DLAJ si mai apoi dupa dezbaterea publica sa isi ia cursul firesc pentru a deveni lege. In lipsa acestei claritati, ne trezim ca Nicolicea realizeaza un “proiect” – ruda cu absurdul ce este abandonat intre doua legislaturi si mai poi se trezesc cu un alt proiect similar la nivel de imbecilitate dar cu “plusuri” atat de mult cat poti numi excelearea in imbecilitate un “plus”. O structura militara nu poate fi subordonata unui decident judetean pentru simplu fapt ca anuleaza principiile unicitati si ierarhizarii institutiei ordinului militar. Dar ca sa pricepi chestiuni de genul trebuie sa fi citit macar o carte in viata ta, dar dupa cum se prezinta unii, ganditul provoaca grave probleme la “genunche”.
Pana una alta “topaiala” asta legislativa slabeste sistematic sintemul national de aprare. Aici nici nu mai incape discutie. In materie de aprare teritoriala faptul ca nu exista asa ceva, nu se poarta o discutie reala pentru asa ceva, proiectele in domeniu sunt niste mistocareli ieftine ce jignesc inteligenta oricarui militar ma duce cu gandul departe de prostie, necunoastere si ma apropie de articolul de mai sus. Este clar dupa procaria cu 2% ca cineva cauta sa reduca capacitatea de aparare a Romaniei pana la un stadiu de cantitate neglijabila.
Parerea mea.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF