Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Armata
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Terentius
Sun May 06 2018, 10:56PM
Terentius
Registered Member #2186

Problema este distrugerea oricărei urme de prestigiu al corpului de enlisted, cum spun americanii. Şi atunci vor mai veni - vin deja - să se înroleze doar personaje de calibrul şi calitatea celui care îi cerea lui Marian Godina (poliţistul de la Braşov) opinia:

Back to top
truepride
Mon May 07 2018, 05:15PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Boribum wrote ...

Întrebare serioasa, pusa serios : de ce toți militarii români căzuți în misiune , soldați, gradați și subofițeri sunt înaintați la gradul de sublocotenent post-mortem și nu la cel imediat următor celui deținut la momentul decesului ?

Întrebarea se adresa cuiva (oricui) e familiarizat si cu fabricarea legii militare, nu doar cu citirea și aplicarea ei. Am întrebat pe Fesbuc, pe un grup d-asta de militari, da' n-am avut noroc. Încerc și aici.

Va pot cita legile, dar cred ca acestea au fost prezentate si rasprezentate.As dori eventual sa va prezint o situatie care prin practica indelungata a ajuns un fel de cutuma iar ulterior lege.
Ca sa fiu scurt, in fapt discutam de anul 1916 si sergentul in rezerva si sublocotenentul post-mortem Gheorghe Donici. Eroul Gh. Donici a fost participant al razboiului de independenta de unde s-a intors cu virtutea militara pe piept si gradul de sergent. Lasat la vatra si provenind dintr-o familie de boieri tanarul Gh isi termina studiile si apoi devine deputat si mai apoi senator in parlamentul Romaniei. Intrarea tarii in razboi il aduce pe Gh. Donici ca voluntar iarasi in randul fortelor armate, la varsta de 67 de ani. Este ucis pe campul de lupta dupa sarja eroica de la Robanesti. Regele, find vorba de un senator al Romaniei, considera potrivit sa-l avanseze la gradul se slt p.m si nu la gradul imediat urmator. Dupa acest moment legile au prevazut posibilitatea dar nu obligativitatea acestei avansari. De ce o situatie a ajuns sa fie punctul de inceput al unei practici indelungate? As spune, contrar istoriei din carti primul razboi a fost pierdut de Romania fara drept de apel, desi eroismul romanilor a facut un ecou puternic in Europa la vremea repectiva. Probabil factorul moral a fost argumentul forte si perceptia sociala asupra corpului ofiteresc. O mai mare onoare in 1900 nu puteai avea.
Si cu ocazia asta vreau sa-i multumesc unui domn care mi-a povesti acest lucru acum mult timp, un om de exceptie care nu se mai afla printre noi.
Ca nota personala, daca stie careva de unde mai putem gasi senatori de genul? Nu a fost doar o coincidenta tipologia oamenilor din generatia marii uniri ci un efort sustinut in cultivarea calitatii umane investita in functii publice, lucru promovat intens de Regele Carol si mai apoi Ferdinand.
Se poate desigur sa fie si alte intamplari/istorii care sa fi influentat acesta practica. Eu pot sa relatez doar ceea ce stiu.

Edit: Cat timp are politistul Godina si cu ce specimene de oameni (cred) discuta...
Dar daca va spun ca am vazut cereri de mana semnate olograf catre institutii cu formule precum "k", "belea", "jmecher", "sef-boss", "militar de militar", "jef de servici", "stabor"-(staborul nu cu referire la Mica Tiganiada ci cu referire la tribunal militar), "jupan"si as putea sa scriu o carte.
Asta-i societatea domnilor...

[ Edited Mon May 07 2018, 05:34PM ]
Back to top
Boribum
Tue May 08 2018, 10:27PM
boribum
Registered Member #2395

Tocmai aici e buba : onoarea si cum e ea reglementata de institutii.

Accederea la corpul ofițerilor este :
1)sau într-atât de onoranta încât nimic altceva nu-i sta alături iar a fi recunoscut ca ofițer al armatei României e cea mai mare demnitate pe care societatea o poate oferi.

2)sau o proptea spre felurite ajutoare către familia îndoliata pentru categorii militare care nu au statutul de ofițer.

3) ambele

Daca 1) e adevărat, atunci e firesc ca generali care si-au cumpărat gradul, ofițeri superiori organizatori de rețele de camătă, ofițeri care au dezonorat uniforma,etc., etc. sa fie degradați imediat . Dar nu e asa, și nu va fi vreodată. Deci 1) e fals. Ramâne punctul 2.

În practica, se observa :
-ca statul nu are un sistem de protecție echitabil pentru cei căzuți pe câmpul de onoare ( trebuie sa te fac sublocotenent ca familia sa primească ceva, dacă mori sergent si te îngrop sergent-major „pierzi la bani”, etc. )

-decorația suprema (Steaua României) chiar dacă prevede ca cel făcut cavaler devine -prin echivalare de tratament- căpitan, nu rezolva nimic caci eroul , căzut pe câmpul de onoare, trebuie confirmat printr-o înălțare în grad în cazul în care e gradat ori subofițer.

Nu în ultimul rând, identitatea eroului are de suferit : toți devin sublocotenenți (un fel de" morții cu morții, viii cu viii").

Nu pricepeam cum de e posibil ca cea mai înalta distincție națională sa nu valoreze prea mult (am arătat mai sus de ce) , ca un grad de ofițer sa devina banal și ca doua categorii esențiale ale oricărei armate (gradații si subofițerii) sa fie tratate ca stări de mâna a doua.

Știu ca în aparenta a da unui mort în slujba tarii titluri și grade post-mortem poate părea (si par, majorității) dovada aprecierii. De fapt, dacă ne gândim umpic, nu e.

Despre Steaua României : va rog sa observați ca un plutonier și un căpitan, decedați pe câmpul de lupta, primesc aceeași decorație în același grad (toți eroii-s cavaleri). E o anomalie. Și asta.

Sper sa nu vina vreun zevzec sa zică „ce dai, bai, în ieroii nostrii ?” (în general, astia nu prea stapânesc limba). Aici nu e vorba despre a cinsti ori nu memorii ci despre greutatea pe care statul însuși o acorda propriilor instituții si decorații. Instituții și decorații care îi privesc direct pe eroi. Eroi de care, nu-i asa, ne pasa.

Back to top
Terentius
Wed May 09 2018, 12:32AM
Terentius
Registered Member #2186

1. Nu este nicio diferenţă în compensaţia pe care o primeşte familia unui soldat sau subofiţer căzuţi pe câmpul de luptă faţă de ce primeşte familia unui ofiţer.
2. Decoraţia supremă românească este Mihai Viteazul. Din 45 încoace, nu s-a mai acordat (încă) Putem discuta odată de ce aceasta se poate acorda numai ofiţerilor (spune multe despre mentalul nostru, ca naţie, această discriminare, vezi Victoria Cross a britanicilor, Legiunea de Onoare a Franţei und so veiter). Vezi de asemenea când s-a reintrodus în anii 90 formula de salut "Am onoarea să vă salut!", iniţial sceasta era doar pentru ofiţeri.
Datul ăsta cu grade de ofiţeri, postmortem în dreapta şi în stânga ţine de fenomenul care a fost surprins cel mai bine şi în bancul pe care o să vi-l împărtăşesc:
"Dumnezeu se hotaraste sa imparta întelepciune oamenilor. Sf. Petru convoaca toate neamurile la Poarta Raiului. La coada, doi romanasi smecherei se hotarasc sa mearga sa bea ceva, revenind ulterior cand coada ar fi avansat putin. Peste 10 minute cand se intorc, coada disparuse, Poarta Raiului inchisa. Incep sa bata cu pumnii in usa, sa faca scandal. Dumnezeu aude taraboiul si-l intreaba pe Sf. Petru:
-Cine face harmalaia asta ingrozitoare si lipsita de intelepciune?
-Doi romani, Prea Inalte, fac scandal ca ei cand au venit la rand noi inchisesem deja...
-Pai, cum?
-Dupa ce le-am impartit tuturor neamurilor intelepciunea, am mai asteptat cateva clipe, am intrebat daca a luat toata lumea, apoi am inchis si uite dupa cateva minute au venit romanii acestia...
-In regula, nu-i nimic, da-le si lor, zise Dumnezeu
-Dar nu mai avem, Doamne...
-Bine, atunci da-le diplome!
".
Înlocuiţi "diplome" cu "grade" şi o să vedeţi exact esenţa fenomenului.
Edit: despre reglementare onoarei, cel mai bine a surprins-o Caragiale, când a pus în gura personajului său nemuritoarele cuvinte " Onoarea mea, domn' judecător, care m-a-njurat dumnealui, pardon facu-ţi şi dregu-ţi, şi mi-a spart clondirul, că nu vrea să-mi plătească...Onoarea mea şi trei chile de mastică prima..."

[ Edited Wed May 09 2018, 12:39AM ]
Back to top
Boribum
Wed May 09 2018, 01:43AM
boribum
Registered Member #2395

Sunt exact aceeași părere, Terentius. Si oarecum uimit ( dar nu prea tare...) ca nu s-a pus ordine în chestiile astea, caci ele nu tin nici de NATO, nici de UE, nici de bani.

Despre „cea mai înalta decorație”, ma gândeam la cea mai înalta decorație accesibila oricărui român, M.V fiind dedicata militarilor si ,exclusiv, ofițerilor (pe persoana fizica, zic).
Back to top
truepride
Thu May 10 2018, 05:53PM

Registered Member #996

Caragiale - bun si mai actual ca niciodata. Nici eu nu sunt de acord, gradul este grad, "destinctia" este "destinctie". Daca va amintiti eu sunt ala care a sarit de fund din sus cand MAI-ul a dat direct grade de comisar/lt-col in urma unor concursuri- filiera indirecta/sursa externa.Poti sa ai experienta care ai fi avand-o, eu cel putin nu achiesez unor astfel de practici.
Back to top
truepride
Mon Jun 18 2018, 04:25PM

Registered Member #996

Am mai spus, ca nu imi place sa vorbesc despre persoane ci eventual principii sau fapte. Unde apare persoana, apare subiectivismul. De sefi cu atat mai putin deoarece a) sunt destui care ii pupa b) nu le-au murit laudatorii c) nu sunt genul de persoana care scrie laudatio-uri ca sa prind un loc in fata. Cu mai mare usurinta as scrie o plangere penala.

Dar ceea ce spune dl general Ciuca, mi-a cazut foarte bine si cu ocazia asta salut pe toti cei care nu au ales armata pentru bani. De parca ai duce din armata, din solda(!), banii cu roaba acasa.

Şeful Statului Major al Apărării, Generalul Nicolae Ciuca:

„Nu voi ieşi la pensie pînă la expirarea mandatului, chiar dacă îmi dau 5.000 de euro pensie. Dacă în ianuarie 2019 vor hotărî că merit 10 lei pensie, voi ieşi cu 10 lei! Nu am intrat în armată pentru bani. Eu nu mi-am trădat, nu trădez şi nu-mi voi trăda niciodată Ţara şi Camarazii”

sursa: radu-tudor.ro

[ Edited Mon Jun 18 2018, 04:25PM ]
Back to top
truepride
Mon Jul 09 2018, 04:49PM

Registered Member #996

Referitor la cele intamplate la spectacolul aviatic soldat cu moartea tragica unui pilot, un pilot aflat in plina ascensiune profesionala. Tehnica este veche, dar in situatia respectiva diferente nu cred ca facea o tehnica mult mai noua.Analizele tampite de la televizor mi-au readus aminte de scarba profunda pe care am dobandit-o de ceea ce am ajuns sa numim media.
Dar, trebuie notat, nu exista un an in care militari sa nu moara in cursul exploatarii tehnicii militare din dotare in conditile executarii de misiuni fara grad ridicat de dificultate. anul trecut pe vremea asta, plangeam 3 militari decedati in urma caderii in rapa a unui camion. In condnitii de pace si misiuni uzuale, as spune.

Edit: O coincidenta ciudata, prabusirea a avut loc in proximitatea zonei unde a murit si Doru Davidovici...

[ Edited Mon Jul 09 2018, 04:58PM ]
Back to top
Klaus
Tue Aug 21 2018, 07:20PM
Registered Member #3279

Un articol revoltator (dupa parerea mea) aparut astazi. Oare sunt creduli care au facut coada la CMJ-uri, sa se incadreze ca SGV pe uriasele solde cu care sunt fericiti de minister? Oricum, nicaieri nu se face comparatia dintre veniturile militarilor si salariul mediu brut pe economie, fapt pentru care cresterea soldelor in 2018 s-a facut cu scandal, ele fiind mai mici decat aceasta valoare.
Se vede treaba ca au mare nevoie de militari de au ajuns sa faca o asa publicitate...

Cu cât au crescut soldele în Armată şi de ce alte compensaţii mai beneficiază militarii

Soldele militarilor au crescut indiferent de grad, de la simplul soldat, la general În plină campanie masivă de angajări şi aflându-se în cel de-al doilea an în care dispune de un buget de 2 la sută din PIB, Ministerul Apărării Naţionale (MApN) se află în situaţia de a da salarii decente militarilor indiferent de grad, de la simplul soldat la general. O comparaţie cu anul 2017 arată că soldele au crescut în medie cu 15-20 la sută, dar există şi situaţii în care salariile au crescut spectaculos cu până la 50 la sută.

La nivelul ministerului Apărării solda lunară se compune dintr-o parte fixă alcătuită din solda de funcţie, solda de grad, gradaţii şi, după caz, solda de comandă şi o parte variabilă compusă din indemnizaţii, compensaţii, sporuri, prime, premii şi din alte drepturi salariale.
Concret, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcţie s-a majorat cu 15%, în ultimul an, în conformitate cu prevederile Legii nr. 152/2017. De acestă majorare au beneficiat cadrele militare în activitate, soldaţii şi gradaţii profesionişti în activitate şi personalul civil din Ministerul Apărării Naţionale şi instituţile aflate în subordine.
Soldaţii au cea mai mare creştere
Cea mai mare creştere a soldei se înregistrează în cazul soldaţilor. Astfel, dacă în 2016 venitul unui asemenea militar era de numai 1.215 lei, în anul 2018 acesta a ajuns la1.857 lei. Acest lucru înseamnă o creştere de 54 la sută a venitului net faţă de decembrie 2016. Cu o treaptă mai sus, în cazul unui subofiţer, acesta a câştigat în luna decembrie 2016: 1.663 lei, în luna aprilie 2017: 1.785 lei, în luna iunie 2017: 2.063 lei, iar în luna ianuarie 2018: 2.440 lei, o creştere de 46,7 la sută, raportat la decembrie 2016. Plutonierii adjutanţi principali sunt subofiţerii care au solda cea mai mare încasând 2.576 de lei.
Creşteri şi la corpul ofiţerilor
Trecând la corpul ofiţerilor, un tânăr locotenent a trecut de la o soldă de 2,122 lei, la una de 2,271 de lei. Apoi, un maior a ajuns la venituri de 3,815 lei, cu o creştere de 3,64 la sută, Un locotenent – colonel avea în 2017 un venit de 2.818 lei şi a ajuns în anul 2018 să încaseze 3.868 lei. În fine, un colonel încasează acum în jur de 6.000 de lei, cu o creştere de 3,4 la sută faţă de perioada anterioară. Generalii dispun de solde minime de 6.600 de lei şi maxime de 9.385 lei, în funcţie de numărul de stele de pe epoleţi. Cea mai mare soldă din Armata Română este încasată de Şeful Marelui Stat Major, funcţie ocupată în prezent de generalul Nicolae Ciucă. Acesta primeşte în cont 9.620 de lei. Alte sporuri şi beneficii Indiferent de grad sau funcţie, la capitolul beneficii materiale pot fi încadrate din acest an şi diurnele duble pe care militarii le încasează în comparaţie cu alţi bugetari. Astfel dacă pleacă la o distanţă mai mare de 5 km de localitatea în care îşi are locul permanent de muncă angajatul beneficiază, pe perioada executării acestor tipuri de misiuni, de suma zilnică de 85 de lei. Apoi, tot din acest an, militarii pleacă în concedii pe banii lor, urmând ca la întoarcere să deconteze cheltuielile în limita sume de 1.450 de lei. În plus, chiria locuinţei este compensată de MApN.
Banii nu sunt de neglijat pentru un rezervist voluntar
De o salarizare specială au parte şi rezerviştii voluntari. Astfel cei care vor ocupa cele 3.400 de posturi, dintre care aproximativ 380 pentru ofiţeri, aproximativ 140 pentru maiştri militari, aproximativ 680 pentru subofiţeri şi peste 2.200 pentru gradaţi şi soldaţi rezervişti voluntar, vor primi în cont 30 la sută din solda unui militar aflat în serviciul permanent. Dacă avem în vedere că în cazul unui soldat profesionist salariu lunar este de 1.857 de lei, rezervistul voluntar va avea de încasat după perioada de instrucţie, când stă acasă, aproximativ 540 de lei. Pe acelaşi principiu, un subofiţer rezervist voluntar va încasa 720 de lei, iar un locotenent-colonel din categoria rezervist voluntar va avea un venit de aproape 1.200 de lei. În plus, cât timp este în programul de instruire, voluntarul primeşte soldă întreagă, la fel ca un militar profesionist, adică 1.857 de lei în cazul unui soldat, 2.400 de lei pentru un subofiţer şi 4.000 de lei pentru un ofiţer superior.
Se caută medici de război
În urma unor masive treceri în rezervă, Ministerul Apărării Naţionale (MApN) face, în prezent, eforturi pentru a acoperi lipsa de personal, desfăşurând „aproape o campanie de marketing” pentru acest lucru. Pentru MApN este importantă, printre altele, ocuparea funcţiilor de medici militari care sunt vacante în prezent. „Am considerat că nu e suficient să scoatem posturi la concurs, ci trebuie să şi pregătim oameni pentru sistemul medical militar, iar cu ocazia aceasta vă anunţ că vom oraganiza o nouă sesiune de admitere în luna septembrie şi ca o noutate, vor fi locuri scoase la concurs la Târgu Mureş cu predare în limba engleză. Avem nevoie de medici militari care să meargă în teatrele de război”, anunţa recent ministrul Mihai Fifor.

LINK

[ Edited Tue Aug 21 2018, 07:23PM ]
Back to top
truepride
Wed Aug 22 2018, 04:30PM

Registered Member #996

Eu am evitat cu stoicism subiectul. Dar nu mai pot. Da, este o lipsa uriasa de cadre lucru care nu s-a spus clar in 2017. In 2017 tot dl ministru ne dadea asigurari ca nu va fi problema si ca din toate ministerele (eu stiam ca-s doua), Mapn-ul a avut cel mai putin de suferit. In 2018 anunta ca a facut un memoriu pentru 6400 de posturi la care se aduga cele de rezervisti, 3000 din cate mai stiu eu.
Acum eu nu lucrez pe parte de cadre, dar campania asta uriasa… nu stiu cand s-a inatmplat. Adica aflu in 5 minute maxim daca dl comandant suprem s-a dat cu bicicleta dar va spun sincer, necesita ceva munca de informare, sa gasesti ce posturi sunt disponibile. Nici in prezent nu exista o centralizare pe arme + judet la SGP. Cu rezervistii au facut si o mai mare harababura si eu nu gasesc un centralizator nici aici.Publice desigur, ca omul trebuie sa se informeze sa aiba acces la infromatii iar la centru sa vina cu o opinie informata.In acesta lipsa de informatii oamenii interesati au petitionat pana si pe Sf. Petru, cred ca nu exista o structura care sa fi scapat nepetitionata chair daca nu are nici o legatura cu recrutarea in sine si este cel mult unitatea beneficiara.
Pe parte de personal, din perspectiva structurilor beneficiare, s-a cerut oameni si parca din adins au gasit tot felul de gaselnite sa nu poti incadra oameni.Nu poate sa imi spunca cineva ca sunt 5 candidati pe 12 posturi.Ceva ii fundamental gresit atunci in selectie. Asta am vazut eu, asa fugitiv cu coada ochiului. Surpriza si mai neplacuta a fost sa gasesc, refulari le-as spune, ale unor oameni pe tot felul de bloguri si siteuri despre faptul ca la centrele zonale au dat peste oameni pusi parca sa-I fugareasca. Peste toata manevra asta, mai adaugam si salarizarea.
Nici nu trebuie sa cauti ceva specific ci doar spete de drept administrativ ori penal in domeniului militar sa vezi ce solutii s-au mai dat si ajungi pe anumite siteuri unde pe langa problema respectiva gasesti si experientele oamenilor in materie de recrutare. Te uimeste efectiv, oameni sunati cu o zi inainte ca dosarul este incomplet, oameni cu dosar complet anuntati expeditiv ca nu sunt posturi pentru specializarea lor(pentru ce dracu au facut dosarele atunci?) .
Problemele pe care eu le-am indentificat, cu mana pe lege si citind parerile oamenilor si ce mi-a fost transmis si mie de alti colegi, nu au nici o tangenta cu solutile propuse de minister. Se mentioneaza rezervisti mai sus, care 30%? “vor fi” acela este intr-un plan viitor. Proiectul este si acum la directia juridica, sta bine mersi. Sta colo si un proiect de statut al cadrelor, din 2016 nu se intampla nimic, astfel nu am mari sperante mai ales acolo unde discutam de impact financiar. La activi nu mai am nimic de comentat, daca lipsa de personal de azi o tratezi prin locuri la academie deci valorificarea resursei umane peste aproximativ 3-4 ani.
Eu cunosc un ( 1 ) singur tanar soldat rezervist voluntar iar suma incasata este 180 de lei, care 540?
Pacat, alungam oameni doritori si apoi facem campanii de marketing ca nu sunt interesati.
Parerea mea, ce vad cu doi ochi.
Back to top
1 User said Thank to truepride for this Post :
 Klaus (22 Aug 2018, 18:55)
Klaus
Wed Aug 22 2018, 07:00PM
Registered Member #3279

@truepride - riscul de a lucra cu oameni. Pe linie tehnica aveam controlul fiarelor la zi, stiam ce, cat si unde

Ca erau invechite, ruginite sau cum vrei, este alta discutie.
Back to top
truepride
Thu Aug 23 2018, 04:59PM

Registered Member #996

Da, categoric. Dar nu inteleg efectiv de ce fac asta ca structurile beneficiare urla: avem nevoie de oameni si dureaza pana-i formam.
P.S
Cateodata conspectam un regulament cap-coada doar sa nu mai frece nimeni la cap. Am observat ca daca te uiti urat, si pe masa ai ceva cu RG... ai liniste macar un ceas. Daca se vedea si fostul RG-3 actualul RDM era chiar liniste...
Back to top
truepride
Fri Aug 31 2018, 02:40PM

Registered Member #996

Aloooo! Domnilor, mai usor cu dacopatia, ca avem in limba romana o componenta latina enorma ceeac e ne-a legat pe veci de occident, Doamne-s multam!

"1 august- Ziua limbii române
“Pre pământ străvechi şi magic
Numai dânsa ni-i stăpână:
Limba neamului meu dacic,
Limba noastră cea română.”
(Limba noastră cea română- Grigore Vieru)
De Ziua Limbii Române să ne unim toți cei ce vorbim și simțim românește!
"

sursa: armataromaniei.ro

P.S. Eu nu-s cu Vieru, mai mult cu Andrei Muresanu, poate ati auzit de el...

[ Edited Fri Aug 31 2018, 02:41PM ]
Back to top
1 User said Thank to truepride for this Post :
 Klaus (31 Aug 2018, 18:00)
TheMrM
Sat Sep 08 2018, 11:56PM
Registered Member #10401

Salutare . Ca si Sgp in MApN se poate face raport pentru concediu fara plata ? Daca se poate care ar fi conditiile ? Ma intereseaza pentru studii , doresc sa plect la internship in alta tara pe timpul facultatii .

[ Edited Sat Sep 08 2018, 11:59PM ]
Back to top
truepride
Fri Sep 21 2018, 04:10PM

Registered Member #996

Catalin97 wrote ...

Buna ziua am fost admis la scoala de subofiteri. Anul urmator vreau sa incerc la academie si as vrea sa stiu in caz de o sa fiu admis primesc salariul fara norma de hrana ?

Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF