Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitatea internationala :: International

<< Previous thread | Next thread >>
Special Air Service (SAS)
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Boribum
Sat Jan 16 2010, 05:21PM
boribum
Registered Member #2395

apkah wrote ...

un membru al sectiunii SAS , SBS.

Am oarecum impresia ca Special Boat Service apartine de Royal Navy,nefiind o sectiune a Special Air Service (a fost din '40 pâna în '44). Ambele fac parte din UKSF,si sunt complementare.

Ce e drept,de multe ori actioneaza foarte departe de elementul lor,apa.
Back to top
apkah
Sat Jan 16 2010, 05:29PM
arcan
Registered Member #566

Posibil....stiam ca SBS este sectiunea ,,uda,, a SAS.Daca gresesc , corectati-ma..
Back to top
1\*
Sat Jan 16 2010, 05:48PM
Forta fara ratiune se surpa sub propria greutate Horatiu
Registered Member #1808

nicidecum acceasi barca

ca si la noi, si ei se "iubesc" cu foc

SAS vs SBS LINK -este un site cu info si nu unul official

When considering the SAS and SBS, the question naturally springs to mind : which one is the better unit? A juvenile concern perhaps, but that hasn't stopped ex-members of both units slagging their opposite numbers off in a series of books. In ex-SAS operator, Ken Conner's Ghost Force, the author decries the SBS as an under-funded, unprofessional unit. In two books by ex-SBS men, First into Action by Duncan Falconer and Black Water by Don Camsel, the Special Air Service are portrayed as arrogant, gung-ho cowboys who's attitude leads to several operations in Northern Ireland going awry. This antagonism stems from tight defense budgets and the constant jockeying for a piece of the action - both in terms of funding and operations. Both units also have considerable pride in their own abilities and there's a natural resentment of the other 'special' forces.
Commonly stated pro-SAS arguments include:

The Special Air Service are an army force and therefore have better experience on dry land. Some would point to the SBS landrover patrol's apparent difficulties in the Iraqi desert during Gulf War 2.
SAS draw from a wider cross-section of the armed forces meaning their troops include paratroopers, tank drivers, engineers etc. This diversity of skills make the SAS suitable for a wider range of tasks.
The SAS is a larger and better funded organisation

Whilst the pro-SBS camp argue:

* With the SBS (until recently) drawing its ranks from the Royal Marines, it is suggested that an SBS operator has a greater level of experience of soldiering than many of their SAS counterparts.
* The demands of working in the water demands a higher level of fitness and mental toughness than the SAS.
* The lower public profile of the SBS allows for more covert operations and it is said that the MOD have problems with the more maverick elements within the SAS.

Such arguments are becoming more and more academic as the two units are becoming less and less distinguishable. They are now part of the same organisation (UKSF) and are often sent on joint missions together. The main difference between them remains in their separate specialties in the counter terrorism role. Some speculate that an eventual merger of the SAS & SBS is inevitable.

Back to top
SAS
Sat Jan 16 2010, 08:17PM
Registered Member #2168

Pt ca tot a adus vorba colegu nostru Arcan despre antrenamentul "ud" am sa va dezvalui parte a pregatirii specifice. Pt inceput, la fel ca si in cazul pregatirii pe uscat, luptatorul SAS trece printr-o perioada psihologica de acomodare cu apa si anume mentinerea acestuia in apa pentru o perioada de 72 de ore. Pt primele antrenamente temperatura apei este de cca 3- grade, ulterior temperatura scazand cu cate 5 grade. Aceasta descrestere se face pe parcursul a 21 de zile, cu pauza de cate 12 ore intre sedintele de 72 de ore. Ultima sedinta de stat in apa este la temperatura de -2...-5 grade. Antrenamentul este continuu. In pauza de 12 ore luptatorul doarme 6 ore, dupa care 3 ore face concentrare asistat de un meditator, 1 ora mananca iar 2 ore este lasat sa isi planifice mental"urmatoarea "misiune" de sedere in apa. Pe parcursul unei sedinte de 72 ore, luptatorul se poate hidrata la cerere sau/si poate manca semipreparate specifice, dar nu la un interval mai mic de 12 ore. Dupa parcurgerea acestui antrenament de 21 zile se incep antrenamentele efective de lupta subacvatica, tehnici speciale de innot, tehnici piro subacvatice, tragere subacvatica cu armament specific, tehnici ofensive si defensive de lupta cu cutitul. Totalul antrenamentului "ud" dureaza 63 de zile, pachete de cate 21 zile. S-a constatat de catre psihologii britanici, inca din timpul celui de al doilea razboi mondial ca aceste perioade de pregatire de cate 21 de zile dau randament maxim. Pentru orice alte nelamuriri va stau la dispozitie.
Back to top
Boribum
Sat Jan 16 2010, 11:07PM
boribum
Registered Member #2395

Sta trei zile neîntrerupt în apa la 2°C ?

Cred ca mi-a scapat ceva.

P.S Cum naiba mentin apa la -5°C ?
Back to top
1\*
Sat Jan 16 2010, 11:23PM
Forta fara ratiune se surpa sub propria greutate Horatiu
Registered Member #1808

ca sa fiu carcotas si off-topic iti raspund eu, cu gheata ACH ...si daca mananca timp de 1 ora si o poate face la 12 ore, in conformitate cu greutatea asimilata constat ca se scufunda si nu se mai ridica, legea lu' arhimede pe invers

[ Edited Sat Jan 16 2010, 11:24PM ]
Back to top
ronin
Sat Jan 16 2010, 11:28PM
Registered Member #70

Vreau sa intreb si eu, cat de mult se aplica tipul asta de antrenament in conditiile actuale de conflict ???
Exact cum imi explica, odata, un prieten care facuse ceva antrenamente cu instructori americani.
Nimic din ceea ce practica secret service-ul in USA, nu se aplica in Irak-ul anilor 2003-2004...
Exista tendinta de a copia de la aliati fara discernamant. Poate ca si aliatii au nevoie sa invete de la noi...
Lumea este in continua miscare si transformare, deci si metodele trebuiesc adaptate permanent, altfel, ne transformam in robotei usor de inlocuit cand esti scos din functiune (adica mort prin TO). Doar avem de unde lua prospatura, nu...?
Back to top
Boribum
Sat Jan 16 2010, 11:34PM
boribum
Registered Member #2395

Am tot respectul pentru toate fortele din lume,începând cu S.A.S,trecând pe la C.P.I.S si terminând cu unitatile de deratizare de la uzinele 23 August,dar un om care sta mai mult de 1 ora în apa la 2°C (fie si plata si cu gheata,chiar si cu lamâie) face ceea ce se numeste hipotermie. E ca si cum te-ai antrena sa prinzi glontu-n zbor cu dintii : mori de moarte totala .

Cred ca am înteles eu anapoda,altfel nu-mi explic.
Back to top
SAS
Sat Jan 16 2010, 11:41PM
Registered Member #2168

Colegii! Tocmai asta este si scopul antrenamentului! In primul rand este efectul psihologic! In al doilea rand este vorba de antrenarea organismului cu temperaturi din ce in ce mai scazute. Hai sa zicem ca este la fel cu otrava in cazul Rasputin! Obisnuirea organismului cu temperatura! Este adevarat ca am omis sa mentionez ca aceasta prima faza de antrenament se desfasoara in niste bazine de mica adancime, astfel incat luptatorul sa stea cu picioarele pe fundul bazinului si doar cu capul in afara. Iar pt carcotasi, , temperatura scazuta nu este mentinuta cu gheata ca la experimentele lui Coperfield ci cu sistem frigorific!
Back to top
SAS
Sat Jan 16 2010, 11:44PM
Registered Member #2168

Referitor la ce a spus RONIN! Aici, in cazul antrenamentului "ud" al SAS nu este vorba de ......."la ce ajuta" in TO! Este strict o dresare a psihicului luptatorului! Cum bine stim cu totii, aparent, foarte putine din antrenamentele facute in timpul pregatirii ne ajuta in actiune, in realitate insa, ele ne ajuta enorm in a putea in primul rand a face fata unei actiuni reale!
Back to top
justme
Sun Jan 17 2010, 12:00AM

Registered Member #2073

Back to top
Boribum
Sun Jan 17 2010, 12:17AM
boribum
Registered Member #2395

Ar fi interesant de vorbit despre ce au facut S.A.S la Belfast,în Ulster,în Irlanda de Nord în general...componenta antiterorista e importanta la ei si în afara de B20 mai sunt si alte chestii interesante. A-propos de Bravo Two Zero :

O operatiune asigurata prost. Se-ntâmpla si la case mai mari ... .

[ Edited Sun Jan 17 2010, 02:41AM ]
Back to top
SAS
Sun Jan 17 2010, 07:40PM
Registered Member #2168

In cadrul luptelor din Irlanda de Nord, trupele SAS au actionat strict ca si "consultanti" daca se poate spune asa! Este adevarat ca acesta este un termen acoperitor al adevaratelor actiuni. Ei participau impreuna cu Politia Ir. la actiuni de capturare si/sau eliminare a combatantilor IRA. Actionau intotdeauna in civil, iar de multe ori, numele lor a fost asimilat cu cel al trupelor de eliminare! Tocmai de aceasta, pe parcursul anilor de razboi, la nivel international, SAS, UK mai exact au fost acuzati chiar si de terorism! Cert este, si sa revenim la ceea ce inseamna si este SAS, pe parcursul actiunilor din Irlanda, mai mult de 32 de luptatori si-au pierdut viata.
Back to top
SAS
Sun Jan 17 2010, 11:37PM
Registered Member #2168

Mai interesant consider totusi ce parte a antrenamentelor SAS i-a ajutat, ei fiind la baza o unitate de armata ca sa zicem asa, sa poate conlucra cu unitati normale de politie.
Back to top
apkah
Sun Jan 17 2010, 11:52PM
arcan
Registered Member #566

SAS se pare ca te pricepi la SAS...Mai povesteste-ne si noua din istoria SAS , mai ales ca ai avut onoarea sa cunosti membrii ai acestei unitati....
Te-am provocat , frate...:)
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF