Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Republica Moldova
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Ultra'
Thu Nov 25 2010, 09:34PM
Registered Member #2406

Dupa cum stiti saptamana asta, duminica, au loc alegeri in Basarabia (RM). Nu mi-a venit sa cred la ce recurg unii "ziaristi" apropiati partidului comunistilor. Va las sa cititi, nebunie curata:

Fostii combatanti romani din razboaiele din Kosovo, Iraq si Afganistan vin la Chisinau sa instaureze administratie romaneasca!

Ce mai pot face etnicii rusi de aici? Sa cheme in ajutor Rusia

Romania, sub pretextul unei aniversari ample, fara precedent a zilei sale nationale pe intreg teritoriul R. Moldova, intentioneaza sa provoace un razboi civil in aceasta tara. Politicienii si serviciile secrete romanesti vor sa duca pina la capa ce au inceput pe 7 aprilie 2009. Astfel, simtind ca liberalii vor pierde alegerile si Romania isi va pierde controlul total asupra acestei tari a declansat o serie de actiuni ofensive impotriva R. Moldova dintre cele mai diabolice. Pe linga atacul si intoxicarea mediatica, sprijinul logistic si financiar pentru falsificarea alegerilor – exit pollul organizat exclusiv de catre romani spre a se vedea de cite buletine de vot falsificate mai trebuie introduse in urne, marea majoritate in Romania, Italia si Spania – Romania trimite in R. Moldova si trupe operative de soc, de intimidare si terorizare a populatiei si, in cazul in care frauda nu va reusi, aceste trupe au sarcina sa-i pastreze prin violenta la putere pe liberali, ca acestia sa nu renunte la guvernare chiar daca vor pierde.

Iata ce informatie ne-a expediat corespondentul roman nationalist, adeptul Romaniei Mari, Bagiu Ovidiu Ilie, informatie la care a atasat si stema alaturata, care poarta inscriptia „Statul Major General”, adica viitoarea structura de comanda de dupa alegeri. „La sarbatoarea zilei nationale a Romaniei, in Chisinau vor fi prezenti pentru prima oara si fostii combatanti in razboaiele din Kosovo, Iraq si Afganistan. Multi au inteles ca cineva vrea sa isi bata joc de ziua nationala si cei ce au combatut Al-Qaeda si beduini criminali si care nu au fost stingheriti sa-si sarbatoreasca ziua nationala chiar intr-o tara musulmana, vor veni si la Chisinau sa dovedeasca ca vor sarbatori la fel chiar in fata PCRM-ului. Daca PCRM si acolitii se cred mai puternici decit Al-Qaeda, sint poftiti la petrecere!”

Vedeti ce pretext criminal au inventat? Dar cine a impiedicat vreodata Ambasada Romaniei de la Chisinau sa-si aniverseze ziua nationala in sediul Ambasadei si in diverse institutii? Nimeni si niciodata! Observati ca aceasta amenintare are caracterul unei Declaratii de Razboi? Retineti ca pe linga acestia si-au mai anuntat venirea masiva in R. Moldova a tuturor organizatiilor extremiste legionare si naziste din Romanie, printre ele numarindu-se Noua Dreapta, Noii Golani, Miscarea Legionara si multe altele! Intrebarea legitima care se pune e urmatoarea: De ce aceste organizatii nu-si sarbatoresc ziua nationala a Romaniei si in tinuturile cu bastinasi care se declara Romani din Serbia, Bulgaria si Ucraina? De ce, la fel ca si anul trecut, au ales doar R. Moldova si tot inainte si dupa alegeri? Aceste mii de extremisti legionari si nazisti nu vin sa aniverseze ziua nationala, ci vin impotriva poporului moldovenesc, vin sa instaureze o junta militara la Putere prin ultima lovitura de stat, iar pentru asta au la dispozitie pe marioneta extremista Mihai Ghimpu. Abia acum moldovenii, cei tineri, ar avea ocazia sa cunoasca pe pielea lor si in modul cel mai tragic cu putinta ticalosia jandarmului roman.

Cu toate astea, absolut toti moldovenii majoritari nu se vor speria, nu vor permite ca aceste haimanale si acesti teroristi sa provoace razboi civil si interetnic in R-. Moldova! Oamenii abia acum au avut proba materiala cea mai odioasa a chipului hidos si criminal al regimului liberal aflat inca la guvernare, iar pentru toate aceste netrebnicii, moldovenii, prin votul lor, ii vor alunga de la guvernare si vor alege stabilitate, linistea si pacea in tara.

Gravitatea cea mai mare a venirii miilor de combatanti, legionari si nazisti romani in R. Moldova consta in aceea ca vor sa provoace, initial, un razboi civil interetnic, pe deoparte ei si citiva moldoveni cu creierele spalate, mancurtizate si abrutizate, impotriva moldovenilor pasnici si a populatiei de origine etnica rusa, ucraineana si gagauza. Pe linga rusii pe care ii urasc, acestia ii mai urasc de moarte si pe ucraineni, iar asta din cauza pretentiilor teritoriale romanesti si multe altele.

In fata acestei invazii a trupelor romanesti de soc, ce trebuie sa faca etnicii rusi, ucraineni, gagauzi si majoritatea moldovenilor care vad in rusi aliati, rude si prieteni – sa cheme Federatia Rusa in ajutor? Sa-si aduca aminte ca Doctrina de Aparare a Rusiei prevede ca aceasta tara e obligata sa-si apere cetatenii aflati dincolo de granitele Rusiei?

Oare SUA si-au dat acordul pentru interventia Romaniei in R. Moldova?

Alaltaieri, dupa cum bine stiti, presedintele georgian Mihail Sakasvili a vizitat R. Moldova, mai bine zis pe Ghimpu si Filat. Ghimpu chiar l-a si decorat cu acelasi Ordin al Republicii cu care a mai medaliat pe cine a vrut si nu a vrut, prilej cu care presedintele georgian a spus: "Este o mare onoare sa primesc acest ordin. Il primesc din partea poporului georgian. Cum vine asta – poporul georgian i-a oferit Ordinul Republicii Moldova? Sakasvili, dupa cum se stie, este omul serviciilor secrete americane, el este sustinut de catre aceste tocmai din cauza firii sale conflictuale in raport cu Rusia si cu proprii cetateni. Venirea lui la Chisinau inainte cu patru zile de alegeri nu e intimplatoare, el avind si calitatea neoficiala de mesager al unor structuri secrete americane. Punind aceasta vizita in ecuatie cu ofensiva lui Basescu, a serviciilor secrete romanesti si cu venirea in Moldova a miilor de combatanti, legionari si nazisti, deducem ca toate aceste se fac la comanda SUA sau a structurilor secrete americane. Este stiut faptul ca, iar aici nu mai dam exemple pentru ca am mai facut-o, serviciile secrete americane, CIA, in majoritatea tarilor de pe glob unde au intervenit pentru a-si impune guverne servile, si-au ales drept conducatori din rindul bastinasilor doar oameni cu trecut interlop sau criminal, iar exemplul cu Filat e suficient.

Tinind seama de toate cele expuse mai sus, nu ne este greu sa concluzionam ca SUA, indirect, fara sa se amestece operativ, vrea sa provoace Rusia, iar asta chiar cu riscul unui razboi civil in R. Moldova.

Oare, tinind seama de conflictul declansat intre Coreea de Sud si cea de Nord, despre care analistii militari spun ca ar putea reprezenta scinteia celui De-al Treilea Razboi Mondial, nu cumva SUA vor sa se deschida un teatru de razboi si in Europa? Pretextul cel mai la indemina e Transnistria, Georgia, criza economica si revoltele de amploare din unele tari europene. Nu putini sunt analistii care au demonstrat ca aceasta criza mondiala a fost provocata intentionat. Nu degeaba Trilaterala Mondiala si Soros au elaborat programe de decimare a intregi populatii sub pretextul suprapopularii Pamintului! Singura solutie pentru ca R. Moldova sa-si pastreze neutralitatea si sa scape tara de pirjolul de care vorbea Chirtoaca in urma cu un an de zile se afla in mina moldovenilor care voteaza, pentru ca, iesind masiv la vot, au sansa sa-i alunge de la guvernare pe acesti liberal-democrati criminali, cu tot cu consilierii lor secreti romani si americani!

Mihai Contiu - Moldova Suverana
Back to top
truepride
Thu Nov 25 2010, 10:05PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

"Mii de combatanti"...chiar atat de prost nu poate fi nimeni astfel deducem ca individul in cauza ar fi rauvoitor.
Back to top
Mihais
Fri Nov 26 2010, 09:14AM

Registered Member #2323

''Mihai Contiu - Moldova Suverana''. Chemarea Rusiei combinata cu numele jurnalistului pestelui prajit ar fi hilara daca nu ar fi trista.vladimir Voronin macar si-a schimbat numele.
Back to top
alexius
Fri May 27 2011, 10:29PM
Registered Member #2949

Cum vrea Germania să federalizeze Republica Moldova

Sursa : LINK

Vizita lui Filat la Berlin stârneşte îngrijorare la Chişinău
Vizita de două zile în Germania pe care premierul moldovean Vlad Filat o începe marţi stârneşte îngrijorare la Chişinău. Există informaţii scurse din surse diplomatice că la Berlin se va discuta despre soluţionarea diferendului transnistrean în baza unui plan de federalizare a Moldovei, convenit la nivelul discuţiilor germano-ruse.

Primul semn că Germania se implică serios în găsirea unei soluţii pentru diferendul transnistrean l-a dat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, după întâlnirea din 29 martie curent cu omologul său moldovean Iurie Leancă.

El a spus că „obiectivul final al negocierilor este văzut la Moscova aproximativ la fel ca şi la Chişinău: acordarea unui statut special garantat regiunii transnistrene în cadrul unei Moldove integre”.

Şeful diplomaţiei ruse a precizat că această poziţie a Moscovei are la bază înţelegerile la care s-a ajuns la întâlnirea din 2010 a preşedintelui rus Dmitri Medvedev cu cancelarul german Angela Merkel.

Recent, însă, şeful Comisiei parlamentare de politică Externă a Dumei de Stat a Rusiei, Konstantin Kosaciov, a tălmăcit declaraţia surprinzătoare a ministrului rus de Externe. El a spus că „Moscova va accepta orice format de rezolvare a conflictului transnistrean care va fi coordonat de Chişinău şi Tiraspol, dar va respinge formatul unui stat unitar care va ignora poporul Transnistriei”.

De fapt Germania sfătuieşte pe moldoveni , ce i-a sfătuit Rusia să îi sfătuiască.
Back to top
Mihais
Fri May 27 2011, 11:01PM

Registered Member #2323

Tinand cont de alianta de facto dintre cei 2 colosi nici nu e de mirare.Problema majora e ca noi suntem ignorati la schema asta,sau cel putin asa se lasa impresia.
Mai este un aspect,care poate ar merita sa fie luat in calcul.Ce face Rusia cu pseudo-statul Transnistria zic ca ar trebui sa ne doara putin,ba sa ne si incante dintr-un anume punct de vedere.Orice formula de unire cu Moldova,chiar sub auspiciile UE va exclude cu siguranta Transnistria.Asa ca duca-se.Un altul este ca de voie de nevoie Moldova trebuie sa coopereze mai mult cu noi.
Ingrijorator(stiu ca suna a expresie jurnalistica) este ca cei 20 de ani de frecat duda incep sa se simta.Nemtii nu ar fi facut niciodata asa o manevra pe la spatele nostru daca eram precum cehii sau polonezii.Asa,suntem ciuca batailor de joc.Istoria ne-a ignorat ,dar cande ne va baga din nou in seama...
Back to top
justme
Fri May 27 2011, 11:11PM

Registered Member #2073

Istoria ne arata ca intre Germania si Rusia au fost mereu relatii absolut speciale, indiferent de regimurile care le-au condus. Iar ceea ce se intampla acum nu lasa, din punctul meu de vedere, nici un dubiu asupra acestui fapt. Partea proasta este ca la nivel de conducere MAE avem un omulet paralel in loc de un diplomat de cariera si cu ceva "cojones", iar rezultatele, asa cum spune si Mihais, se vad.
Back to top
alexius
Sat May 28 2011, 10:31AM
Registered Member #2949

justme wrote ...

Partea proasta este ca la nivel de conducere MAE avem un omulet paralel in loc de un diplomat de cariera si cu ceva "cojones", iar rezultatele, asa cum spune si Mihais, se vad.

Parţial corect, dar să nu uităm că e vorba de cei 20 de ani ani de frecat duda sau menta, cum spunea Mihais. Sunt 20 de ani în care am arătat Europei, (adică Germaniei- singurul stat european puternic responsabil cu Estul Europei, extracomunitar)că nu ne interesează statul moldovean şi nici problemele lor. La părerea aceasta a contribuit şi vechea şcoală de diplomaţie rusească (una dintre cele mai bune din lume) care are totuşi un cuvânt greu de spus în cadrul Europei.
Putea să vină Făt-Frumos şi Zmeul ce Puternic la conducerea Ministerului de Externe că nu ar fi schimbat nimic dacă nu are susţinerea şefului statului, a Guvernului sau sprijin politic şi mai ales când tu ca stat nu poţi opri un amărât de pescador turcesc care bracona de luni de zile în apale teritoriale. Orice amănunt din ăsta lasă totuşi o impresie foarte urâtă.

Aşa că deşi acordăm paşapoarte româneşti pe bandă rulantă cetăţenilor din Rp Moldova, că subvenţionăm studii universitare şi că le dădeam acum 7-8 ani energie ieftină, nu prea contează la nivel macro.

Privim acum un vechi tablou desprins parcă din 1878 sau din 1940, când Berlinul şi Moscova hotărau soarta "pigmeilor" de la gurile Dunării.
Back to top
bufnita006
Sat May 28 2011, 11:12AM
bufnita006
Registered Member #3500

Pe aceasta tema sunt mai multe variante:
-intra si Moldova in UE si atunci vom fi cu totii cetateni europeni
-Romania trebuie sa fie un stat puternic d.p.d.v. economic pt. a putea sustine o eventuala unire(Germania a facut un efort foarte mare finaciar pt. a realiza reintregirea lor)
-relatiile cu Moscova ar trebui sa se desfasoare altfel decat pana acum,politica asta externa nu ne-a adus nici un avantaj de nici un fel,ba din contra...
-acest altfel nu inseamna ca trebuie sa te umilesti sau ceva de genu,dar nici sa enervezi lumea si pe urma sa te astepti sa cada rusi pe spate si sa-ti faca toate hatarurile-prin relatii diplomatice,comerciale,etc. echilibrate si corecte(pe plan extern nu merge facutul din vorbe,vrajeala si mistocareala,etc.) se pot realiza mult mai multe decat prin latratu la luna...

[ Edited Sat May 28 2011, 11:16AM ]
Back to top
alexius
Sat May 28 2011, 12:47PM
Registered Member #2949

păi variantele acestea ar fi :

- pentru Rep. Moldova nu se întrezăreşte posibilitatea de a intra în UE. Nici nu este nevoie, deoarece mărfurile din Europa pot fi vândute fără probleme şi în afara spaţiului comunitar, iar firmele europene îşi pot desfăşura activităţile foarte lejer şi în fostele republici sovietice. UE nu va mai cunoaşte extinderi teritoriale deoarece legislaţiile dintre ţări în general sunt destul de aliniate.
- România chiar dacă ar fi un stat potent financiar nu va avea dorinţa şi nici posibilitatea da a efectua o alipire a Republicii Moldova.
- Relaţiile cu Rusia nu se vor desfăşura niciodată bine, deoarece suntem pentru ei un ghimpe şi am avut dintotdeauna sentimente de antipatie pt ei. Relaţii de respect reciproc nu pot exista deoarece ei ne privesc ca pe nişte furnici obraznice, iar noi pe ei ca pe nişte barbari puternici. Ruşii, în general nu discută pe poziţii de egalitate decât cu state mari şi puternice, precum Germania, SUA sau China. Ei nu discută decât de pe poziţii de forţă.
Back to top
bufnita006
Sat May 28 2011, 02:35PM
bufnita006
Registered Member #3500

In legatura cu extinderea sau nu a UE ,mai raman multe necunoscute,depinde cat de repede se va iesi din criza iar pe viitor s-ar putea sa avem mari surprize in legatura cu cine va intra in UE ...
In istoria noastra nu demult unii conducatori,e adevarat erau comunisti,au obtinut anumite "lucruri" ,mai la o vanatoare de ursi,mai la o betie,etc, de la rusi si in mod sigur nu au discutat pe pozitii de forta-deci se poate daca se doreste....numai tare mi ca de fapt se doreste altceva care nu va duce la nimic bun pt. Romania...
Back to top
alexius
Sat May 28 2011, 02:46PM
Registered Member #2949

Liderii comunşti de care spui tu au obţinut două chestii esenţiale, dar tot lingând pantofii lui Hrusciov şi lui Brejnev 1. retragerea trupelor sovietice din România, în toamna lui 1958 şi 2. neparticiparea cu trupe la jocurile de război ale Tratatului de Varşovia şi nici organizarea de aplicaţii ale trupelor Tratatului pe teritoriul României.

S-ar putea să fie mai multe realizări, dar îmi scapă în acest moment .

Singurul lider care s-a pus pe poziţii de forţă faţă de ruşi a fost Principele Carol I în 1878 când ruşii ne-au ameninţat cu ocuparea ţării şi cu dezarmarea Armatei. A rămas celebră replica principelui : "Armata română poate fi învinsă dar nu dezarmată".
Din păcate Armata Română a fost în mare parte dezarmată peste 66 de ani, de către trupele sovietice, după actul de la 23 august 1944.
Back to top
bufnita006
Sat May 28 2011, 03:03PM
bufnita006
Registered Member #3500

S-a obtinut mult mai mult,nu neg relatiile belicoase intre noi si rusi,dar acele vremuri au trecut,nu trebuie uitate dar viata merge inainte...
Strict economic avem pretul cel mai mare la gaze din toata Europa-oare de ce?...oare merita niste vorbe spuse fara rost sa ne faca sa platim costuri suplimentare?
-fiindca pana la urma tot populatia plateste mai mult pt. niste vorbe care gadila orgoliul unora dar faptic ne costa timp,bani,energie irosita pe urma pe tot felul de trasee,tot felul de complicari a unei situatii de fapt care este foarte clara.
-inainte de a fi acuzat ca sunt filo-rus sau cine mai stie ce,as dori sa le reamintesc unora ca cele mai mari rezerve de petrol inca neexploatate se gasesc pe teritoriul Rusiei-fiecare intelege ce vrea de aici inclusiv din scutul antiracheta...
Back to top
Ermac
Sun Jun 26 2011, 09:36AM
Registered Member #4134

As dori sa stiu si eu mai multe despre armata si eventual servicii speciale din Rep. Moldova daca se poate.
Back to top
gogu007
Sun Jun 26 2011, 10:31AM
cristian007
Registered Member #2002

De ce ne gandim la unire? Oare ei, din Rep. Moldova vor unirea? Asta ar fi viitorul? Asta inseamna progres?
Back to top
Stel
Sun Jun 26 2011, 11:04AM
Registered Member #2461

alexius wrote ...

Liderii comunşti de care spui tu au obţinut două chestii esenţiale, dar tot lingând pantofii lui Hrusciov şi lui Brejnev 1. retragerea trupelor sovietice din România, în toamna lui 1958 şi 2. neparticiparea cu trupe la jocurile de război ale Tratatului de Varşovia şi nici organizarea de aplicaţii ale trupelor Tratatului pe teritoriul României.

Esti sigur ca cele doua mari realizari au fost obtinute in felul in care ai spus tu? Pentru ca eu stiu alte variante. Atat pentru retragerea trupelor rusesti din Romania cat si pentru nealinierea la actiunile Tratatului de la Varsovia, implicit in timpul Primaverii de la Praga. Si nu cred ca a fost usor sa spuna NU rusilor in 1958 si nici in 1968.

alexius wrote ...

S-ar putea să fie mai multe realizări, dar îmi scapă în acest moment .

Sunt mult mai multe, dar nu in cartile de istorie.

[quote]
[b]Singurul lider care s-a pus pe poziţii de forţă faţă de ruşi a fost Principele Carol I
[/quote1309074322]
Cred ca ai uitat de Antonescu, Gheorghiu Dej, Ceausescu. Ce facem? Nu le rostim numele pentru ca nu le convine unora?! Acestea sunt ISTORIE! Si istoria trebuie scrisa ASA CUM A FOST, nu cum vor toti frustratii!

alexius wrote ...

[/b] în 1878 când ruşii ne-au ameninţat cu ocuparea ţării şi cu dezarmarea Armatei. A rămas celebră replica principelui : "Armata română poate fi învinsă dar nu dezarmată".
Din păcate Armata Română a fost în mare parte dezarmată peste 66 de ani, de către trupele sovietice, după actul de la 23 august 1944.

CORECT! Actul de la 23 august a fost opera unui ex-rege care acum isi revendica tronul. Si caruia eu i-as spune: "PE AICI NU SE TRECE!". In numele poporului roman, al armatei romane, al Maresalului Ion Antonescu!
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF