Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Diverse :: De toate pentru toti

<< Previous thread | Next thread >>
La ce valori aderam ?
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Surry
Sun Jan 24 2010, 01:47AM
Cogito
Registered Member #1945

Cunosc subiectul ..Illuminati..nu de acum ci de vreo 6 -7 ani cel putin.iertare de off-topic.
Back to top
No3
Sun Jan 24 2010, 08:39PM
Registered Member #1476

A gresi e omeneste..a insista in greseala e prostie.
Fiecare avem principii si valori la care aderam si care in decursul unei vieti ne chinuim sa le respectam cat mai bine. Cand gasesti oameni cu aceleasi principii ca si tine incerci sa ii tii aproape.
Deja pe acest forum suntem foarte multi care avem aceleasi principii sanatoase,zic eu.

[ Edited Sun Jan 24 2010, 08:48PM ]
Back to top
Radu89
Mon Apr 30 2012, 06:38PM

Registered Member #918

Si astea ar fi valori bune la care sa aderam :
1.o singura tinta : dreptatea
2.o singura ura : sclavia
3.o singura dragoste : libertatea.

...ma rog , ce au mai ramas din ele.
Back to top
ALM
Mon Apr 30 2012, 07:21PM
Registered Member #2039

Depinde de vârstă, domnle Radu89, depinde de vârstă!

* Până la 14 ani, singura ţintă este să fi căpitanul echipei de fotbal a şcolii, singura ură o reprezintă profesorii exigenţi şi singura dragoste este clasorul cu timbre.

* Între 14 şi 18 ani, singura ţintă este să iei BAC-ul, singura ură este colegul care flirtează cu Maria şi, evident, singura şi unica dragoste este Maria.

* Între 18 şi 25 de ani, singura ţintă este să-ţi găseşti locul în viaţă, singura ură este aceea că nu ai situaţia colegului de bani gata şi singura dragoste este Maria, Ana, Elena, Adriana, Ioana etc, toate la un loc.

* Între 25 şi 40 de ani, singura ţintă este să ajungi şef, singura ură o reprezintă actualul şef şi singura dragoste este banul.

* Între 40 şi 60 de ani, singura ţintă este să apuci pensia, singura ură este bătrâneţea care-şi arată colţii şi singura dragoste este dragostea de sine.

* Între 60 şi 70 de ani, singura ţintă este să apuci ziua de mâine, singura ură este îndreptată către cei care ţi-au recalculat pensia în minus şi singura dragoste este cutiuţa cu medicamente.

* De la 70 de ani, până când se îndură Dumnezeu, poţi să aderi la valorile enumerate de dvs, dar nu mai contează ...

[ Edited Mon Apr 30 2012, 07:23PM ]
Back to top
1 User said Thank to ALM for this Post :
 Klaus (30 Apr 2012, 20:05)
Radu89
Mon Apr 30 2012, 07:45PM

Registered Member #918

Foarte buna aceasta adaptare in spatiu si timp a valorilor, stimabile ALM. Pana la un anumit punct , ma regasesc completamente si banuiesc ca ma voi regasi in continuare , odata cu trecerea etapizata de la o varsta la alta , cu o singura exceptie insa : clasorul cu timbre este inlocuit cu acela de monede.

[ Edited Mon Apr 30 2012, 07:46PM ]
Back to top
truepride
Mon Apr 30 2012, 09:50PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Valori avem suficiente la care sa aderam, zi si eu, problema este ca nu le promovam.
Ca prima-valoare a spune Onoarea.Poate este un cuvant fara acoperamnat real in lumea de astazi dar acum ceva vreme am fost la Memorialul durerii de la Sighet.Am primit, uitandu-ma la pozele celor care au murit acolo, ce mai clara definitie a cuvantului "Onoare" asociat cu "Patrie".
Back to top
Radu89
Sat Oct 13 2012, 01:25PM

Registered Member #918

Reporter Stefania Argeanu:Cum arata radiografia valorilor de altadata?

Dorel Visan : Inainte nu se vorbea atât de mult de valori cum se vorbeste astazi, pentru ca valorile functionau. Intr-o lume, care functiona, dupa o ideologie careia i s-a spus comunista, puteai sa ocolesti ideologia respectiva si sa transmiti un mesaj. Aici este problema fundamentala astazi. Nu se mai transmit mesaje sau, daca, se transmit mesaje, nu se transmit mesaje de potolire a patimilor. Ci se transmit mesaje de rascolire a patimilor. Deci, exact invers fata de cum se facea odata. Si-atunci se creeaza o lume fara puncte de sprijin, în special pentru cei tineri-care nu mai au puncte de sprijin si nu mai stiu în ce sa creada. Unii se descumpanesc, iar altii urmeaza lumea asta a marilor magazine, a mall-urilor, a sclipiciului, a virtualului. Si îsi formeaza o realitate proprie, renuntând la realitatea-realitate –pentru ca, în realitate trebuie sa functioneze adevarul. De fapt, oamenii, o data cu evenimentele acelea din decembrie ‘89, au iesit, în strada, pentru marea lor sansa, fara sa stie ce e sansa aceea si nu stiu nici astazi, dupa 20 si ceva de ani. Nu stiu ce este sansa pentru care au iesit. Au numit-o libertate, la un moment dat. Si asa au si strigat, dar au înteles-o total gresit. Au pierdut nuanta de libertate a relatiei. Nu poti sa fii liber daca nu ai lant, daca nu renunti la alte lucruri si daca nu esti atent sa nu-i deranjezi pe ceilalti si libertatile lor. Aici este problema fundamentala a existentei noastre, a vremii noastre: o societate care tot timpul flutura cuvântul libertate, dar nu stie sa o foloseasca si nu stie ce este. Teatrul si filmul sunt locuri de întâlnire a adevarului.

Sursa : LINK
Back to top
criss-cross
Sun Oct 14 2012, 09:24AM
Registered Member #4853

....daca as fi un factor de decizie, m-as stradui sa introduc in programul zilnic al scolilor o ora de ,,off-curriculum scolar" care sa ofere lectii de viata, de curaj, de atitudine, de raspuns in fata neputintei sau nepasarii, de intelegere a lumii prin ochii celor care au cunoscut-o si o trateaza cu respect....mi-ar placea sa aduc in fata copiilor oameni ca voi, care privesc viata si din alte perspective decat ceilalti, care folosesc fiecare moment pentru a-si explica de ce nu e altfel ,,asa-ul", care pot avea raspunsuri pentru multe necunoscute( nu fiinte!ce credeati?!!!) asa cum pe un om obisnuit nu-l preocupa.Am avut surpriza de a intalni pe acest forum persoane care iau in seama si altceva decat a trece pe langa evenimente cu ideea ca ,,si-asa, nu ne baga nimeni in seama!", eu insami am invatat multe lucruri de cand bantui pe-aici enervand pe unii dintre voi....o evaluare a ceea ce mi-a trecut pe sub ochi si prin minte intr-o juma' de an,imi spune ca pentru mine e un castig , ca valorile mele au primit niste confirmari dar am inteles si ca altele pot conta la fel de mult: onoarea,disciplina,curajul opiniei,interesul public,lupta de idei....
deci,ati participa la astfel de cursuri pentru a dezvalui valori frumoase si sanatoase?!sau ramanem la a ne situa in ierarhii in functie de:

Back to top
Radu89
Sun Oct 14 2012, 05:38PM

Registered Member #918

Imi pare bine ca ai regasit pe aici o parte din valorile tale. Ma bucur ca te simti bine si ca revii de fiecare data pentru a te alimenta cu energie si curaj pentru a lupta .Doar atat pot spune in prima parte, pentru ca eu nu pot confirma invitatiile pe care vrei sa le oferi celor dragi tie.Ii las pe ei sa spuna da ori ba.
La prima vedere , ar fi interesanta aceasta ora de "off-curriculum scolar", dar nu imi pot da seama cat de utilizata ar putea fi , in primul rand pentru ca tre' sa gasesti persoane de caracter pentru fiecare ora scolera , si in al doilea rand e de rau daca aceasta ora ar fi programata ultima pe lista din orarul elevilor. Te anunt ca eu am ciulit urechile la astfel de lectii pe care doresti sa le implementezi , atat in scoala generala cat si in liceu , de la un profesor de muzica , respectiv de la un profesor de istorie.Fiecare ora incepea cu astfel de chestiuni iar in ultimele 10-15 minute ale orei ne preda lectia.Profesorii stiau ca oricum nu o sa se prinda mare lucru de noi si de aceea nici nu insistau prea mult cu lungirea tematicii scolare si asta pentru ca , mizau pe faptul ca cine vrea sa invete , poate invata si acasa. Si intradevar , ne pareau mai utile povestirile lor despre viata si despre valorile sanatoase.Ceea ce mi-a parut rau a fost faptul ca pro'esorul de istorie nu a stat la liceul nostru decat un an de zile .
Back to top
criss-cross
Sun Oct 14 2012, 05:51PM
Registered Member #4853

....poate, vreodata, cineva care are putere de decizie, va face posibila o astfel de ora.....va spun sigur ca ar avea un impact educational mult mai eficient decat multe altele iar frecventa copiilor n-ar fi o problema! si eu obisnuiesc sa fac sa para mai usoare si mai interesante subiectele greu digerabile la varsta lor...eu am in orar si ultimele ore (18,40- 19,30) si, in afara navetistilor care depind de o ultima masina, nu ma impiedica nimic sa desfasor ora cu cei ramasi si chiar sa nu se plictiseasca....
Back to top
andyy
Sun Oct 14 2012, 06:05PM
andyy
Registered Member #3496

Au fost astfel de initiative in sistemul educational cand venea un nene "militean" sau un nene pompier si ne explica ce e bine si ce nu asta pe plan profesional si nu parea prea interesant probabil daca vine o persoana si spune o poveste pe intelesul copiilor despre virtuti, cum pot fi ele dobandite,la ce te ajuta etc cred sincer ca ar starni interesul copiilor.

[ Edited Sun Oct 14 2012, 06:06PM ]
Back to top
alexius
Sun Oct 14 2012, 06:06PM
Registered Member #2949

criss-cross
scuză-mă, dar ce materie predai?
Back to top
Boribum
Sun Oct 14 2012, 06:41PM
boribum
Registered Member #2395

Ca valori recente,eu am vazut ca oamenii au aderat la aur (iepoca de aur) apoi la dolari si marci,iar nu demult la ieuro. Asta în practica. În teorie...nu ajung cuvintele sa descriem valorile popolare.
Back to top
criss-cross
Sun Oct 14 2012, 08:40PM
Registered Member #4853

carcotasule, care ne esti carcotas!
lasa-ne sa avem si noi valorile noastre; le stergem de praf, le dam luciu,le punem la vedere sa vedem efectul,le impartasim celor care ne asculta,le folosim cand e nevoie, suntem multumiti sau dezamagiti....daca simtim nevoia le mai punem un pic de ,,valoare" pentru siguranta.Mai tragem cu ochiu' la prieteni si mai invatam daca suntem prosti...dar, daca stim ca ne ajuta sa ne caute o persoana si a doua oara (mica ,de tipar-ce-mi place asta!)pentru o simpla discutie sau altceva,inseamna ca prima oara(mica de tipar) ceva a functionat bine...daca esti cautat si a nu stiu cata oara(mica , de tipar),ce sa mai zic?!
n-am timp acu', revin!
Back to top
ALM
Sun Oct 14 2012, 09:05PM
Registered Member #2039

Ce frumos, ce înălţător, ce mirific! Statistic, valoarea la care aderăm imediat este BÂRFA! Una dintre motivările afirmaţiei:
Cu ceva timp în urmă am deschis topicul "Arme de foc celebre". Nu l-am dechis la plezneală, am întrebat moderatorii dacă ar fi oportun şi util. Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Deschis, postat o primă serie! Rezultatul? 277 de vizionări şi 12 replici, din care majoritatea ale mele. E adevărat că am luat nişte "Thanked", dar nu ăsta a fost scopul.
Iată că apare un subiect de bârfă pură, "Colonelul Lucaciu Marcel, cu bune si rele", şi, în numai două zile, primeşte 721 de vizite şi 22 de replici! O să spuneţi că sunt invidios. Exact, am pus doliu la mătură şi făraşul în bernă! O să spuneţi că am fost un fraier. Aici, aţi nimerit-o! Colegul Bushes s-a dovedit mai inteligent ca mine. A scris materialul promis (am văzut draftul) dar, văzând interesul faţă de tematică a zis "pass"! Are treburi mai importante decât bată toba pe o insulă pustie.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF