Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Diverse :: De toate pentru toti

<< Previous thread | Next thread >>
KRAV MAGA vs. SYSTEMA
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
SAS
Fri Feb 05 2010, 12:36AM
Registered Member #2168

Back to top
SAS
Fri Feb 05 2010, 12:38AM
Registered Member #2168

Back to top
SAS
Fri Feb 05 2010, 12:52AM
Registered Member #2168

Back to top
SAS
Fri Feb 05 2010, 01:13AM
Registered Member #2168

Back to top
Illusionist
Fri Feb 05 2010, 03:03AM
Pseudoleucocit
Registered Member #1855

Bai fratilor ... chiar uitasem si poate nu ma gandeam ca viermanosenia ii cuprinse pe astia cu artele lor martiale , vad ca promovarea nonvalorilor mentine un curs liniar ... asta cu kung fu-ul lui din Iran e prea tare.
Frate SAS primul filmulet pe care l-ai postat e aproape identic cu unul din cele postate de mine si are legatura cu stilurile AIKI, dar te iert pentru ca ma gandesc ca ai vrut sa reliefezi faptul ca nu sunt diferente mari intre acestea si Krav Maga in special la faza de amplitudine a miscarilor
Dupa cum a grait si fratele Ronin, eu spun chiar ca toate stilurile de arte martiale arata foarte bine in demonstartiv .. de ce ? te intrebi de ce? pentru ca vorbim de demonstratii iar in zilele noastre demonstratiile sunt regizate pentru maxim efect ( reclama-i sufletul comertului nu? ), pe cand intr-o lupta cat decat reala lucrurile stau mult altfel, dar nu ne intereseaza asta acum.
Deci frate SAS... departe de mine gandul de a denigra stilul pe care il practici sau de a demonstra eficienta altei arte martiale asupra Krav Maga si imi cer scuze daca te simti jignit de faptul ca am categorisit ceea ce am vazut in acel filmulet ca fiind ciobaneala, dar consider ca nu ai de ce, iar parerea mea vis-a-vis de acel filmulet ramane aceeasi ( nu este elocvent pt. Krav Maga).
Eu am mai vazut si alte prezentari cu instructori internationali ai stilului pe care il practici si am alta parere ( am si spus asta cand am facut acea postare ). Nu sunt de parere ca un arta/sistem martial e rau sau bun...si poate suna a stereotipie dar slab sau eficient poate fi doar un practicant si cel mult poate exista un grad de evolutie mai ridicat al unora fata de altele (ex: ju jutsu-aiki jutsu).
Iti multumesc SAS pentru filmulete ca poate nu ajungeam sa le vad altfel si mai spun ca Krav Maga si Systema sunt niste sisteme integrate ( ca tot e in voga expresia asta prin toate cotloanele MAI )si prin urmare combina elemente din mai multe alte martiale dupa cerinte, eficienta, locul in care sunt si scopul pentru care sunt utilizate (specificul structurii ) si nu in ultimul rand afinitatea instructorului ... daca observati atent, difera de la un instructor la altul, destul de mult stilul abordat. Nu cred ca e bine sa se confunde cu o arta martiala ... aceea e o arta, reprezinta mai mult decat ceea ce se vede in demonstrativ sau pe strada ... poate fi un mod de viata fara nici o exagerare(e dovedit de-a lungul timpului).
M-am cam luat cu sporovaiala si .... sa nu uitam titlul topicului

[ Edited Fri Feb 05 2010, 03:13AM ]
Back to top
1\*
Fri Feb 05 2010, 09:33AM
Forta fara ratiune se surpa sub propria greutate Horatiu
Registered Member #1808

SAS wrote ...

Din ce vad in film este vorba de aikido!? Care ar fi legatura cu krav?

incercam sa exemplific ce inseamna miscari ample, eu nu le vad la krav, sorry, stii ca port ochelari
Back to top
SAS
Fri Feb 05 2010, 11:59AM
Registered Member #2168

Back to top
SAS
Fri Feb 05 2010, 12:03PM
Registered Member #2168

@Illusionist:
Sincer chiar mi-u placut comentariile din acest ultim post iar motiv sa ma simt jignit nu am pentru ca din pacate nu eu am inventat stilul. In rest, sunt de acord cu tine ca stilul Krav este in fapt un MMA, o imbinare a mai multor miscari din diferite arte martiale, proiectarile din judo, blocaje din aikido cat si din ju-jutsu etc... Asa cum am mai spus-o este un stil care in opinia mea este foarte util fortelor armate
Back to top
Illusionist
Fri Feb 05 2010, 12:19PM
Pseudoleucocit
Registered Member #1855

..............hai cu Systema ca despre asta nu se inghesuie nimeni.........
Back to top
aedt
Fri Feb 05 2010, 01:47PM
Registered Member #2570

Cea mai mare asemanare intre cele doua stiluri este ca ambele sunt folosite de armata,cea estica vs. cele occidentale.
Back to top
karamazov
Fri Feb 05 2010, 02:31PM
Registered Member #1777

Interesant topic,SAS.Eu stiam ca rusii folosesc Sambo,un stil de lupta asemanator MMA.Aici LINK.
Mi se pare mai realist Krav Maga,dar dupa cum imi spunea un antrenor de arte martiale, fiecaruia i se potriveste un stil...trebuie doar sa il cauti pe cel care e potrivit pentru tine.Eu am inceput cu un stil de full contact, am trecut prin Kempo, asemanator cu MMA,si mai nou merg la o sala de Kyokushin,aici LINK, dar la fel de bine am mers si la stagii de ju jutsu si sint gata sa merg la orice activitate de genul asta.Macar sa incerc.A, si imi spunea odata un fost militar ca inainte de 1989 se organiza in URSS o competitie pentru militari,care presupunea mai multe probe:trageri cu arma, catarari pe funie,aruncari cu cutitul, cursa cu obstacole si la urma lupta.Stie cineva dintre semperisti de asa ceva sau a participat ? Daca cineva stie de asa ceva,ne poate povesti aici pe forum.
Back to top
aedt
Fri Feb 05 2010, 02:46PM
Registered Member #2570

pt.karamazov
Ceva de genul a fost organizat de M.A.I. acu 3-4 ani daca nu ma inseala memoria.;
Back to top
Illusionist
Fri Feb 05 2010, 06:20PM
Pseudoleucocit
Registered Member #1855

Ceva de genul asta se cam organizeaza de vreo cativa ani la nivel international ... se numeste Unifight daca nu ma inseala memoria
Back to top
Illusionist
Fri Feb 05 2010, 06:23PM
Pseudoleucocit
Registered Member #1855

iote ca nu ma-nsala .... LINK
Back to top
Boribum
Fri Feb 05 2010, 06:47PM
boribum
Registered Member #2395

Nu cred sa existe sportul de lupta suprem,si militar pe deasupra. Pentru orice soldat,atunci când ajunge la corp la corp,în situatie reala,treaba e cam terminata pentru el. Ce este benefic,însa,e felul în care practicarea unui sport de lupta modeleaza caracterul : numai cine n-a primit pumni si picioare în mod organizat nu îsi poate închipui cum e sa le primesti spontan.

Spuneam de Mircea Boldea...prin '95 tinea niste cursuri la unitatea unde eram. Antrenament fizic,dar facut în tinuta de instructie. Si o parte de tehnici,un amestec de de toate. Apoi,în vara,am fost la un campionat militar,la Caracal. Ei bine,dincolo de faptul ca totul era improvizat,am gasit foarte buna acea experienta. Casca si manusi,10 minute de bataie. Un exercitiu practic de care,tin minte,toti soldatii erau foarte incântati. Si o ocazie de a regla anumite neîntelegeri cu diversi ofiteri/subofiteri
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF