Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Soldat Gradat Profesionist
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Altair
Thu Feb 25 2010, 05:21PM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

Stie cineva ceva de o modificare a legii 80?
Back to top
ex-ad
Thu Feb 25 2010, 06:18PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

daca te referi la o modificare privind SGV-istii, eu n-am auzit... insa stiu ca exista o propunere de modificare a legii 80 depusa in parlament anul trecut si care vizeaza nu stiu ce articol de p-acolo... se poate verifica pe site-urile senatului si cdep...

nota: avem topic deschis pentru acest subiect.... sa lasam locul asta pentru SGV.
Back to top
hidenAnalytical
Thu Feb 25 2010, 06:35PM
Registered Member #2592

A FOST ADOPTAT PROIECTUL DE LEGE PENTRU MODIFICAREA LEGII
NR. 384/2006 PRIVIND STATUTUL SOLDATILOR SI GRADATILOR VOLUNTARI LINK

pag 3

p.s auziti acum ex-ad
Back to top
ex-ad
Thu Feb 25 2010, 07:27PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

multzam pentru precizari, asta o stiam si noi, ca nu traim rupti de lume ... era vorba de LEGEA 80 si la altceva ma refeream - o propunere de modificare a unui articol privind drepturile parca, dar treaba asta mi-a trecut razant pe la urechi anul trecut si intr-atit mi s-a parut de interesanta incit am si uitat-o...

despre SGV-isti a scris destul presa in ultima saptamina...

[ Edited Thu Feb 25 2010, 07:29PM ]
Back to top
rosalacus
Sat Feb 27 2010, 01:31PM
Registered Member #2672

Baiatul care ar trebui sa te convinga sa te inrolezi este doar unul din incompetentii de care te vei lovi daca intri in armata. Trebuie sa te obisnuesti sa te documentezi singur. Cauta legislatia actualizata si vezi daca ce spune aparatorul patriei se verifica.
Daca nu reusesti cu el incerca sa te duci la un superior din afara BIR. Cand lucrurile trec dincolo de gardul unitatii lui nu va mai fi atat de destept si de sigur pe el.
Back to top
ronin
Wed Mar 03 2010, 12:04PM
Registered Member #70

Parvu Florin wrote ...

Merita sarbatorit!!! A fost schimbata legea 384/2006 privind statutul soldatilor si gradatilor voluntari! Am fost militar angajat o multime de ani, si doresc sa felicit din toata inima pe cei care au facut ca aceasta zi sa fie posibila, pe cei care au crezut ca lucrurile nu sunt batute in cuie pentru vesnicie! e un minunat exemplu de inteligenta, solidaritate si demnitate!!! Inca odata, felicitari!!!

LINK

LINK

Sefaaaa!!!!! baietii astia merita citati prin ordin de zi pe "Semper fidelis"!!! Pe prima pagina!!!

BRAVO BAIETI !
Deci, se poate. Indrazniti mai mult ! Parerea mea.
Back to top
Altair
Wed Mar 03 2010, 11:00PM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

Mda, cine stie sa citeasca modificarile isi da seama ca e vorba de o strutocamila.
Nu e nicicum.Ai, n-ai? Nu se stie. Singurul lucru solid si palpabil e marirea varstei de activitate de la 40 la 45.
Back to top
ronin
Thu Mar 04 2010, 06:45PM
Registered Member #70

LEGE pentru modificarea si completarea Legii nr. 384/2006 privind statutul soldatilor si gradatilor voluntari.

1. La articolul 2, alineatul (2) va avea urmatorul cuprins:

"(2) Pentru indeplinirea serviciului militar ca soldati si gradati voluntari pot fi recrutati si angajati cetatenii cu varste cuprinse intre 18 ani si 45 de ani, care indeplinesc normele si criteriile stabilite prin ordin al ministrului apararii nationale."

Este modelul american.(si nu numai)
Legea deja este gresit inteleasa de unii.
Legea modificata si completata permite recrutarea si angajarea cetatenilor romani cu varste intre 18 si 45 de ani.
In SUA poti fi recrutat si angajat la varsta de 42 de ani asa incat pana la pensie sa acumulezi 20 de ani de munca. Adica la 62 de ani ai iesit la pensie.
Cam asta este modificarea si completarea Legii 384/2006 si nu faptul ca iti permite sa lucrezi pana la 45 de ani.
Back to top
Florinn
Thu Mar 11 2010, 08:14PM
Registered Member #2697

Doresc sa va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi.

M-ar interesa meseria de "SGV-ist",insa sunt anul 2 la facultate(la zi) si am auzit ca atata timp cat ai inceput o specializare la zi nu poti intra in armata ca SGV-ist.Asa este?

A doua treaba ar sta cam asa:trebuie facut un contract cu armata?Iar daca da,pe cat timp?

Si,daca imi poate cineva explica mai pe larg ce voi face eu ca SGV-ist.

In concluzie,va rog frumos pe cei ce cunoasteti aceasta meserie,sa imi dati un sfat,si anume,se merita sau nu sa incerc sa ma inrolez ca "SGV-ist"?

Sper ca nu v-am plictisit,am pus intrebarile acestea(probabil copilaresti) din cauza faptului ca nu vreau sa "ma arunc" aiurea.

Multumesc,numai bine!

[ Edited Fri Mar 12 2010, 03:32AM ]
Back to top
ronin
Sat Mar 13 2010, 02:55PM
Registered Member #70

@Florinn:
Orice cale îţi vei dori să alegi, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te informezi.
LINK
LINK

ps: primul contract este de 4 ani. Ca sgv-ist poti face multe. Depinde de tine. Succes !
Back to top
ronin
Mon Mar 15 2010, 10:03AM
Registered Member #70

((El (Traian Basescu) a adaugat ca, in tara, evenimentele din Afganistan preocupa institutiile statului si a anuntat ca, in zilele urmatoare, va promulga legea prin care serviciul militarilor voluntari se poate desfasura pana la varsta de 45 de ani cu asigurarea pensiei si considerarea timpului petrecut in teatrele de operatii ca timp dublu de serviciu in vederea pensiei: "De asemenea, noua lege prevede asigurarea serviciului medical gratuit pentru militarii voluntari pe tot timpul vietii lor. Este un mic semn de respect al tarii pentru lucrurile mari pe care le faceti aici".))

LINK
LINK

[ Edited Mon Mar 15 2010, 10:04AM ]
Back to top
Sherban
Tue Mar 16 2010, 04:19PM
Registered Member #2587

Bun, suna promitator, dar intr-o tara in care cand te duci la culcare ai un presedinte apoi la sculare ai deja altul nu stii la ce sa te astepti in urmatorii ani...

Cum a intrebat si o persoana de pe acel forum:
"Celor care au fost inainte de aceasta data in misiune le vine luata in considerare perioada ca dubla?"

Oricum, asigurarea medicala pe viata suna foarte frumos!
Back to top
Sherban
Tue Mar 16 2010, 07:31PM
Registered Member #2587

Un lucru care ma intreb de ceva timp:

ca SGV-ist, daca decid sa urmez apoi AFT de exemplu, trebuie sa-mi termin contractul curent? ma reintorc la un salariu de solda pt urmatorii ani?

[ Edited Tue Mar 16 2010, 07:31PM ]
Back to top
RADYS
Tue Mar 16 2010, 08:34PM
Registered Member #2750

Nu ne putem face auziti? BA DA se poate! plecam din sistem toti, in masa! numai sa conveniti pt. o data anume cand sa-mi depun demisia! O solutie finala pt. a ne face auziti si a ni se respecta niste amarate de drepturi! SUCCESURI si SALUTARI DIN JUDETUL PLOIESTI cum a grait un EUROPARLAMENTAR nu demult! SANATATE TUTUROR!
Back to top
spk
Tue Mar 16 2010, 08:44PM
primum non nocere

Registered Member #537

Poate de aia se vrea reintroducerea stagiului militar obligatoriu, ca sa puteti sa va faceti auziti.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF