Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Soldat Gradat Profesionist
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
FlorinC
Tue Feb 16 2016, 10:03PM
Registered Member #10570

Hannibal wrote ...

Subscriu la ce a zis MiraM vizavi de cele 5 flotari/tractiuni. Sunt sfinte!
Vizavi de repartizare, nu mi se normal ca un om sa pice cu un punctaj de 18 puncte. Dar, din pacate, se poate.
De ce? Pai, pentru ca voi, dragi aspiranti la marea "famiglie" a armatei romane (citat din "clasicul" Gabita Oprea), aveti voie sa optati DOAR pentru doua arme, inainte de a se face repartizarea.
Bun! Sa luam un caz ipotetic. Sunt inscrisi la un concurs pentru SGP 100 de canditati, in total. X are 18 puncte. El merge pe CBRN si Transmisiuni (Comunicatii si Informatica). Sa zicem ca sunt 10 locuri aceste doua specializari, aici fiind cele mai mari medii. X termina concursul al 11-lea. Cu un punctaj de 18 puncte, el nu se mai incadreaza pentru optiunile pe care le-a selectat. Luand strict in ordinea descrescatoare a punctajului, el s-ar putea incadra pentru toate celelalte arme puse la bataie. Dar, dupa regulamentul MApN, el a concurat DOAR PENTRU CELE DOUA LOCURI, deci a fost declarat admis, dar fara loc. Chiar daca, la infanterie (de exemplu), a intrat unu` cu 11 puncte...
E o porcarie faptul ca nu se face admiterea strict dupa ordinea descrescatoare a notelor finale.

asa ar trebui dupa puncte am si eu un amic care a intrat cu 11 puncte la parasutisti
Back to top
Hannibal
Tue Feb 16 2016, 10:08PM
.
Registered Member #1460

Imi permit si un sfat in legatura cu posibila "cariera" in MApN, ca si SGP. Nu va ganditi ca, daca ati intrat aici, gata! "Sunt in armata, am salariu` etc.". Ca SGP (si e la fel si ca si subofiter), nu merita sa stai in armata! Asa ca, astia care intrati, stati un contract, cel mult doua (in functie si de varsta pe care o aveti) si apoi, plecati! Nu merita!!!! In special daca sunteti si cu studii superioare (aici ma refer la institutii de invatamant serioase, nu "Spiru X O").
Din 1920 de lei (cat iau eu dupa un an jumate) nu faci avere. Intr-adevar, e un salariu bun, mai ales in provincie, da` si prostia cu care ai de-a face e pe masura. Sunt alternative si in civilie. Poate castigi mai greu banii astia, dar, cu riscul de a ma repeta, prostie ca in armata n-am mai vazut!
Poate nu credeti, da` sunt "ofiteri" (am pus in ghilimele, pentru ca astia de care va povestesc numai ofiteri nu sunt), iesiti recent de la Sibiu, deci boboci, da` care pot da lectii de caprarie unuia cu multi ani de armata. Cu metode pedagogice de invatare si pregatire a militarilor de genu`: iti citeste (nu ti le spune de la el din tartacuta) de pe o foaie 30 de semne si semnale (care mergeti la Cercetare o sa stiti despre ce e vorba) si apoi iti ordona sa-i spui care-i semnu` cu numarul 19. Nu stii, baga 10...Da` nici el nu le stie! Si el are patru ani de...Academie.

PS: Scuze pentru editari, scriu de pe un telefon mobil.

[ Edited Tue Feb 16 2016, 10:14PM ]
Back to top
2 User said Thank to Hannibal for this Post :
 FlorinC (17 Feb 2016, 00:07) , Shyroo (19 Feb 2016, 10:37)
FlorinC
Tue Feb 16 2016, 10:26PM
Registered Member #10570

dar daca da-i de la SGP la subofiteri pe filiera indirecta nu poti face o cariera adica tot pe baza de contract esti ? ( intrreb de curiozitate )
Back to top
Hannibal
Tue Feb 16 2016, 10:33PM
.
Registered Member #1460

De fapt, tu te referi la filiera DIRECTA. Ba da, poti. Dar contractul este pe o durata de 8 ani si, implicit, in caz ca te bate gandu` sa-ti dai demisia, iti fuge de-ndata ce vezi suma pe care o ai de platit.
La SGP, primu` contract dupa scolarizarea de 4 luni ar costa undeva la vreo 4000 de lei, insa nu sunt sigur. La subofiteri nu stiu cat costa, da` sigur e mai mult...
Back to top
FlorinC
Tue Feb 16 2016, 10:45PM
Registered Member #10570

am un prieten la transmisiuni sau radio locatie ( nu stiu daca e tot aia ) la Bobocu si a intrat ca SGV in 2006 si acum e subofiter mi-a zis ca a dat pe filiera INDIRECTA acuma nustiu ...

[ Edited Tue Feb 16 2016, 10:47PM ]
Back to top
Hannibal
Tue Feb 16 2016, 10:53PM
.
Registered Member #1460

Filiera indirecta, prietene, se refera la recrutarea personalului din civilie. Prietenul tau fie si-a dat demisia de la SGV si a intrat la subofiteri pe locurile de asistenti sau muzicanti (cam alea s-au scos in ultimii ani), fie confunda termenul. Legat cea din urma varianta, nu-i nicio problema. Asta nu face altceva decat sa confirme ceea ce am spus mai sus, fata de pregatirea unora dintre SUPERIORII mei si ai colegilor mei. SUPERIORI, nu colegi. Asta-i perceptia celor mai multe...cadre!
Back to top
FlorinC
Tue Feb 16 2016, 10:55PM
Registered Member #10570

si pentru a intra pe filiera indirecta ce trebuie sa indeplinesti - probe ?? (daca imi poti raspunde )

[ Edited Tue Feb 16 2016, 10:55PM ]
Back to top
Hannibal
Tue Feb 16 2016, 11:03PM
.
Registered Member #1460

MApN.ro ---> Recrutare LINK
---> Locuri 2015/2016 (Ofiteri/subofiteri/maistri militari) LINK

LINK Mai ai aici si niste legi cu privire la statutul cadrelor militare, statutul sgp etc.
Back to top
iceman
Tue Feb 16 2016, 11:22PM
Registered Member #10534

MiraM wrote ...

ca sa raspund la toate intrebarile: eu sunt din Bucuresti, si am optat pt arma inf-com, din cate imi aduc aminte erau putine locuri 3-4 pe unitate,
am bacul + licenta,
Eu nu vreau sa va descurajez, am vazut ca cineva din Buzau care a avut 13 puncte si care a optat pt aceasi arma inf-comp a fost repartizat.
in cele 3 incercari ale mele de a intra in Mapn am auzit si am fost martora la multe povesti triste, o fata a picat la proba traseu utilitar pt ca nu a gabat 2 mingii inpoarta, dar a fost laudata ca a facut cele mai corecte flotari din toata seria ( si pe toate 10 ), o fata a terminat cu o secunda dupa expirarea timpului pt proba de rezistenta.
In anul cand a dat si un amic de al meu selectia pt sgp, un tatal striga la fi-su, ca daca nu trece si de rezistenta il leaga de masina si il taraste pana acasa, si saracul copil alerga si vomita.

Partea prosta este ca nu exista o diferentiere intre baieti si fete. Dupa ca suntem putine care trecem de toate probele, de cele mai multe ori noi suntem cele nerepartizate pt ca avem punctaj per total mai mic decat baietii, pe noi ne trage in jos proba sportiva. Eu ca sa scot cele 4 puncte la probele sportive, m-am antrenat din greu, in lunile de vara mi-am luat antrenor personal si am facut antrenamente simulare celor 2 probe. Si timpi scosi la examen au fost cei mai buni, cred ca a fost de vina si adrenalina

Sfatul meu si pt baieti si pt fete daca nu faceti minim 5 flotari/ tractiuni corecte nu va prezentati la examen pt ca este aproape imposibil sa va miscati atat de bine incat la sfarsit cu tot cu penalizari sa scoateti 1.40 min. Iar daca nu scoateti nici timpul pt proba de rezistenta,chiar va pierdeti timpul dejeaba, sa nu credeti ca la examen se va intampla o minune. Trebuie sa luati in calcul ca voi va antrenati separat, dar la centrul de selectie o sa dati toate cele 3 probele intr-o zi.

daca vrei cu adevarat sa intri alegi alta arma , infanterie sau oricare alta arma care are locuri disponibile cat mai multe, nu stiu cine ti-a zis ca e atat de bn in armata ca sgp ,mai ales ca ai licenta pacat de tn sa iti distrugi viata sa vi sa faci curat la alti in cancelarie .
Back to top
FlorinC
Tue Feb 16 2016, 11:22PM
Registered Member #10570

Hannibal wrote ...

MApN.ro ---> Recrutare LINK
---> Locuri 2015/2016 (Ofiteri/subofiteri/maistri militari) LINK

LINK Mai ai aici si niste legi cu privire la statutul cadrelor militare, statutul sgp etc.

multumesc pentru tot
Back to top
iceman
Tue Feb 16 2016, 11:26PM
Registered Member #10534

Hannibal wrote ...

Subscriu la ce a zis MiraM vizavi de cele 5 flotari/tractiuni. Sunt sfinte!
Vizavi de repartizare, nu mi se normal ca un om sa pice cu un punctaj de 18 puncte. Dar, din pacate, se poate.
De ce? Pai, pentru ca voi, dragi aspiranti la marea "famiglie" a armatei romane (citat din "clasicul" Gabita Oprea), aveti voie sa optati DOAR pentru doua arme, inainte de a se face repartizarea.
Bun! Sa luam un caz ipotetic. Sunt inscrisi la un concurs pentru SGP 100 de canditati, in total. X are 18 puncte. El merge pe CBRN si Transmisiuni (Comunicatii si Informatica). Sa zicem ca sunt 10 locuri aceste doua specializari, aici fiind cele mai mari medii. X termina concursul al 11-lea. Cu un punctaj de 18 puncte, el nu se mai incadreaza pentru optiunile pe care le-a selectat. Luand strict in ordinea descrescatoare a punctajului, el s-ar putea incadra pentru toate celelalte arme puse la bataie. Dar, dupa regulamentul MApN, el a concurat DOAR PENTRU CELE DOUA LOCURI, deci a fost declarat admis, dar fara loc. Chiar daca, la infanterie (de exemplu), a intrat unu` cu 11 puncte...
E o porcarie faptul ca nu se face admiterea strict dupa ordinea descrescatoare a notelor finale.

nu e deloc porcarie , la fel este si admiterea la academie pentru fiecare specializare difera media si tot 2 arme se aleg !
Back to top
Hannibal
Tue Feb 16 2016, 11:52PM
.
Registered Member #1460

Daca mi-ai fi citit putin istoricul, ai fi aflat ca am dat si la academie. Deci, cunosc procedura. Dar, având în vedere că nu esti în stare să începi o propoziție cu literă mare...
Back to top
1 User said Thank to Hannibal for this Post :
 FlorinC (17 Feb 2016, 00:05)
MiraM
Wed Feb 17 2016, 07:38AM
Registered Member #10643

Eu nu mai dau probele de slectie pt SGP, vara trecuta am dat ce a fost mai bun din mine, eu doar am povestit istoria mea pt ca viitori candidati sa isi faca o idee prin ce pot trece, asta este mana mea de ajutor pt ei. Consider ca daca esti pregatit din mai multe puncte de vedere ( mai ales fizici psihic si mental) iti va fi mai usor sa iei hotararile/decizile corecte. Trebuie sa stie ca fiecare proba este eliminatorie, daca sunt admisi pot ramane nerepartizati, iar daca sunt repartizati si dau peste un SUPERIOR cu aere de ZEU, vor sta 4 ani intr-un razboi psihologic cu ei insusi, pt ca ordinu se executa nu se comenteaza, si varianta de a incheia contractul, inainte de cei 4 ani, nu este o obtiune.

Deci dragi candidati la postul de SPG inainte de a da examenul, cand va faceti fisa cu optiuni, intrebati ce inseamna fisa postului pt fiecare arma, intrebati daca ..in caz ca as vrea sa plecati mai devreme de cei 4 ani de contract care ar fi suma maxima pe care puteti sa o platiti pt cele 4 luni de scolarizare.
Puneti multe intrebari, ca sa nu va treziti ca voi nu a-ti stiut, nimeni nu va spune daca nu intrebati. Si luati aminte si la franturile de sfaturi care se posteaza pe acest forum.
Back to top
Janovec
Wed Feb 17 2016, 12:29PM
Registered Member #10504

P

[ Edited Fri Jul 06 2018, 02:49PM ]
Back to top
andyy
Wed Feb 17 2016, 04:59PM
andyy
Registered Member #3496

Pacat ca psihologicul nu se da pe bune!
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF