Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Soldat Gradat Profesionist
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Ionutstoian
Thu Feb 14 2019, 10:28PM
Registered Member #24860

Cine a zis ca pe 21 Februarie mai este o repartizare ????😔😔
Back to top
Bgd10
Thu Feb 14 2019, 11:10PM
Registered Member #12743

Va mai fi o repartitie pe 21 , doar daca au mai ramas locuri acum libere , dar nu iti fa sperante , asta e mergem mai departe !
Back to top
Ionutstoian
Thu Feb 14 2019, 11:25PM
Registered Member #24860

Și crezi ca au mai rămas locuri ?🤔🤔😓
Back to top
Bgd10
Thu Feb 14 2019, 11:44PM
Registered Member #12743

Nu cred , nici o sansa.
Back to top
Ionutstoian
Fri Feb 15 2019, 12:35AM
Registered Member #24860

Asta e . Mergem înainte . Sa de Dumnezeu sa ne auzim cu bine . Bafta .
Back to top
RudyV
Sat Feb 16 2019, 11:34AM
Registered Member #25002

RudyV wrote ...

Felicitari pentru cei care au intrat si imi pare rau pentru cei care nu au reusit.
In martie vreau sa incerc si eu. Stiti cumva daca la PM sunt alte criterii de intrare decat de exemplu la VM?
Exista si situatii cand sunt mai multe locuri la o anumita arma decat candidati? Intreb asta deoarece am auzit(din surse neoficiale) ca pentru arma la care vreau sa intru eu,anul trecut au fost 6 locuri si numai 4 candidati... Daca este adevarat o fii din intamplare sau exista arme la care nu prea se inghesuie oameni din anumite motive?

Si in completare inca o intrebare
Credeti ca la 45 de ani sa dau la SGP este o “nebunie” ? Mai sunt colegi care s-au inrolat la aceasta varsta?
Ma dezavantajeaza cu ceva?
Back to top
IloveArmy
Sat Feb 16 2019, 11:26PM
Registered Member #11159

Rudyv, niciodata nu este prea tarziu!!
Deci nu cred ca e deloc o nebunie.

[ Edited Mon Feb 18 2019, 11:03AM ]
Back to top
1 User said Thank to IloveArmy for this Post :
 RudyV (17 Feb 2019, 00:49)
BencheaGabriel
Sun Feb 17 2019, 08:26AM
Registered Member #10180

Incepand cu ce data va cheama la instructie?
Back to top
RudyV
Wed Feb 20 2019, 09:41PM
Registered Member #25002

Cam mare “linistea” pe aici 😁
Se stie cumva daca se vor scoate locuri in martie?
Sau nu e nimic sigur deocamdata?
Back to top
x6IT32
Fri Feb 22 2019, 11:29PM
Registered Member #11514

Buna seara,

Anul trecut cand am incercat pentru Politia Militara, am fost nerepartizat, la ceva timp undeva prin decembrie, am fost sunat de la CMJ pentru o noua repartitie pentru cei fara loc, am refuzat! Recunoscut, mi-a parut rau prima oara cand am fost nerepartizat, dar apoi mi-am dat seama, ca e un loc de munca mai strict, chiar daca SGP nu inseamna militar, si nu aveam aceleasi drepturi. Am citit pe forum mai multe chestii despre SGP si nu toata lumea este multumita. Apropo, cum este la instructie?
Back to top
IloveArmy
Sat Feb 23 2019, 01:02PM
Registered Member #11159

Domnule X6IT32, SGP inseamna militar.
Din punct de vedere al armei, cred ca pentru un SGP, Politia Militara e cea mai ok arma. Adica faci paza in cea mai mare parte a timpului.
Acum, daca e o idee buna sau nu ca ati refuzat, aici depinde de fiecare persoana in parte. O persoana cu studii univeristare, cu un loc de munca bunicel, cu o experienta profesionala, e clar ca nu are de ce sa mearga la SGP. Poate doar daca-i masochist...
In schimb, pentru o persoana cu 10 clase, nu foarte inteligenta, supusa(ascultatoare voiam sa zic), SGP e locul ideal. Salariu bunicel, sporuri, haine etc.

Am avut niste discutii cu persoane din interior, SGP, problema e simpla: ca SGP esti un fel de sclav, omu' bun la toate... Ca doar nu va-nchipuiti ca un locotentent sau capitan va face munca grea din unitate(cosit, carat etc.). Nu, tot SGP-ii o vor face. Si-acum ca in orice domeniu, cu cat esti mai jos cu atat esti mai frecat, cu atat e mai rau. E simplu.

Deci sunt de acord cu colegul Hannibal, nu merita sa fii SGP. Dar repet, depinde de fiecare om in parte, de conditia sa, de ce poate el, de ce isi doreste de la viata in definitiv...

P.S. Chiar daca imi voi lua bobarnace, cred ca un om capabil, nu sta SGP. Asta e parerea mea.
Oricum in ultima vreme toti tinerii vor Politie, Armata, ANP, SRI, SPP, ca iasa repede la pensie(ce trist e la 20 ani sa te gandesti deja la pensie, cand esti in floarea varstei). Ce tara...

[ Edited Sat Feb 23 2019, 01:08PM ]
Back to top
2 User said Thank to IloveArmy for this Post :
 Matei (24 Feb 2019, 23:33) , Karma (26 Feb 2019, 15:40)
RudyV
Sat Feb 23 2019, 05:15PM
Registered Member #25002

AndreiI wrote ...

Domnule X6IT32, SGP inseamna militar.
. O persoana cu studii univeristare, cu un loc de munca bunicel, cu o experienta profesionala, e clar ca nu are de ce sa mearga la SGP. Poate doar daca-i masochist...
In schimb, pentru o persoana cu 10 clase, nu foarte inteligenta, supusa(ascultatoare voiam sa zic), SGP e locul ideal. Salariu bunicel, sporuri, haine etc.

P.S. Chiar daca imi voi lua bobarnace, cred ca un om capabil, nu sta SGP. Asta e parerea mea.

@Andreil
In primul rand nu cred ca o persoana “nu foarte inteligenta” poate intra in sistem,chiar si ca simplu SGP si aici sper sa am dreptate,in caz contrar voi fii cam dezamagit
De ce cred(sper) asta? La admitere se fac testari psihologice,psihotehnice etc. nu? Nu cred ca aceste teste sa fie de asa atura incat sa “scape” prin ele o persoana cu inteligenta limitata...
Si in al doilea rand te rog sa-mi permiti sa te contrazic un pic
Am intalnit multe cazuri cand o persoana cu studii universare nu era nici pe departe atat de inteligent si/sau capabil decat unul cu 10 clase.
Ei...uite eu cu 10 clase m-am descurcat foarte bine(mai mult pe plan profesional decat financiar) chiar si in civilie,datorita experientei mele dobandite in domeniul vanzarilor am fost director vanzari la doua companii private,am fost ASM etc. si crede-ma am concurat pentru aceste posturi contra unor oameni cu fel de fel de diplome universitare. Am lucrat cu foarte multi oameni si crede-ma multi cu studii superioare m-au dezamagit.
La locul actual de munca fac prezentari pentru medici si pot sa zic ca ma descurc foarte bine,am invatat multe din multe domenii. Deci se poate si cu 10 clase.
Culmea e ca din nefericire stau intr-o zona foarte slaba (sotia nu vrea sa ne mutam)din toate punctele de vedere,domeniul in care activez acum este unul foarte frumos,imi place foarte mult dar fiind zona atat de slaba si salariul dupa vanzari am un salariu mizerabil. In afara de asta m-am plictisit si nu mai suport lacomia unor patroni,nu mai suport sa am targhete din ce in ce mai imposibile de realizat si pur si simplu m-am saturat de tot ce tine de domeniul privat.
Si uite asa,la 45 de ani am luat decizia sa ma angajez ca SGP

P.S. Sper ca in martie se vor anunta posturile si sper ca voi fii chemat si eu sa dau probele
Back to top
Hannibal
Sat Feb 23 2019, 07:28PM
.
Registered Member #1460

Salut, Rudy.
În primul rând vreau să-ți urez baftă în încercarea ta de a intra în MApN, ca SGP. Având în vedere vârsta și studiile tale (din ce am citit, ai cel mult liceu), o sa ai un pic de tras.
Am ținut morțis să-ți răspund vizavi de comparația ta cu domeniul vânzărilor, pentru că și eu lucrez în vânzări. Părerea mea e că reușita profesională, în domeniul ăsta, are o foarte mică legătură cu studiile individului. În vânzări trebuie să ai abilități de convingere, trebuie să fii un bun comunicator. De-asemenea, trebuie să ai o piață bună (o zonă urbană cu cel puțin 80-100.000 de locuitori + zonele rurale din împrejurimi). Cât despre patronul român...ai zis tot.
Totuși, trebuie să mai știi că, la 45 de ani, sunt slabe șanse să mai prinzi pensie militară. Adică, pentru pensia minimă, trebuie să fii angajat 15 ani în MApN. Ori tu, pe la 55, o să ieși. Fie că vrei, fie că nu.
Back to top
1 User said Thank to Hannibal for this Post :
 RudyV (23 Feb 2019, 21:25)
RudyV
Sat Feb 23 2019, 08:08PM
Registered Member #25002

Hanibal,
Multumesc de raspuns. Ai perfecta dreptate.
Nu am inteles insa le ce te referi cu “o sa ai un pic de tras” . Daca am inteles eu bine este vorba de punctele obtinute? Acolo stiu ca ma dezavantajeaza varsta si studiile,stiu ca am mai putine puncte din start(pe conditia fizica ma bazez sa nu am “surprize” la probele fizice). Am cat. B,C...vreau sa dau la auto,sper ca asta sa ma ajute,am inteles ca anul trecut la arma auto au fost mai putini candidati decat locuri.
In cea ce primeste vanzarile,in domeniul actual daca as avea o zona ca de ex. Brasov,Cluj,Sibiu etc atunci as fii supermultumit si cu salariul foarte bun,mult peste 1000 €. Din pacate stau intr-o zona foarte saraca si cu potential redus,asteptarile din partea firmei sunt la fel de mari ca pentru alte zone si salariul undeva pana in 2000 lei. Deci nu merita.
Pe de alta parte dupa peste 15 ani in vanzari parca nu mai vreau si intotdeauna am simtit o “chemare” ,mi-a placut armata chiar si cand am fost militar in termen. Da,trebuia sa fac acest pas mult mai repede si da,asa o sa pierd si pensia militara
Back to top
Hannibal
Sat Feb 23 2019, 08:10PM
.
Registered Member #1460

Da, la puncte ai de tras. C-apoi, despre chemare, vorbim mai tarziu. Dupa ce intri.
Back to top
2 User said Thank to Hannibal for this Post :
 RudyV (23 Feb 2019, 21:25) , Karma (26 Feb 2019, 15:43)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF