Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Soldat Gradat Profesionist
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
ghitza19
Thu Feb 19 2015, 10:46AM
Registered Member #9795

Pai nu conteaza a2-a optiune, ci prima... Ca la a2-a optiune a ta poate sa intre unu cu 3 puncte daca o ales-o el prima.
Back to top
Klaus
Thu Feb 19 2015, 11:25PM
Registered Member #3279

Vad ca pe aici se vorbeste despre intrare in sistem. Dar exista si celalalt capat, cand se iese. Iar pana acum ala era anormal zic eu, dupa o viata ca (si) militar te trezesti lasat in afara, cu un statut incert si la o varsta fara perspective deosebite. Vad ca se misca ceva in sensul varstei de mentinere in activitate, normal ar fi de acordat si statutul de cadru militar si beneficierea de ce inseamna drepturi de pensie identice.

LINK

Soldații și gradații profesioniști, menținuți în activitate până la 55 de ani?

Propunerea legislativă care prevede majorarea de la 50 la 55 de ani a limitei maxime de vârstă până la care soldaţii şi gradaţii profesionişti să fie menţinuţi în activitate a fost adoptată ieri, pe articole, de deputați. Votul final va fi dat, însă, săptămâna viitoare. Acest act normativ vizează modificarea Legii nr. 384 din 10 octombrie 2006 privind statutul soldaţilor şi gradaţilor profesionişti, cu modificările şi completările ulterioare, şi urmăreşte, în principal, mărirea vârstei până la care soldaţii şi gradaţii profesionişti pot fi menţinuţi în activitate, dacă îndeplinesc condiţiile specifice şi trec probele psihologice, fizice şi de evaluare finală.
Back to top
andyy
Fri Feb 20 2015, 09:07AM
andyy
Registered Member #3496

@Klaus - nici nu cred ca era nevoie de propunerea legislativa si sa zic de ce: nu sta nimeni in sistem ca SGP mai mult de 10-15 ani , majoritatea pleaca benevol dupa primi 5 ani daca un SGP ajunge la onorabila varsta de 50 de ani acel SGP ori este nebun ori are un fizic si psihic foarte bun si ar trebui trecut in randul subofiterilor chiar daca nu indeplineste conditiile specifice folosind derogari.
Back to top
ghitza19
Fri Feb 20 2015, 10:10AM
Registered Member #9795

Un sgp nu ramane sgp pana la 50-55 de ani... ajunge cel putin sergent - sergent major. Asta o spun pentru ca in timp faci cursuri de formare profesionala. Dupa un curs de formare (cam la un an de la inceperea contractului) primesti grad de fruntas. Cam in 2-3 ani dupa inceperea contractului ca sgp, tot dupa un curs de formare, primesti grad de caporal.
Si vorba aia, pana la urma nu stii ce surprize iti rezeva viitorul, poti ajunge si ofiter in timp (cam 8 ani, in baza a mai multor cursuri de formare pe filiera indirecta; dupa 4 ani poti face curs de formare pentru subofiteri. Dupa ce ajungi subofiter, trebuie sa ai 3 ani de vechime ca si subofiter, o facultate terminata si calificative foarte bune in activitatea pe care o ai -> poti intra la cursul de formare al ofiterilor).
Toate astea sunt valabile daca la unitatea la care esti, e nevoie de personal cu grad de subofiter/ofiter, in functie de cat de bine iti desfasori activitatea pe care o ai si ce calificative primesti (nu cat de Rambo esti, pentru ca armata nu are nevoie de asa ceva!!!) si cel mai mult depinde de tine!
P.S. - e chiar o prostie sa incerci sa te angajezi in armata, fiind ferm convins ca o sa fii si o sa faci ceea ce face Rambo (spun asta pentru ca am auzit mai demult o persoana ca din cauza filmelor respective s-a gandit sa incerce sa se angajeze in armata)
Tot Respectul!
Back to top
andyy
Fri Feb 20 2015, 10:17AM
andyy
Registered Member #3496

ghitza19 wrote ...

Un sgp nu ramane sgp pana la 50-55 de ani... ajunge cel putin sergent - sergent major. Asta o spun pentru ca in timp faci cursuri de formare profesionala. Dupa un curs de formare (cam la un an de la inceperea contractului) primesti grad de fruntas. Cam in 2-3 ani dupa inceperea contractului ca sgp, tot dupa un curs de formare, primesti grad de caporal.
Si vorba aia, pana la urma nu stii ce surprize iti rezeva viitorul, poti ajunge si ofiter in timp (cam 8 ani, in baza a mai multor cursuri de formare pe filiera indirecta; dupa 4 ani poti face curs de formare pentru subofiteri. Dupa ce ajungi subofiter, trebuie sa ai 3 ani de vechime ca si subofiter, o facultate terminata si calificative foarte bune in activitatea pe care o ai -> poti intra la cursul de formare al ofiterilor).
Toate astea sunt valabile daca la unitatea la care esti, e nevoie de personal cu grad de subofiter/ofiter, in functie de cat de bine iti desfasori activitatea pe care o ai si ce calificative primesti (nu cat de Rambo esti, pentru ca armata nu are nevoie de asa ceva!!!) si cel mai mult depinde de tine!
P.S. - e chiar o prostie sa incerci sa te angajezi in armata, fiind ferm convins ca o sa fii si o sa faci ceea ce face Rambo (spun asta pentru ca am auzit mai demult o persoana ca din cauza filmelor respective s-a gandit sa incerce sa se angajeze in armata)
Tot Respectul!

Esi angajat in sistem? Daca da de cat timp?
Back to top
ghitza19
Fri Feb 20 2015, 10:21AM
Registered Member #9795

Incerc sa intru in sistem, de 3 ani ))))
Secretul e ca in tot acest timp am asimilat cam toate informatiile despre recrutare/angajare/formare si ca am vorbit cu oameni care lucreaza in cadrul armatei.

[ Edited Fri Feb 20 2015, 10:22AM ]
Back to top
andyy
Fri Feb 20 2015, 10:41AM
andyy
Registered Member #3496

Ai uitat de "bastonul de maresal" dar nu-i nimic!faptul ca "incerci" sa intri in sistem de 3 ani spune multe despre tine !tu ce crezi ca eu lucrez la ecosal?DACA reusesti totusi sa intri in sistem si rezisti cativa ani vorbim atunci despre evolutia ta si a colegilor tai. Mult noroc (ca ai nevoie)
Back to top
Caporalu
Fri Feb 20 2015, 11:34AM
Registered Member #10001

Salut! Am si eu o intrebare stiie cineva daca se mai face si a doua sesiune de recrutari ca anul trecut???

Va multumesc anticipiat!
Back to top
Hannibal
Fri Feb 20 2015, 06:18PM
.
Registered Member #1460

ghitza19 wrote ...

Tot Respectul!

Vai, vai, vai...ce frumos visezi!
Ofiteri pe filiera indirecta ajung doar aia cu spate...de spate.
Ma rog pentru tine! Sper sa intri! Sa te lovesti de realitate. Si tu si restu` alora care mai au idei de genu`.
Back to top
MandruRoman
Fri Feb 20 2015, 06:34PM
Registered Member #9951

ghitza19 wrote ...

Incerc sa intru in sistem, de 3 ani ))))
Secretul e ca in tot acest timp am asimilat cam toate informatiile despre recrutare/angajare/formare si ca am vorbit cu oameni care lucreaza in cadrul armatei.

Ghita spune-mi si mie daca stii, acum dupa ce am luat probele si mi-am ales unitatile daca imi pot modifica optiunile pana la repartizare sau daca dupa ce intru la o anumita specializare/unitate daca ma pot muta la alta specializare/unitate si in ce conditii. Multumesc
Back to top
ghitza19
Fri Feb 20 2015, 07:35PM
Registered Member #9795

Andyy, explica-mi si mie ce spune faptul ca incerc sa intru in sistem de 3 ani despre mine. Nu de alta dar eu sunt un pic mai incuiat asa si nu imi dau seama la ce te referi...
Hannibal, nu visez, asta e in teorie (imi cer scuze ca am uitat sa specific). Bineinteles ca situatia e alta.
Intrebare pentru Andyy si Hannibal: lucrati in sistem? Daca da, va rog, explicati-mi si mie de ce faceti asta, daca sunteti multumiti si care sunt avantajele si dezavantajele. Daca nu, de ce ati vrea sa faceti asta si cum credeti ca va fi?
MandruRoman - nu stiu sa iti spun exact pentru ca nu am fost in situatia asta. Cel mai bine intrebi la CMJ.

[ Edited Fri Feb 20 2015, 07:41PM ]
Back to top
Hannibal
Fri Feb 20 2015, 08:02PM
.
Registered Member #1460

Am zis de ce stau. Am zis tot.
Andyy e ofiter. Sper (pentru ca e tanar, pana-n 30 de ani) sa nu aiba parerea pe care o au unii ofiteri (de 24-25 de ani) de la mine din companie (de fapt, din intreaga armata romana - sunt destui) despre sgp-i (ex., esti soldat, esti prost). E trist, pentru ca ai alte asteptari de la niste oameni care au facut scoala militara intr-o armata sub umbrela NATO.
Citeste-mi postarile, ca-s de mult aici. De vreo 6 ani.
Back to top
1 User said Thank to Hannibal for this Post :
 ghitza19 (20 Feb 2015, 21:08)
ghitza19
Fri Feb 20 2015, 09:08PM
Registered Member #9795

Mersi Hannibal
Back to top
Hannibal
Fri Feb 20 2015, 10:13PM
.
Registered Member #1460

Cu placere.
Back to top
andyy
Sat Feb 21 2015, 08:50AM
andyy
Registered Member #3496

Scz de intarziere! nu sunt ofiter ,am fost in MApN o lunga perioada de timp(deci stiu care este viata pe acolo)acum lucrez in alt sistem dar tot militar sunt! Sa nu intelegeti gresit nu am nimic cu nici o categorie de militari/fosti sau in devenire ce ma intristeaza este ca MApN-ul promite/prosteste pe fata si tineri precum domnul de mai sus incepe sa viseze la tot felul de baliverne iar cand ajung intr-o unitate militara si vad cum sunt tratati incep sa-i injure pe toti cei ce le-au turnat gogosi de la recrutare si pana la angajare.
@ghitza19 cand am afirmat ca "zice multe despre tine" m-am referit ca daca te chinui de 3 ani sa intri in sistem sigur nu ai "spate de spate" vorba unui coleg deci prin urmare 99,9 % nu o sa ai acces la avansari spectaculoase .Mult noroc celor care trec prin examene si probe.

[ Edited Sat Feb 21 2015, 09:05AM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF