Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitatea internationala :: International

<< Previous thread | Next thread >>
Terorism
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
msimula
Fri Jan 09 2015, 09:14AM
Registered Member #2287

Prime Minister Kevin Rudd - Australia
“Musulmanilor din Australia, care doresc sa traiasca dupa legile islamice li s-a pus in vedere sa paraseasca aceasta tara, in contextul in care guvernul a tintit radicalismul intr-o incercare de a decapita potentiale tentative de atac terorist.
Citat:
"IMMIGRANTS, NOT AUSTRALIANS, MUST ADAPT. Take It Or Leave It. I am tired of this nation worrying about whether we are offending some individual or their culture. Since the terrorist attacks on Bali , we have experienced a surge in patriotism by the majority of Australians.
"IMIGRANTII SI NU AUSTRALIENII TREBUIE SA SE ADAPTEZE. Asta e, va convine sau nu. Sunt satul de ingrijorarea acestei natiuni in privinta ofensarii unor indivizi sau a culturii acestora. De la atacul terorist din Bali incoace suntem martorii unui val de patriotism venit din partea majoritatii australienilor.
Aceasta cultura s-a creat in peste doua secole de zbateri, incercari si victorii a milioane de barbati si femei in cautarea libertatii.
Vorbim mai cu seama ENGLEZA, nu spaniola, libaneza, araba, chineza, japoneza, sau orice alta limba. In consecinta, daca doriti sa fiti parte a acestei societati, invatati limba!
Majoritatea australienilor cred in Dumnezeu. Asta nu e vreo aripa crestina de dreapta sau o presiune politica, ci un fapt, intrucat barbati si femei de credinta crestina, pe principii crestine, au fondat aceasta natiune, ceea ce este clar documentat. E cu siguranta adecvat a se afisa asta pe peretii scolilor noastre. Daca Dumnezeu este o ofensa pentru voi, va sugerez sa considerati o alta parte a lumii ca fiind casa voastra, intrucat Dumnezeu este parte a culturii noastre.
Vom accepta credintele voastre fara a va intreba de ce. Tot ce va cerem este sa o acceptati pe a noastra si sa traiti cu noi in ar moni e si bucurie pasnica.
Aceasta este PATRIA NOASTRA, PAMANTUL NOSTRU si STILUL NOSTRU DE VIATA si va vom permite orice oportunitate pentru a va bucura de toate acestea. Dar imediat ce incetati a va mai plange, vaita si ingrozi de Steagul nostru, de Onoarea noastra, de crezul nostru Crestin, de Stilul nostru de Viata, va recomand cu caldura sa profitati de o alta mare liberatate australiana, LIBERATATEA DE A PLECA.
Daca nu sunteti fericiti aici, atunci PLECATI. Nu v-am obligat noi sa veniti aici. Voi ati solicitat sa fiti aici. Asadar, acceptati tara pe care VOI ati dorit-o."
Sursa: LINK
Back to top
4 User said Thank to msimula for this Post :
 ALM (09 Jan 2015, 09:49) , djebel (09 Jan 2015, 11:01) , Bendis (09 Jan 2015, 12:52) , Radu Patrascu (09 Jan 2015, 18:59)
alexius
Fri Jan 09 2015, 10:46AM
Registered Member #2949

Mai interesant este că la două zile de la atentat cei doi autori nu au fost prinși, ba mai mult aceștia s-au întors spre Paris și au luat ostatici.
Bănuiesc că polițiștii au primit ordin de la ministru să-i prindă vii pe teroriști din rațiuni politice (să nu-i facă martiri). Iar teroriștii s-au deplasat doar prin zone aglomerate unde nu s-a putut interveni. Îmi este greu să cred că peste 90.000 de polițiști și jandarmi nu au putut da de urma celor doi golani. Doar că au primit ordin să-i urmărească de la distanță. Aceleași mizerii politice ca peste tot. Lipsă de curaj din partea guvernului.
Back to top
Boribum
Fri Jan 09 2015, 05:26PM
boribum
Registered Member #2395

msimula wrote ...

Prime Minister Kevin Rudd - Australia
“Musulmanilor din Australia, care doresc sa traiasca dupa legile islamice .../... ."

LINK

Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 Radu Patrascu (09 Jan 2015, 19:10)
chimistul
Fri Jan 09 2015, 06:23PM
Registered Member #1234

Momentul a fost surprins in timpul interventiei provocata de luarea de ostatici de la Porte de Vincennes, dar arata mai degraba ca o secventa de comedie. Un grup de politisti, inarmati pana in dinti si echipati cu scuturi si veste antiglont, incearca sa escaladeze un spatiu verde. Unii nu reusesc si se lasa pagubasi, altii insista si, cu ajutorul colegilor, ajung in cele din urma in varf. In final, doi dintre ei reusesc sa gaseasca o metoda de a urca dambul fara sa se impiedice.

Back to top
djebel
Fri Jan 09 2015, 06:52PM
Registered Member #3603

Imi pare rau, nu rad. Chiar deloc. Cand ai toate "prostiile" alea pe tine se schimba putin centrul de greutate, si sa urci panta aia pe iarba uda, e ca si cum ai urca pe gheata.
Back to top
2 User said Thank to djebel for this Post :
 Radu Patrascu (09 Jan 2015, 19:10) , ALM (09 Jan 2015, 21:09)
chimistul
Fri Jan 09 2015, 07:34PM
Registered Member #1234

@djebel - nici eu nu râd >:) , dar vă rog să mă scuzaţi, în condiţiile în care eu nu am pretenţia că sunt profesionist, afirm cu tărie că : se găseau enşpe metode de a urca dar asta e ... sau ei s-au antrenat crezând că ,,teroriştii,, acţionează numai pe loc drept nu folosesc pante ...aici se vede de la o poştă lipsa de antrenament şi lipsa coeziunii echipei care acţionează iar această imagine îi va urmari multă vreme... poate ei să-l prinda şi pe tasu lu Osama bin Laden...

[ Edited Fri Jan 09 2015, 07:59PM ]
Back to top
djebel
Fri Jan 09 2015, 08:17PM
Registered Member #3603

chimistul wrote ...

...se găseau enşpe metode de a urca...

Eventual cu tractiune canina ca primul politist? Atunci sa dea cate un caine sa ajunga la toata lumea!

Situatia tactica era alta, nu escaladarea unei pante ude. Daca nu stiati, cauciucul aluneca pe iarba uda. Mai ales celebrele talpi Vibram (o spun din experienta). Cat despre lipsa de antrenament&munca in echipa, cred ca exagerati usor (ca sa nu spun ca va aventurati in zone necunoscute).

Back to top
1 User said Thank to djebel for this Post :
 Radu Patrascu (09 Jan 2015, 20:30)
Ultra'
Fri Jan 09 2015, 08:46PM
Registered Member #2406

Nu stiu ce faceau daca erau doar aia de pe deal intr-un schimb de focuri cu cei 2 pistolari. Nu ma aventurez sa spun ca jumate mureau pe panta aia incercand sa-si tina echilibru, ca sa poata riposta nuci nu se mai pune problema. Ca unul din afara mi s-au parut foarte greoi, in deciziile din spatele usilor si in teren.
Back to top
alexius
Fri Jan 09 2015, 09:28PM
Registered Member #2949

Se putea urca dealul în diagonală, dar nu le-a trecut prin cap. Oricum nu asta era important pentru evenimentele de azi.

[ Edited Fri Jan 09 2015, 09:29PM ]
Back to top
1 User said Thank to alexius for this Post :
 Radu Patrascu (09 Jan 2015, 21:41)
ALM
Fri Jan 09 2015, 09:55PM
Registered Member #2039

Am urmărit cu suficientă atenţie evenimentele de la Paris. În primul rând am observat că diverşi comentatori (ziare, TV), care abia "vâslesc" prin meandrele limbii române, sunt deja specialişti în probleme de securitate şi luptă antiteroristă. Normal, până şi cei care n-au dat cu piciorul într-o mingie fără să spargă un geam sunt specialişti în fotbal.
Printre altele, am văzut şi secvenţa din clipul de mai sus la "prima mână". Poate colegii n-au observat, dar e vorba de poliţişti şi nu de vânători de munte. Eu am observat altceva, cum, fără să aibă încălţăminte specială, s-au ajutat unii pe alţii pentru ca să obţină poziţia în dispozitiv. Acolo, pe pantă, nu erau în pericol să fie împuşcaţi. Sus da!
A durat mult operaţia de anihilare a teroriştilor? Este o întrebare ridicolă, fiindcă o astfel de operaţiune se poate aprecia numai analizând raportul timp/daune. Dacă acţionau trupele Spetsnaz se obţinea un raport mai mic de 0,01! În câteva ore! În Franţa raportul (grosier) a fost aproape 2! Poate o să mai scadă când vor fi adunate şi daunele economice. Dar din toate acţiunile organelor de securitate a răzbătut dorinţa protejării populaţiei civile, concomitent cu informarea în timp real a acesteia.
Se discută despre incapacitatea serviciilor de informaţii de a controla mişcările teroriştilor, cunoscuţi ca atare de mai mult timp. De aia Franţa nu este România, Rusia sau SUA! Fiindcă, în Franţa, drepturile şi intimitatea omului sunt mai presus decât securitatea "pentru orice eventualitate".
Eu mă gândesc cu strângere de inimă la ce s-ar fi întâmplat dacă o astfel de întâmplare avea loc în Bucureşti. Scăpam oare cu doar 20 de morţi? Reuşeam să anihilăm teroriştii? Nu cred, că ne lipseşte legea Big Brother ...
Back to top
1 User said Thank to ALM for this Post :
 Boribum (09 Jan 2015, 22:49)
djebel
Fri Jan 09 2015, 10:14PM
Registered Member #3603

Domnule ALM, chiar daca in Franta "drepturile si intimitatea omului sunt mai presus decat securitatea pentru orice eventualitate" (v-am citat), nu stiu cum e cu stocarea datelor de telefonie si internet, dar stiu sigur ca se inregistreaza cartelele pre-pay.
Back to top
chimistul
Fri Jan 09 2015, 10:26PM
Registered Member #1234

@djebel - dacă veni vorba ....aşa ca şi discuţie cum văd eu ca şi neprofesionist problema .... aşa mai simplist ...

- era de ajuns să urce unul singur să fixeze o coardă - eventual cel cu câinele - şi stăpânirea unor reguli elementare de ROTPUNKT ,...asa-i aşa ce mi-a venit pe loc dar mai se găseau ...

- este adevărat cauciucul alunecă pe iarbă, başca să mai fie şi umedă ...dar dacă la antrenament se lucra pe situaţii similare - ( apropo aţi văzut in imaginile prezentate care acum au fost şteresesă să nu ne lezeze psihicul (sic) ce ,, neprofesionist,, era nenea ăla ţăcănitu cu pistolul - genunchii uşor flexaţi, când a luat poziţia de tragere piciorul drept in faţă , corpul un pic aplecat , ei da.... era un arab .... cu dragoste de Mahomed ce tocmai citiseră ziarul ..... şi şi-a adus aminte de nişte caricaturi..... ) se vedea din imagini , aşa nu s-a văzut nimic ....şi s-au facut de ...baftă , eu nu contest pregătirea lor dar asta este situaţia iar ce este mai rău aceste imagini sunt folosite de mass media în defavoarea lor iar toată transpiraţia de pâna acum a fost degeaba ....

@ALM - ...,, Poate colegii n-au observat, dar e vorba de poliţişti şi nu de vânători de munte.,, - Ei domnule ăştia se luptă cu ,,teroriştii,, şi teroriştii sunt Peste tot şi nicăieri deci era bine să cunoască nişte reguli minime de alpinism că de...... nu se ştie când este nevoie să urci o pantă >:)
Back to top
ALM
Fri Jan 09 2015, 10:44PM
Registered Member #2039

@chimistul
Fără să doresc să vă jignesc, aveţi idee în ce ţară poliţiştii sunt pregătiţi "să cunoască nişte reguli minime de alpinism că de...... nu se ştie când este nevoie să urci o pantă"? În Franţa a avut loc o concentrare de forţe al căror număr aproape că depăşeşte efectivele MApN. La acţiuni a particpat inclusiv poliţia municipală (locală)! Mă rog, poate au şi ei faliţii lor dar, înainte să vedem paiul din ochiul lor, ar fi bine să ne uităm la ai noştrii, cum pierd ei pistoalele când aleargă pe "şuşea". Vă asigur că structurile lor antitero (ca şi ale noastre) pot urca o pantă fără să cadă şi fără să-şi piardă pistoalele ...
Back to top
1 User said Thank to ALM for this Post :
 djebel (09 Jan 2015, 22:55)
djebel
Fri Jan 09 2015, 10:45PM
Registered Member #3603

@Chimistul, inteleg din spusele dvs. ca politistii trebuiau sa anticipeze ca au in fata 10 m de teren alunecos. Eu vad problema si mai simplist: situatia tactica era alta, ei doar se deplasau din punctul A in punctul B. Pe parcurs au constatat ca au o problema de "patinaj" pe care au rezolvat-o cum au putut,poate ca dizgratios, dar pe loc, fara briefing-uri inutile. Important e ce au facut si cum pentru eliberarea ostaticilor.
Back to top
1 User said Thank to djebel for this Post :
 ALM (09 Jan 2015, 23:15)
Boribum
Fri Jan 09 2015, 10:55PM
boribum
Registered Member #2395

Sunt convins ca,în timp,o sa aflam ce si cum a fost cu idiotii aia de asasini,cu interventiile,ce s-a petrecut si cum. Poate or sa se mai dezumfle si teoriile conspirationsite,poate or sa se mai limpezeasca si mintile înfierbântate.Si cum celor de la Charlie Hebdo li s-a tras moartea de la umor,eu zic ca tot umorul e ala care poate da un epilog bunicel :

Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 djebel (09 Jan 2015, 22:57)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF