Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitatea internationala :: International

<< Previous thread | Next thread >>
Terorism
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Ultra'
Sat Jan 17 2015, 10:37PM
Registered Member #2406

Daca nebunul ala avea o grenada-doua nu mai ramanea nici un special in usa. Si uite asa iti dai seama ca aia se buluceau ca orbii sau ca acest lucru i-a expus. Sau poate aveau idee ce avea omul in desaga, se poate si asta, dar totusi...

In alta ordine de idei Charlie Hebdo a devenit o mega afacere, cu 7 milioane de exemplare vandute. Da, banii sunt donati, dar si asa ar fi tentant pentru unii sa nu bage mana in borcanul cu miere.

PS: apkah nu e nevoie sa citesti mesajul meu si mai ales sa raspunzi la el, tu le stii mai bine, ce dracu. Si incearca sa joci Sniper Elite, e super jocul, Counterul e pentru copii.

[ Edited Sat Jan 17 2015, 11:06PM ]
Back to top
justme
Sun Jan 18 2015, 12:38AM

Registered Member #2073

M-a amuzat sfatul pe care i l-ai dat lui @apkah. Sper sa te asculte si sa obtina un punctaj bun, daca tot se da cunoscator...

Pe de alta parte, istoria nu se scrie cu "daca". Noi ne putem da cu parerea mult si bine aici sau pe alte forumuri, dar francezii au avut cele mai exacte informatii si au actionat in functie de ele. Oricum, erau mai bine informati decat noi.

Daca unitatea RAID a ales cel mai potrivit mod de interventie, daca existau variante de actiune mai bune, ce parere au expertii in domeniu, nu stim. Analizele, observatiile si criticile se fac in sedinte inchise, nu pe internet. Din fericire.

[ Edited Sun Jan 18 2015, 12:46AM ]
Back to top
2 User said Thank to justme for this Post :
 ALM (18 Jan 2015, 09:14) , Ultra' (18 Jan 2015, 12:35)
djebel
Sun Jan 18 2015, 01:31PM
Registered Member #3603

Ha, ha, ha, buna asta cu Sniper Elite. Nostim e ca @Arcan chiar stie cum arata un Barrett in "carne si oase" (de exemplu), plus ca stie cu ce se mananca CQB.

Referitor la interventia RAID, explicatiile sefului RAID si schita postata de Arcan sunt mai mult decat edificatoare. Parerea mea!
Back to top
msimula
Sun Jan 18 2015, 03:31PM
Registered Member #2287

Poate-mi spune si mie cineva bine informat cine este in spatele lui “Charlie Hebdo”, mai exact de unde vin banutii sau pe cine reprezinta ei, asa ca o curiozitate.
Back to top
Boribum
Sun Jan 18 2015, 05:07PM
boribum
Registered Member #2395

Banii le-au venit întotdeauna numai de la cititori,fara niciun fel de publicitate,subventie sau sponsorizare. "În spatele lor" erau ei...si cititorii lor. Acum,multa lume a aflat de existenta lor iar efectul e fix invers celui dorit de cretinii aia cu AK.
Back to top
justme
Sun Jan 18 2015, 06:37PM

Registered Member #2073

Aia cu automatele AK nu au vrut sa nu se auda de CH, sa le scada audienta ori sa opreasca aparitia publicatiei, ci sa omoare cat mai multi din echipa redactionala. Ceea ce s-a si intamplat.

[ Edited Sun Jan 18 2015, 06:40PM ]
Back to top
Boribum
Sun Jan 18 2015, 08:09PM
boribum
Registered Member #2395

Exact asta spusesem,dar probabil contractia exprimarii a daunat întelegerii : asasinii aceia au vrut sa-l omoare pe "Charlie" (asa cum au si spus,dealtfel) si asta au si facut. Ce au facut are efect invers dorintei alora : ei voiau sa omoare ziarul si sa "razbune" profetu' (ziar=oameni care îl fac) au reusit sa-i faca reclama,si sa-l si prezinte unor oameni (multi,din multe tari! ) care habar n-aveau ca ziarul acela exista.
Back to top
Mihais
Mon Jan 19 2015, 11:13AM

Registered Member #2323

Se poate,dar cand o problema nu se rezolva cu forta,inseamna ca nu-i folosita suficienta forta.CH beneficiaza de un imbold de popularitate(si de generosul sprijin financiar al statului),dar altfel ziarul era pe linia de plutire sau un pic sub ea.Se va vinde o luna-doua,se vor face acte de caritate,se vor tine discursuri,se va scanda,boborul din toata lumea se va solidariza cu cauza libertatii bla-bla etc...Da' mai apoi?Gargara e eftina,dar ce te faci jde milioane de asistati cu Allah in suflet?Vor arde mai putine masini de revelionul viitor?Se nasc mai putini Mahomezi in Amsterdam?
Stahanovismul a la francaise(sau a la orice tara vestica) nu poate rezolva probleme.
Back to top
1 User said Thank to Mihais for this Post :
 justme (19 Jan 2015, 11:57)
justme
Mon Jan 19 2015, 04:09PM

Registered Member #2073

Boko Haram vs Charlie Hebdo – E viaţa unui european mai valoroasă ca a unui african?

În timp ce lumea a fost şocată de atacul asupra redacţiei revistei de satiră Charlie Hebdo din Paris în 7 ianuarie şi mass media a acoperit obsesiv această tragedie, într-o altă parte a lumii grupul islamist Boko Haram a făcut prăpăd într-un oraş din Nigeria în încercarea sa de a crea un stat islamic extremist.

Presa şi-a concentrat atenţia pe Paris şi a ignorat aproape în totalitate sutele sau, posibil, miile de victime din Nigeria.

În zorii zilei de 3 ianuarie 2015, terorişti puternic înarmaţi au atacat avanpostul militar al oraşului Baga şi după alungarea armatei, teroriştii au început să masacreze civili în 16 sate învecinate.

Miercuri, 7 ianuarie – data atacării revistei Charlie Hebdo – grupul Boko Haram a lansat un atac de câteva zile asupra oraşului Baga, demolând clădiri şi măcelărind în mod sistematic civilii. Rezidenţii care încercau să fugă erau vânaţi şi ucişi. Martorii spun că întregul oraş a fost cuprins de incendii şi străzile pline de cadavre.

Deşi unii analişti susţin că ar putea fi vorba de aproape 2.000 de victime, guvernul nigerian a declarat că au fost ucise „doar” 150 de persoane.

Cruzimea acestui atac poate fi oglindită de faptul că militanţii au ucis o femeie însărcinată ce se afla în plin travaliu. „A murit în această poziţie, jumătate din copil era ieşit”, a povestit un martor citat de organizaţia Amnesty Internaţional.

Fără a minimaliza importanţa victimelor atacurilor teroriste din Franţa – 12 ucişi în atacul asupra publicaţiei Charlie Hebdo şi alţi 4 într-un supermarket evreiesc din Paris – şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, a criticat faptul că întreaga atenţie a guvernelor şi mass mediei lumii s-a concentrat în cea mai mare parte asupra evenimentelor din Paris fără a acorda atenţia cuvenită şi evenimentelor din Nigeria.

„Defilând duminică la Paris (la Marşul solidarităţii din 11 ianuarie), am considerat că este ipocrit şi contraproductiv să nu spunem şi să nu facem nimic referitor la ceea ce se întâmplă aparent departe, dar care de fapt este foarte aproape. Nu putem rezolva o problemă fără să o rezolvăm şi pe cealaltă. Trebuie să fim coerenţi atât la Paris, cât şi în Nigeria”, a afirmat Federica Mogherini în timpul unei dezbateri desfăşurate la Parlamentul European, conform agenţiei France Presse.

Davor Ivo Stier, reprezentând grupul de centru dreapta PPE (Partidul Popular European) în Parlamentul European, a declarat: „Este timpul să spunem << Je suis Baga aussi >> sau << Eu sunt Baga de asemenea >>,” după sloganul care a marcat solidaritatea pentru victimele atacului asupra publicaţiei Charlie Hebdo.

Mogherini a mai declarat că numărul victimelor campaniei continue de terorizare desfăşurată de Boko Haram este foarte mare. Aproximativ 13.000 de oameni au fost ucişi începând cu anul 2009, mai mult de jumătate dintre ei fiind omorâţi în 2014. Aproximativ 1,5 milioane de oameni s-au refugiat intern în Nigeria, 155.000 s-au refugiat Niger, 37.000 în Camerun şi alţii 11.000 în Ciad.

Gruparea Boko Haram s-a evidenţiat în luna aprilie 2014, odată cu răpirea a sute de liceene în Nigeria. De atunci, această grupare islamistă radicală şi-a intensificat atacurile în nord-estul acestei ţări, unde doreşte să instaureze un 'califat', conform Agerpres. Trupele nigeriene s-au dovedit incapabile să facă faţă luptelor cu insurgenţii Boko Haram, care au pătruns şi în Camerun, unde se confruntă cu armata acestei ţări, gruparea islamistă ameninţând şi alte două state vecine cu Nigeria, respectiv Ciad şi Niger.

În presa străină au apărut unele justificări ale acestei discrepanţe în atenţia mass mediei. Un articol din CNN a susţinut că în timp ce atacul din Nigeria a fost desfăşurat împotriva unui oraş strategic din nordul ţării (fiind astfel un fel de atac militar), în Paris atacatorii au vizat la sediul Charlie Hebdo ceva mult mai diferit: libertatea de exprimare.

Adevărul este că, dacă în masacrul din Nigeria ar fi fost cel puţin o victimă europeană, australiană sau americană, presa mondială s-ar fi simţit mai „justificată” să raporteze mai îndeaproape situaţia.

LINK

[ Edited Mon Jan 19 2015, 04:11PM ]
Back to top
1 User said Thank to justme for this Post :
 Illusionist (19 Jan 2015, 22:59)
Decebal
Mon Jan 19 2015, 11:50PM
SUD-EST
Registered Member #9917

Chiar m-ai facut sa rad de tampenia care am scris-o, poate ma gandeam ca trupele speciale socializau la rand acolo ))) auzi tu sociale
Acu daca m-ai prins, ma duc cu Dumnezeu ...

P.s. CE lama ai?

bushes wrote ...

""Este o meserie riscanta, asa ca cei care aleg sa faca parte din trupele sociale, probabil isi asuma riscul ca la un moment dat sa fie pus in fata unui pericol letal, altfel alegeau alta meserie. "

Chiar vroiam sa raspund taios si la obiect ,dar dupa ce am vazut chestia cu trupele sociale mi-am dat seama ca n-am cu cine..... du-te cu Dumnezeu ...

Back to top
Decebal
Tue Jan 20 2015, 12:23AM
SUD-EST
Registered Member #9917

O sa raspund punctual:

2.Orice parere exprimi, incearca sa o argumentezi. Conteaza mai mult decat crezi.
Ai pus punctul pe i, si m-ai convins de faptul ca pe acest forum parerile trebuiesc argumentate altfel ...

Referitor la:
Zici ca @apkah si @bushes au "exprimari jihadiste"? Pentru ca esti nou pe aici, afla ca:
1.Nu suntem forum stiintific, ca urmare nu ne ridicam la nivelul Academiei Romane sau alte asemenea institutii.

Totusi de ce generalizezi? eu m-am referit strict la cei doi si nu la toata lumea, sub considerentul ca au vorbit in numele lor si nu in numele Semperfidelis.
Ma gandesc totusi ca expresiile folosite de cei doi utilizatori, citez "spargatorul de seminte, mincatorilor de c...t care cu ochii in televizor, mancatorii de MacDonalds si amatorii de petrecut viata in fata monitorului " nu prea au legatura cu Academia Romana, ci mai degraba cu exprimarea jihadistului linsat de trupele franceze, ca sa nu zic altceva ...

3.Esti un pic cam sensibil. Daca spui ca cei doi useri au "exprimari jihadiste", citeste comentariile de pe forumurile ziarelor sau ale televiziunilor de "stiri", sa vezi acolo cum cititorii isi baga/scot unii in/din altii. Poate asa iti vei reconsidera opinia fata de Semperfidelis.

Mi s-a parut deplasata exprimarea lor si cred ca e normal sa fiu putin mai sensibil, atunci cand cineva ma injura pentru ca am o parere diferita de a lui.

Concluzie:
Opinia mea despre Semperfidelis este cu totul alta, daca doresti putem discuta in privat acest aspect. Consider ca cei doi au vorbit in numele lor si nu in numele Semperfidelis. Daca m-am inselat, te rog sa ma lamuresti cu acest aspect, eventual in privat.

justme wrote ...

@Dacica
Si mie mi s-a parut, initial, ca vad nu un asalt ci o coada la carne pe timpul lui Ceausescu . La fel, cu scutierul care a intrat singur. Dar ce vedem la tv nu coincide 100% cu realitatea din teren. Nu stim exact, cand vedem filmuletele, ce au gandit comandantii unitatilor de interventie si din ce motiv. Ca urmare, multe detalii ESENTIALE ne scapa. Daca ai citit interviul acordat presei de comandantul RAID, omul a explicat de ce a intrat un singur scutier.

Nu ai vazut strategie si coordonare, zici tu. Nici nu aveai cum. Ca sa "citesti" sau sa critici asemenea chestii trebuie sa ai ceva experienta in interventiile speciale. In plus, nu exista un "model" de interventie, ci te adaptezi la fata locului, oricat de ciudata ar parea actiunea la televizor. De altfel, chiar tu ai scris: "...cand infrunti un pericol real, se schimba multe perspective. Poate am vazut prea multe filmulete cu operatiuni de asalt". Ai gasit singur o posibila explicatie.

Zici ca @apkah si @bushes au "exprimari jihadiste"? Pentru ca esti nou pe aici, afla ca:
1.Nu suntem forum stiintific, ca urmare nu ne ridicam la nivelul Academiei Romane sau alte asemenea institutii.
2.Orice parere exprimi, incearca sa o argumentezi. Conteaza mai mult decat crezi.
3.Esti un pic cam sensibil. Daca spui ca cei doi useri au "exprimari jihadiste", citeste comentariile de pe forumurile ziarelor sau ale televiziunilor de "stiri", sa vezi acolo cum cititorii isi baga/scot unii in/din altii. Poate asa iti vei reconsidera opinia fata de Semperfidelis.

Gata. Revenim la terorism si teroristi.

[ Edited Tue Jan 20 2015, 12:37AM ]
Back to top
Decebal
Tue Jan 20 2015, 12:50AM
SUD-EST
Registered Member #9917

@apkah si @bushes
Am si eu un scenariu de terorism pe care va rog sa il analizati si sa-mi spuneti ce ati face voi in situatia asta, avand in vedere gradul de expertiza manifestat:

Un terorist inarmat intra intr-un magazin comercial, are loc o luare de ostatici, intre timp sosesc trupe "sociale" si se pozitioneaza strategic la cele doua intrari. Teroristul se inconjoara cu ostaticii si unul dintre ostatici este tinut in fata lui ca scut.
Se deschid usile ... teroristul ramane intre ostatici si ameninta cu uciderea lor!
Back to top
apkah
Tue Jan 20 2015, 11:07AM
arcan
Registered Member #566

Te mai intreb o data: ce pregatire , ce experienta , ce te recomanda ca sa poti comenta o interventie contraterorista, sau sa faci scenarii?
Pana atunci,esti doar un mancator de seminte ,care dupa ce s-a uitat pe youtube are impresia ca le stie pe toate.
Back to top
1 User said Thank to apkah for this Post :
 Boribum (20 Jan 2015, 14:34)
djebel
Tue Jan 20 2015, 11:11AM
Registered Member #3603

Dacica wrote ...

Se deschid usile ... teroristul ramane intre ostatici si ameninta cu uciderea lor!

Te rog, mai nuanteaza putin: speta se petrece in vestul Europei sau in Rusia?
Back to top
1 User said Thank to djebel for this Post :
 Mihais (20 Jan 2015, 18:31)
Boribum
Tue Jan 20 2015, 02:33PM
boribum
Registered Member #2395

Mihais wrote ...

Se poate,dar cand o problema nu se rezolva cu forta,inseamna ca nu-i folosita suficienta forta.CH beneficiaza de un imbold de popularitate(si de generosul sprijin financiar al statului),dar altfel ziarul era pe linia de plutire sau un pic sub ea.Se va vinde o luna-doua,se vor face acte de caritate,se vor tine discursuri,se va scanda,boborul din toata lumea se va solidariza cu cauza libertatii bla-bla etc...Da' mai apoi?Gargara e eftina,dar ce te faci jde milioane de asistati cu Allah in suflet?Vor arde mai putine masini de revelionul viitor?Se nasc mai putini Mahomezi in Amsterdam?
Stahanovismul a la francaise(sau a la orice tara vestica) nu poate rezolva probleme.

Situatia asta nu se rezolva cu forta. Nu e exclus ca numai forta sa mai poata fi utilizata pentru a remedia cumva raul,dar de rezolvat nu se rezolva. Problema care a nascut (si naste) probleme e una economica,si pa-aia nu o poti rezlova cu forta. Pâna nu au ajuns sa le lipseasca banii de Nike,locurile de munca,banii de suc cu o fata în oras (adica acum vreo 20,25,30 de ani) nu era nimeni atât de cu Allah în suflet încât sa puna bombe,sa traga cu pusca,sa omoare. Nu în Franta. Terorismul era de import,acum e produs national...si nu cu gloante se aranjeaza treaba. Nici cu vorbe,e drept.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF