Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Diverse :: De toate pentru toti

<< Previous thread | Next thread >>
OFF-TOPIC
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Boribum
Fri Jan 29 2016, 10:19PM
boribum
Registered Member #2395

Nu recitesc,doamna criss-cross : din ce scrieti,nimic nu e bine, toti sunt altfel decât ar trebui (?) si nimeni nu e "adevarat" (!?!). Iar cei care spun ce fac prin tot soiul de locuri concepute pentru ca oamenii sa interactioneze virtual (din fericire,de multe ori) ei bine,aia ar trebui sa taca,caci altfel va dau impresia ca fac parada !!!
Eu fiind plecat un pic din localitate am fost nevoit sa împachetez niste legume si doi bascheti într-un ziar. Si-n ziar era un articol despre un domn,unul Voltaire. Zicea domnul respectiv : " j'ai decidé d'être heureux,c'est meilleur pour la santé". Google ar zice ca e mai bine sa fim fericiti, face bine la sanatate.

Tocmai pentru ca nu vom fi ciocnit vreodata vreo valiza îmi permit un "hint" : încercati sa vedeti cu precadere ce e bun ( si nu neaparat frumos,caci bunul nu e întotdeauna frumos) în jurul dumneavoastra. Si daca în ciuda atitudinii asteia tot ne-bine/bune vedeti lucrurile si oamenii,schimbati : lucrurile,oamenii,mobila prin casa,casa,strada,orasul,tara... . Viata e pentru a fi traita,nu îndurata. "Ne pas subir", cum au învatat multi dintre cei care si-au ciocnit vreodata valizele în vreo gara,indiferent de valiza,gara sau limba în care au facut-o.
Back to top
criss-cross
Fri Jan 29 2016, 10:34PM
Registered Member #4853

D-le Boribum,m-am cam saturat sa primesc replici din clasici, sa vad peste tot citate scrise cu litere colorate si frumos glasuite, sa mi se spuna ca trebuie sa-ti propui sa fii fericit ca sa fii fericit(aiurea), sa vad una si sa mi se spuna alta(sau invers)!

Back to top
Boribum
Fri Jan 29 2016, 11:02PM
boribum
Registered Member #2395

Jean d'Ormesson, un bun prieten al lui Cioran,i-a spus odata acestuia ( Cioran era deja marele Cioran) : " toata viata ai visat sa fii sarac si necunoscut,si acum esti celebru si bogat !" . Iar Cioran, povesteste d'Ormesson, i-a raspuns : "din fericire am un ulcer care nu-mi da pace". Chestie de structura (si de nemasurat umor,la Cioran).

Vedeti si partea buna a lucrurilor : oamenii aia care alearga pe o banda de un metru sau îsi fac bucataria din legume nu au timp -primii- sa faca prostii cât fac sport,iar cei din urma ...cu ce va deranjeaza ? Cu nimic. E deranjant sa aflati ca fac chestiile alea ? Evitati-i !

Si da, sunt orase (poate nu toate,nu stiu) în România,iar capitala e unul dintre ele, unde nu se poate alerga decât daca locuiesti fix lânga un parc mare (Tineretului,Herastrau ori IOR). Eu, acolo unde locuiam, cu toate ca niste obezi cretini au construit un parc "ca-n filme"...n-aveam pe unde sa alerg : poluare-poluare (si ce poluare ! ) cateii vagabonzi- catei (nu era vina lor ca se purtau precum cateii!) un slalom perpetuu printre masinile de pe trotuar si ele de pe strada, bucuresteni civilizati care aruncau pungile cu gunoi de la etajul 10,seara, etc. . În civilizatul ardeal, la mama bunului-simt si a rigorii (pe dracu!) am alergat printr-un cimitir aflat în panta.
Jeneaza faptul ca vedeti oameni care alearga (sau manânca,sau se-mbraca nu-stiu-cum) sau faptul ca aflati despre asta ? Lasati-i sa faca sport, e mai bine decât sa stea sa bea si sa refaca luea la birt. Manânca "sanatos" ? Toata România e usor lovita de ortorexie,dar asta pentru ca majoritatea alimentelor de acolo,alea din magazine,sunt de calitate proasta, mult mai proasta decât echivalentele lor vest-europene. Ati observat ca românii sunt,în general, grasi ? Da,da, obezitatea e o problema în România. Dar daca oamenii vor sa fie altfel decât devin consumând ce pot si ei sa consume, ce rau va fac? Ca o si spun ? Sa spuna, daca o spun de o suta de ori si o fac o data, tot e un câstig (pentru ei,în primul rând). Ca se lauda ? Asa suntem noi,laudarosi : facem credite ca sa ne luam plasme,chiar daca în blocuri camerele au dimensiuni care nu permit un recul corect pentru a si vedea cum trebuie la plasmele alea. Ati vazut Porsche Cayenne în fata unui bloc de garsoniere ? Eu da. Asta este,suntem laudarosi... . Nu moare nimeni din asta,sigur nu observatorul.

Faceti o tura prin tara noastra cea frumoasa,sa vedeti oameni care traiesc precum în secolul XVII, cu copii cu tuberculoza si alcoolul ca singur orizont de reconfort si o sa vedeti ce mare sansa aveti. Treceti un pic granita,în Ucraina sau în Moldova. Mergeti în satele din jurul Tulcei ori Brailei.

Bun,terapia s-a terminat, puteti sa va ridicati de pe canapea. Si mergeti si vedeti cu ochii dumneavoastra toate chestiile astea. Si la 70 de ani putem afla lucruri noi si ne schimba optica asupra vietii. Daramite la...27 (?) ca dumneavoastra ! (complimentul e parte din terapie,cu placere).
Back to top
apkah
Fri Jan 29 2016, 11:08PM
arcan
Registered Member #566

criss-cross wrote ...

Terentius wrote ...

@ criss-cross - cu toată empatia de pe lume, nu înţeleg ce găsiţi de comentat în faptul că, de exemplu, din ce în ce mai multă lume mănâncă sănătos şi face sport. Asta înseamnă din ce în ce mai multă lume sănătoasă. Vine sfârşitul lumii din chestia asta?

D-le Terentius, n-am nimic impotriva sa mananci ce trebuie,sa faci miscare cat trebuie...doar ca se face parada de asta si nu inteleg de ce.Ar trebui sa spunem,cu titlu de glorie, faptul ca nu mancam parizer si chiftele? Nu inteleg de ce trebuie accentuat lucrul asta; a devenit o moda sa iti umfli buzele, tatele si fundul la fel cum nu mai conversezi pe teme ci pe cat de sanatos mananci si de cate ori te duci la sala...ete, eu mananc ce am pofta fara sa accentuez ce minunat imi cheltui banii pe fructe si legume si merg pe jos, ca sala nu-mi permit!

Presupun ca esti grasa..ups...plinuta, si sedentara.De aici o multime de probleme de ego...
Gresesc?
Back to top
Boribum
Fri Jan 29 2016, 11:09PM
boribum
Registered Member #2395

Criss-cross, scriam în timp ce mi-ati raspuns. Daca nimic nu va place,de ce nu încercati sinuciderea ? Clasicii tocmai de asta sunt buni : ne învata cum sa traim si -în caz ca nu ne reuseste manevra- cum sa murim. Dar frumos, cu...clasa

Daca totul e fals,neadevarat,de fatada,din mucava, nimic nu va convine si va jeneaza vizual/olfactiv/spiritual ori mai stiu eu cum, de ce nu un drum înspre stele ? Mie unul nu mi-e la-ndemâna sa vorbesc despre sinucidere, ca e foarte antagonica cu personalitatea mea,dar ...nu stiu,ma gândesc si eu la orice solutie demna de luat în seama pentru cineva atât de nemultumit de viata. Ati încercat religia ? Pentru unii oameni (miliarde!) e un refugiu bun.
Back to top
criss-cross
Fri Jan 29 2016, 11:36PM
Registered Member #4853

Asa cum spuneam eu mai devreme, n-am nimic impotriva sa mananci ce trebuie,sa faci miscare cat trebuie.(am inceput cu un citat)
(cu glas tare si rar) Nu, nu ma deranjeaza cand vad oameni facand miscare sau mancand sanatos!
(tot cu glas tare, si tot rar) Da,mie-mi plac lucrurile simple si adevarate: daca mananc mici, cand altul spune ca are o pasiune pentru salata verde...eu ii spun ca mananc mici, nu ca mananc 2 salate... daca am grija ce mananc, nu spun asta la fiecare pas,ar insemna ca vreau sa ma conving pe mine(ca eu ma aud de cele mai multe ori, nu?)pricepeti ce ma enerveaza? Daca am o geanta cu captuseala rarita,n-o ascund,o asez langa geanta ce straluceste de firma...am ajuns la o stare in care plec de-acasa fara nicio bijuterie,cu cele mai simple haine,cei mai comozi pantofi,cea mai neintuibila fizionomie pe care o am...
Cand intru intr-o clasa unde copiii ma intreaba ce castiga - bani, telefon, tableta- daca participa la un concurs, actiune...ajung acasa, mergand pe jos niste kilometri ca sa-mi iasa furia si nemultumirea.
D-le Boribum, multumesc pentru efortul de a ma consilia...dar cu 27 ala,ati cam dat-o-n bara!atat de batrana par?(scuzele vor fi de prisos!) trebuie sa-mi schimb atitudinea: sa fluier, sa topai si sa invartesc vorbele pe degete!
Back to top
criss-cross
Fri Jan 29 2016, 11:47PM
Registered Member #4853

Boribum wrote ...

Criss-cross, scriam în timp ce mi-ati raspuns. Daca nimic nu va place,de ce nu încercati sinuciderea ? Clasicii tocmai de asta sunt buni : ne învata cum sa traim si -în caz ca nu ne reuseste manevra- cum sa murim. Dar frumos, cu...clasa

Daca totul e fals,neadevarat,de fatada,din mucava, nimic nu va convine si va jeneaza vizual/olfactiv/spiritual ori mai stiu eu cum, de ce nu un drum înspre stele ? Mie unul nu mi-e la-ndemâna sa vorbesc despre sinucidere, ca e foarte antagonica cu personalitatea mea,dar ...nu stiu,ma gândesc si eu la orice solutie demna de luat în seama pentru cineva atât de nemultumit de viata. Ati încercat religia ? Pentru unii oameni (miliarde!) e un refugiu bun.

Pai, retrageti-va terapia pe care ati insinuat-o mai devreme...sunteti psiholog?
Back to top
djebel
Fri Jan 29 2016, 11:48PM
Registered Member #3603

Boribum wrote ...

În civilizatul ardeal, la mama bunului-simt si a rigorii (pe dracu!) am alergat printr-un cimitir aflat în panta.

Sighișoara?
Back to top
criss-cross
Fri Jan 29 2016, 11:49PM
Registered Member #4853

apkah wrote ...

criss-cross wrote ...

Terentius wrote ...

@ criss-cross - cu toată empatia de pe lume, nu înţeleg ce găsiţi de comentat în faptul că, de exemplu, din ce în ce mai multă lume mănâncă sănătos şi face sport. Asta înseamnă din ce în ce mai multă lume sănătoasă. Vine sfârşitul lumii din chestia asta?

D-le Terentius, n-am nimic impotriva sa mananci ce trebuie,sa faci miscare cat trebuie...doar ca se face parada de asta si nu inteleg de ce.Ar trebui sa spunem,cu titlu de glorie, faptul ca nu mancam parizer si chiftele? Nu inteleg de ce trebuie accentuat lucrul asta; a devenit o moda sa iti umfli buzele, tatele si fundul la fel cum nu mai conversezi pe teme ci pe cat de sanatos mananci si de cate ori te duci la sala...ete, eu mananc ce am pofta fara sa accentuez ce minunat imi cheltui banii pe fructe si legume si merg pe jos, ca sala nu-mi permit!

Presupun ca esti grasa..ups...plinuta, si sedentara.De aici o multime de probleme de ego...
Gresesc?

Ptiuuuu! Cum m-ai ghicit!
Back to top
Mese
Fri Jan 29 2016, 11:51PM
Registered Member #1078

Toata discutia era despre artificialitate (suna bine) si despre faptul ca foarte rar mai facem ceva ce vrem noi. Cel mai ades copiem ceea ce vedem in jurul nostru.
Faptul ca lumea alearga ne determina si pe noi sa alergam cu toate ca nu simtim nevoia sa o facem.
Faptul ca lumea are telefon/tableta/tv/laptop/haine/galeti de la kfc/etc ne determina sa facem si noi lucrul respectiv cu toate ca nu avem nevoie de acel lucru, doar din dorinta de a fi si noi in rand cu lumea.
Si impresia noastra este ca daca nu o facem o sa fim exclusi din "club" nu o sa mai fim bine vazuti, etc.
Toti dintre noi suntem asa.
Difera doar proportia dintre eu - my self - original si ceea ce este copiat dupa/dela ceilalti.
Tendinta din pacate si iarasi revin la inceputul controversei este care este mai mult: eu sau copy eu. Ar fi bine sa fie "eu". Dar cred ca ma insel....
Back to top
1 User said Thank to Mese for this Post :
 Bendis (30 Jan 2016, 00:07)
Bendis
Sat Jan 30 2016, 12:07AM
Registered Member #5071

Stimabililor domni, ceea ce colega noastră de forum încerca să menționeze (d.p.d.v.-ul meu foarte ok), era ca indiferent ce faci, sport, mănânci legume și-ți numeri caloriile, mânaci bio, îți umfli părțile anatomice cu tot felul de substanțe, ține-le dracu' pentru tine și nu mai face paradă gratuită încercând să fi "în rând cu lumea bună"!
E exact ca și cu religia: dacă te duci la slujbele de duminică și postești dar înjuri și faci lucruri ce contravin învățăturilor biblice, ești de căcat și te numești oricum, mai puțin un creștin adevărat. Ca tot am folosit exemplul ăsta, nu trebuie sa te "lauzi" sau sa arăți lumii întregi ce faci tu "că așa trebuie și dă bine", dacă vine din interior, apă lasă-l naibii în interior și sa vezi ce bine te vei simți. Dar dacă ții sa demonstrezi lucrurile normale și de bun simț (precum o viață sănătoasă rezultată din mișcare fizică și alimentație corectă) în spațiul public, atunci e clar că nu le faci ca așa simți ci că așa "dă" bine. Iar în cazul ăsta, nu m-aș simți nici frustrata și nici scârbită ci aș trece mai departe precum aș ocoli o balega în mijlocul drumului.
Back to top
criss-cross
Sat Jan 30 2016, 12:14AM
Registered Member #4853

Mese si Bendis,si eu care ma sinucideam degeaba! >:D<
Back to top
Bendis
Sat Jan 30 2016, 12:15AM
Registered Member #5071

Iar cu presupunerile astea... Unii își scot "colțișorii de lapte" fără fundament și regretabil. Nu va face cinste draga "domnule". Dar dacă așa va simțiți mai "bărbat", vai de lumea în care trăim!
Back to top
Mese
Sat Jan 30 2016, 12:22AM
Registered Member #1078

criss-cross wrote ...

Mese si Bendis,si eu care ma sinucideam degeaba! >:D<

nu cred sa ai motiv. Si chiar daca ai motiv, sunt convins ca nu o sa il pui pe fb si sa te astepti ca lumea sa iti dea like-uri - ca asa trebe.

@bendis... coltisorii de lapte cad. Dar ce vine in locul lor vine cu varsta cu care teoretic vine si inteleptiunea. Dar numai teoretic...

PS Tre sa ma duc si eu sa imi iau ceva haine "da" firma ca aproape toti cei pe care ii vad au asa ceva.... evident ca de la mol. Si ma si duc la kfc sa imi iau o galeata. Iar cand ajung acasa direct la maruta cu picture in picture cu abces si din cand in cand la kanal d... ca doar asa "face" lumea...
Back to top
Bendis
Sat Jan 30 2016, 12:29AM
Registered Member #5071

@Mese: hai ca vorbim după ce ies de la doctor, îmi pun 3 țâțe ca vreau să fiu mai cu moț și îmi cioplesc și fața ca am văzut eu la 20 de fete de pe strada mea ca și-au scobit nasul și și-au pus acid în buze. Și apoi dau o fugă în Mall să-mi iau niște colanți Nike care au push-up la bucișoare și niște Air-Nike-uri cu roz, ca tre' sa ies bine în poza de profil. :*
Back to top
1 User said Thank to Bendis for this Post :
 Mese (30 Jan 2016, 09:48)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF