Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitatea internationala :: International

<< Previous thread | Next thread >>
Experienta nord-americana
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Radu Patrascu
Thu Mar 10 2016, 04:37PM
Old Blood and Guts
Registered Member #159

Extraordinara reactia comandantului de batalion dupa esecul tanarului comandant de companie de atunci, capitanul Stanley McChrystal, in exercitiul de la Fort Irwin (National Training Center)! Niciun tanar ofiter, aflat la inceput de cariera, nu e vreun Napoleon, chiar daca unii au nebunia sa se considere astfel. Diferenta dintre comandantul inept si viitorul lider este ca al doilea stie sa invete din lectia umilintei, ca accepta ca poate gresi, ca are de invatat si se lasa modelat. Nimeni nu e infailibil. S-a ajuns uneori, in al doilea razboi mondilal ca unii comandanti care au fost schimbati din functie sa se dovedeasca mai tarziu lideri neintrecuti. O greseala nu te condamna la ratare. Trebuie sa existe, insa, cineva in ierarhie care sa stie sa valorifice un asemenea om, sa intrevada momentul cand cel care a suferit un esec este pe deplin capabil sa faca fata unei situatii mai complexe cu succes.
Back to top
1 User said Thank to Radu Patrascu for this Post :
 Ivan75R (10 Mar 2016, 19:54)
Mihais
Sun Mar 13 2016, 04:50PM

Registered Member #2323

LINK

Cum vi se pare miscarea baietilor din SS?

Oricum,se vede destul de clar ca prevenirea e baza.Daca idiotul ala ar fi putut patrunde cu o arma,nu era timp fizic pt a impiedica atacul asupra obiectivului.
Back to top
Mese
Sun Mar 13 2016, 06:38PM
Registered Member #1078

Da. era d.t. istorie. Eu fost cel puţin 2 sec în care ar fi putut trage. cu o h.g. mica ar fi tras cel puţin 10 cartuse şi atunci era pa...
Back to top
Boribum
Sun Mar 13 2016, 07:39PM
boribum
Registered Member #2395

Foarte bun Trump asta, are un discurs care scoate tot ce-i mai bun din om .
Aia care-l pazesc nu par foarte convinsi ca obiectivul lor nu merita niste suturi în fund
Back to top
djebel
Sun Mar 13 2016, 07:48PM
Registered Member #3603

Boribum wrote ...

Foarte bun Trump asta, are un discurs care scoate tot ce-i mai bun din om .

O fi bun si la exorcizari?
Back to top
Boribum
Sun Mar 13 2016, 08:01PM
boribum
Registered Member #2395

La îndraciri (!!!) este,asta e sigur. Toti nebunii, heil cu Trump : LINK
Back to top
Mihais
Sun Mar 13 2016, 10:23PM

Registered Member #2323

E nitel,off-topic,dar intre aia ce i se opun sunt cei de agita steagul negru al califatului si steagul rosu,cu secera si ciocan.Trump nu exista fara aia.
Cand vezi steagul rosu,auzi de alde Trotki,Mao,Che,din principiu nu pot fi decat contra.Fata de diavol,orice altceva nu poate fi rau.
Back to top
apkah
Sun Mar 13 2016, 10:54PM
arcan
Registered Member #566

Mihais wrote ...

LINK

Cum vi se pare miscarea baietilor din SS?

Oricum,se vede destul de clar ca prevenirea e baza.Daca idiotul ala ar fi putut patrunde cu o arma,nu era timp fizic pt a impiedica atacul asupra obiectivului.

Oricine care nu a facut asa ceva in viata lui, poate da verdicte(nu ma refer la Mihais,ci o spun in general).Dar,din pacate nu e ca in filme.Shit happens...
Si garzile alea sunt oameni...
Si ei pot fi surprinsi.Rutina,plictiseala...lipsa pregatirii..toate converg in punctul in care se poate ajunge la pierderea VIP-ului.
Zic si eu...

[ Edited Sun Mar 13 2016, 10:54PM ]
Back to top
Mihais
Mon Mar 14 2016, 01:13AM

Registered Member #2323

Ca sa nu fiu gresit inteles,nu criticam echipa de paza si protectie. Imi aminteam un mare om,mare caracter:''cand ai ajuns la asa ceva,cam ai probleme''.Nu-i exact citatul,dar cam asta era intelesul.Nu era ideea mea,doar am vazut confirmarea in clipul respectiv.
Daca ar fi ceva bun e tocmai ca masurile de prevenire au dat rezultat.Berbecu' ala nu a avut cu ce sa atace VIP-ul.

Back to top
Boribum
Mon Mar 14 2016, 03:12PM
boribum
Registered Member #2395

Mihais wrote ...

E nitel,off-topic,dar intre aia ce i se opun sunt cei de agita steagul negru al califatului si steagul rosu,cu secera si ciocan.Trump nu exista fara aia.
Cand vezi steagul rosu,auzi de alde Trotki,Mao,Che,din principiu nu pot fi decat contra.Fata de diavol,orice altceva nu poate fi rau.

Adica H. Clinton sau B. Sanders sunt niste comunisti, eventual islamisti ? Si Obama e facut comunist, e drept.

Trumpi, Vadimi,Funari, Jirinovski,Georg Haideri sau LePeni si toata cohorta europeana de Zori Azurii sau Noi Drepte si alte asemenea formatiuni "patriotice" au existat si vor exista cât va exista omenirea. Daca la unii mai mici si nevolnici nu e mare problema daca îsi aleg un sef idiot, la altii , al caror cuvânt si fapta pe scena internationala pot schimba radical cursul istoriei, este. (Un Trump primar la Tecuci, merge, macar o vreme.La Casa Alba -aia din Washington, nu de la Baneasa- nu).

De fapt, sunt si alegerile astea U.S tot o experienta nord-americana
Back to top
Boribum
Mon Mar 14 2016, 03:23PM
boribum
Registered Member #2395

Mihais wrote ...

Berbecu' ala nu a avut cu ce sa atace VIP-ul.

Berbecul respectiv pare sa astepte start-ul dat de cel care filma, sau al unei persoane din axa camerei care filmeaza. O fi vrut sa se dea în spectacol, cam ca omul ala care i-a aruncat un pantof lui Bush (banuiesc ca Bush în Irak era protejat relativ bine ) .

Daca cineva vrea sa omoare pe altcineva si pentru asta e dispus sa-si dea viata, e cvasi-imposibil de oprit. Conditia necesara e sa fie dispus sa moara pentru a-si îndeplini "misiunea". Remember Lucchesi's death
Back to top
apkah
Mon Mar 14 2016, 04:19PM
arcan
Registered Member #566

Si eu cred ca daca ala era hotarat sa moara,murea si Trump. Tipiul in schimb e un pacalici care s-a dat in spectacol...e un francez-nu imi amintesc acum numele ...Remy nustiucum- care face asemenea faze ca sa se filmeze...
Back to top
Mihais
Mon Mar 14 2016, 04:50PM

Registered Member #2323

Boribum wrote ...

Mihais wrote ...

Berbecu' ala nu a avut cu ce sa atace VIP-ul.

Berbecul respectiv pare sa astepte start-ul dat de cel care filma, sau al unei persoane din axa camerei care filmeaza. O fi vrut sa se dea în spectacol, cam ca omul ala care i-a aruncat un pantof lui Bush (banuiesc ca Bush în Irak era protejat relativ bine ) .

Daca cineva vrea sa omoare pe altcineva si pentru asta e dispus sa-si dea viata, e cvasi-imposibil de oprit. Conditia necesara e sa fie dispus sa moara pentru a-si îndeplini "misiunea". Remember Lucchesi's death

Practic mitingul era filmat din orice pozitie.Pe langa camere,zeci sau sute filmau cu telefonul.

Ca e greu de oprit un kamikaze e alta discutie.Si e foarte posibil sa avem atentate serioase la viata lui Trump.
Back to top
Boribum
Mon Mar 14 2016, 05:00PM
boribum
Registered Member #2395

Vorbeam despre filmul pus de tine, nu am cautat altele cu toate ca e foarte posibil sa fie o multime de alte filmari. Totusi, chiar si în patria armelor pentru oricine, nu cred ca se poate merge la un miting d-asta înarmat.

Din ce am citi/vazut despre mitingurile lui Trump, iese cu îmbrânceli si batai cam de fiecare data. Nu e de mirare,daca ascultam cam ce zice nenea ala.

@Remy Gaillard LINK

Ca experienta nord-americana (putin probabila si de nesperat) : cum ar fi sa iasa Trump presedinte si sa zica ca pe lânga mexicani,musulmani, arabi si cam 3/4 din mapamondul care îl deranjeaza, ar fi bine ca U.S sa nu se mai certe cu Rusia (tipul îl apreciaza pe Putin, zice-se) si ca sa aiba un motiv de disputa mai putin, sa lase Europa de Est pe mâna rusilor ? Hm ?
Back to top
Mihais
Mon Mar 14 2016, 05:02PM

Registered Member #2323

Boribum wrote ...

Mihais wrote ...

Adica H. Clinton sau B. Sanders sunt niste comunisti, eventual islamisti ? Si Obama e facut comunist, e drept.

Trumpi, Vadimi,Funari, Jirinovski,Georg Haideri sau LePeni si toata cohorta europeana de Zori Azurii sau Noi Drepte si alte asemenea formatiuni "patriotice" au existat si vor exista cât va exista omenirea. Daca la unii mai mici si nevolnici nu e mare problema daca îsi aleg un sef idiot, la altii , al caror cuvânt si fapta pe scena internationala pot schimba radical cursul istoriei, este. (Un Trump primar la Tecuci, merge, macar o vreme.La Casa Alba -aia din Washington, nu de la Baneasa- nu).

De fapt, sunt si alegerile astea U.S tot o experienta nord-americana

E fascinanta o chestie.Un nene care a fost membru in KKK acum 40 de ani[intre timp s-a retras] a zis ca e de acord cu unele pozitii ale lui Trump.Domnul respectiv a fost destul de nuantat in argumente.Toata presa la frecat pe Trump la ridiche saptamani la rand pe chestia asta.Ca ce chestie accepta el sustinerea rasistului nenorocit...

In acelasi timp,agitatorii de steaguri rosii si altii aceasi teapa isca violente organizate la mitingurile lui Trump.Nu doar ca nimeni nu-i intreaba de sanatate pe Bernie si pe Hillary,dar toti dau vina pe Trump.Desigur,cand mitingul cu pricina e anulat pt a nu da ocazia unor incidente si mai violente,Trump e de vina pt ca-i fricos.

Obama si ailalti democrati nu-s comunisti de moda veche.Ca stanga moderna are pozitii comune cu unele idei din manifestul comunist[unele nerealizate de tovaraseii stiuti de noi] e alta discutie.Io doar am zis ca nu vad nici un motiv de amicitie cu unii care au adepti ai lui Mao si Che prin preajma.

Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF