Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitatea internationala :: International

<< Previous thread | Next thread >>
Spetsnaz style
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Ghost_dog
Sun Mar 21 2010, 05:42PM
Onoarea mea este loialitatea
Registered Member #1370

Eu ma refer ca in Rusia viata unui om ( copil , barbat ,femeie) nu este pretuita la valoare pe care o pretuim noi aici in Romania sau in alte tari . Si asta nu e de ieri de azi . Sunt foarte violenti in actiunile lor dar in general cand intervin sunt situatii limita , cum bine a spus Mihais , contra unor pozitii fortificate . Asta este mentalitatea lor . Ca si in antrenamentele pe care le fac , la limita si de multe ori cu munitie reala( aici ma refer strict la Spetsnaz) .
Back to top
msimula
Sun Mar 21 2010, 10:30PM
Registered Member #2287

Cati au scapat, atunci cu interventia de la teatru ...? Parca doi, in rest, toti teroristii ceceni impuscati si gazati, la fel si spectatorii (ostaticii).
Back to top
Ghost_dog
Sun Mar 21 2010, 10:52PM
Onoarea mea este loialitatea
Registered Member #1370

Tragedia de la Teatrul Dubrovka
Pe 23 octombrie 2002, 41 de teroristi ceceni au luat ostateci 800 de spectatori aflati in sala teatrului moscovit Dubrovka. Inconjurati de fortele rusesti de elita, teroristii au negociat, ulterior, cu cativa deputati rusi. Deputata Irina Hakamada, din partea fortelor liberale, a plecat, apoi, spre Kremlin, pentru a-i prezenta presedintelui Putin conditiile teroristilor. Cum acesta anuntase deja ca refuza sa discute cu "criminalii", situatia parea sa se indrepte catre un final sangeros.
Pe 26 octombrie, trupele speciale rusesti intervin in forta, utilizand gaze narcotice. Teroristii au fost ucisi, dar si-au pierdut viata si 129 de ostatici.
Anna Politkovskaia, analist politic la "Novaia Gazeta" afirma ca: "Amestecul de gaz utilizat la asaltul trupelor speciale a fost ales de insusi Vladimir Putin" ea mentionand ca, totusi, "acesta a fost supradozat in momentul utilizarii".
Dar in cazul luarii de ostatici de la Teatrul Dubrovka, pentru a nu trece drept o dovada de slabiciune a serviciilor secrete si a presedintelui rus, puterea de la Kremlin a considerat ca uciderea a peste 118 civili este un pret acceptabil. "S-a dovedit ca este imposibil ca Rusia sa fie ingenuncheata", afirma chiar Vladimir Putin.
Dupa finalul dramatic al crizei, presedintele rus s-a adresat natiunii: "Iertati-ne, nu am putut salva toti ostaticii. Am facut practic imposibilul, am salvat sute de persoane".

Dupa cum am spus , viata pentru rusi e doar un numar ...
Back to top
Altair
Mon Mar 22 2010, 09:33PM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

Bai nene, aia pe cine naiba au mai imobilizat/arestat? Daca se tragea cu munitie reala nu mai ramanea nimic nici din masina, nici din teroristi plus ostatici, ba s-ar fi facut schwuizer si intre ei. Cel mai mult mi-a placut "inmuiatu" cu mitraliera de pe tab.
Back to top
mozambic76
Mon Mar 22 2010, 09:42PM
shaqy
Registered Member #423

tragea cu , coaxiala de 7,62 mm , nu cu 14,5 mm , ca nu mai ramanea nimic din micrebuz ....
Back to top
Altair
Mon Mar 22 2010, 09:55PM
Registered Member #385

stiu, da 7,62 o fi vreun pistol cu apa? sa zica merci daca mai ramanea podeaua. daca dadea cu 14,5 darama si cartieru din spatele microbusului.
Back to top
msimula
Mon Mar 22 2010, 10:09PM
Registered Member #2287

Pai ce a mai ramas ceva din microbuzul ala, cand i-a tras ala un furtun, i-au sarit geamurile si partea din spate. La Timisoara prin ’81, a fost o luare de ostatici, care s-a lasat cu morti si raniti, asa zisul dosar Autobuzul. Se pare ca ai nostri au actionat tot in stil spetnaz (scapa cine poate), cei trei teroristi avand asupra lor un intreg arsenal.
Back to top
Illusionist
Tue Mar 23 2010, 01:59PM
Pseudoleucocit
Registered Member #1855

Spetsnaz Style - simplu si eficient ! Las' ca nu-i bai si asa suntem cam multi !:D
Back to top
Altair
Tue Mar 23 2010, 04:53PM
Registered Member #385

Da, faza cu furtunu a fost de coma. daca mai ramasese cineva in picioare dupa ce a amutit rambo ala din tab, sigur a simtit o adevarata placere sa isi dea drumu la hemoragii interne,pe ochi si pr urechi.
pana la urma nu am inteles.asta era o luare de ostateci sau "nimicirea inamicului" cum zicem noi?
Back to top
merkava
Tue Mar 23 2010, 07:39PM
Registered Member #2544

eu totusi nu inteleg cu ce o dat ala in autobuzu cela? si cum se poate sa-l rupa asa?
Back to top
Illusionist
Tue Mar 23 2010, 07:56PM
Pseudoleucocit
Registered Member #1855

...zice tata SAS ceva despre asta, mai inapoi!
Back to top
Ghost*
Thu Apr 15 2010, 08:06PM
Registered Member #2871

mda,eu nu inteleg de ce unii lauda aceasta unitate a rusilor "spetsnaz"?...dupa mine astia se antreneaza doar sa intre in forta si sa nimiceasca atat teroristi cat si ostatici deolalta,cum a fost si acum cativa ani cazul in care catvi ceceni au luat ostatici o intreaga scoala si fortele ruse au venit cu taburi si tancuri (ma gandesc ca leau adus pt intimidare)...in fine...rusu tot rus ramane
Back to top
Terentius
Fri Apr 16 2010, 09:58AM
Terentius
Registered Member #2186

Da, "tare" de tot felul cum au "tranşat" luarea de ostatici de la şcoala din Beslan. O grămadă de agenţii s-au călcat pe picioare pe acolo, de la Ministerul Apărării, Interne, FSB, Situaţii de urgenţă şi ce mai au ei. Proceduri de operare cred că au, pe hârtie cel puţin, dar nu am auzit de vreun Incident Command System. De exemplu, un comandant de tanc, care a tras vreo câteva proiectile de 120, şi-a justificat acţiunea că aşa a primit ordin de la nuş' ce şefuleţ local FSB, care o fi vrut şi el să se bage în seamă. Şi pe cât punem pariu că nici pe aci pe la noi nu sunt lucrurile prea clare la capitolul ăsta? Şi nu doar în situaţii punctuale de luări de ostateci (aici lucrurile s-ar putea să fie mai clare), ci în urgenţe mai ample şi mai generale, un cutremur, o inundaţie, ceva. Ţine de o anumită mentalitate feudală & rivalitatea interservicii & cadrul legislativ stufos, incoerent & mult prea multe structuri cu atribuţii similare ( atribuţii prevăzute, probabil, în logica noastră strămoşească a lui "las să fie acolo, că nu se ştie când o fi nevoie", plus că în ape din astea tulburi se exercită cel mai bine desideratul ăla cu "meritele se asumă şi răspunderile se pasează/diluează").
Băgaţi o geană aici LINK. şi hai să vedem cât se regăseşte în estul nostru sălbatic din ceeace se practică pe la imperialişti.

[ Edited Fri Apr 16 2010, 10:15AM ]
Back to top
mihai
Sat May 29 2010, 01:30PM
Registered Member #153

autobuzul ala sare in aer pentru ca au fost plantate inainte de demonstrativ niste incarcaturi in el, pentru baietii care au studiat 'distrugeri' se vede cu ochiul liber.
Back to top
apkah
Sat Sep 18 2010, 08:42PM
arcan
Registered Member #566

SAS wrote ...

Cred ca era un autobuz cu ostaici etnici de pe la ei! Oricum, cred ca stilul s-ar potrivi si pe la noi in anumite cartiere!
@ilusionist
...autobuzul l-a lovit cu furtun exploziv cu autodeclansare la soc (este un furtun umplut cu un amestec gen nitroglicerina)!

spunea SAS cu ceva timp in urma ...si l-au contrazis cativa.
priviti putin clipul si fi-ti foarte atenti la min 2.57...
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF