Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitatea internationala :: International

<< Previous thread | Next thread >>
Spetsnaz style
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Boribum
Sun Sep 19 2010, 10:50AM
boribum
Registered Member #2395

apkah wrote ...

fi-ti foarte atenti la min 2.57...

La minutul 2.57 . Pai tot filmul cu furtunul magic are 1.41. Cred ca inclusiv scaunele fusesera burate,ori autobuzul umplut cu ceva RDX. Au spart geamul,si bum ! Instant.
Back to top
S.W.A.T.
Sun Sep 19 2010, 09:29PM
TRAIN HARD FIGHT EASY
Registered Member #3125

SPETSNAZ SHOW..........
vdv_spetsnaz_show.flv
Back to top
apkah
Sun Sep 19 2010, 09:46PM
arcan
Registered Member #566

SCuze....trebuia sa urmeze un filmulet cu SWAT in actiune...din cauza vitezei se pare ca am omis sa il postez.
Ideea e ca la minutul ala aparea un membru SWAT care din rapel loveste un geam cu ceva asemanator...
DAca il mai gasesc, o sa il postez...
Back to top
Boribum
Sun Sep 19 2010, 10:51PM
boribum
Registered Member #2395

Am vazut filmuletul acela,cred ca stiu ce spui. Numai ca un geam(si unele termopane sunt chiar greu de spart,au folii,etc) e una. Sa pui explozia acelui autobuz (cel al rusilor) pe seama unui singur tub detonant,sa obtii o deflagratie uniforma si cvasi-controlata ca arie de dispersare este un pic...copilaresc. Ca sa fiu clar : nu am folosit niciodata asemenea tuburi detonante,dar stiu sigur ca un asemenea articol nu poate produce astfel de explozie. Parol.

Edit :E posibil ca acel tub (furtunul rusesc din film) sa aiba o oarecare încarcatura,iar în autobuz sa fie expozivul secundar (diverse combinatii de brizante,etc),initiat de "ceva"-ul din sau de la capatul tubului (lungimea lui ne poate face sa credem asta).Oricum,metoda pare cam rupta din filmele cu Rambo,si nu cred ca un sef de misiune sanatos la creier ar ordona unui subordonat o astfel de manevra.

Edit 2 : daca e doar un bangalore flexibil, folosirea în astfel de conditii e sinucigasa.

[ Edited Sun Sep 19 2010, 10:59PM ]
Back to top
mihai
Sun Sep 19 2010, 11:16PM
Registered Member #153

apkah wrote ...

SAS wrote ...

Cred ca era un autobuz cu ostaici etnici de pe la ei! Oricum, cred ca stilul s-ar potrivi si pe la noi in anumite cartiere!
@ilusionist
...autobuzul l-a lovit cu furtun exploziv cu autodeclansare la soc (este un furtun umplut cu un amestec gen nitroglicerina)!

spunea SAS cu ceva timp in urma ...si l-au contrazis cativa.
priviti putin clipul si fi-ti foarte atenti la min 2.57...

arkan tata, io zic asa: furtunul ala e butaforie. incarcaturile erau fixate in interiorul autobuzului, se vede clar din dinamica exploziei (vezi directia in care zboara fragmentele). pirotehnistii care au 'prelucrat' autobuzul au pus o cantitate ceva mai mare dacat era necesar, ca sa fie siguri .
Back to top
mihai
Sun Sep 19 2010, 11:29PM
Registered Member #153

Back to top
mihai
Sun Sep 19 2010, 11:37PM
Registered Member #153

ACH Boribum wrote ...

Am vazut filmuletul acela,cred ca stiu ce spui. Numai ca un geam(si unele termopane sunt chiar greu de spart,au folii,etc) e una. Sa pui explozia acelui autobuz (cel al rusilor) pe seama unui singur tub detonant,sa obtii o deflagratie uniforma si cvasi-controlata ca arie de dispersare este un pic...copilaresc. Ca sa fiu clar : nu am folosit niciodata asemenea tuburi detonante,dar stiu sigur ca un asemenea articol nu poate produce astfel de explozie. Parol.

Edit :E posibil ca acel tub (furtunul rusesc din film) sa aiba o oarecare încarcatura,iar în autobuz sa fie expozivul secundar (diverse combinatii de brizante,etc),initiat de "ceva"-ul din sau de la capatul tubului (lungimea lui ne poate face sa credem asta).Oricum,metoda pare cam rupta din filmele cu Rambo,si nu cred ca un sef de misiune sanatos la creier ar ordona unui subordonat o astfel de manevra.

Edit 2 : daca e doar un bangalore flexibil, folosirea în astfel de conditii e sinucigasa.

esti pe dinafara, tati
Back to top
Boribum
Mon Sep 20 2010, 12:00AM
boribum
Registered Member #2395

Iubi,posibilitati sunt multe. Deja râzi,ceea e si sanatos,si bine. Cu traducerile termenilor sunt convins ca nu stau bine,dar iegsperienta zice ca trebuie sa ai o idee tehnica. Asadar ?

Edit : sa nu spui ca geamul face oficiu de capsa pirotehnica pentru ce încarcatura o fi avut autobuzul acela.Si nici ca a lovit cu butaforia de furtun vreun fel de sistem de intitiere. Ca n-ar mai fi de râs,ci de plâns.

[ Edited Mon Sep 20 2010, 12:07AM ]
Back to top
mihai
Mon Sep 20 2010, 12:17AM
Registered Member #153

ACH Boribum wrote ...

Iubi,posibilitati sunt multe. Deja râzi,ceea e si sanatos,si bine. Cu traducerile termenilor sunt convins ca nu stau bine,dar iegsperienta zice ca trebuie sa ai o idee tehnica. Asadar ?

Edit : sa nu spui ca geamul face oficiu de capsa pirotehnica pentru ce încarcatura o fi avut autobuzul acela.Si nici ca a lovit cu butaforia de furtun vreun fel de sistem de intitiere. Ca n-ar mai fi de râs,ci de plâns.

hai sa inveti si tu ceva, ca vad ca esti instruit pe Internet. acolo nu e capsa pirotehnica, ci capse electrice .d'oh!
ceea ce inseamna ca sistemul de aprindere putea fi...sa te aud, ca ai fost in legiune, zici, nu ?
Back to top
Boribum
Mon Sep 20 2010, 12:35AM
boribum
Registered Member #2395

Noi vorbim aici de amorsare sau de dare a focului ?

Nenea,tu scrii despre capse (luând lucrurile de-a-ndoaselea) si scrii despre un mijloc de dare a focului. Eu te întrebam ce putea fi în autobuz. Caci cum o amorsezi (piro sau elctric) la capat tre' sa fie ...ceva (de tip RDX,ziceam eu mai sus,dar nu e obligatoriu). Si daca tu sustii ca erau electrice (ma miram sa nu fi avut tu o stiinta în domeniu)eu îti spun ca e perfect posibil,dar ma mira foarte faptul ca o fac asa : amorsa si darea focului separate,ceea ce înseamna ca furtunul ala a fost doar pentru a face un contact,si nu pare asa. Înauntru ce era ? Plastrita,pentrita ? Era geamul amorsat ?

Dragule,Legiunea Straina e o armata obisnuita. Sa nu ai nici un complex de inferioritate în legatura cu asta. Cel putin nu atâta vreme cât eu nu am unul de superioritate.

Netul e bun : daca vrei,chiar poti sa citesti niste cursuri de-ale mele în materie. E la liber.
Back to top
Boribum
Mon Sep 20 2010, 12:40AM
boribum
Registered Member #2395

Uitasem sa te întreb: de ce electrice si nu pirotehnice ? Din cauza încarcaturii de distrugere,sau pentru ca trebuie sa moara si omul care face oficiu de conector între amorsa si explo cu furtunul ala ?
Back to top
mihai
Mon Sep 20 2010, 12:43AM
Registered Member #153

ACH Boribum wrote ...

Noi vorbim aici de amorsare sau de dare a focului ?

Nenea,tu scrii despre capse (luând lucrurile de-a-ndoaselea) si scrii despre un mijloc de dare a focului. Eu te întrebam ce putea fi în autobuz. Caci cum o amorsezi (piro sau elctric) la capat tre' sa fie ...ceva (de tip RDX,ziceam eu mai sus,dar nu e obligatoriu). Si daca tu sustii ca erau electrice (ma miram sa nu fi avut tu o stiinta în domeniu)eu îti spun ca e perfect posibil,dar ma mira foarte faptul ca o fac asa : amorsa si darea focului separate,ceea ce înseamna ca furtunul ala a fost doar pentru a face un contact,si nu pare asa. Înauntru ce era ? Plastrita,pentrita ? Era geamul amorsat ?

Dragule,Legiunea Straina e o armata obisnuita. Sa nu ai nici un complex de inferioritate în legatura cu asta. Cel putin nu atâta vreme cât eu nu am unul de superioritate.

Netul e bun : daca vrei,chiar poti sa citesti niste cursuri de-ale mele în materie. E la liber.

remarc ca nu stii ce e o capsa pirotehnica, nu stii ce e o capsa electrica. n-ai macar notiuni de baza.
n-ai vazut o detonare decat la televizor. iar cursul de distrugeri l-ai facut pe Internet.
vorba unui prieten, esti pe paralela 45
succes si o saptamana placuta.
nu pune la inima, asta e daca te dai mai rotund decat esti
Back to top
Boribum
Mon Sep 20 2010, 12:51AM
boribum
Registered Member #2395

mihai wrote ...

vorba unui prieten, esti pe paralela 45
succes si o saptamana placuta.
nu pune la inima, asta e daca te dai mai rotund decat esti

Daca ti-a spus asa,prietenul respectiv,înseamna ca erai la Ploiesti.
Nu pun la inima (ca tot îmi esti simpatic) iar de rotund...ce sa-ti zic ? Mi s-a recomandat sa fac scoala de artificieri ca sa pot da un "bum" pe la România. Artificieri,genisti...e diferit pe la voi. Asta e.

O saptamâna buna si tie,si când îti aduci aminte raspunde-mi,rogu-te,la una din întrebari. Asa,pentru binele obstii.
Back to top
Boribum
Mon Sep 20 2010, 01:05AM
boribum
Registered Member #2395

mihai wrote ...

n-ai vazut o detonare decat la televizor.

Pe asta o ratasem : la TV am vazut multe explozii,multe deflagratii,dar putine detonari. Nu amesteca procesele,ca nu e...profi.
Back to top
apkah
Mon Sep 20 2010, 09:29AM
arcan
Registered Member #566

Ups...ce am zis eu si ce faceti voi....nu va mai certati ca ma explic.
Spunea amicul SAS ca obiectul cu care a lovit rusnacul autobuzul e ceva gen furtun explozibil
A fost combatut energic pe alte topicuri si s-a facut misto de acest ,,furtun explozibil,,.
Imaginile care am vrut sa le postez si din neglijenta nu le-am pus aratau SWAT-ul , de fapt 3 luptatori cobarand in rapel pe o cladire , cel din mijloc lovind un geam cu un obiect similar.
De aici legatura cu cele spuse de SAS , referitoare la ceva gen ,,furtun explozibil,,.
Referitor la imaginile cu rusii zbanghii sunt convins ca explozia autobuzului nu e doar opera respectivului furtun.
Cred ca caroseria a fost taiata , si la fiecare piesa a fost plasata o mica cantitate de exploziv care detonat la comanda a provocat literalmente ,,dezbracarea,, autobuzului.
INteresant este doar modul cum au sincronizat cele doua explozii...sunt perfect sincronizate...in asa fel incat spui ca e una singura.
De asemenea sunt convins ca ,,teroristii ,, si,,ostaticii,, au coborat din TAB si au urcat DUPA explozie in autobuz.
Nici rusii nu pot fi atat de nebuni incat sa tina oamenii in centrul exploziei.
Parerea mea.

p.s. oricum e super haios modul in care incaseaza socul Ramboul rusesc...hyhyhy...

[ Edited Mon Sep 20 2010, 09:32AM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF