Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitatea internationala :: International

<< Previous thread | Next thread >>
Federatia Rusa in drum spre URSS
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
mikhai
Sun Feb 11 2007, 09:41PM
Registered Member #209

mihai.sponsorizez eu acest topic-diplomatic-cu o lada de beck"s cind m-oi gasi prin buc.ok? !lol !lol !lol
Back to top
mihai
Tue Feb 13 2007, 02:26PM
Registered Member #153

poate carlsberg vrei sa zici
Back to top
alexius
Mon May 09 2011, 03:15PM
Registered Member #2949

Azi, 9 MAi este zi mare la ruşi. Ca de obicei, parada din Piaţa Roşie s-a ţinut.
Este încă odată singura plăcere care mi-a mai rămas să văd vechiul pasul de defilare prusac, mai ales de când la noi s-a renunţat la acesta pe motive de NATO.
Este drept ruşii au modificat puţin vechiul pas prusac din secolul 18 şi au prelungit mişcarea mâinii drepte până în dreptul bărbiei, tocmai pentru a permire un pas mai alert şi o uşoară aplecare în faţă.

Back to top
truepride
Mon May 09 2011, 04:39PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

As propune redenumirea topicului in Federatia Rusa in drum spre Noul Imperiu Tarist.Pe zi ce trece sunt mai umit de acest popor care isi imbratiseaza cu deosebita mandrie trecutul sau.
Referitor la parada, ca de obicei un etalon in materie.

[ Edited Mon May 09 2011, 04:40PM ]
Back to top
alexius
Tue May 10 2011, 08:34AM
Registered Member #2949

truepride, Pentru că tot ai amintit de ţarism. Uite aici o secvenţă din filmul "Bărbierul din Siberia", cu întruchiparea împăratului Alexandru al III-lea.
Evident sunt subiectiv, deoarece îmi plac monarhiile, în general. Ruşii dacă ar fi băieţi deştepţi ar putea să se reîntoarcă la acest sistem, dar micii lor preşedinţi şi premieri, crescuţi pe timpul lui Brejnev, vor să se simtă şi ei importanţi.
Back to top
Wittmann
Tue May 10 2011, 05:09PM
Registered Member #173

OFF: Bun film. Mi-a placut foarte mult, in special scena cand tarul soseste pe acordurile Marsului Regimentului Preobrajenski.

ON: Degeaba ar reveni la monarhie. Rusia ar fi condusa exclusiv de un prim-ministru (adica Putin forever), in timp ce tarul ar avea strict un rol decorativ, fara nici o putere reala.

[ Edited Tue May 10 2011, 05:25PM ]
Back to top
alexius
Tue May 10 2011, 05:41PM
Registered Member #2949

Nu e degeaba. Una e să te numeşti Federaţia Rusă şi alta e să te numeşti Imperiul Rusiei. Ar fi bine şi cu monarhie constituţională, nu e obligatoriu ca suveranul să şi conducă statul, ca în evul mediu sau în iluminism.
Back to top
truepride
Tue May 10 2011, 07:13PM

Registered Member #996

Va spun sincer cinematografia rusa are un loc aparte in sufletul meu fie ca vorbim de Anna Karenina, Doctor Jivago sau Baribierul din Siberia.
Interesanta ideea prvind monarhia, dupa cum spuneam vad ca Rusia se apropia tot mai mult de aceasta traditie incepand cu ceremonialul de "inscaunare" a presedintelui rus si terminand cu vulturul bicefal, blazonul Romanovilor.Oricum acesta idee are un sustinator nebanuit:
Premerul putin intrebat de un reporter bbc privind idea de monarhie - el raspunde:
"He said, sighing: "You know, I am tempted to reply that anything is possible in Russia, even an absolute monarchy, but that is not the right answer, because, if one is to be serious, there is no power capable of dislodging Russia from a democratic path of development; it is impossible to do so.

As for a constitutional monarchy, it does indeed fit in quite well … "
- sursa: LINK sau LINK

Wittmann wrote ...

ON: Degeaba ar reveni la monarhie. Rusia ar fi condusa exclusiv de un prim-ministru (adica Putin forever), in timp ce tarul ar avea strict un rol decorativ, fara nici o putere reala.

Exact, ca sa nu mai spun ca evita problema ping-pong-ului contitutional.

Ca sa nu facem offtopic propun ca discutile cu privire la monarhie in general sa le mutam aici LINK

[ Edited Tue May 10 2011, 07:16PM ]
Back to top
Wittmann
Wed May 11 2011, 12:05PM
Registered Member #173

La ei nu e niciun ping-pong constitutional. La ei e un singur conducator: Putin, fie ca e presedinte, fie ca e prim-ministru. E ca in bancul ala cand Putin ii face lui Medvedev cadou o limuzina fara volan. Contrariat, Medvedev intreaba: Pai si volanul? Putin: La ce iti trebuie volan, ca tot eu o sa conduc!
Back to top
alexius
Wed May 11 2011, 01:19PM
Registered Member #2949

La ruşi nici nu se poate conduce decât cu o mână de fier. Ce democraţie, ce drepturile omului, ce liberul arbitru, ce libertatea presei ?! Hai să fim serioşi. Eu chiar m-am mirat că Putin s-a angajat să joace (chiar şi formal) povestea asta cu finalul mandatelor de preşedinte şi punerea lui Medvedev preşedinte, e adevărat după ce a transferat principalele atribuţii către fucţia de premier pe care o ocupă. Chiar dacă caraghioasă, această rocadă a presupus un efort pe care de obicei ruşii nu se învredniceau, de obicei, să îl facă.

Eu chiar am crezut şi mai cred în posibilitatea unui scenariu ca în cazul Kazakstanului , unde preşedintele s-a proclamat în funcţie, pe viaţă.
Back to top
Wittmann
Wed May 11 2011, 03:55PM
Registered Member #173

Rusii nici nu pot fi condusi altfel, pentru ca de-a lungul istoriei nu au avut nici o perioada istorica semnificativa in care sa fi avut un regim de conducere democratic.
Back to top
bufnita006
Wed May 11 2011, 04:15PM
bufnita006
Registered Member #3500

De parca noi am avut tot regimuri democratice ....
Back to top
truepride
Wed May 11 2011, 04:24PM

Registered Member #996

In opinia mea exista un ping-pong constitutional chiar daca de facto "tatucul" Putin a condus, conduce si va conduce Rusia.Oricum apreciez faptul ca se mentine o aparenta democratica.

LINK

[ Edited Wed May 11 2011, 04:29PM ]
Back to top
Surry
Fri May 13 2011, 04:51PM
Cogito
Registered Member #1945

Orice ar face, lor le iese al naibii de bine.Indiferent daca prietenia lui Putin cu Medvedev este doar de fatada,sau cei doi chiar stiu sa gestioneze puterea si prietenia,Rusia tot acolo va ajunge-un mare imperiu!

[ Edited Fri May 13 2011, 04:52PM ]
Back to top
Leul Alb
Thu Jul 07 2011, 05:12PM
whiteboy
Registered Member #1283

LINK

Cinci persoane, printre care se află şi fotograful personal al preşedintelui georgian Mihail Saakaşvili, au fost arestate pentru spionaj, a anunţat, astăzi, Ministerul de Interne de la Tbilisi.

"Deţinuţii sunt acuzaţi că lucrau sub acoperire pentru serviciile de informaţii ale unei ţări străine, împotriva intereselor Georgiei", se arată într-un comunicat oficial al Ministerului de Interne georgian.

Printre persoanele reţinute se numără fotograful Preşedinţiei, Irakli Ghedenizde, soţia lui, Natia, precum şi Zurab Kursikidze de la agenţia EPA şi Gheorghi Abdaladze, angajat al serviciului de presă al Ministerului georgian de Externe, relatează AFP, citată de Mediafax.

Poliţia l-a reţinut pentru scurt timp şi pe Chakh Aivazov, care lucrează pentru Associated Press, însă acesta a fost eliberat.

Autorităţile georgiene nu au precizat pentru ce serviciu de informaţii ar fi lucrat cei patru fotografi, însă majoritatea cazurilor de spionaj dezvăluite în Georgia în ultimii ani au avut legătură cu Rusia.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF