Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: STS
 
<< Previous thread | Next thread >>
112 - APEL DE URGENTA !
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Radu89
Mon Feb 11 2013, 01:04AM

Registered Member #918
Joined: Sat Feb 02 2008, 12:38AM

Posts: 1097
Thanked 103 time in 87 post
Azi( 11 februarie ) este ziua Europeana a Numarului unic de urgenta 112

112 Salveaza viata , protejeaza cetateanul si proprietatea.

Back to top
Klaus
Mon Feb 11 2013, 11:40PM
Registered Member #3279
Joined: Wed Sep 08 2010, 09:22AM

Posts: 3144
Thanked 828 time in 527 post
apkah wrote ...

Serviciul de Urgenta 112 are ca obiectiv salvarea:
- v i e t i i
- p r o p r i e t a t i i
- m e d i u l u i.

Chestia asta cu mediu chiar nu o inteleg. Si cred ca nici 112. In dispecerate nimeni nu este competent pentru a face ceva in acest sens. Garda Nationala de Mediu prin Comisariatele Regionale/Judetene are oameni pe teren numai la Paste, cand se fac activitati la iarba verde, altfel nu am sesizat prezenta lor... in mediul ambiant

[ Edited Tue Feb 12 2013, 07:56PM ]
Back to top
Coffeeman
Tue Feb 12 2013, 09:23AM
Glamdring
Registered Member #2685
Joined: Tue Mar 02 2010, 10:09AM

Posts: 449
Thanked 131 time in 94 post
Domnule Klaus, chiar nu s-a specificat despre care mediu este vorba.:) Garda Nationala de Mediu nu stiam ca mai exista, pentru ca au mai fost chestii prin tara, care erau de competenta lor, sau macar sa-si dea cu parerea, lucru care nu s-a intamplat.
Back to top
Klaus
Tue Feb 12 2013, 07:55PM
Registered Member #3279
Joined: Wed Sep 08 2010, 09:22AM

Posts: 3144
Thanked 828 time in 527 post
@Coffeeman - atata timp cat pe 08.02.2013 au dat un comunicat de presa LINK si sunt trecuti in organigrama Ministerului Mediului, Padurilor si Schimbarilor Climatice la capitolul Unitati subordonate, alaturi de Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului si Administraţia Rezervaţiei Biosferei “Delta Dunării” LINK , GNM exista
Back to top
Radu89
Tue Aug 06 2013, 10:41PM

Registered Member #918
Joined: Sat Feb 02 2008, 12:38AM

Posts: 1097
Thanked 103 time in 87 post


Back to top
Radu89
Sat Sep 28 2013, 01:57PM

Registered Member #918
Joined: Sat Feb 02 2008, 12:38AM

Posts: 1097
Thanked 103 time in 87 post
Romtelecom va furniza echipamente de 6,4 milioane lei pentru sistemul de urgență 112

Romtelecom va furniza Serviciului de Telecomunicații Speciale, operatorul sistemului de apeluri de urgență 112, echipamente IT&C în valoare de 6,45 milioane lei, care vor conecta dispeceratele poliției, ambulanței și pompierilor cu stațiile de intervenție ale acestora organizate la nivelul orașelor.

“Contractul are ca obiect furnizarea de echipamente IT și comunicatii, inclusiv instalarea și punerea în funcțiune a acestora pentru implementarea proiectului «Extinderea sistemului informatic pentru realizarea interoperabilității informaționale în cadrul Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență între dispeceratele de urgență ale agențiilor specializate de intervenție ale poliției, ambulanței și pompierilor și stațiile de intervenție ale acestora organizate la nivelul orașelor”, se arată în caietul de sarcini al licitației, publicat pe LINK.

Contractul a fost atribuit la 16 septembrie și se va derula pe o perioadã de 5 luni.

Alãturi de Romtelecom, la licitație au mai depus oferte și firmele Felix Telecom și Elsaco Electronic.

Sistemul de apeluri de urgență 112 a fost lansat la nivel național în aprilie 2005, în urma unei investiții de 40 milioane de euro, și a avut ca furnizor principal compania suedeză Ericsson, care a livrat aplicația software și echipamentul necesar conectării centrelor de preluare a apelurilor și agențiile dispecer.

Romtelecom este unul dintre cei mai mari operatori locali de telecomunicații fixe, cu afaceri de 2,84 miliarde de lei în 2012. Acționarii operatorului sunt grupul elen OTE – 54,01% și Ministerul pentru Societatea Informațională – 45,99%.

LINK
Back to top
Radu89
Fri Apr 04 2014, 09:32PM

Registered Member #918
Joined: Sat Feb 02 2008, 12:38AM

Posts: 1097
Thanked 103 time in 87 post
Câştigătorii Premiilor internaţionale 112 au fost onoraţi, la Varşovia, pentru contribuţia lor la salvarea de vieţi



La 10 ani de la prima convorbire prin numărul 112, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a primit Premiul european pentru cea mai bună reformă în Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă.

Premiile europene 112 pot fi considerate “Oscar-ul în domeniul serviciilor de urgenţă” şi recompensează performanţele remarcabile în acest domeniu


România prin Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a primit Premiul european pentru cea mai bună reformă în Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 (SNUAU).

Această importantă distincţie recompensează devotamentul, implicarea şi performanţele obţinute de către STS în promovarea şi dezvoltarea SNUAU.

S-au înscris participanţi din toată Europa, candidaturile acestora fiind analizate de o comisie de experţi independenţi, înainte de a primi votul membrilor Asociaţiei Europene a Numărului de Urgenţă (EENA).

Juriul internaţional a apreciat că Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a dezvoltat sistemul 112 într-o manieră eficientă, luând în calcul, atât rezultatele tehnice, cât şi pe cele operaţionale cu impact major asupra calităţii serviciilor şi a siguranţei cetăţenilor.

La acest eveniment au fost aproximativ 350 de participanţi, reprezentanţi ai serviciilor de urgenţă, organizaţii internaţionale, oficiali ai instituţiilor europene, furnizori de soluţii, care au susţinut şi au recunoscut excelenţa în domeniul serviciilor de urgenţă din Europa. Au mai fost acordate şi alte distincţii pe diferite categorii.

“Ceremonia premiilor europene 112 din acest an poate fi considerată “Oscar-ul în domeniul serviciilor de urgenţă”. Câştigătorii ne-au demonstrat că, împreună, avem capacitatea de a construi o societate mai sigură şi că putem stabili un standard ridicat în domeniul serviciilor de urgenţă din întreaga lume”, a declarat Demetrios Pyross, Preşedintele Consiliului Consultativ al EENA.

Acesta este cel de-al patrulea premiu european 112 obţinut de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) după cele din 2009 şi 2013 pentru cele mai bune campanii de educare – informare şi cel din 2011 pentru salvare remarcabilă.

Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 din România (SNUAU) – o platformă unitară de cooperare între agenţiile de urgenţă

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale – România

Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă din Romȃnia (SNUAU) funcţionează unitar la nivelul întregii ţări, în toate reţelele de telefonie, fixe și mobile, începând cu anul 2005 şi vizează asigurarea protecţiei cetăţenilor şi a unui grad înalt de asistenţă indiferent de locul în care se află aceştia. În România, 112 este singurul număr de urgență organizat de către stat. SNUAU este alcătuit în principal din 40 de PSAP-uri 112 dispuse în reşedinţele fiecărui judeţ şi două în capitala României (Bucureşti principal și rezervă) și la care sunt conectate în prezent toate dispeceratele agențiilor de intervenție la urgență.

La darea în comunicaţie a sistemului, acesta era structurat şi organizat astfel încȃt să asigure o reţea de comunicare între toate nodurile județene, prin intermediul unei aplicaţii performante care integra vocea cu datele.

Ca suport pentru georeferenţiere şi monitorizarea resurselor în teren se folosea pe fiecare stație de lucru din sistem o aplicaţie de hartă. Structura de centre de preluare a apelurilor şi cea de dispecerizare a resurselor, organizate la nivelul orașelor reședință de județ, cuprindea doar poliția, pompierii şi ambulanța. Dispeceratele judeţene ale agenţiilor de intervenţie enumerate utilizau, în legătura cu substațiile orașelor numere de telefon publice. Deși la acel moment sistemul era revoluționar față de majoritatea celorlalte sisteme de urgență existente (prin faptul că era unitar la nivelul întregii ţări, integra toate agenţiile principale de intervenţie la urgenţă existente atunci în Romȃnia, oferea unitar acelaşi nivel de serviciu pentru toţi clienţii, integra în aceeaşi aplicaţie vocea şi datele, permitea comunicaţii paralele şi instantanee între toţi operatorii conectaţi la acelaşi caz), în timp, au fost identificate noi nevoi de operare care au generat proiecte de modificare şi reformare a sistemului.

Toate modificările au fost efectuate din nevoia de a asigura cetăţenilor un serviciu 112 robust şi de calitate prin creşterea capacităţii de răspuns şi dispecerizare, scăderea timpilor operaţionali, asigurarea continuităţii serviciului de urgenţă în situaţii deosebite şi o înaltă flexibilitate în funcţionarea sistemului, creşterea performanţelor, a stabilităţii în funcţionare şi a operativităţii acestuia în orice zonă a teritoriului naţional etc.

Dezvoltarea arhitecturii SNUAU s-a realizat prin crearea de interfeţe standardizate pentru asigurarea interconectării şi interoperabilităţii cu alte reţele şi sisteme implicate în gestionarea urgenţelor, dar şi prin asigurarea în cadrul fiecărui centru a unei soluţii de backup pentru toate nivelurile tehnologice.

Faţă de structura iniţială a SNUAU au fost efectuate următoarele modificări esenţiale.

A fost înlocuită aplicaţia de hartă stand-alone cu un sistem GIS complex care aduce către operatorii SNUAU (112 şi agenţii) un număr impresionant de noi funcționalităţi, de la analize şi rapoarte georeferenţiate, module de management a resurselor, echipajelor, personalului şi echipamentelor, la funcţii de analiză şi simulare a propagării evenimentelor.

O altă realizare este dezvoltarea şi implementarea unui sistem de localizare bazat pe standardele europene, complet integrat cu sistemul GIS.

Romȃnia este puternic implicată în proiectele europene privind tot ce înseamnă protecţia cetăţeanului, astfel, a implementat serviciul eCall şi este în măsură ca odată cu adoptarea legislaţiei europene în domeniu să fie permis accesul la acesta.

În scopul micșorării timpilor de operare şi a optimizării folosirii resurselor a fost începută şi se va finaliza pȃnă la sfȃrşitul anului 2013 consolidarea actului medical prin colocarea dispeceratelor judeţene ale ambulanţei şi pompierilor (respectiv SMURD). Acest lucru va face mult mai eficientă cooperararea dintre cele două agenţii medicale (ambulanţă şi SMURD). De asemenea, am sprijinit tehnologic actul medical în interiorul sistemului 112 prin implementarea unor proiecte de transport a datelor din foile de caz pȃnă în ambulanțe, a unui sistem de telemedicină care asigură transmiterea din ambulanţă către camera de gardă a semnelor vitale ale pacientului, prin realizarea interconectării sistemelor complementare ale Ambulanţelor judeţene cu aplicaţiile din SNUAU, precum şi prin implementarea unui sistem de alertare şi comunicare de date către resurse prin SMS, serviciu dezvoltat şi administrat de STS.

Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor am organizat extinderea sistemului informatic al SNUAU pȃnă la nivelul substaţiilor agenţiilor de intervenţie la urgenţă din toate oraşele ţării.

În prima etapă, încheiată deja, au fost introduse în reţea toate substaţiile municipale, iar printr-un proiect demarat deja, cu termen de finalizare martie 2014, se va realiza extinderea la nivelul tuturor oraşelor ţării.

De o atenţie deosebită au beneficiat persoanele cu dizabilităţi psihosenzoriale. Astfel, s-au creat acorduri de cooperare cu asociaţiile de stat şi particulare ale surdo-muţilor pentru a facilita accesul acestora la 112.

În prezent este în curs de a fi finalizată în STS o aplicaţie care va permite dialogul prin sms a operatorilor 112 cu apelanţii.

Datorită tuturor acestor reforme ale sistemului am reușit să realizăm un timp mediu de răspuns calculat de 3,77 secunde, în condiţiile în care 94,04% din apelurile recepţionate au fost preluate în primele 10 secunde.

Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 din România se află într-o continuă dezvoltare şi îmbunătăţire a funcţiilor / serviciilor oferite, astfel încât să poată să asigure o reacţie imediată, uniformă şi unitară pentru soluţionarea urgenţelor.

România, prin Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, este printre primele ţări din Uniunea Europeană care a dezvoltat soluţia tehnică eCall.

În cazul unui accident auto, sistemul eCall instalat pe maşină va apela automat dispeceratul 112, odată cu transmiterea de informaţii relevante privind locul evenimentului şi date tehnice ale vehiculelor implicate.

Comisia Europeană a felicitat în mod oficial România şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale pentru performanţele atinse, arătând că ţara noastră este pregătită pentru operarea sistemului eCall.

În domeniul 112, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale mai realizează campanii de informare şi educare, având ca ţintă principală tinerii din şcoli şi turiştii, dar şi restul cetăţenilor.

Sondajele Eurobarometru ale Comisiei Europene arată că, urmare campaniilor susţinute desfăşurate de către STS, România a înregistrat succese importante în promovarea numărului 112, se află pe primul loc în domeniul informării cetăţenilor şi relevă faptul că, în ţara noastră, nivelul de cunoaştere este cel mai ridicat din Uniunea Europeană.

Un alt raport al Comisiei Europene situează România pe primul loc în ceea ce priveşte modalitatea de răspuns la numărul 112 în mai multe limbi de circulaţie internaţională.


LINK
Back to top
Radu89
Thu Feb 19 2015, 05:25PM

Registered Member #918
Joined: Sat Feb 02 2008, 12:38AM

Posts: 1097
Thanked 103 time in 87 post
STS: Apelurile la 112 sunt preluate, în medie, în 3,68 secunde. Localizarea apelanţilor nu este posibilă în doi la sută din cazuri

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), care administrează, exploatează, întreţine şi dezvoltă Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă precizează că apelurile la 112 sunt preluate, în medie, în 3,68 secunde. Potrivit STS, localizarea apelanţilor nu este posibilă în doar 2 la sută din cazuri.
Potrivit celui mai recent raport al Comisiei Europene, România se situează printre statele membre cu cei mai buni timpi de reacţie (sub 10 secunde) şi o acurateţe sporită în localizarea apelanţilor la numărul unic de urgenţă 112, informează STS într-un comunicat.
Timpul mediu de reacţie este de 3,68 secunde şi este înregistrat în cazul a 94,63% dintre apelurile la numărul 112.
În ce priveşte localizarea apelanţilor, doar în 2% dintre cazuri ea nu este posibilă, acurateţea localizării fiind de 97,20% pentru reţelele de telefonie fixă şi de 99,27% pentru cele de telefonie mobilă.
În România, atât folosirea numărului 112 cât şi localizarea apelantului funcţionează şi în roaming.
România este una dintre puţinele ţări membre UE în care 112 este număr unic de urgenţă.
STS mai informează că, în urma campaniilor de educare şi informare pe care le-a desfăşurat, numărul de apeluri false a scăzut în ultimii ani cu aproximativ 25 la sută şi se situează la circa 65 de procente, înscriindu-se în media înregistrată şi în statele europene cu tradiţie în domeniu.
Comisia Europeană a făcut apel la toate statele membre să îşi intensifice eforturile în vederea unei mai bune localizări a apelanţilor şi pentru facilitarea accesului la numărul unic de urgenţă 112 a persoanelor cu dizabilităţi.
România face parte dintre cele cinci state membre care reprezintă exemple de bună practică în termen de furnizare a datelor necesare pentru analiza sistemului, se mai arată în comunicatul STS.

sursa: mediafax

LINK
Back to top
justme
Fri Feb 20 2015, 11:40PM

Registered Member #2073
Joined: Thu Aug 27 2009, 09:52PM

Posts: 2257
Thanked 197 time in 143 post
Madrid: Ajutor în limba română pentru cei care apelează 112

Dacă vizitaţi Madridul şi vă aflaţi în pericol, nu ezitaţi să sunaţi la 112. Veţi fi ajutaţi chiar în limba română. Româna este cea mai solicitată limbă la serviciul de urgenţă 112 din Madrid, care oferă traducere consecutivă pentru 80 de limbi. Un reportaj de Felix Damian.

Centrul 112 din Madrid foloseşte de 4 ani un sistem de traducere telefonică pentru străinii care apelează serviciul de urgenţă. Dintre cele 80 de limbi, româna este cea mai des folosită în cazuri de urgenţă.

„Aproximativ 15 mii de persoane sună la acest centru de urgenţă 112 din Madrid. Cel puţin 15 telefoane pe lună vin de la cetăţeni romani aflaţi în impas, aici la Madrid. După ce telefonul lor este preluat de o persoană care cunoaşte limba română, un traducător specializat, apelul este transferat, după caz, la pompieri, salvare sau la poliție”, transmite Felix Damian.

Serviciul madrilen de urgenţă le-a salvat viaţa multor cetăţeni români care au avut probleme în Spania şi care nu ştiau spaniola.

După 16 ani de activitate, guvernul regiunii Madrid se mândreşte cu unul dintre cele mai performante servicii de urgenţă din Europa şi vrea să-i asigure pe turişti că vor avea protecţie maximă în capitala Spaniei. Mai nou, serviciul poate fi apelat şi prin aplicaţiile mobile.

112 Madrid este pregătit să reacţioneze în situaţii extreme precum atentatele din 11 martie 2004 sau accidentul aerian din 2008, de pe aeroportul Barajas.

LINK

Back to top
Radu89
Fri Apr 24 2015, 08:15PM

Registered Member #918
Joined: Sat Feb 02 2008, 12:38AM

Posts: 1097
Thanked 103 time in 87 post
Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) castiga un nou premiu european 112

Este al cincilea premiu internaţional primit de către STS ca recunoaştere a contribuţiei remarcabile în administrarea şi dezvoltarea Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă din România

Centrul 112 Bucureşti – ­Ilfov al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale a primit premiul pentru „Cel mai bun Centru de Preluare Apeluri de Urgenţă 112 din UE”, în cadrul Galei anuale a Asociaţiei Europene a Numărului de Urgenţă (EENA).

La evenimentul desfăşurat anul acesta la Bucureşti au participat aproximativ 400 de reprezentanţi ai serviciilor de urgenţă, ai organizaţiilor internaţionale, instituţiilor europene sau ai furnizorilor de soluţii, care au venit să recunoască şi să sprijine excelenţa manifestată la nivelul întregului spectru al serviciilor de urgenţă din UE.

Gala Premiilor 112 este singura festivitate de acest gen din Europa ce are menirea de a recompensa contribuţiile remarcabile în domeniu.

Acest eveniment unic aduce în atenţia publicului performanţele excepţionale ale organizaţiilor şi cetăţenilor care se străduiesc să salveze vieţi.

Premiile internaţionale 112 obţinute de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale:

2009 ­- Pentru cea mai bună campanie de educare – informare din Uniunea Europeană;

2012 ­­­ - Pentru salvare remarcabilă;

2013 – Pentru cea mai bună campanie de educare – informare din Uniunea Europeană;

2014 – Cea mai bună reformă din Uniunea Europeană – Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă din România;

2015 - Pentru cel mai bun centru de Preluare Apeluri de Urgenţă 112 din Uniunea Europeană.

România, printre statele Uniunii Europene cu cele mai bune performanţe în utilizarea numărului unic de urgenţă 112



Potrivit celui mai recent raport al Comisiei Europene, România se situează printre statele membre cu cei mai buni timpi de reacţie (sub 10 secunde) şi o acurateţe sporită în a localiza apelanţii la numărul unic de urgenţă 112.

Ţara noastră face parte dintre cele 5 state membre care reprezintă exemple de bună practică.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale este organul central al statului, care administrează, exploatează, întreţine şi dezvoltă Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă.

Timpul mediu de reacţie este de 3,68 secunde şi este înregistrat în cazul a 94,63% dintre apelurile la numărul 112.

În ce priveşte localizarea apelanţilor, aceasta se face in proporţie de 97,20% pentru reţelele de telefonie fixă şi de 99,27% pentru cele de telefonie mobilă.

Potrivit aceluiaşi raport al Comisiei Europene, România este una dintre puţinele ţări membre UE în care 112 este număr unic de urgenţă.

În urma campaniilor de educare şi informare desfăşurate de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, în ţara noastră, numărul de apeluri false a scăzut în ultimii ani cu aproximativ 25 % şi se situează la circa 65 de procente, înscriindu-se în media înregistrată la nivel european.

Eurobarometrele Comisiei Europene, referitoare la numărul unic european de urgenţă 112, arată că România a făcut progrese remarcabile în administrarea şi dezvoltarea Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă şi se află pe primele locuri în ceea ce priveşte informarea şi educarea populaţiei în UE.

Numărul pan-european de urgență 112 a fost creat în 1991.

În aprilie 2005, Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 a devenit operaţional în toată România.

Începând cu anul 2008, 112 este singurul număr care poate fi folosit de pe orice telefon fix sau mobil pentru a beneficia, gratuit, de serviciile de urgență (ambulanță, pompieri și poliție) în orice țară a Uniunii Europene.

Numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 trebuie folosit doar atunci cînd este necesară intervenţia agenţiilor specializate de urgenţă, pentru asigurarea asistenţei imediate în situaţii în care este periclitată viaţa, integritatea ori sănătatea cetăţeanului, ordinea publică, proprietatea publică sau privată ori mediul.

Pentru mai multe informaţii consultaţi LINK


LINK
Back to top
truepride
Fri Jul 26 2019, 09:42PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996
Joined: Thu Mar 13 2008, 11:32PM

Posts: 3434
Thanked 254 time in 183 post
Vedeti domnilor ca va/ne asteapta zile negre. Pe toti. Si pe buna dreptate. La fel si MI-ul. Ceva imi spune ca uniforma albastra in scurt timp se va reface kaki.
Back to top
Terentius
Sat Jul 27 2019, 01:07AM
Terentius
Registered Member #2186
Joined: Wed Oct 14 2009, 09:08AM

Posts: 808
Thanked 321 time in 205 post
Când s-au mai produs resubordonări din astea, cu servicii secrete trecute la Apărare (Îmi vine în minte cazul Informațiilor Externe franceze trecute de De Gaulle la Defense) s-au făcut expuneri de motive, analize, propuneri, puncte de vedere pro și contra, argumente, chestii, trestii. Proceduri care au durat cel puțin câteva luni, probabil. Recordul recordurilor îl deține dom ministru Leș, care a analizat el, a pus în balanță, a ascultat puctele de vedere pro și contra, a centrat și a dat cu capul și a ieșit public, la ora 21 cu soluția: "STS ar trebui să treacă la MApN, după cazul din Caracal".
"″În 2007, Bruxelles-ul deschidea împotriva României procedura de infringement pentru lipsa localizării pe sistemul de urgenţă 112. În ianuarie 2009 problema părea rezolvată prin implementarea mecanismului de către o companie privată. În 2014, avionul SMURD se prăbuşeşte în Apuseni, iar eşecul de a localiza în timp util aeronava se soldează cu decesul a doi membri ai echipajului. În 2019, sistemul de urgenţă 112 eşuează încă o dată lamentabil, cei însărcinaţi cu operarea nefiind capabili să localizeze apelantul. Mai exact, STS a transmis o arie în Apuseni şi alte trei locaţii greşite. Rezultatele le cunoaştem: o tragedie teribilă ce nu poate rămâne fără urmări. Ministerul Apărării Naționale are infrastructura și resursa umană specializată pentru a aduce la parametrii optimi acest sistem. Trecerea STS sub coordonarea MApN cred că este unica soluție de a reforma și reda credibilitatea aceastei structuri esențiale pentru sistemul național de securitate.” Ce Napoleon Bonaparte tată. Ăla era un pitic handicapat. Aici competență decizională.

Edit - mici corecturi punctuale, litere mâncate, tastatură, chestii din astea.:)

[ Edited Sat Jul 27 2019, 03:57PM ]
Back to top
Undeva
Mon Jul 29 2019, 10:38AM
Registered Member #10932
Joined: Wed Aug 31 2016, 08:44PM

Posts: 53
Thanked 3 time in 3 post
112 Asta nu functioneaza oriunde:))
Back to top
truepride
Mon Jul 29 2019, 04:44PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996
Joined: Thu Mar 13 2008, 11:32PM

Posts: 3434
Thanked 254 time in 183 post
Da, domnul Les are intradevar analizele la dansul. Tot timpul. Provine din experienta sa militara.
Back to top
cda18
Wed Jul 31 2019, 03:42AM
Devenim ceea ce suntem
Registered Member #9371
Joined: Sun May 18 2014, 02:07PM

Posts: 37
Thanked 8 time in 7 post
LINK Ma abtin, datorita regulilor forumului, "ce naiba?!"...

[ Edited Wed Jul 31 2019, 03:46AM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by e107 Forum System uses forum thanks

More links

Imnul SEMPER FIDELIS
Arhiva stiri
Trimite-ne o stire
Marsuri
Articole
2% pentru voi
Directia Generala Anticoruptie din MAI
Resboiu blog
Asociatia ROMIL
InfoMondo
Fundatia Pentru Pompieri
Liga Militarilor
Politistul
SNPPC
NATOChannel TV
Forumul politistilor
Forumul pompierilor
Asociatia "6 Dorobanti"
© 2006-2015 Proiect SEMPER FIDELIS
Site protejat la copierea cu soft-uri dedicate. Banare automata.Opiniile exprimate pe forum nu reprezinta si pozitia asociatiei fata de persoane, institutii si evenimente. Regulile de functionare a forumului sint formulate in baza prevederilor constitutionale si legilor in vigoare. Asociatia isi exprima pozitia fata persoane, institutii si evenimente prin fluxul de stiri publicat in prima pagina a site-ului.