Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitatea internationala :: International

<< Previous thread | Next thread >>
Tragedia poloneza. Accident sau nu ?! Alte conexiuni.
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
chimistul
Fri Jun 04 2010, 08:32AM
Registered Member #1234

@ACH Boribum
Pentru ca am avut interventii largi pe acest subiect am considerat ca este necesar sa fac aceasta precizare.
Rog sa primiti tot respectul meu si ma inclin in fata experientei dumneavoastra dar in acest caz eu am multe semne de intrebare si cred ca nu numai eu.
Sunt foarte multe situatii care nu se leaga,este adevarat ca si mass-media are o vina dar si comisia pentru cercetarea evenimentului constituita la nivelul celor doua state se complace in situatie si nu vrea una dintre parti sau nu se vrea, aici fiind implicate ambele parti in aflarea ,,adevarului,, care acum poate fi relativ pentru ca este foarte posibil ca ,,buba,, sa se afle in Polonia iar pentru noi ceilalti asistam la un razboi mediatic al declaratiilor .

[ Edited Fri Jun 04 2010, 11:53AM ]
Back to top
Boribum
Fri Jun 04 2010, 08:53AM
boribum
Registered Member #2395

Mon colonel,on est bien d'accord .Chef,s'il vous plaît,Chef...pour le pauvre adjudant Multumesc pentru aprecieri,chimistule. Cred si continui sa cred ca pentru a face precizari în speta asta trebuie sa avem:
1. cunostinte de navigatie aeriana (ale mele sunt foarte slabe)
2. acces la dosarul anchetei (nu are nimeni de aici asa ceva).

Asadar totul nu se reduce decât la un parti-pris : a fost conspiratie sau a fost accident ? Personal as putea apara ambele puncte de vedere,cu o mentiune : am mai multe date concrete (din surse deschise,ca si dumneavoastra) care ma fac sa cred în accident,mai mult decât în conspiratie. It's so simple as that.Nothing personal...just business.

[ Edited Fri Jun 04 2010, 09:02AM ]
Back to top
Morocanosu
Fri Jun 04 2010, 09:55AM
Registered Member #1992

Correctement. Adjudant Chef ! ... Sa-mi intre bine "dans la tête" (scuze n-am circumflex, l-am luat din alta parte si nici alte accente n-am, stiu ca se gasesc pe aici prin office, da' nu stiu de un' sa le iau )....

A la prochaine...et je promet n'abuser de votre gentillesse... >:D<

[ Edited Fri Jun 04 2010, 09:58AM ]
Back to top
chimistul
Tue Jun 08 2010, 05:55PM
Registered Member #1234

Tragedia de la Smolensk: Soldaţii ruşi, jefuitori de carduri, în libertate

De sustragerea de bani de pe cardurile bancare ale unuia din membrii delegaţie poloneze sunt acuzaţi soldaţi care în momentul catastrofei se găseau întâmplător nu departe de locul accidentului, au indicat surse de la garnizoana din Smolensk pentru Kommersant. Considerând că fapta nu este atât de gravă, ei au fost lăsaţi sub supravegherea comandantului, scrie cotidianul rus.
Potrivit aceluiaşi ziar, o sursă de la Tribunalul militar al garnizoanei din Smolensk a declarat că 'tribunalul nu a primit nicio indicaţie pentru luarea unor măsuri de represiune, precum arestul, în legătură cu accidentul aviatic'.

Un reprezentant al structurilor de forţă a declarat anterior pentru RIA Novosti că patru militari din cadrul Districtului militar Moscova au fost reţinuţi sub suspiciunea de a fi sustras bani de pe cardul unuia din membrii delegaţiei poloneze aflate la bordul avionului Tu-154. El a indicat că cei patru îşi făceau serviciul militar în una din unităţile Forţelor Aeriene ale Rusiei. Potrivit însă Interfax, ar fi vorba de trei soldaţi care deserveau aeroportul militar Severnîi de lângă Smolensk, unde s-a prăbuşit aeronava preşedintelui Poloniei, Lech Kaczynski.

Duminică, purtătorul de cuvânt al guvernului polonez, Pawel Gras, declara că trei membri ai OMON /unitate de elită a poliţiei ruse/ au fost arestaţi, sub acuzaţia de a fi sustras sume de bani de pe cardul şefului Consiliului polonez pentru păstrarea memoriei naţionale, Andrzej Przewoznik, organizatorul ceremoniilor de la Katyn la care urma să participe delegaţia poloneză aflată în aeronava prezidenţială. Ministerul de Interne al Rusiei şi Direcţiei Interne a regiunii Smolensk au respins însă aceste informaţii, iar Varşovia şi-ar fi cerut scuze pentru acuzaţiile la adresa OMON.

După accidentul de la 10 aprilie, în care şi-au pierdut viaţa 96 de persoane, între care preşedintele Lech Kaczynski, mass-media poloneze au semnalat faptul că au fost furate mai multe carduri ale persoanelor aflate la bordul Tu-154.

Soţia lui Andrzej Przewoznik, Iolanda Przewoznika, a indicat că de pe cardul soţului său au dispărut aproape 6.000 de zloţi polonezi /1750 de dolari/ şi că primii bani au fost scoşi chiar în ziua catastrofei, 10 aprilie, următoarele operaţiuni fiind efectuate în zilele de 12 şi 14 aprilie.
LINK

PS.Militarii(si OMON) ,,se gaseau intamplator,, - da ei umblau hai hui pe camp fara nici un rost si culmea nu erau nici departe de accident;
Cardurile acele chiar le putea folosi oricine - nu aveau si ele niste coduri de acces iar ca sa le spargi acest lucru nu-l face oricine;
Oare nu cumva lipsesc si alte lucruri mult mai importante?
Nu stiu zic si eu asa ca TOMA ,,necredinciosul,,
Back to top
alexius
Tue Jun 08 2010, 11:22PM
Registered Member #2949

Desi mi-ar placea sa-i banui pe rusi, pt ca si asa au fost implicati in foarte multe porcarii , cred totusi ca fost un accident. Un accident stupid, care putea fi evitat cu usurinta.
Back to top
Boribum
Wed Jun 09 2010, 06:22AM
boribum
Registered Member #2395

alexius wrote ...

Desi mi-ar placea sa-i banui pe rusi

Pai cred ca poti sa-ti satisfaci dorinta,nu or sa doarma mai prost din cauza asta. Zic si eu... .
Back to top
alexius
Wed Jun 09 2010, 11:40AM
Registered Member #2949

E, acum... Chiar nu credeam ca-i apuca sughitul de cate ori i-am mai injurat, eu sau altii...
Back to top
ronin
Mon Jun 14 2010, 10:54AM
Registered Member #70

la "alte conexiuni" :

Rusia trimite trupe in Kyrgyzstan in timp ce confruntarile etnice se extind

Rusia a trimis duminica sute de parasutisti in Kyrgyzstan pentru a-si proteja bazele militare din zona, in timp ce conflictele etnice continua sa se raspandeasca in statul din Asia centrala. 97 de persoane au murit pana acum in ultimele zile marcate de violente, scrie Reuters.

Etnicii uzbeci dint-un cartier al orasului Osh pretind ca mai multe bande sustinute de armata incendiaza casele oamenilor iar apoi ii impusca atunci cand acestia parasesc cladirile. Agentia Interfax relateaza ca un batalion de parasutisti rusi au fost trimisi la baza militara Kant la bordul a trei avioane IL-76.

Guvernul interimar condus de Roza Otunbayeva a trimis un detasament de voluntari in sudul tarii si le-a permis fortelor de securitate sa foloseasca munitie de razboi pentru a riposta in fata revoltelor care au inceput joi la Osh si s-au raspandit si in orasul Jalalabad.
LINK

Violentele etnice din sudul Kirghistanului s-au soldat cu 117 morti si aproape 1.500 de raniti, dupa patru zile de confruntari, a anuntat luni dimineata ministerul kirghiz al Sanatatii, citat de AFP.

"Numarul mortilor din regiunile Och si Djalal-Abad a ajuns la 117", a precizat ministerul, intr-un comunicat, adaugand ca 1.485 de oameni au fost raniti, dintre care 779 sunt internati.

Kirghistanul a impus duminica starea de urgenta in sudul tarii si a ordonat fortelor de ordine sa utilizeze armamentul pentru a stopa violentele etnice.

Autoritatile interimare din Kirghistan, care au preluat puterea la inceputul lunii aprilie in urma unei revolte populare care l-a alungat pe presedintele Kurmanbek Bakiev, se confrunta cu valuri de violente, in conditiile in care un referendum pentru schimbarea constitutiei este prevazut in data de 27 iunie.

REFERINŢE
Liderii din Kirghistan au cerut ajutorul Rusiei pentru a restabili ordinea in localitatea Osh
Kirghistan: partizanii presedintelui demis au preluat controlul asupra a trei administratii regionale
Kirghistan - cronica unei banale lovituri de stat. Rusia si-a deschis larg portofelul, iar SUA promit sprijin. Miza - baza de tranzit spre Afghanistan
LINK

Cum isi dau fratii manutzele...
Daca au acelasi master...

Kirghistan - cronica unei banale lovituri de stat. Rusia si-a deschis larg portofelul, iar SUA promit sprijin. Miza - baza de tranzit spre Afghanistan
LINK

[ Edited Mon Jun 14 2010, 10:57AM ]
Back to top
ALM
Mon Jun 14 2010, 11:40AM
Registered Member #2039

ronin wrote ...

la "alte conexiuni" :

Rusia trimite trupe in Kyrgyzstan in timp ce confruntarile etnice se extind

Aha, "alte conexiuni" este "scutul anti off-topic"? OK!
La "alte conexiuni": stiati ca in Vatra Dornei exista strada Vicilicilor?

Cum, n-ati invatat la scoala despre acest maret popor? Nici eu, da' ce conteaza!
Back to top
Boribum
Mon Jun 14 2010, 11:46AM
boribum
Registered Member #2395

OFF :

În 1775 Vatra Dornei, ca şi nordul Moldovei, a intrat în componenţa Imperiului Habsburgic. Pentru recunoaşterea vechilor privilegii locuitorii ţinutului(numiţi vicilici) au trebuit să lupte aproape un secol cu noile autorităţi. Succesul obţinut de comunele dornene în procesul cu statul austriac a contribuit mult la prosperitatea şi dezvoltarea ulteroară a ţinutului. LINK

P.S Habar n-aveam,dar am aflat ceva nou si uite-asa diseara o sa ma culc mai putin nestiutor.

Back to top
Stel
Mon Jun 14 2010, 11:53AM
Registered Member #2461

Haide, ALM, daca ar fi postat articolul pe topicul Afganistan ai fi putut sa spui acelasi lucru, pentru ca cea mai mare parte a articolului se refera la Kirghistan.
Back to top
ronin
Mon Jun 14 2010, 12:15PM
Registered Member #70

@alm, topicului i-am dat o prelungire cu "alte conexiuni" iar pe langa tragedia poloneza am atasat din start conflictul din Kirghistan. Intelegi de ce ?
Back to top
ALM
Mon Jun 14 2010, 12:31PM
Registered Member #2039

ronin wrote ...

@alm, topicului i-am dat o prelungire cu "alte conexiuni" iar pe langa tragedia poloneza am atasat din start conflictul din Kirghistan. Intelegi de ce ?

Nu! Pentru ca kirghistanezii folosesc si ei TU-154? Am vazut ceva pe la pagina 1, dar 'conexiuni' (dupa parerea mea) are alt sens decat 'asemanari'.

Nici eu nu sunt departe. Vatra Dornei si ai ei vicilici, sunt in nordul Moldovei, zona apropiata de ... Polonia!

[ Edited Mon Jun 14 2010, 12:32PM ]
Back to top
truepride
Mon Jun 14 2010, 11:12PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

OFF-TOPICUL se incheie AICI, caz-contrar voi sterge urmatoarele replici offtopic iar cei ce nu resepcta vor urma procedura de avertizare si ulterior daca este necesar banare.

Este un topic dedicat unei tragedii deosebite, si nu este un topic unde se poate derapa pana in gard.

Aceleasi pretentii le avem fata de toate topicurile insa cele dedicate eroilor sau unor sitautiilor tragice deosebite trebuie sa fie exemplare.
Back to top
chimistul
Fri Jul 09 2010, 04:00PM
Registered Member #1234

Polonia: "Ceaţa artificială" ar fi putut duce la prăbuşirea avionului prezidenţial

Autorităţile poloneze anchetează dacă "ceaţa artificială" ar fi putut provoca accidental aviatic din aprilie ce a dus la moartea preşedintelui Lech Kaczynski.
Avionul s-a prăbuşit pe când încerca să aterizeze pe aeroportul din Smolensk pe o ceaţă deasă. Ceaţa, care s-a intensificat rapid înainte de sosirea avionului, a redus vizibilitatea la sub 200 m, mult sub minimul recomandat de 1000m.
Polonia doreşte acces la fotografiile prin satelit ale SUA, care ar putea arunca o nouă lumină asupra condiţiilor meteo din timpul accidentului, scrie ziarul polonez Gazeta Prawna.
Procurorii doresc să fie ajutaţi de experţi americani să afle dacă "există capacitatea ştiinţifică şi tehnică de a genera ceaţă artificială".
Experţii polonezi încearcă să stabilească cauza tragediei, iar ceaţa artificială este una din variante.
Anchetatorii polonezi mai doresc ajutorul SUA pentru a stabili dacă cineva ar fi putut influenţa instrumentele avionului de la distanţă şi orice informaţii culese în ziua de 10 aprilie.
Polonezii vor să descopere dacă serviciul de informaţii al armatei americane a înregistrat conversaţiile de pe telefonul satelit al avionului, ca parte a reţelei de monitorizare a semnalelor NATO.

LINK
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF