Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitatea internationala :: International

<< Previous thread | Next thread >>
Tragedia poloneza. Accident sau nu ?! Alte conexiuni.
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Umbra
Sat Jul 10 2010, 03:17PM
Registered Member #201

Daca tot vreti ca sa tratati serios acest subiect, uite va dau eu un capat de ata.
Prin 1984 un tip de pe la armata, colonel , facea un raport la intoarcerea de la o aplicatie militara a pactului de la Varsovia efectuata la Sarantov , URSS, despre noua strategie defensiva sovietica privind aerodromurilor militare, strategie construita in jurul unei noi arme cu impuls electromagnetic.Rapotul colonelului catre divizia de informatii de pe langa CAT, de altfel un profesionist desavarsit , era extrem de detaliat atat in privinta tehnicii utilizate cit si a tacticii defensive.
Pe scurt , datorita dotarii fortelor aeriene NATO cu vectori purtatori ... rachete si similare, inteligente , bazate pe utilizarea sistemelor electronice , rusii ca si contramasura au dotat toate aeroportuirile militare ( cel putin ..... ) cu baterii antiaeriene pe platforma Tunguska dotate si cu un tun EMP care avea rolul de a incapacita temporar sau permanent sistemele de ghidaj al tintei inamice indiferent daca era o tinta care evolua la medie altitudine (avion de bombardament in regim subsonic de evolutie deasupra tintei) sau vector purtator deja lansat la joasa altitudine.In urma exercitului demonstrativ a fost aratat ca in urma unei salve de tragere,unele sisteme electronice ale tintei sau au fost complet scoase din uz sau au fost decalibrate total, astfel ca daca tinta era un aparat de zbor ( ... avion) era adus in incapacitate de zbor, iar daca era vorba de racheta, aceasta in cel mai rau caz nu isi atingea tinta, insa de multe ori nici macar nu detona. Oricum, montarea pe platforma Tunguska, dotata cu radar si doua tunuri AA de mare viteza, completa imaginea cu distrugerea tintei inainte de impactul cu solul.
Accidentul de la Smolensk mi-a adus in minte raportul acestui colonel, INSA piticul din subconstientul meu, acela care ma avertizeaza daca o iau razna pe campii cu concluziile, suna insistent din clopotel si afiseaza o intrebare :
"Cat de idiot trebuie sa fii tu, seful serviciului de paza al demnitarilor (... echivalentul SPP-ului) sa pui in acelasi avion, care avea ca destinatie un aerodrom militar al unei tari despre care nu se poate spune ca este prietena sau aliata, repet IN ACELASI AVION .... toti detinatorii de "butoane" .... atat din mana stanga cit si din mana dreapta , adica si pe presedinte , si pe sefii serviciilor secrete si pe principalii comandati ai armatei si ceva politruci cu functii .... adica pe toti cei care reprezentau viziunea proamericana a Poloniei, mai mult, cind ii trimiti sa participe la la comemorarea unui genocid de care este responsabila armata tarii care detine aerodromul militar ?"

Ce zic SPP-istii nostri de chestia asta ?

Sa vorbim de o combinata ? Am putea extrapola, in mod natural si la un "inside job" ?
Este interesant mai ales daca judecam ca avionul cu pricina a fost in verificare la fabricant ( adica la tipii .... cu genocidul) cu cateva luni inainte, cand putea fi planificata o treaba completa, care sa includa si viermi in sistemul de navigatie si ceata artificiala ... si Tunguska.... si ce altceva o mai fi fost necesar.

Marea pierdere a Poloniei nu este presedintele, el este un simbol si oricum aveau unul identic de rezerva ......, ci pierderea irecuperabila a Poloniei este conducerea superioara a armatei, conducerea serviciilor secrete si cei cativa politruci pro...
Un strategist american spunea cu regret ca s-a pierdut o generatie ...... iar aceasta generatie doamnelor si domnilor reprezinta sursa PUTERII.
Iar asta este valabil in orice stat din lumea aceasta !

Deci, prostia .... si oportunitatea ... a fost, prezenta tuturor oualelor intr-un singur cos ! !
Si la propriu .... si la figurat !
Polonezii ar lamuri multe daca ar identifica a cui a fost ideea cu in singur cos .... insa ma tem ca acela sau aceia conduc acum ancheta care urmeaza sa stabileasca cum .... au ajuns ei la butoane, adica cu PUTEREA in mana.

Revizuind rationamentul, vina rusilor, desi evidenta pana si pentru un necunoscator .... ( poate tocmai de aceea ....) nu mai constituie cauza principala a evenimentului , ci POATE doar un circ menit sa atraga sau sa distraga atentia prin formarea unui curent de opinie .....
....POATE ...... !!!???!!!
Dupa logica asta nu imi ramane sa inchei cu fraza care se termina in .... erat demonstrandum !
..... sau , cine stie , Aviz Amatorilor !

Back to top
justme
Thu Jul 15 2010, 02:38PM

Registered Member #2073

Polonia neagă că Rusia i-ar fi predat toate materialele investigaţiei

Joi, 15 Iulie 2010 13:32

Procurorul general al Poloniei, Andrzej Seremet, a negat miercuri informaţiile publicate în mass-media ruse, potrivit cărora Moscova a transmis părţii poloneze toate materialele anchetei privind catastrofa aeriană de lângă Smolensk (vestul Rusiei), în care şi-a pierdut viaţa preşedintele Lech Kaczynski, transmite postul de televiziune Tvn-24.
Într-o intervenţie în direct, el a menţionat că Polonia a adresat Rusiei cinci cereri, dintre care a primit răspuns doar la una din ele şi acela a fost parţial. Între altele, a punctat procurorul general, Polonia ceruse Rusiei returnarea tuturor fragmentelor descoperite ale aeronavei Tu-148, prăbuşite în data de 10 aprilie lângă aeroportul militar Severnâi, precum şi a cutiilor negre.

Potrivit acestuia, partea poloneză nu a primit nici până în prezent nici telefonul preşedintelui Lech Kaczynski, nici transcrierile discuţiilor telefonice operate de pe acest telefon. De altfel, după cum transmite Tvn-24, în Rusia au rămas armele, telefoanele şi laptopurile ofiţerilor din garda care asigura paza şefului statului polonez.

Mult mai tranşant a fost fratele geamăn al preşedintelui defunct, Jaroslaw Kaczynski, care, într-o declaraţie făcută în urmă cu o zi, a atribuit 'responsabilitatea politică' pentru tragedia de lângă Smolensk guvernului condus de liberalul Donald Tusk.

În opinia acestuia, potrivit Gazeta.ru, zborul a fost reţinut de mai mai multe ori şi s-a făcut totul ca delegaţia premierului Donald Tusk să sosească la Katyn înaintea preşedintelui Lech Kaczynski. Mai mult, Jaroslaw Kaczynski a acuzat 'guvernul criminal' de la Varşovia pentru că nu a cumpărat avioane noi pentru primii oameni din stat, făcând economii acolo unde acestea nu-şi au rostul.

Avionul Tu-154 s-a prăbuşit la 10 aprilie lângă Smolensk cu toţi cei 96 de ocupanţi la bord, între care preşedintele Poloniei, Lech Kaczynski, soţia sa Maria, precum şi alţi 86 de oficiali de rang înalt, plus opt membri ai echipajului.

LINK
Back to top
chimistul
Sun Jul 18 2010, 11:14PM
Registered Member #1234

Jaroslaw Kaczynski:"Voi face totul ca sa lamuresc cauzele dezastrului"

Intr-un interviu acordat saptamânalului Gazeta Polska, Jarosław Kaczyński da in premiera detalii importante despre actiunile sale, ale premierului Tusk si ale ministrului Sikorski dupa tragedia de la Smolensk.

Este relevanta sincronizarea pozitiilor guvernului liberal polonez cu cele ale Rusiei, de la betele in roate puse vizitei obisnuite pe care Presedintele Poloniei (Kaczynski acum, Walesa si Kwasnewski in trecut) împreuna cu reprezentanti ai societatii civile obisnuia sa o faca in fiecare an la Katyn, pâna la siguranta cu care ministrul de externe SIkorski i-a transmis lui Jaroslaw Kaczynski ca este eroare de pilotaj la mai putin de jumatate de ora dupa tragedie, de la disperarea de câstigare a opiniei publice a lui Donald Tusk (lansat într-un adevarat si sinistru "sprint" cu maisna pentru a ajunge înaintea lui Jaroslaw Kaczynski la Smolensk si a fi îmbratisat de Putin), pâna la detaliile de culise extrem de importante furnizate in legatura cu eforturile premierului Tusk de a împiedica vizita liderilor Poloniei, Ucrainei, Estoniei, Lituaniei si Letoniei la Tbilisi, in 2008, pe când Georgia era confruntata cu invazia ruseasca (celebra dezinformare cu Lech Kaczynski care ar fi fost de nestapânit în relatia cu pilotii îsi are originile în acest demers extrem de important, care a dat peste cap planurile Rusiei privind invadarea Georgiei).

In interviu, Jaroslaw Kaczynski a vorbit despre dezastrul de la Smolensk, si despre ce s-a intamplat in acea zi.

Necazul a început dinainte, a explicat Jaroslaw Kaczynski, atunci când guvernul liberal condus de Donald Tusk a început sa puna la îndoiala dreptul Presedintelui de a participa la comemorarea de la Katyń, care are loc in fiecare an, la 10 aprilie. De aceasta data, dupa telefonul primit de Tusk de la Putin, oamenii cabinetului Tusk au început sa sustina ca doar premierul este invitat, nu si Presedintele Kaczyński. Deci, Lech Kaczynski nu ar mai fi avut ce sa caute la Katyń, iar insistenta lui de fi totusi prezent acolo era doar o chestiune de încapatanare, un moft. Acest atac, spune Jaroslaw Kaczynski, era ciudat, chiar si pentru obiceiurile guvernului liberal si ale aliatilor sai mediatici. Dar, recunoaste Jaroslaw Kaczynski, aceasta nu l-a surprins atât, cât l-a îngrijorat faptul ca de data aceasta ei jucau de partea rusilor pe fata.

Presedintele Kaczyński nu a renuntat la participarea sa la solemnitate. Aceasta urma sa aiba loc în data de 10, ca in fiecare an, cu participantii dintotdeauna - familiile militarilor asasinati in 1940, organizatii si persoane ce aveau legatura cu Katyn-ul. Iar Tusk avea sa mearga în 7 aprilie, cu Putin.

Jaroslaw Kaczynski a precizat apoi ca Presedintele Poloniei nu avea un avion prezidential, organizatorul tuturor deplasarilor lui fiind guvernul. Avionul era guvernamental. Termenul de "avion prezidential" a început sa fie folosit de guvernanti numai dupa dezastrul de la Smolensk.

Jaroslaw Kaczynski a povestit aici despre discutiile aprinse ce aveau loc de fiecare data când fratele sau, Lech Kaczynski, solicita premierului un avion pentru deplasare. A amintit ca un scandal asemanator s-a produs in august 2008, cand Lech Kaczynski pregatea zborul la Tbilisi (NT - gestul istoric al sosirii celor cinci presedinti de state la Tbilisi a salvat atunci Georgia, care era invadata de trupele rusesti). Tusk a refuzat cu obstinatie sa-i puna lui Lech Kaczynski la dispozitie avionul. In cele din urma, numai de teama de a se compromite pe plan international, a cedat, atunci când Presedintele George W. Bush si-a exprimat prin telefon sprijinul calduros pentru planul lui Lech Kaczynski.

•cititi si Sfidarea Rusiei: Kaczynski la Tbilisi în 2008

LINK

Jaroslaw Kaczynski era si el pe lista calatorilor pentru zborul fatal din 10 aprilie; a ramas la Varsovia numai din cauza starii grave de sanatate a mamei. Hotararea ca Jaroslaw Kaczynski sa nu mai plece la Katyn a fost luata de cei doi frati foarte târziu, în noaptea dinainte, si nimeni în afara de ei nu stia de aceasta.

La intrebarea Gazetei Polska daca a avut vreo presimtire legata de calatoria fratelui sau din 10 aprilie, Jaroslaw Kaczynski a marturisit ca era ingrijorat în privinta sigurantei zborului cu avionul si ca insistase ca delegatia condusa de Presedintele Lech Kaczyński sa mearga la Katyń cu trenul, dar, din lipsa de timp, aceasta nu s-a putut întâmpla.

Jaroslaw Kaczynski s-a referit apoi la ultima convorbire avuta cu fratele sau; credea ca Leszek a aterizat deja si îl suna de la Smolensk, dar apelul era din avion, de pe telefonul prin satelit al Presedintelui. Au schimbat doar câteva fraze, despre sanatatea mamei, apoi convorbirea s-a întrerupt.

Nu mult dupa aceea, în timp ce se barbierea, Jaroslaw Kaczynski a primit un alt telefon, de data aceasta era din partea ministrului de Externe, Radoslaw Sikorski. Jaroslaw Kaczynski si-a dat seama ca se întâmplase ceva rau; Sikorski i-a comunicat ca avionul s-a prabusit si ca au murit toti.

]"I-am spus", relateaza Jaroslaw Kaczynski, "acesta este rezultatul politicii voastre criminale - pentru ca nu ati cumparat avioane noi". Apoi a inchis telefonul. Dupa un sfert de ora, telefonul a sunat din nou, era tot Sikorski, pentru a-i spune, categoric si fara urma de indoiala, ca dezastrul s-a produs din vina pilotului. "Acum cred", comenteaza Jaroslaw Kaczynski, "ca atat Sikorski cat si Tusk se temeau ca voi repeta in public ceea de i-am spus lui Sikorski în cursul primei convorbiri telefonice. Insa gândurile mele erau indreptate cu totul spre Mama. In starea ei nu ar fi supravietuit acestei informatii îngrozitoare. M-am grabit la spital...".

Dupa ce s-a asigurat ca mamei sale nu i se va spune deocamdata nimic despre cele întâmplate, Jaroslaw Kaczynski s-a hotarât sa mearga la Smolensk, cât mai repede posibil. Cu ajutorul prietenilor sai, care au închiriat un avion, a zburat la Witebsk, în Belarus, pentru ca la Smolensk nu se putea ateriza, aeroportul fiind inchis. I s-a propus, îsi aminteste Jaroslaw Kaczynski, sa zboare la Smolensk împreuna cu premierul Tusk, dar a refuzat, a preferat sa fie insotit de prieteni. "Am impresia", spune el, "ca Donald Tusk s-a hotarat sa plece la Smolensk atunci cand a aflat ca eu plec intr-acolo."

Jaroslaw Kaczynski si insotitorii sai au aterizat la Witebsk inaintea lui Tusk. Partea bielorusa le-a pus la dispozitie masini, pentru deplasarea la Smolensk pe sosea. Dar au inaintat extrem de lent, cu tot felul de opriri, care nu pareau sa aiba rost. "Astazi stiu ca opririle noastre si tempo-ul lent al mersului erau impuse de delegatia cu premierul Tusk, ce ne gonea din urma, dorind cu necesitate sa ajunga la Smolensk inaintea noastra. La un moment dat, limuzina cu Donald Tusk a trecut pe langa noi, si abia de atunci ne-au lasat sa mergem normal."

La Smolensk, mersul a fost din nou încetinit si masinile se tot învârteau in cerc, pâna au ajuns în sfârsit la aeroport, care de fapt nu este departe de centrul orasului. La poarta aeroportului li s-a spus sa astepte, si au mai stat 20-40 minute.

Lui Jaroslaw Kaczynski i s-a propus sa accepte condoleante din partea premierului Tusk. A refuzat. Ambasadorul Bahr l-a sfatuit sa nu se uite la trupurile neinsufletite, dar nu i-a ascultat sfatul. "Cum sa nu-mi vad propriul frate?" M-am dus acolo unde se gaseau cadavrele. Corpul fratelui meu era intr-o stare foarte proasta, dar evident, nu am avut probleme sa-l identific. Am facut ceea ce se face în asemenea situatii. Nu vreau sa povestesc despre asta în amanunt. Imi amintesc totusi acea senzatie care revine, raceala corpului lui Leszek. A fost îngrozitor. Lânga mine se aflau niste functionari. I-am atras atentia unuia dintre ei sa-si dea sapca jos din cap. A facut-o, în general s-au purtat corect."

Functionarii erau rusi. Intrebat de Gazeta Polska daca nu erau si polonezi, Jaroslaw Kaczynski îsi aminteste ca la un moment dat a aparut procurorul Parulski, care însa nu parea sa aiba vreun rol activ, statea si el deoparte, iar rusii nici nu-l bagau in seama, nu avea pentru ei nici cea mai mica importanta.

Ambasadorul Bahr l-a intrebat pe Jaroslaw Kaczynski daca ar accepta ca premierul Putin sa-i ofere condoleante. Jaroslaw Kaczynski a refuzat:"Pentru mine, rolul premierului Tusk si cel al premierului Putin au fost neclare. Dupa aprecierea mea, ambii au tratat vizita Presedintelui Kaczynski fara respectul si grija cuvenite." Pentru moment, Jaroslaw Kaczynski s-a abtinut sa dezvolte aceasta tema, dar a promis însa ca "în curand vom putea vorbi despre asta".

In continuare, Jaroslaw Kaczynski a mai relatat despre parlamentarile avute cu autoritatile ruse la Smolensk si despre îndelungile asteptari, controale, întrebari si verificari, pâna când, în sfârsit, el si însotitorii lui au fost lasati sa se întoarca la Varsovia, unde au ajuns abia spre dimineata.

In finalul interviului, Jaroslaw Kaczynski a spus "Nu am vrut ca moartea celor apropiati mie sa devina tema principala a campaniei electorale. Totusi este absolut evident ca statul polonez nu poate sa treaca peste aceasta tragedie de-a dreptul nemaîntâlnita, ca si cum nu s-ar fi întâmplat. Voi face totul ca sa lamuresc cauzele dezastrului avionului guvernamental. Aceasta este astazi cel mai important lucru, si personal, si politic. Ma voi stradui ca cei care au putut sa pricinuiasca acest eveniment sa traga consecintele, nu numai juridic, ci si moral si politic. Stabilirea persoanelor responsabile politic de dezastrul de la Smolensk nu necesita ancheta. Dar asta trebuie spus la momentul potrivit, astfel încat sa auda întreaga Polonie si lumea intreaga."
LINK

P.S. Personal, cred ca din ce trece timpul mai greu se vor elucida toate intamplarile si faptele produse in acele zile ...eu stiu - poate ma insel .
Back to top
hozarares
Mon Jul 26 2010, 01:16AM
rares
Registered Member #3184

Fostul presedinte polonez vroia sa acuze Rusia in mod oficial de masacrul de la Katyn si sa anunte descoperirea zacamintelor de gaze* ( multe lacuri si teritoriu mlastinos ) si intrarea in "bussiness" in Europa, in felul acesta Rusia fiind nevoita sa reduca pretul la gaze enorm si sa incerce sa faca fatza mentinerii ofertelor de pret pe piata Europeana.Presedintele polonez a fost asasinat de rusi.Ce servicii secrete mai stiau de acest complot nu mai conteaza sa fie mentionate.
Back to top
Boribum
Mon Jul 26 2010, 01:42AM
boribum
Registered Member #2395

hozarares wrote ...

.Presedintele polonez a fost asasinat de rusi.Ce servicii secrete mai stiau de acest complot nu mai conteaza sa fie mentionate.

La asa afirmatie categorica,ar merita sa fie mentionate... .
Back to top
ALM
Mon Jul 26 2010, 01:43PM
Registered Member #2039

hozarares wrote ...

Fostul presedinte polonez vroia sa acuze Rusia in mod oficial de masacrul de la Katyn si sa anunte descoperirea zacamintelor de gaze* ( multe lacuri si teritoriu mlastinos ) si intrarea in "bussiness" in Europa, in felul acesta Rusia fiind nevoita sa reduca pretul la gaze enorm si sa incerce sa faca fatza mentinerii ofertelor de pret pe piata Europeana.Presedintele polonez a fost asasinat de rusi.Ce servicii secrete mai stiau de acest complot nu mai conteaza sa fie mentionate.

Totusi, aceste afirmatii, de o gravitate deosebita, merita sa fie sustinute cu ceva documente sau declaratii din surse oficiale. Fiindca:

1. Diferite oficialitati ruse au recunoscut implicarea URSS in masacrul de la Katyn, inclusiv prin desecretizarea unor documente ale vremii.
2. Moartea presedintelui Lech Kaczynski nu poate opri "acuzarea Rusiei in mod oficial". Daca exista aceasta intentie, ea poate fi reiterata de un alt presedinte al Poloniei.
3. Daca au fost descoperite zacaminte de gaze, acestea au ramas la locul lor si pot fi oricand exploatate. Daca sunt sub lacuri si teritorii mlastinoase, este putin probabil ca sa existe cantitati suficiente pentru a permite preturi de dumping, conditiile de exploatare fiind mult mai costisitoare decat in cazul pungilor de mare adancime.
4. Nu cred ca putem vorbi de un asasinat, cand exista suspiciuni de sinucidere in masa: organizare dezastruoasa prin adunarea a unor personalitati poloneze intr-un singur avion, comentarii despre obligarea pilotilor sa aterizeze in conditii extrem de grele. Cu astfel de organizare, orice incident se putea transforma in accident.
5. De ce nu conteaza ce servicii secrete mai stiau de "complot"? Induceti ideea ca toata lumea avea ceva cu Polonia si a refuzat sa informeze omologii polonezi.
6. Rusii pot fi acuzati de orice, numai de prostie nu. Macar daca avionul nu era de productie ruseasca ...
Back to top
Stel
Mon Jul 26 2010, 04:01PM
Registered Member #2461

Varianta sinuciderii in masa este inacceptabila chiar si pentru mine. Cine a lansat varianta "pe piata" jigneste inteligenta oricarui auditoriu, chiar si cu IQ mediu.

Rezista doar varianta accidentului. Sau "accidentului", cum vreti sa spuneti. Dar trebuie "sapat adanc", pentru ca, asa cum spunea si ALM, rusii nu sunt prosti, asa cum ii prezinta filmele americane. Eliminarea fizica a acelor personalitati nu-i impiedica pe inlocuitorii lor sa le continue opera. Dar...depinde de inlocuitori...

Back to top
ALM
Mon Jul 26 2010, 08:24PM
Registered Member #2039

Stel wrote ...

Varianta sinuciderii in masa este inacceptabila chiar si pentru mine. Cine a lansat varianta "pe piata" jigneste inteligenta oricarui auditoriu, chiar si cu IQ mediu.

Nu va grabiti sa vorbiti despre IQ-ul auditoriului, cand auditoriul opereaza cu bazaconii si mai mari. Dar putem lamuri misterul mintenash.

1. Cum se numeste actiunea unui grup de oameni, crema administratiei de stat poloneze, care, impotriva uzantelor si cred ca si impotriva procedurilor privind securitatea VIP-urilor, accepta sa se imbarce toti intr-un singur avion?

Avionul se putea prabusi in timpul manevrelor de decolare daca patrundea intr-un stol de pasari, daca aparea o pana la pompele de alimentare cu carburant, daca o componenta care asigura sustentatia precara la viteze mici ceda etc. Sa va spuna pilotii: cea mai periculoasa parte a unui zbor este decolarea!

Ce s-a intamplat? Oamenii aia nu erau pasageri Blue Air, erau VIP-uri, constienti, presupun, de importanta functiilor lor pentru statul polonez. Cum de au acceptat sa puna in pericol, fie si pe termen scurt, buna functionare a administrarii statului? Cum as putea eu, cu un IQ insignifiant, sa accept ca aceasta "intamplare" (toate merele intr-un cos) poate fi incadrata la categoria accidente?

2. Exista niste relatari cu privire la ultimele 15 minute inaintea dezastrului. Se spune ca pilotii ar fi primit ordin verbal, din partea presedintelui Lech Kaczynski, sa aterizeze ORICUM! Sigur ca, potrivit regulamentelor, pilotii trebuiau sa nu ia in seama ordinul dar, cunoscand faptul ca si Lech era un presedinte jucator, nu voiau sa riste sa auda "toata viata il voi tine minte pe ziaristul, pardon, pilotul ...".

3. Coroborand cele doua aspecte, care nu tin de vreun IQ (fie el mediu) ci de flacari violete sau carbuni stinsi in apa neinceputa, ajungem la concluzia ca pasagerii avionului prezidential erau pregatiti sufleteste pentru indolierea Poloniei, lipsind din previziuni numai momentul ...

4. Sintagma "sinucidere in masa" nu se adresa celor cu IQ mediu ...
Back to top
Surry
Mon Jul 26 2010, 08:29PM
Cogito
Registered Member #1945

Eu cred ca vom afla peste 50 de ani rezumatul real !
Back to top
chimistul
Wed Aug 04 2010, 03:36PM
Registered Member #1234

Toată stima pentru acest popor ce nu permite îngenuncherea
LINK
Noul preşedinte al Poloniei a ordonat demontare crucii instalate în memoria lui Kaczynski

În piaţa din faţa palatului prezidenţial din Varşovia au avut loc ciocniri dintre forţele de ordine şi militanţii conservatori care se pronunţă pentru păstrarea crucii de lemn instalată în centrul oraşului în memoria preşedintelui Lech Kaczynski, transmite agenţia Bloomberg.

Crucea de lemn a fost instalată în centrul capitalei poloneze peste câteva zile după decesul preşedintelui polonez, a soţiei sale şi a unui şir de înalţi funcţionari polonezi. Simpatizanţii preşedintelui conservatorii veneau în fiecare zi aici pentru a comemora moartea liderului polonez.

Noul preşedinte al Poloniei, Bronislav Komorovski, de orientare liberală, a ordonat înlăturarea crucii din faţa palatului prezidenţial. Acest lucru era planificat pentru ziua de 3 august, însă simpatizanţii lui Kaczynski au ameninţat că vor împiedica strămutarea crucifixului.

În acest fel, în ziua de marţi, în piaţă s-au adunat mii de polonezi, care au cerut păstrarea crucii în faţa palatului prezidenţial. Protestatarii au forţat cordonul de poliţie şi au reuşit să oprească demontarea crucii, chiar dacă forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea. Potrivit presei poloneze, forţele de ordine au reţinut o bătrână care a încercat să se încătuşeze de crucefix.

“Mai întâi l-au asasinat pe Kaczynski, iar acum vor să ascundă adevărul despre el”, a declarat Katarzyna Zaluska, un funcţionar de 35 de ani, care suspectează actuala guvernare de responsabilitate pentru moartea fostului preşedinte al Poloniei

“Am venit aici pentru a vedea dacă există cineva care îndrăzneşte să ridice mâna împotriva acestei cruci”, a declarat Agnieszka, un economist pensionar care a refuzat să ofere numele de familie.

Lech Kaczynski a fost copreşedintele partidului naţionalist “Dreptate şi Justiţie”, fiind ales în anul 2005 preşedinte al Poloniei. A murit în condiţii neelucidate într-un accident aviatic împreună cu alţii 88 de pasageri.

Back to top
Stel
Wed Nov 17 2010, 03:27PM
Registered Member #2461

SURRY wrote ...

Eu cred ca vom afla peste 50 de ani rezumatul real !

Cred ca ai dreptate...

Polonia cere ajutorul SUA in ancheta tragediei de la Smolensk

Politicianul polonez de opozitie Jaroslaw Kaczynski va cere ajutorul Statelor Unite in investigarea accidentului de avion produs in aprilie in vestul Rusiei, in care a murit fratele sau geaman, presedintele Lech Kaczynski.

Kaczynski, care a pierdut alegerile prezidentiale anticipate organizate dupa moartea fratelui sau, l-a criticat in mod constant pe presedintele Bronislaw Komorowski pentru esecul acestuia in investigarea adecvata a catastrofei, informeaza MEDIAFAX, citadn pagina electronica a RIA Novosti.

De aceasta data, Kaczynski i-a scris o scrisoare unui congresmen american, in care ii cere ajutorul in investigarea acestui accident din vestul Rusiei, in care a decedat cuplul prezidential polonez.

Membrii partidului conservator al lui Kaczynski, Lege si Justitie, vor inmana scrisoare in timpul vizitei lor in Statele Unite.

■Initiativa a provocat deja nemultumire in conducerea tarii

"Este absolut scandalos, la limita tradarii", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Pawel Gras, pentru postul de radio Zet, calificand initiativa drept "inadmisibila".

Consilierul prezidential Tomasz Nalecz a declarat, la randul sau, ca partidul lui Kaczynski se "joaca cu focul".

Fostul ministru de Externe al tarii, Anna Fotyga, care va face parte din delegatia poloneza ce va transmite scrisoare, a declarat ca vizita in Statele Unite are loc ca raspuns la o initiativa americana. Vizita este programata pentru jumatatea lui noiembrie.

LINK
Back to top
SAS
Mon Jan 24 2011, 08:04PM
Registered Member #2168

.......aeronava fusese in service in Rusia cu cateva luni in urma..........implantarea unui montaj simplu care sa permita un bruiaj electronic era o nimica toata!
Back to top
Ultra'
Tue Jan 25 2011, 12:10AM
Registered Member #2406

Polonezii vor reconstitui accidentul de la Smolensk cu un avion Tu-154

Polonia intenţionează să folosească cel de-al doilea avion guvernamental Tu-154 pentru a reconstitui accidentul în care au murit preşedintele Lech Kaczynski şi alte 95 de persoane, în aprilie, la Smolensk, a anunţat un oficial al Comisiei poloneze de anchetă, citat de RIA Novosti în pagina online.

Avionul Tu-154 care s-a prăbuşit la Smolensk , în vestul Rusiei, îi transporta pe preşedintele polonez şi alţi oficiali de rang înalt la o ceremonie în memoria ofiţerilor polonezi ucişi de poliţia secretă sovietică în 1940.

După accidentul din aprilie, cel de-al 36-lea Regiment Special de Aviaţie al Forţelor Aeriene Poloneze, care transportă oficiali polonezi de rang înalt, mai dispune de un singur avion de acest tip.

"Aceasta va fi o cursă pentru a confirma câteva momente, în special dacă echipajul ar fi putut întreprinde vreo acţiune (...), şi pentru a afla motivele pentru care nu au reuşit să întreprindă aceste acţiuni", a declarat Miroslav Grokhovsky, adjunctul şefului comisiei poloneze de anchetă.

El a precizat că securitatea va fi sporită în timpul experimentului, fără a oferi alte detalii. Postul de televiziune TVN24 a anunţat că experţii nu vor încerca să reconstruiască şi condiţiile meteorologice din timpul prăbuşirii.

Sursa: MEDIAFAX
Back to top
SAS
Tue Jan 25 2011, 01:03AM
Registered Member #2168

ATunci nu are relevanta! In special nu are relevanta atata timp cat acest avion nu a trecut prin service-ul anual efectuat in Rusia si binenteles nu va beneficia de un nou sistem electronic!
Back to top
Boribum
Tue Jan 25 2011, 01:03AM
boribum
Registered Member #2395

Ultra' wrote ...

Polonia intenţionează să folosească cel de-al doilea avion guvernamental Tu-154 pentru a reconstitui accidentul în care au murit preşedintele Lech Kaczynski şi alte 95 de persoane

Sursa: MEDIAFAX

Parca e o gluma de la Radio Erevan...
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF