Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitatea internationala :: International

<< Previous thread | Next thread >>
Unitati de reprezentare
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
truepride
Sat Jun 05 2010, 01:15PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Ne-am obisnuit sa discutam despre tot felul de arme si echipamente ignorand aproape in totalitate aspectul reprezentativ al unor structuri militare.
Mie unul mi se pare deosebit de important acest aspect, avand in vedere unitatile istorice de infanterie, cavalerie, vanatori de munte si jandarmi ce fiecare aveau unitati reprezentative ce prin simpla lor prezenta uimeau placut orice vizitator de rang inalt ce era primit cu astfel de onoruri.
Unii ar spune ca in actualul context acest aspect este neesential dar eu atunci stau si ma intreb de tinerele domnisoare stau ore in sir gura-casaca la militarii din regimentele de garda ale palatului Buckingam, sau inati deminitari stau minute in sir si admira US Marines ce pazesc institutile statului american.Deasemni Garda Republicana Franceza este aplaudata minute incontinuu la defilarea anuala de ziua Frantei.
Cred ca este vorba de respect, aceste unitati fiind simbolul respectului de sine - la nivel national, un fel de respect al natiunii pentru natiune.
Incep prin a posta cateva clipuri ale unor unitati reprezentative a doua tari ce conduc acutalmente destinele acestei lumi:

[ Edited Sat Jun 05 2010, 01:18PM ]
Back to top
Boribum
Sat Jun 05 2010, 03:11PM
boribum
Registered Member #2395

Avem si noi Regimentul de Garda (30,parca...),daca nu ma însel. Acuma,sa ne comparam cu cei citati d eitne,mie unul mi se pare un pic fortat... Sincer,ca veni vorba de Garda Republicana : cred ca daca i-am avea noi,exact asa cum sunt,diferenta de nivel (si fizic si moral) între membrii unitatii respective si cei carora le-ar da onorul e maaaaare de tot.

O clipa mi l-am imaginat pe T. Basescu locuind la Buckingham,cu copila lui cu buze mari cu tot...
Back to top
spk
Sat Jun 05 2010, 03:52PM
primum non nocere

Registered Member #537

Back to top
truepride
Sat Jun 05 2010, 04:42PM

Registered Member #996

Da, asa este avem si noi regimentul 30 Garda si Protocol "Mihai Viteaazul" insa pe langa acestia mai avem si unitatile de reprezentare ale jandarmeiriei, care personal nu le cunosc dupa nume decat dupa prezentari. O opinie personala: unitatea de reprezentare a jandarmeriei si unitatea de cavalerie a aceleasi jandarmerii mi se par a fi niste prezente extraordinare.
Referitor la locatarul de la Buckingham, sincer nu am vazut nici unde atata respect pentru un sef de stat conferit atat de militari cat si de cetateni cat si de straini. La fel si Printul Philip, sotul reginei, militar de cariera - amiral al flotei(echivalentul maresalului) se bucura de un respect deosebit din partea militarilor.
Am si eu o nelamurire, poate ma ajuta cineva: de ce paza institutilor strategice ale statului nu este asigurata de aceste unitati reprezentative a Jandarmeriei, care prin excelenta are in aria de competente paza unor institutii de interes deosebit?
In conditile in care in perioada interbelica Jandarmeria asiguara inclusiv paza Monarhului.

P.S.: pana una alta Garda Regala a Suediei:

[ Edited Sat Jun 05 2010, 04:49PM ]
Back to top
spk
Sat Jun 05 2010, 04:52PM
primum non nocere

Registered Member #537

In jandarmerie se numeste Garda de Onoare LINK . Ultima data cand am trecut pe la Mitropolie, la paza era un jandarm in uniforma garzii.

Back to top
truepride
Sat Jun 05 2010, 05:03PM

Registered Member #996

Aham. Ma gandeam ca situatia este ca la Mapn, adica o unitate reprezentativa speciala numai pentru misiuni de protocol, dar dupa link observ ca are mult mai multe atributii.
Back to top
Morocanosu
Sat Jun 05 2010, 05:22PM
Registered Member #1992

"Am si eu o nelamurire, poate ma ajuta cineva: de ce paza institutilor strategice ale statului nu este asigurata de aceste unitati reprezentative a Jandarmeriei, care prin excelenta are in aria de competente paza unor institutii de interes deosebit?
In conditile in care in perioada interbelica Jandarmeria asiguara inclusiv paza Monarhului."

Raspuns: din aceleasi motive pentru care ministrul de interne doreste ca Jandarmeria sa fie de "ordine publica" si nu de "paza obiective" (aceasta - paza obiectivelor - urmand sa treaca pe mana civililor de la companiile de paza - "sa mananca si gura lor o paine, mo"...)

P.S. Cu niste ani in urma, putin a lipsit ca chiar Centrala Atomoelectrica Cernavoada sa fie scoasa de pe lista obiectivelor pazite de Jandarmerie. Cei de la centrala se grabeau foarte tare ! (pe motiv ca investisera "o suma frumusica" in sistemul de supraveghere cu camere video - de parca astea stiau sa traga cu pusca)... Da' asta-i alta poveste, asa-i... sunt off-topic....

[ Edited Sat Jun 05 2010, 06:05PM ]
Back to top
truepride
Sat Jun 05 2010, 10:30PM

Registered Member #996

Nu la asa ma refeream, ci ma gandeam ca de ce mapn-ul executa misiuni de paza obiective, cand jandarmeria are prin excelenta aceste atributii.
Desigur daca ne referim la firmele private de paza, stiu cum sta problema, stiu ca Blaga a spus ca este de 3 ori mai ieftin sa asiguri paza prin aceste firme decat prin jandarmerie.Asta in conditile in care pui pe acelasi palier al securitatii si securizarii un Mall cu un Depozit de armamanete.Avem unitati militare pazite de firme, avem baze pazite de firme situatia este nasoala de tot. Dar referitor la aceste firme daca doriti sa continuam ne mutam pe topicul dedicat: LINK

Revenim insa ontopic, si daca tot am pomenit de Jandarmii Francezi, avem aici regimentul lor de cavalerie:

Back to top
spk
Sat Jun 05 2010, 10:47PM
primum non nocere

Registered Member #537

Cu mandrie spun ca uniformele noastre (armata, jandarmerie) mi se par cele mai frumoase, pacat ca nu pot spune acelasi lucru si despre uniforma de serviciu (tinuta de oras).
Back to top
truepride
Sun Jun 06 2010, 11:32PM

Registered Member #996

Nu cred ca intra la capitolul unitati de reprezentare, dar prezentarea este extraordinara:

The Few, the proud, the marines:

Back to top
spk
Mon Jun 07 2010, 12:19AM
primum non nocere

Registered Member #537

Campaniile de promovare a carierei militare in SUA sunt intradevar extraordinare.
Back to top
Radu Patrascu
Mon Jun 07 2010, 01:21AM
Old Blood and Guts
Registered Member #159

Back to top
Radu Patrascu
Mon Jun 07 2010, 01:27AM
Old Blood and Guts
Registered Member #159

Si o invitatie la o 'plimbare' pe Mall:
Back to top
Boribum
Mon Jun 07 2010, 01:28AM
boribum
Registered Member #2395

"The U.S Marines : first to go,last to know."
Back to top
truepride
Mon Jun 07 2010, 02:50PM

Registered Member #996

Radu Patrascu vad ca a inceput un nou capitol pe acest topic, capitolul "unitati de reprezentare ale Marii Britanii". Sunt ferm convins ca nici o tara din lume nu se apropie macar de experienta britanica in acest domeniu, astfel ca unitati de reprezentare englezii au:

"Cavalry

* United Kingdom: The Life Guards
* United Kingdom: The Blues and Royals (Royal Horse Guards and 1st Dragoons)
* Canada: Lord Strathcona's Horse (Royal Canadians)
* Canada: Royal Canadian Mounted Police

Guards

* United Kingdom: Grenadier Guards
* United Kingdom: Coldstream Guards
* United Kingdom: Scots Guards
* United Kingdom: Irish Guards
* United Kingdom: Welsh Guards
* Australia: Australian Federation Guard

Gurkhas

* United Kingdom: 2nd King Edward VII's Own Gurkha Rifles (The Sirmoor Rifles)
* United Kingdom: 6th Queen Elizabeth's Own Gurkha Rifles
* United Kingdom: 7th Duke of Edinburgh's Own Gurkha Rifles
* United Kingdom: 10th Princess Mary's Own Gurkha Rifles
* United Kingdom: The Royal Gurkha Rifles

Line infantry

* United Kingdom: 22nd Cheshire Regiment
* United Kingdom: The King's Regiment
* United Kingdom: The Royal Regiment of Wales (24th/41st Foot)
* United Kingdom: The Duke of Wellington's Regiment (West Riding)
* United Kingdom: The Devonshire and Dorset Regiment
* United Kingdom: The Royal Gloucestershire, Berkshire and Wiltshire Regiment
* United Kingdom: The Worcestershire and Sherwood Foresters Regiment (29th/45th Foot)
* United Kingdom: The Royal Regiment of Scotland
* United Kingdom: The Light Infantry
* United Kingdom: The Mercian Regiment
* Canada: Le Royal 22e Régiment
* Canada: The Toronto Scottish Regiment (Queen Elizabeth The Queen Mother's Own)
* Australia: The Royal Australian Regiment
* Canada: Princess Patricia's Canadian Light Infantry
* Jamaica: The Jamaica Regiment
* Canada: The Royal Canadian Regiment
* Gibraltar: The Royal Gibraltar Regiment
* Malaysia: Royal Malay Regiment

Others

* United Kingdom: King's Troop, Royal Horse Artillery
* United Kingdom: Honourable Artillery Company"

Ceea ce a postat colegul nostru semperist mai sus, in uniforma rosie sunt the "grenadier guards", ce mai "senior" regiment de infanterie din armata Britanica.
Completez si eu mai jos cu regimentul de cavalerie "The Blues and Royals" si apoi King's Troop, Royal Horse Artillery::

[ Edited Mon Jun 07 2010, 02:56PM ]
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF