Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Batalionul de forte speciale
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Boribum
Tue Aug 14 2012, 04:13AM
boribum
Registered Member #2395

FAC TACP,fac Tare secretosi însa,românii,în domeniul asta,al FS. Si-i hingheresc americanii ca pe hotii de cai. Macar si de asta si tot ar putea sa mai comunice si ei una,alta...ca tot e plina oastea pe-acolo de comunicatori,comunicanti si comunicante.
Back to top
IDLH
Tue Aug 14 2012, 09:17AM
IDLH
Registered Member #4010

Cu comunicarea e mai greu de cand FS au fost "inghitite" de structura de informatii. Bine, poate in timp se va vedea cine pe cine a inghitit cu adevarat... I-or fi "hingherit" americanii pe cei din FS, dar macar au format niste oameni pregatiti pentru ceea ce trebuie sa faca.
Back to top
challenger
Tue Aug 14 2012, 09:48AM
challenger
Registered Member #2405

In 2005 am absolvit si eu cu brio un astfel de curs ,dar in 2008 structurile de genul TACP au fost transferate la FOS ...si m-am lasat ...
Deci sunt capabili si romanii sa faca o astfel de treaba ,garantat .
Back to top
Radu Patrascu
Sun Dec 02 2012, 02:56AM
Old Blood and Guts
Registered Member #159

Am auzit astazi (de fapt, deja ieri) ceva interesant. Mi s-a parut - iar dupa aceea s-a confirmat - ca la parada de la Bucuresti au participat si cei din Fortele Speciale. Mai precis, cei de la Tg. Mures. Dupa ce ceremonia s-a incheiat, m-am apropiat de unul din ei. Avea bereta verde cu emblema lor specifica. L-am intrebat daca este membru al Batalionului 1 (ma rog, acum este 610) operatii speciale si a spus ca face parte din Batalionul 2. Interesant este ca, de curand, pe pagina wikipedia (da, stiu cat temei poti pune pe aceasta sursa dar, dupa ceea ce mi-a spus baiatul asta, se coroboreaza) dedicatat Brigazii 6 FOS, erau trecute, pana nu demult doua batalioane de FS: 610 si 620. Asadar, avem deja doua batalioane de FS ? Sunt constient ca sunt prea putin calificat sa trag concluzii, dar nu e putin cam repede ? Doua batalioane...asta raportand la dimensiunile armatei noastre si la durata scurta de existenta a FS....
Back to top
Resboiu
Sun Dec 02 2012, 12:06PM

Registered Member #2526

Eu stiam ca defileaza un detasament format din bacauani, cei din 630 Smaranda Braescu.
Back to top
spk
Sun Dec 02 2012, 02:13PM
primum non nocere

Registered Member #537

Așa au anunțat la megafon. Din câte știam, Brigada 6 înseamnă unirea mai multor batalioane deja existente care prin specificul lor se încadrau în zona FOS.
Back to top
Radu Patrascu
Sun Dec 02 2012, 06:32PM
Old Blood and Guts
Registered Member #159

Multumesc pentru raspuns. Merita sa fac o precizare. In momentul in care am avut conversatia mai sus mentionata, langa mine se afla un maior din batalionul 630, asa cum o indica ecusonul de pe bratul drept. Purta insemne de grad de parasutist, iar pe cap avea bereta de culoare visinie. Cel cu care am vorbit avea bereta verde inchis si cu emblema specifica "Vulturilor". Adica exact ca in poza de mai jos:

Pe de alta parte, ceea ce am vazut ieri in blocul de parada arata cam asa (ma refer la prezenta pe bereta a simbolului national, vulturul cu scut pe piept in locul emblemei lor cu parasuta si sabii incrucisate):

Prin urmare, cred eu, au participat nu doar cei de la Bacau, ci si cei de la Tg. Mures; ma refer nu doar la brigada, ci la batalionul 610 (sau 620, dupa cum spunea cel cu care am vorbit ?)
Back to top
Resboiu
Mon Dec 03 2012, 03:41PM

Registered Member #2526

"da, avem doua batalioane de operatii speciale, cel de la Buzau s-a transformat de ceva vreme." - pentru Radu Patrascu, postat intr-un comentariu pe Resboiu.

In comunicatul trimis de MApN zice asa:

" Defilează acum FORŢELE PENTRU OPERAŢII SPECIALE, componenta specializată de intervenţie rapidă a armatei.
Comandantul blocului de paradă, constituit din militari ai Brigăzii 6 Operaţii Speciale „Mihai Viteazul”, este locotenent-colonelul Radu MÂRZAC, locţiitor al comandantului Batalionului 630 Paraşutişti „Smaranda Brăescu”.
Brigada şi structurile subordonate participă, din 2006, în mod constant, la misiuni specifice în teatrul de operaţii din Afganistan. Subunităţi de valoare companie au executat misiuni în teatrele de operaţii din Irak şi Kosovo.

COMENTARIU DE REZERVĂ Componentele brigăzii sunt încadrate cu luptători selectaţi şi antrenaţi, astfel încât să facă faţă efortului fizic prelungit, în medii solicitante din punct de vedere psihic, folosind echipamente specifice şi tactici adecvate. Militarii din Forţele pentru Operaţii Speciale sunt luptători puternici, curajoşi, inteligenţi, perseverenţi, rezistenţi la eforturi extreme, fizice şi psihice.
Structurile de operaţii speciale îşi bazează puterea pe surpriză, viteză de acţiune, ingeniozitate, mobilitate, flexibilitate, înţelegerea mediului de acţiune din punct de vedere cultural şi lingvistic."

Probabil asta s-a anuntat la megafon... de auzit, nu am auzit ca imi tremurau si scarita si ciocanelul, cocotat pe Arc.
Back to top
Terentius
Mon Dec 03 2012, 04:23PM
Terentius
Registered Member #2186

"Mihai Viteazul"? Parcă numele ăsta era deja arvunit, de Regimentul de Gardă. Şi nu de ieri, de azi. Dinainte de comunişti.
Prevăd în perioada imediat următoare un alt interviu în Observatorul Militar, interviu în care vreun Rambo din ăştia autohtonii va susţine că denumirea onorifică de "Mihai Viteazul" ar trebui retrasă de la Gardă şi atribuită în exclusivitate lor, pentru că ei ie singurii adevăraţii urmaşi ai lu' Mama Omida.
(Vezi discuţia cu bereta verde)
Back to top
Radu Patrascu
Mon Dec 03 2012, 07:29PM
Old Blood and Guts
Registered Member #159

Cred ca incep sa pun prea multe intrebari. In fine, daca am 'calcat pe bec' si mi se va atrage atentia, atunci incetez cu intrebarile. Asadar, sa inteleg ca batalionul HUMINT de la Buzau s-a transformat ? Din cate stiu, facea parte din brigada Informatii. Sau este vorba de batalionul 60 Parasutisti "Baneasa-Otopeni" ? Rolul sau era de unitate sprijin pentru fortele speciale. Inseamna ca a fost 'upgradat' ?
Back to top
Radu Patrascu
Mon Dec 03 2012, 07:32PM
Old Blood and Guts
Registered Member #159

Multumesc, Resboiu
Back to top
Boribum
Mon Dec 03 2012, 08:32PM
boribum
Registered Member #2395

Resboiu wrote ...

Militarii din Forţele pentru Operaţii Speciale sunt luptători puternici, curajoşi, inteligenţi, perseverenţi, rezistenţi la eforturi extreme, fizice şi psihice.

Nu ma îndoiesc vreo clipa. Cum e cu fortele conventionale,însa? Cum se diminueaza adjectivele acestea,tinând cont ca FS-ii sunt crema "normalilor" ?
Back to top
Resboiu
Wed Dec 05 2012, 11:29PM

Registered Member #2526

Boribum wrote ...

Resboiu wrote ...

Militarii din Forţele pentru Operaţii Speciale sunt luptători puternici, curajoşi, inteligenţi, perseverenţi, rezistenţi la eforturi extreme, fizice şi psihice.

Nu ma îndoiesc vreo clipa. Cum e cu fortele conventionale,însa? Cum se diminueaza adjectivele acestea,tinând cont ca FS-ii sunt crema "normalilor" ?

Diminuand, as improviza afirmand ca fortele conventionale sunt "alifia"... "normalilor".

Am fost la fel de inspirat precum scribul oficial al MApN care a conceput discursul?
Back to top
Pasnic
Sun May 05 2013, 08:51PM
Registered Member #4936

LINK doar 10 sarituri ?
Back to top
1 User said Thank to Pasnic for this Post :
 RDX (07 May 2013, 20:44)
Pârvu Florin
Tue May 07 2013, 01:39PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Da, prietene, doar 10 salturi, ce e in neregula?

Ce, s-a nascut cineva destept? E sublocotenent, are tot timpul din lume sa invete tot ce se poate invata in bransa asta. Intelepciunea orientala ne invata ca o calatorie de o mie de kilometri incepe cu un prim pas.

Si oricum sunt brevetati la cinci salturi, deci e complet capabil sa execute misiuni de lupta prin parasutare!
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 spk (07 May 2013, 16:46)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF