Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Batalionul de forte speciale
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
DualTek
Mon Jul 21 2014, 04:42PM
Registered Member #9640

Salut! Cu ceva timp in urma am sustinut acele probe la Alba Iulia in care am fost apt pentru maistru militar si inca un psihologic care am fost apt pentru fortele navale.As vrea sa stiu daca urmez o cariera de maistru militar al fortelor navale timp de formare 2 ani, avand in vedere maistru militar al fortelor navale pot sustine cele necesare pentru fortele speciale ale marinei? sau fortele speciale terestre? V-am intrebat acest lucru deoarece sunt la limita de a sustine examenele de admitere atat pentru fortele navale cat si subofiteri ai fortelor terestre, ce cariera ar trebui sa urmez? ceva sfaturi ...
Back to top
Wittmann
Mon Aug 04 2014, 02:45PM
Registered Member #173

Poate cineva sa ma lamureasca ce e cu mixajul coloristc al beretelor din filmulet (rosu/visiniu, verde, albastru)?
LINK

[ Edited Mon Aug 04 2014, 02:46PM ]
Back to top
ALM
Mon Aug 04 2014, 06:15PM
Registered Member #2039

Dar poate cineva să-mi spună pentru ce motiv le-a oprit apa la spălător? Sau aşa era scenariul?
Back to top
djebel
Tue Aug 05 2014, 10:56AM
Registered Member #3603

Probabil ca are legatura cu arma din care provin. Mie altceva mi-a placut: la minutul 7:18 defileaza o domnita cu cercei mai lungi. Cred ca se vor regulamentari. Deh, cochetarie cazona!

Edit: cand am spus ca are legatura cu arma din care provin, la berete faceam referire.

[ Edited Tue Aug 05 2014, 11:24AM ]
Back to top
apkah
Tue Aug 05 2014, 11:08AM
arcan
Registered Member #566

Wittmann wrote ...

Poate cineva sa ma lamureasca ce e cu mixajul coloristc al beretelor din filmulet (rosu/visiniu, verde, albastru)?
LINK

Beretele verzi provin din armele terestre,probabil vanatorii de munte,cele albastre din aviatie si cele visinii sunt parasutistii.Dealtfel in prezdiu apar si cativa ofoteri aviatori
Back to top
Terentius
Tue Aug 05 2014, 04:26PM
Terentius
Registered Member #2186

Nu, beretele verzi sunt ale ălora de la forţele speciale (am mai provocat io un flame acum vreo doi ani tot aici pe forum pe tema asta, a adevăraţilor urmaşi ai lui Rambo - vezi LINK ), cei cu roşu provin probabil din cele două-trei (sau câte mai sunt) batalioane de paraşutişti şi ăia cu albastru habar nu am.
Back to top
MariusMg
Tue Aug 05 2014, 04:29PM
MariusMg
Registered Member #1723

Terentius are dreptate: verde - fortele speciale ale Fortelor Terestre, bordo - parasutisti, iar albastru - fortele speciale ale Fortelor Navale (GNFOS)
Back to top
1 User said Thank to MariusMg for this Post :
 Wittmann (05 Aug 2014, 18:01)
Wittmann
Tue Aug 05 2014, 06:17PM
Registered Member #173

Si de ce amestecul asta in cadrul unei singure unitati?
Back to top
Resboiu
Tue Aug 05 2014, 10:24PM

Registered Member #2526

Poti lua cel mai probabil raspuns corect din comunicatele de presa care anunta intoarcerea militarilor fos din teatru. In oglinda adica, in teatru sunt trimise elemente combinate. Elemente? Parca nu suna asa, dar nu am la indemana nici un comunicat la care fac referire.

In fine... Cum sa o zic?

Marturisesc: a mea e verde si este onorifica, primita din partea Vulturilor la finalul Cursului pentru jurnalisti de razboi.
Back to top
msimula
Wed Aug 06 2014, 08:56AM
Registered Member #2287

Din punctul meu de vedere, mai putin conteaza ce echipament poarta, respectiv culoarea beretelor. Important este sa-si faca treaba cu profesionalism, instruiti pentru operatiunile ce vor sa vina. “Amalgamul” de berete poate sa fie si pentru ducerea noastra in eroare si “bronzul” tot pentru asta era.
Back to top
apkah
Wed Aug 06 2014, 09:45AM
arcan
Registered Member #566

Terentius wrote ...

Nu, beretele verzi sunt ale ălora de la forţele speciale (am mai provocat io un flame acum vreo doi ani tot aici pe forum pe tema asta, a adevăraţilor urmaşi ai lui Rambo - vezi LINK ), cei cu roşu provin probabil din cele două-trei (sau câte mai sunt) batalioane de paraşutişti şi ăia cu albastru habar nu am.

Imi pare rau ca te contrazic(sau nu) dar toate unitatile aviatiei poarta bereta albastra.Tot albastra o poarta si cei din misiuni ONU.Unitatile terestre-infanteria-vanatorii de munte-etc- verde.
Parasutistii BORDO nu rosie cum mai spunea cineva pe aici.Acum ceva timp rosie o purtau cei din infanterie...asta dupa aparitia beretei in unitatile MApN. (dupa `91)
Unitatile terestre ,(infanteria) au purtat si bereta rosie candva,iar acum se pare ca poarta maro...

[ Edited Thu Aug 07 2014, 08:04AM ]
Back to top
IDLH
Wed Aug 06 2014, 06:35PM
IDLH
Registered Member #4010

Scuzati off-topicul. Mi-au trezit si mie curiozitatea beretele albastre/bleumarin din filmuletul postat de Wittmann.
Poate au mai aparut completari la regulament, ca prevederile de mai jos nu lamuresc dilema...
”Regulamentul privind descrierea, compunerea şi portul pe timp de pace al uniformelor militare ale personalului din Ministerul Apărării Naţionale din 09.07.2012”
CAPITOLUL II,SECŢIUNEA 1 - Uniformele militare ale ofiţerilor, maiştrilor militari şi subofiţerilor
2. Uniforma militară de oraş şi de serviciu
Art. 22.
Basca se confecţionează din tricot, de următoarele culori:
a) maro - pentru cadrele militare din forţele terestre, cu excepţia celor prevăzute la lit. b)-d) şi g);
b) bordo - pentru cadrele militare care au specialitatea militară paraşutişti;
c) verde-închis - pentru cadrele militare din forţele pentru operaţii speciale;
d) verde tip vânători de munte - pentru cadrele militare din unităţile militare de vânători de munte;
e) bleu - pentru cadrele militare din forţele aeriene;
f) negru - pentru cadrele militare din forţele navale şi din structurile de infanterie marină, precum şi pentru cele care fac parte din arma marină sau tancuri;
g) bleumarin pentru cadrele militare care fac parte din serviciul justiţie militară.
3. Uniforma militară pentru instrucţie
Art. 63.
Basca se confecţionează din tricot, de următoarele culori:
a) bordo - pentru cadrele militare care au specialitatea militară paraşutişti;
b) verde închis - pentru cadrele militare din forţele pentru operaţii speciale;
c) verde tip vânători de munte - pentru cadrele militare din unităţile de vânători de munte;
d) negru - pentru cadrele militare din forţele navale şi din structurile de infanterie marină, precum şi pentru cele care fac parte din arma marină sau tancuri;
e) albastru - pentru cadrele militare participante la misiuni O.N.U. în calitate de observatori militari.
SECŢIUNEA a 4-a - Uniformele militare ale soldaţilor şi gradaţilor profesionişti
2. Uniforma militară pentru instrucţie
Art. 181.
Basca se confecţionează din tricot de următoarele culori:
a) bordo - pentru soldaţii şi gradaţii profesionişti care au specialitatea militară paraşutişti;
b) verde închis - pentru soldaţii şi gradaţii profesionişti din forţele pentru operaţii speciale;
c) verde tip vânători de munte - pentru soldaţii şi gradaţii profesionişti din unităţile de vânători de munte;
d) negru - pentru soldaţii şi gradaţii profesionişti din structurile de infanterie marină şi cei care au specialitatea tanchist;
e) bleu - soldaţii şi gradaţii profesionişti care fac parte din arma aviaţie.

Totusi, cred ca MariusMg are dreptate in situatia de fata.

[ Edited Wed Aug 06 2014, 06:41PM ]
Back to top
1 User said Thank to IDLH for this Post :
 ALM (06 Aug 2014, 19:57)
truepride
Wed Aug 06 2014, 07:27PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Confirm faptul ca actul normativ repordus mai sus este in vigoare.
Back to top
ALM
Wed Aug 06 2014, 08:03PM
Registered Member #2039

Acu, că m-am liniştit cu beretele, aştept să aflu pentru ce, la o ceremonie, militarii trebuiau să fie mâzgăliţi pe feţe cu câzmâz. Să nu-i recunoască familiile?
Back to top
1 User said Thank to ALM for this Post :
 criss-cross (07 Aug 2014, 09:45)
Wittmann
Wed Aug 06 2014, 10:18PM
Registered Member #173

..sau publicul larg.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF