Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: SPP

<< Previous thread | Next thread >>
E nevoie de SIAT ?
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
ex-ad
Fri Jul 28 2006, 06:32PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

pentru ca in SPP se lucreaza numai dupa cutume, si nici alea bine pastrate.....nu prea a avut institutia oamenii care sa faca niste studii comparate serioase, sa analizeze profesionist starea de mediu si sa gindeasca proceduri de protectie adaptate la cerintele romanesti - se lucreaza dupa ce s-a copiat din afara acum mai bine de 15 ani
Back to top
vlad
Sun Jul 30 2006, 01:00PM
Registered Member #145

legat de saritul gardurilor de catre jandarmi, sunt tare curios sa stiu care este timpul de reactie al BAT in cazul atacarii unui obiectiv aflat in paza si protectia jandarmeriei, sa stiu si eu sa ma asez comod si sa-i astept.
Back to top
Che
Sun Jul 30 2006, 04:35PM
Registered Member #120

Uff! sa o iau pe rand:
Raptor> Nu stiu cati oameni numara SIAT-ul (nu lucrez la personal) si nici nu ma intereseaza!
Omiti un lucru extrem de important: SPP-ul nu exista doar pentru presedinte! Doar nu-ti imaginezi ca dupa un program de 8 ore, la ora 4 cei de la SIAT sparg poarta!
Acum daca faci un mic calcul: pentru un singur post in SIAT sunt necesari de fapt 4 oameni(tura de 12/24/12/48) sau 5 in cazul ideal. Comparatia cu Brigada Antiterorista a SRI-ului nu-si are rostul, din motive pe care sper sa le intelegi si singur...
Arabu> In afara de demnitarii romani SPP mai asigura si protectia demnitarilor straini care vin la noi in tara, chiar nu se oboseste nimeni sa citeasca legea?
Ce te faci intr-o situatie gen francofonia din aceasta toamna? Ceri ajutorul de la vecini?
Rolul SIAT-ului este bine definit, in caz ca se oboseste cineva sa se documenteze, la fel si al SPP-ului...
Admin> Cred ca te inseli. Acum ce ai vrea sa se posteze pe site-ul institutiei anunturi de genul: Datorita conditiilor meteo favorabile, baselu' se plimba azi in coloana mica! Va invitam la aruncat de pietre sau bombe! !lol
Scuze daca am fost prea acid, da' asa mi-e genul... 8)
Mihai> Sper ca nu esti nepot cu ghemul (glumesc..)
Masurile suplimentare de protectie se iau in functie de situatia informativ-operativa, care nu sunt publice din diverse motive... !dodge
Andrei> Te numeri cumva printre baietasii prinsi in poza de Admin??
ME> Te salut!
Back to top
mihai
Mon Jul 31 2006, 12:37PM
Registered Member #153

nu,Che,nu-s din familie,asa ca habar n-am cine-i ghemul.si oricum nici nu ma intereseaza
Back to top
Q-DEAL
Wed Aug 02 2006, 10:38AM
Registered Member #156

Che #:ce tare ai fost cu faza:,,Datorita conditiilor meteorologice nefavorabile ,baselu* se plimba astazi in coloana mik!Va invitam la aruncat de pietre sau bombe!,,
Ar fii fost mai simplu sa bagi un citat din lege .
Back to top
Raptor
Wed Aug 23 2006, 03:46PM
Registered Member #72

Domnule colonel, asa este, am o anumita preferinta pentru tematica !lol

ME: rasp. la intrebarea ta e incorporat in textul meu, lunetistii intra la SIAT nu la "popota". Cam rautacioasa remarca, dar m-am obisnuit. Deci pana in '99 erau 90-110, pare un numar normal. Cifra de 200 a fost vehiculata de cateva ori pe diverse posturi TV, in anii 2000. Ma bucur ca si tu crezi ca e cam mult. Daca afli ceva zvonuri in leg. cu cifra actuala, te ascultam.
Back to top
Raptor
Wed Aug 23 2006, 03:50PM
Registered Member #72

Din postarile de pana acum reiese ca existenta SIAT e justificata, in opinia majoritatii forumistilor.

Doresc sa intreb cand s-a transformat FIAT in SIAT, ce alte detasamente/departamente incorporeaza noul SIAT fata de grupul de luptatori (fostul FIAT), si, poate cel mai important, motivul pt. care s-a trecut la noua structura.
Back to top
me
Mon Sep 18 2006, 07:10PM
me
Registered Member #11

desi nu s-a mai postat nimic pe acest topic de o lunga bucata de vreme, subscriu si eu la intrebarile lui Raptor de mai sus.
din cate stiu, s-a defalcat activitatea pe doua componente mari> CT propriu-zis si protectia CT (nu stiu exact denumirea oficiala dar stiu cu ce se ocupa fiecare in parte) ceea ce mie, unul, nu mi se pare chiar cea mai fericita alegere. nu pentru ca misiunile nu ar fi oarecum diferite dar cei de la interventia propriu-zisa, conform legii, vor ramane fara obiectul muncii in cazul unui atac terorist la care nu au fost de fata pentru riposta. in acest caz, dupa lege, raspunderea revine bat si nu lor.
sper ca ambele structuri (daca inca exista doua) sa aibe o mare parte de pregatire comuna.
astept un raspuns la intrebarile lui raptor si ii astept pe cei din spp care au postat pe acest topic sa o mai faca
Back to top
Che
Tue Sep 19 2006, 03:21AM
Registered Member #120

Raptor> Cumva crezi ca acest site tine loc de birou de presa al SPP? !dodge
Me> Ma bucur ca ai reaparut... Din pacate nu prea am timp sa stau la "chat" acum...
Remarc cu tristete ca sportul national "anitibase" s-a transformat intr-un atac la tot ce tine de "base", in speta SPP!
De la dejectii voiculiene si pana la "ganduri" profunde, toate se sparg in capul SPP-ului!
Back to top
Raptor
Tue Sep 19 2006, 09:01AM
Registered Member #72

Che, cumva crezi ca intrebarea iti era adresata?
Interesant ca ai pus-o, totusi, si me are aceleasi curiozitati dar el a primit alt raspuns de la tine. Mergand pe aceeasi linie de "idei", mai toti membri forumului ar putea fi "inculpati" pe aceleasi considerente. Dar e greu de explicat unora.
Back to top
me
Tue Sep 19 2006, 10:12AM
me
Registered Member #11

Che, bafta la francofoneala si vorbim cand te relaxezi.. :-)
io tin piept "dusmanilor" aici pentru imaginea spp si voi stati si o frecati pe la misiuni.. :-)
glumesc, asteptam totusi informatii proaspete despre voi
Back to top
Storm
Mon Mar 16 2009, 11:22AM
Registered Member #28

Buna ziua!!!!
Se pare ca FIAT sau SIAT nu cred ca mai conteaza acum cum se mai numeste nu mai are nici un fel de forta sau de fapt oameni capabili sa faca fata unei misiuni complexe.Au fost adusi in cadrul acestei structuri numai oameni "super pregatiti"in speta "le bleu".
Revenind la problemele FIAT. Sunt foarte multe probleme care raman pe plan intern si nu le stiu foarte multi.....salari de merit date pe pile medali date unor oameni care habar nu au sa vorbeasca sau sa poarte o discutie fara a face o greseala gramnaticala,ce sa mai vb de limbi straine,poate limbi in urechi...:))......nu vreau sa detaliez foarte multe dar sunt oameni care nu pot sa fac 5 tractiuni si sunt la FIAT.......astept raspunsuri daca altii stiu mai multe
Back to top
Storm
Mon Mar 16 2009, 11:33AM
Registered Member #28

Cei de la ACVILA ar da unor oameni de la FIAT un plus de profesionalism ceea ce ar ridica FIAT la standarde mult mai mari.Daca pot sa ajunga la FIAT multa bafta dar o sa fie socati de ce o sa gaseasca acolo.....Sunt si oameni bine pregatiti din punct de vedere profesional cu experienta in SPP,SRI,si alte structuri, dar se pare ca incepe incet incet se face distribuirea lor prin alte locuri ale SPP facand loc celor mai "capabili".Vezi in speta din luptator FIAT il face sofer de colonel sau il arunca intr-un colt al SPP
Back to top
me
Wed Mar 18 2009, 09:35AM
me
Registered Member #11

storm> plimba ursu de'aci
Back to top
cpt.gabriel
Fri Mar 20 2009, 07:56PM
cpt.gabriel
Registered Member #171

Plimb ursul la ...penitenciare, unde soferii vostrii luptatori sunt directori acum
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF