Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Diverse :: De toate pentru toti

<< Previous thread | Next thread >>
Pagina de suflet
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Boribum
Thu Mar 21 2013, 12:35PM
boribum
Registered Member #2395

Terentius wrote ...

E un exemplu clasic de cum funcţionează părerismul nostru naţional despre orice, mai ales în conjuncţie cu internetul(Infinite Monkey Theorem).

E o moda pe care internetul a facut-o posibila : citarea inexacta fara referinte,inventia istorica,coroborarea aleatorie si alte câteva trasnai care au umplut spatiul (virtual,dar si pe cel real) de tot soiul de cititori (care,adica,dau citate) din tot si din orice,de la Socrate la Thomas Mann trecând prin Ion Baiesu via Socrate. Moda poate fi nostima,daca "lumea" nu ar fi suficient de nepregatita pentru a înghiti citatele astea ca pe niste postulate certe. Pe Facebook e chiar o moda : un citat,o poza si un nume. Daca întrebi unde a scris cel citat ceea ce apare în poza respectiva,nu-ti raspunde nici dracu. În 80% din cazuri autorul presupus nu are nici o legatura cu citatul atribuit.

"Decât sa citezi aiurea tâmpenii,mai bine faci o ciorba de merisoare,daca una de perisoare nu se poate"
James Caldwell,filozof-bucatar la Curtea Regelui Priponiei,Arhipelagul Plexus,prima la stânga.
Back to top
criss-cross
Thu Mar 21 2013, 01:13PM
Registered Member #4853

off-topic!

Boribum wrote ...

criss-cross wrote ...

Boribum wrote ...

criss-cross wrote ...

cine este atat de mare sa cuprinda toata filosofia existentei noastre?!

Teosofia ! Cuprinde si filosofia,ci înca ceva pe deasupra ! Bonus !

Am spus ,,cine", nu ,,ce"!

Doamna profesoara,la întrebarea cine ne învata pe noi despre alcatuirea corpului uman,raspunem anatomia.Asa si cu întrebarea asta : cine ne învata despre suflet,X ne învata despre suflet.Acuma sa-mi spuneti dumneavoastra cum de numeste aceasta alcatuire gramaticala si la ce întrebare raspunde subiectul în cazul dat

Boribum,intrebarea o adresezi tu asa ca vrei(cine ne învata pe noi despre alcatuirea corpului uman,raspunem anatomia);normal, raspunsul este: profesorul de anatomie(cercetatorul...) daca tu vrei sa corelezi o intrebare punctuala pentru o fiinta cu o alta notiune, e problema ta! eu am invatat acu' muuuult timp ca ,,cine" se refera la astea(astia) care se misca si respira....,,ce" la astea care asteapta sa le personifcam noi cand ne vine pofta!

Deci...raspunsul tau(Teosofia ! Cuprinde si filosofia,ci înca ceva pe deasupra ! Bonus ! :) ) nu este pe subiect!

si...BONUS:
CÍNE pron. 1. (Interogativ; ține locul unui substantiv care denumește o persoană sau un animal ori al unui pronume, așteptat ca răspuns la întrebare) Cine a venit? ◊ Expr. Cine (mai) știe? = nu știu, nu cunosc problema. ♦ Ce fel (de om). Tu nu știi cine-i mama. 2. (Relativ) Cel ce, acela care. Bine-a zis cine-a zis... ◊ Expr. Are (sau n-are) cine ori este (sau nu este) cine = (nu) există om care, (nu) se găsește persoană care... 3. (Nehotărât) Fiecare, oricine, oricare. Zică cine ce va vrea. [Gen.-dat.: cui] – Lat. *quene (= quem).
Sursa: DEX '98 (1998) | Adăugată de hai | Semnalează o greșeală | Permalink
CE pron. invar. I. (Interogativ, uneori cu nuanță exclamativă) 1. (Cu referire la un fapt, la un obiect, la un fenomen, la o acțiune etc.) Ce ai? ♦ (Fam., ca răspuns la o chemare) Poftim? ♦ (Cu valoare de interjecție) Cum adică?! Se poate?! Nu l-am găsit! – Ce? ♦ (Adjectival) Care? ce fel de... ? Ce vânt te-a abătut pe-aici? (CREANGĂ). 2. Pentru care motiv? din care cauză? Ce te miri? ◊ Expr. (În formule de răspuns) De ce nu? = a) cum să nu, desigur; b) se poate, e posibil. De ce, de nece, se spune cuiva căruia nu voim să-i răspundem la întrebarea „de ce?”. ◊

[ Edited Thu Mar 21 2013, 01:16PM ]
Back to top
Boribum
Thu Mar 21 2013, 01:30PM
boribum
Registered Member #2395

E foarte posibil ca raspunsul meu sa nu fie pe subiect. Încercase sa fie la subiect. Ce e drept,tu cautai un raspuns extrem de punctual iar eu ti-am dat unul larg. Tu ai întrebat cine îti poate raspunde la o întrebare despre suflet si asteptai un raspuns limpede de genul "Gheorghe îti poate raspunde".Eventual si adresa aceluia. Eu necunoscând decât aria în care acel om ar (fi putut) locui am indicat o zona mai larga. Îmi pare rau.
Continui sa cred ca subiectul poate fi aflat raspunzând la întrebarea potrivita atât din punct de vedere al gramaticii cât si al logicii.

[ Edited Thu Mar 21 2013, 01:31PM ]
Back to top
Klaus
Thu Mar 21 2013, 02:05PM
Registered Member #3279

Imi explica/traduce cineva declaratia purtatorului de cuvant al Patriarhiei, parintele Constantin Stoica pentru Realitatea TV? - Avand in vedere faptul ca suntem intr-o perioada de criza economica, donatiile de la credinciosii si clericii din Romania si din strainatate nu mai sunt la nivelul celor din anul 2011. Atat autoritatile centrale, cat si cele locale trebuie sa sustina financiar construirea catedralei mantuirii neamului. LINK
Pe ce bazeaza cand afirma ca trebuie sa...
Back to top
Terentius
Thu Mar 21 2013, 03:39PM
Terentius
Registered Member #2186

E bun şi părerismul ăsta, citatul după ureche, la ceva. Punctual, eu aşa l-am descoperit pe Ion Pribeagu / Isac Lazarovici. Am primit pe mail acum caţiva ani poezia lui, aia cu Pandele, atribuită în mod eronat lui Păstorel, şi pentru că mi s-a părut ceva nelalocul lui acolo, am căutat pe acelaşi net şi am găsit sursa: volumul lui Pribeagu "Poezii Impertinente". Recomand, dacă tot suntem la capitolul "Suflet".
Back to top
criss-cross
Thu Mar 21 2013, 05:04PM
Registered Member #4853

Boribum wrote ...

E foarte posibil ca raspunsul meu sa nu fie pe subiect. Încercase sa fie la subiect. Ce e drept,tu cautai un raspuns extrem de punctual iar eu ti-am dat unul larg. Tu ai întrebat cine îti poate raspunde la o întrebare despre suflet si asteptai un raspuns limpede de genul "Gheorghe îti poate raspunde".Eventual si adresa aceluia. Eu necunoscând decât aria în care acel om ar (fi putut) locui am indicat o zona mai larga. Îmi pare rau.
Continui sa cred ca subiectul poate fi aflat raspunzând la întrebarea potrivita atât din punct de vedere al gramaticii cât si al logicii.

Tu mi-ai oferit tot un raspuns, extrem de punctual(inclusiv link),dar n-ai facut referire la o persoana ci la o doctrina....nu ai citit cu atentie ce am postat, altfel ti-ai fi dat seama ca replica mea avea ceva subintelesuri....deci. punctual ai fost, n-are de ce sa-ti para rau! ,,marul discordiei" este acel ,,cine" care cere prin el insusi pe ,,cineva".... care este intrebarea potrivita?! din perspectiva mea, a acelui moment, aceasta era intrebarea potrivita unui raspuns nu cu numarul de la poarta ci macar cu bunavointa cititorului neselectiv....
Back to top
Boribum
Thu Mar 21 2013, 05:22PM
boribum
Registered Member #2395

Klaus wrote ...

Pe ce bazeaza cand afirma ca trebuie sa...

Se bazeaza pe toata fenomenologia care permite bisericii ortodoxe române sa nu plateasca taxe,sa jure pe Biblie,sa fie un stat în stat. Si toate acestea se bazeaza pe oameni
Back to top
Boribum
Thu Mar 21 2013, 05:34PM
boribum
Registered Member #2395

Terentius wrote ...

E bun şi părerismul ăsta, citatul după ureche, la ceva. Punctual, eu aşa l-am descoperit pe ...

Punctual a mers la dumneavoastra pentru ca v-a interesat. Si probabil ca e o recidiva,aveti probabil oarece interes pentru învatatura. În general nu merge,caci nu exista baza de studiu,metodica unei cercetari si nici vreun interes deosebit. Am citit ceva undeva,se potriveste cu ce cred pe moment,"citez" ! Si daca îl alatur pe Jaspers sau La Fontaine numelui meu,e musai ca i-am si citit,citându-i !Cum ar veni,"ma intereseaza subiectul". Par destept ! În nume personal e o forma de impostura,în public poate fi chiar jenant.

Aveti totusi grija ce recomandati,caci evreii sunt responsabili de jumatate din raul petrecut României (cf. multor opinii din spatiul asta). Celalelte doua jumatati de datoreaza ungurilor si tiganilor.
Back to top
2 User said Thank to Boribum for this Post :
 chimistul (21 Mar 2013, 17:43) , djebel (21 Mar 2013, 19:59)
Mihais
Thu Mar 21 2013, 05:41PM

Registered Member #2323

Heiii,te rog frumos.Statul roman e cel mai vinovat.Tiganii si ei pe acolo.Restul,hmmm,nu mai conteaza.
Back to top
Boribum
Thu Mar 21 2013, 05:53PM
boribum
Registered Member #2395

Eu mi-am facut datoria de român cu tricolor si fluturi în creier si am incriminat fix pe cei care ne-au stricat noua tot planul de marire si putere. Daca nu erau aia,eram departe dom'le,departeee... .

Si serios : bunul crestin ar trebui sa fie incapabil de ura. Poate s-o îndupleca biserica româna si editeaza Evangheliile si ambele Testamente (dar separat) si le ofera gratuit cui o vrea sa le citeasca. Caci baietii aceia,ca e vorba de Pavel,ca e vorba de Matei,ca e vorba de Andrei sau chiar de Iisus spun niste lucruri care fac omul un pic mai întelept si -nu de putine ori- chiar mai bun. La suflet,mai ales.
Back to top
djebel
Thu Mar 21 2013, 07:15PM
Registered Member #3603

Pana si din Evanghelia dupa Iuda avem de invatat. Tot pentru suflet.
Back to top
1 User said Thank to djebel for this Post :
 Radu89 (21 Mar 2013, 19:55)
djebel
Thu Mar 21 2013, 08:15PM
Registered Member #3603

Boribum wrote ...

Par destept ! În nume personal e o forma de impostura,în public poate fi chiar jenant.

Off-topic
Demult, in 01512, ni s-au distribuit niste fluturasi cu versurile de la "Gaudeamus igitur" si de la "Desteapta-te romane" pentru ceremonia de incepere a anului universitar. Un ofiter caruia i-am si uitat numele a pus mana pe un fluturas cu imnul studentesc si a inceput sa silabiseasca cu voce tare versurile. La un moment dat se opreste si spune ca e greu cu engleza ca el n-a facut la scoala. Cativa au ras. Imediat a pus mana pe fluturasul cu imnul si a zis :"A, uite si traducerea!". La rasetele intregii companii a plecat nervos.
Gafa? Impostor? Jenant?
Back to top
1 User said Thank to djebel for this Post :
 Klaus (21 Mar 2013, 21:52)
Boribum
Thu Mar 21 2013, 08:47PM
boribum
Registered Member #2395

As zice o gafa,chiar haioasa ! Daca va bufnea râsul iar ala v-ar fi trimis tîrîs,la biuta de tragere adunarea (un gând ) atunci ar fi fost un cretin.
Ce-o fi fost în sufletul bietului om,sa-l pui sa cânte în latina,sa-i schimbi imnul,sa-i pui domnule în loc de tovarase în formula de adresare.. .
Back to top
svejk
Thu Mar 21 2013, 10:49PM
civil camuflat
Registered Member #997

cum sa spui asa o tampenie? cand eram eu mic, in clasa a 8-a faceam o ora de latina/saptamana
si, chiar si daca n-am fi facut, mai existau niste ore de istorie, surse de informare/cultura genarala minima de tip teleenciclopedia, etc, etc, tatii nostri traian si decebal, ginta latina, samd...
Back to top
criss-cross
Thu Mar 28 2013, 11:41PM
Registered Member #4853

....mai zice cineva in ziua de azi ca viata e frumoasa?!si, daca zice, unde traieste, cu cine, ce citeste si ce bea?! prin ce ochelari priveste jurul, in ce limba isi spune dorintele, cu ce maini isi scrie destinul?!mai zice cineva ca merita sa te trezesti dimineata si sa te bucuri de un rasarit pentru a astepta apusul care vine?!si,daca zice, ce pijama imbraca,care cafea o soarbe,catre ce priveste intai, cand deschide ochii?!
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF