Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Politia comunitara/locala - partea a II-a
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
This thread is now closed
Author Post
ex-ad
Sun Jun 27 2010, 12:28AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

Continuam in acest topic discutiile.
Pentru cei ce vor sa revada discutiile din prima parte: LINK
Back to top
truepride
Sun Jun 27 2010, 11:59AM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

O opinie, cred eu obiectiva:

In conditile descentralizarii mult laudate si mult asteptate o politie locala este necesara.Un cadru legal ce sa atribuie acestei institutii competente de law-enforcement doar pe plan local consider a fi deasemenea necesar.
Nu consider a fi necesar la nivelul acestei structuri unitati de interventie speciale sau alte asemnea. O uniforma respectabila, o selectie riguroasa a personalului, o pregatire aferenta interna si o fermitate in actiune consider ca face cat 1000 de mascati.
Back to top
msimula
Sun Jun 27 2010, 02:12PM
Registered Member #2287

@truepride
Tot o opinie, subiectiva de data aceasta.
Am incercat si incerc in continuare, sa intervin cat mai putin (pe forum), doearece multi ma digera mai greu, o constatare subiectiva, asta-i democratia …. In ceea ce-i priveste pe cei de la politia comunitara si in conditiile descentralizarii, aceasta forta mi se pare obedienta si in multe cazuri fara rost, nemaipunand la socoteala pe ceilalti, cea “regulata”, iar voi supara pe multi. I-am vazut pe “baietii” lui Ontanu si pe cei din sectorul lui Piedone, se pare ca acolo a functionat selectia riguroasa si o pregatire pe masura. Problemele-s altele; Aceste forte raspund unui “ordin” venit neaparat de la sector … dupa bunul plac al primarelui si nu dupa legea de functionare. Sa nu-i comparam cu mascatii, de oriunde ar veni ei. Doar “traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul” ….
Back to top
2mail
Sun Jun 27 2010, 04:33PM
Registered Member #1343

Sunt absolt de acord cu ceea ce zici, uneori vin dispozitii contrare legii si nu numai legii de organizare si functiorare .Fie care PC are grasii si incompetentii ei lucru valabil pentru toate structurile din romania sau de ce nu din lume.

[ Edited Sun Jun 27 2010, 04:37PM ]
Back to top
SAS
Sun Jun 27 2010, 08:12PM
Registered Member #2168

Cu toate ca mi s-a atras atentia sa nu mai intervin pe acest topic o fac totusi si sper ca nu deranjez! Un fapt care mi se pare interesant de semnalat referitor la PC ar fi acela ca de multe ori PC actioneaza ca forta "privata" de protectie pentru diversi oameni cu dare de mana! Sunt multe cazuri in care vile din nordul capitalei mai exact din cartierul Pipera sunt pazite de PC! Eu nu stiam sa existe baza legala pentru aceasta! Un caz concret si care poate fi vazut la liber de toata lumea este vila lui Becali din Pipera! In fata acesteia este postata in poarta o masina a PC Voluntari cu doi agenti+ 2 agenti care patruleaza in tinuta neagra (de interventie) in fata portii!
Back to top
justme
Sun Jun 27 2010, 09:43PM

Registered Member #2073

Back to top
2mail
Mon Jun 28 2010, 08:04PM
Registered Member #1343

Eu cred ca filmuletul este un pic tendentios , lucrurile nu vor fi chiar asa , la discipina in constructii vor fi cei specializati, la mediu la fel si exemplele pot continua.Nu exista om bun la toate numai comunistii credeau ca oamenii sunt policalificati in toate.
Back to top
Resboiu
Mon Jun 28 2010, 08:51PM

Registered Member #2526

SAS wrote ...

Cu toate ca mi s-a atras atentia sa nu mai intervin pe acest topic o fac totusi si sper ca nu deranjez! Un fapt care mi se pare interesant de semnalat referitor la PC ar fi acela ca de multe ori PC actioneaza ca forta "privata" de protectie pentru diversi oameni cu dare de mana! Sunt multe cazuri in care vile din nordul capitalei mai exact din cartierul Pipera sunt pazite de PC! Eu nu stiam sa existe baza legala pentru aceasta! Un caz concret si care poate fi vazut la liber de toata lumea este vila lui Becali din Pipera! In fata acesteia este postata in poarta o masina a PC Voluntari cu doi agenti+ 2 agenti care patruleaza in tinuta neagra (de interventie) in fata portii!

Minunat! Inseamna ca sunt doua orase unde PC pazeste vile! La naiba!

[ Edited Mon Jun 28 2010, 08:52PM ]
Back to top
un jandarm
Mon Jun 28 2010, 09:08PM
un jandarm
Registered Member #1163

Eu cred ca el, clipul este exagerat prin prezentarea superpolitistului local...
Ce deranjeaza cu competentele alocate nu vad.
Astea sunt acordate conf Legii si atat.
Si ma asteptam la comentarii asupra cum este organizata Politia Locala in alte Tari europene.
Se pazeste Vila lui Becali?
Si ce daca...
Se aduc bani la Buget/este o gandire...
De unde bani pentru carburanti si patrulari daca nu din prestari de servicii?
In Europa se pazesc cartiere,zone rezidentiale de catre agenti de Politie si nu mai este revoltata lumea.
Din contra!
Cetatenii sunt multumiti ca sunt in siguranta...
Back to top
ALM
Mon Jun 28 2010, 09:24PM
Registered Member #2039

un jandarm wrote ...

Se pazeste Vila lui Becali?
Si ce daca...
Se aduc bani la Buget/este o gandire...
De unde bani pentru carburanti si patrulari daca nu din prestari de servicii?
In Europa se pazesc cartiere,zone rezidentiale de catre agenti de Politie si nu mai este revoltata lumea.
Din contra!
Cetatenii sunt multumiti ca sunt in siguranta...

Mda, ar fi o chestie ca o structura militara bugetara sa presteze servicii de paza la obiective particulare, dar nu in situatia in care obiective ale statului, inclusiv unitati militare, sunt incredintate spre paza unor firme private. Puteti sa fiti sigur ca pretul prestatiilor Politiei Locale este sensibil mai mic decat cel pretins de firmele private. Nu? Ca altfel de ce ar apela alde Becali la Politia Locala? Si atunci, nu cumva ce se ia pe mere se pierde cu dobanda pe pere? Nu cumva d-aia nu sunt bani de carburanti?
Back to top
un jandarm
Mon Jun 28 2010, 09:39PM
un jandarm
Registered Member #1163

Ma gandeam domnule colonel ca in economia de piata ar trebui sa existe competitie intre firme de paza si servicii ale Politiei(indiferent de numele ei respectiv Jandarmerie).
Care este mai bun sa continue.
Priviti la situatia jalnica din multe orase.
Batai de strada,curse de masini,furturi de tot felul.
Obiective si Banci pazite/monitorizate de Firme de paza private sunt sparte zilnic...
De ce sa nu existe competitie?
Ma uit la noi la Jandarmerie dar si la politistii locali.
Nu este spectacol in localitate ca trebuie sa le asiguram conditii ptr desfasurare...garduri de protectie,efective...
Formatiile astea merg pe profit iar noi nu vedem vreun ban de la ele...
Legea ne obliga aratand ca sunt manifestari culturale...
Foarte culturale.
Iar noi nu avem bani sa ne platim utilitatile la unitati sau pentru deplasare in misiuni...reparatii sau alte alea.
Aici este ceva discutabil/sper sa nu irit.
Uite va pun niste foto cu colegi politisti locali care asigurau moca o nunta de tzigani din Calarasi.
Mare manifestare culturala...
Clanul Pitigoi,mare sef de Piete...

Back to top
SAS
Mon Jun 28 2010, 10:01PM
Registered Member #2168

Back to top
SAS
Mon Jun 28 2010, 10:05PM
Registered Member #2168

Back to top
SAS
Mon Jun 28 2010, 10:05PM
Registered Member #2168

Back to top
SAS
Mon Jun 28 2010, 10:06PM
Registered Member #2168

Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF