Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Inundatii 2010
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
un jandarm
Sun Jul 04 2010, 06:32PM
un jandarm
Registered Member #1163

Dl. ministru al Administratiei si Internelor s-a exprimat ca dispune dislocarea a 1400 cadre militare,jandarmi,pompieri ptr construirea manuala a unui dig la Galati.
Viitura se propaga de la Giurgiu catre Calarasi.
Pericol de inundare calea ferata Bucuresti-Constanta si Autostrada/se spune cu cca 15 cm daca nu se rupe digul la Cotul pisicii...unde o fi ala.
Tara este alarmata.
Puteam vorbi si de utilitatea efectuarii serviciului militar/am fi fost altfel pregatiti ptr astfel de cazuri.

Am deschis acest topic ptr a posta discutii despre Inundatii si efectele lor.
Despre cum ne implicam si cum ajutam pe cei ce au nevoie de noi.

[ Edited Sun Jul 04 2010, 06:48PM ]
Back to top
truepride
Sun Jul 04 2010, 08:57PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Nici nu stiu ce sa zic, daca omul poate sau nu poate lupta impotriva naturii dezlantuite...

[ Edited Mon Jul 05 2010, 02:55PM ]
Back to top
semper amator
Mon Jul 05 2010, 11:36AM
semperist amator
Registered Member #2100

PAi crezi ca nu se poate controla natura??....niste diguri nu se puteau face??erau si sunt atatea solutii...dar de ce cand sunt fraierii de militari muncitori?..ca na...au depus un juramant pt tara...

[ Edited Mon Jul 05 2010, 11:37AM ]
Back to top
un jandarm
Mon Jul 05 2010, 11:50AM
un jandarm
Registered Member #1163

E vorba de bugetari ca cei de pe la Apele Romane care sunt bine platiti si nu au facut nimic in zone cu pericol de inundadii.
Au folosit banii cum a vrut muschiul lor,dar mai putin pentru coonstructii de diguri sau consolidari.
Intr-o comuna din judetul meu,li s-a permis taranilor sa isi reconstruiasca casele daramate pe acelasi amplasamente inundabile.
Acum sunt iar sub ape.
Este un dezinteres atat de mare fata de oameni ca nu se poate discuta...
Se citeste in spate ca s-au facut si afaceri cu firme pentru studii de fezabilitate sau lucrari de mantuiala de la care s-au papat banii.
Apropo de blocurile alea inundabile din Galati...
Cine le-a proiectat are vreo responsabilitate?Cum au fost date avizele de constructii?
Vorba lui semper amator...
Sunt militari care trebuie sa faca diguri...sau comitete de urgente care sa remedieze problemele astea la fiecare Inundatie.
Daca se vorbeste de disponibilizare de ce nu se incepe cu regia asta a Statului numita Apele Romane?
Astia i-am vazut dand numai explicatii sau sfaturi.
In niciuna din desele deplasari prin judet nu i-am vazut la lucrari...
Frumos mod de a trai!

[ Edited Mon Jul 05 2010, 12:05PM ]
Back to top
dorobant
Mon Jul 05 2010, 02:48PM

Registered Member #457

O fi aparut si la stiri ceva de genul: odata cu reducerea veniturilor cu 25% LINK
Back to top
ALM
Mon Jul 05 2010, 03:14PM
Registered Member #2039

semper amator wrote ...

PAi crezi ca nu se poate controla natura??....niste diguri nu se puteau face??erau si sunt atatea solutii...dar de ce cand sunt fraierii de militari muncitori?..ca na...au depus un juramant pt tara...

Parerea mea este ca natura nu poate fi controlata si nici nu se poate lupta impotriva ei. In schimb se poate colabora in cel mai prietenesc mod cu ea.

Toate aceste necazuri au aparut in zonele in care s-a construit in "albia major". Nu mai discut ca nici "albia minor" nu a fost intretinuta dar, se poate pune intrebarea: cum s-au dat autorizatii de constructii in "albia major"? Sunt zone inundabile cunoscute de cel putin 100 de ani! Acolo nu erau decat lunci, folosite ca izlazuri. Pe ce baza au fost pusi oamenii in posesie, in niste zone care erau proprietati in comun ale satelor riverane? Pentru niste "afaceri" facute de primarii din zone acum se pune problema unor cheltuieli enorme cu diguri care sa ridice malurile raurilor. Sper ca aceste lucrari de Sisif sa se limiteze la amenajarea cursului Dunarii (desi sunt sceptic), in rest sa se mute toate constructiile ilegal sau abuziv realizate. Cine insista sa ramana, sa-si indiguiasca proprietatea!

Dar sa va spun si ce cred eu ca se va intampla, tinand seama de amploarea lucrarilor care trebuie facute si costurile de nesuportat de catre o economie muribunda. Daca Galatiul scapa, nu se va face NIMIC! Daca nu scapa, vor fi demarate niste studii de fezabilitate, eventual conduse tot de firma lui Vladescu. Raman la parerea ca Romania de astazi NU POATE angaja o lucrare de amenajare a tuturor zonelor supuse inundatiilor.
Back to top
un jandarm
Mon Jul 05 2010, 04:16PM
un jandarm
Registered Member #1163

Da!
Inteligent spus cuvantul azi in contextul de mai sus.
Sa ne gandim la Sistemul de Irigatii National construit tot de noi de romani,furat apoi tot de noi de romani.
Sistemul asta era proiectat sa preia apele provenind din inundatii si sa le deverseze pe camp.
A fost si situatia unei inundatii care s-a evitat astfel/nu pot da detalii eram minor...
Altfel spus ALM are dreptate!
S-au cheltuit bani pe construit blocuri in zone inundabile,s-au facut Studii de fezebilitate pe bani foarte frumosi de firme foarte celebre in a fura...
Ca nu vor fi sanctionate astfel de firme veti vedea.
Ele nu au raspundere pentru ca in baza documentatiei lor in zonele alea s-au ridicat Spitale sau blocuri.
Nu!
Mi-a ramas intiparit in minte locul unde se construieste digul asta fantastic din Galati.
Exact pe centrul unei sosele,asfaltate.
Planul ala de urbanism al Galatiului are sigur viza unor domni arhitecti.
Studii topografice si geodezice au stat la baza constructiei multor altor orase.
Saptamana asta vom avea si noi,jandarmii din Calarasi de lucru.
Este vorba de evacuarea sinistratilor si a bunurilor lor.
Oamenii din zona Manastirea-Spantov si-au reconstruit casele pe exact amplasamentul unde acum 4 ani casele le-au cazut.
Acum casele lor stau,fireste in apa.
Primaria i-a lasat sa isi faca casele acolo...
Nu vad de ce sa mai acorzi ajutor in astfel de situatii.
Nici cu amenajarile unor drumuri in judetul meu nu s-a facut nimic.
Exemplu Drumul national care leaga Calarasiul de Fetesti.
In dreptul loc. Roseti este mereu amenintat de inundatii.
Apa a ajuns iar la sosea si va trece de ea odata cu viitura care vine de la Giurgiu.
Singura masura va fi blocarea circulatiei...
In rest o sa auzim poate de fonduri nealocate sau folosite cum s-a vrut...
De case inundate si oameni pe drumuri.
Specific Romanesc...
Back to top
Ghost_dog
Mon Jul 05 2010, 04:50PM
Onoarea mea este loialitatea
Registered Member #1370

Sincer regret pierderea de vieti omenenesti , dar un sentiment de tristete ma apuca , cand vad cum suntem "sclavi" pe plantatie . Am fost loviti din toate partile , dar acum este nevoie de noi . Cu parere de rau , dar eu daca eram chemat la inundatii , interveneam ptr salvarea de vieti omenesti , dar la munca patriotica ma abtineam . Cum se face ca numai noi si pompieri "baxam " cand frige barba Profetului ? Cum se face ca in noi ( si in armata ca sa nu ii uit si pe ei ) se lasa pe ultima suta de metri salvarea ? Din pacate nici D-zeu nu tine cu noi , vede ca suntem pacatosi , si isi intoarce fata de la noi . Ne meritam cu prisosinta soarta ...
Back to top
ALM
Mon Jul 05 2010, 06:32PM
Registered Member #2039

Poate fi considerat off-topic, dar iata ce se poate intampla cand chelesti dealurile pentru extinderea localitatilor:

.

Puietii si arbustii nu mai pot tine dealurile sa nu curga. Sper ca cineva din multitudinea de agentii care se "preocupa" de mediu sa fi aflat de cataclismul din Maierato si sa opreasca taierile criminale de paduri. Si pamantul poate curge ca apa ...
Back to top
Resboiu
Mon Jul 05 2010, 06:32PM

Registered Member #2526

un jandarm wrote ...

Oamenii din zona Manastirea-Spantov si-au reconstruit casele pe exact amplasamentul unde acum 4 ani casele le-au cazut.
Acum casele lor stau,fireste in apa.
Primaria i-a lasat sa isi faca casele acolo...
Nu vad de ce sa mai acorzi ajutor in astfel de situatii.

Avizele de construire (DTAC) sunt aprobate de catre consiliul local, precum si cele de demolare. Deci, pentru fiecare din casele reconstruite a fost necesara intocmirea a doua randuri de avize care s-au semnat incepand de la primarie si trecand prin mana unor arhitecti si ingineri de rezistenta. Sa nu uit, semnaturi pe avize au dat si cei de la ENEL si cei de la Protectia Mediului.

Cel mai probabil, nu s-a intocmit nici un proiect si nu s-a solicitat nici un aviz. De fapt, se incepe cu un Certificat de Urbanism care se avizeaza la Primarie...

La ochi, fiind vorba de case din mediul rural, simplute si majoritatea sub o suta de metri patrati, ar fi insemnat (preturi de Calarasi) cam 4-500 de euro de fiecare proiect de construire, si vreo 250-300 pentru cel de demolare/demolare partiala. Bla-bla.

Stii ce? N-a facut nimeni hartii. Adica, s-au demolat si re/construit ilegal. Asta, daca nu exista in legislatie ceva prin care sinistratii sa poata sari peste Certificatul de Urbanism.

[ Edited Tue Jul 06 2010, 07:53AM ]
Back to top
semper amator
Mon Jul 05 2010, 08:57PM
semperist amator
Registered Member #2100

ALM wrote ...

semper amator wrote ...

Parerea mea este ca natura nu poate fi controlata si nici nu se poate lupta impotriva ei. In schimb se poate colabora in cel mai prietenesc mod cu ea.

PAi atunci Olanda ce sa mai zica??toata tara este sub nivelul marii...raurile sunt aranjate sistematic...
Londra este sub nivelul Tamisei...etc...
Back to top
Kuji In
Mon Jul 05 2010, 09:24PM
Registered Member #1400

Am fi putut cere ajutor de la olandezi sa ne invete si pe noi meseria in a stapani apele, asta dupa prima inundatie, nu dupa ce se ineaca toata tara, dar noi am cerut ajutor pe fel si fel de spagari. Subscriu, ajut sa salvez vieti, dar nu sunt salahor.
Back to top
apkah
Mon Jul 05 2010, 10:01PM
arcan
Registered Member #566

Va reamintiti poate 2008 cand sinistratii si-au vandut pe bautura materialele de constructie date de stat..
Va amintiti poate daca ati fost pe la calamitati cum satenii stateau in birt si dadeau ordine militarilor cum sa le scoate diverse din casa...
Cei care au fost stiu.
E si asta un aspect al problemei...
Back to top
ALM
Mon Jul 05 2010, 10:06PM
Registered Member #2039

semper amator wrote ...

PAi atunci Olanda ce sa mai zica??toata tara este sub nivelul marii...raurile sunt aranjate sistematic...
Londra este sub nivelul Tamisei...etc...

Prietene, ai vazut polderele din Olanda? Daca da, atunci ai vazut cu ce grija sunt curatate zilnic canalele, sunt verificate portile digurilor si este testat sistemul de atentionare privind nivelul apelor. Cu Londra, situatia este mai speciala. A fost un filmulet SF pe Discovery, cu referire la dezastre posibile. Londra este pandita de sute de puncte critice, mai ales din cauza ca unele echipamente sunt foarte vechi si, uneori, "scapate" de la intretinere.

Sa nu uitam ca aici este Romania. Cel putin de 20 de ani nu s-a mai continuat cu seriozitate programul de amenajare hidrologica. Cu multi ani in urma, prin anii 60', existau statii automate de urmarire a nivelului raurilor problema. Erau niste instalatii electro-mecanice care transmiteau informatii in cod Morse pe linii telefonice. De prin 1970 nu mai stiu ce s-a intamplat cu aceste statii, dar sigur, dupa 1990 nu s-au mai fabricat in Romania astfel de echipamente.

A fi prieten cu natura inseamna sa o cunosti si sa o respecti. Nu avem bani sa indiguim toate raurile care ies din matca (albia minor) atunci cand apar debite mari. De fapt, cred ca nici nu se poate. Daca o sa faceti socoteala ce volum de apa a venit in Moldova, probabil ca malurile ar trebui ridicate cel putin 5 metri. Nu credeti? Faceti socoteala ce inaltime au atins dupa revarsarile in albiile major si incercati sa "inghesuiti" tot volumul in dimensiunile albiilor minor. Indiguirile nu sunt o solutie decat in zone din afara albiilor major. Iar acolo sa ramana luncile vechi de sute de ani. N-au ce cauta locuinte acolo.

Oricum este tarziu. Nu mai avem puterea economica sa sustinem un program de regularizare si sistematizare a bazinelor hidrologice. Poate copiii copiilor nostrii ...
Back to top
Surry
Mon Jul 05 2010, 10:24PM
Cogito
Registered Member #1945

Cand spiritul pamantului nu mai putea suporta apareau cutremure,dezastre! Acum cand oamenii se cred zei , se cutremura toate si cer si pamant si aer si ape....prietenia cu natura - un mit , dusmania fata de ea - o realitate!
Suportam rezultatul faptelor(experimentelor) noastre!

[ Edited Mon Jul 05 2010, 10:27PM ]
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF