Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: Intelligence-ul romanesc

<< Previous thread | Next thread >>
securitatea nationala in zvonuri si birfe
Go to page
  <<      
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Umbra
Sun Jul 11 2010, 01:05AM
Registered Member #201

Frate Ronin, da mult ii mai iubesti pe masoni ....
Cica Romania moderna .... asa cum o stim noi acum .... a fost facuta de masoni. Ce zici matale de asta ? Cica chiar Alexandru ... ala cu Unirea, se pupa de trei ori ....
Ce facem .... le facem statui .... sai ii ardem in piata publica ?
Apropos .... cum crezi tu ca a aparut masoneria ? Masonii zic ca sunt vechi ca si piramidele ..... Hait ..... dar tu ce zici ?
Back to top
Umbra
Sun Jul 11 2010, 01:46AM
Registered Member #201

@ Volodea - Who dare ... wins ! ai internetul , textul si mintea. Tot ce trebuie sa faci este sa le combini ... si apoi sa intrebi.Asa inveti ! Nu o lua ca pe o competitie cu mine .... eu sunt batran .... mor maine ... si daca nu am lasat nimic in urma .... am trait degeaba.
@ Mihai .... Amele gazoducte costa o avere au rolul de a alimenta Europa de Vest cu gaz rusesc .... sau Asiatic.
Europa de vest mai primeste gaz de la arabi prin Italia si din Marea Nordului ( care ar fi pe terminate .... teoretic)
De la rusi primeste prin parteneriate prin Nord ( Polonia + vecinii) si prin sud ... prin Romania.
Pretul la gaz este un echilibru intre cerere si oferta , cantitatea livrata in ultimii ani era suficienta pentru satisfacerea nevoii.
Gazul se foloseste cu preponderenta in industrie ( Germania si Austria ) , petrochimie si incazit (insa o cantitate neglijabila pe langa industrie ). Cu exceptia petrochimiei o alternativa la gaz ar fi energia electrica , insa ar fi o problema cu disributia pe consumurile de varf.

In conditiile actualei crize economice, cand activitatea economica a scazut .... a scazut si cererea pe segmentul industrie ( excemplu Mittal ...) deci fata de anii trecuti poate exista chiar exces.
Un gazoduct ar transporta gazul rapid , cu o capacitate sporita si fara intermediari INSA ar creea o supraoferta care pe langa faptul ca ar bulversa piata ..... ar scadea pretul.
Si atunci de ce rusii sa intre intr-un proiect care le ridica in cap ceilalti furnizori, le scade pretul la produs .... si ii face vulnerabili la rigorile unei relatii contractuale directe cu beneficiarii.
Si apoi cat gaz sa vanda Gazpromul astfel sa acopere costul unui proiect faraonic , ca mai apoi sa revina la profitul de altadata. De ce sa isi complice existenta ? Ce pozitie mai buna decat cea pe care o au in prezent pot avea in viitor ? Mai ales ca piata vest europeana este extrem de volatila , iar Franta ... si acum si Germania cu Olanda au un excedent de energie electrica.
Nu este mai corect sa vanda putin si scump decat mult si ieftin ?
Nu este dominanta pozitia in care una dintre destinatii te faulteaza pe un domeniu sa intri in conflict cu unul dintre intermediari .... conflict intre doua firme private .... si sa il lasi pe supusul austriac sau ... sa bata turturi in sufragerie sau sa cumpere gaz mai scump de la arabi ( care ... sunt tot ai tai ...adica tot de la tine ...).

Poate .....

Dar ... daca aceste proiecte erau viabile ..... nu se inghesuiau bancherii ca mustele la .... miere ? Nu mi s-a parut ca vad vreunul pe acolo ...
Back to top
ex-ad
Sun Jul 11 2010, 02:05AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

nu sint de acord cu citeva dintre afirmatiile tale, insa trebuie sa ma intorc inapoi la bal - am urcat in camera doar sa-mi iau tigari... voi scrie miine cu ce anume nu sint de acord ....precizez doar atit: ce a spus azi Base? ca tre' scazut TVA-ul... ce a compltt Vasilescu de la BNR? ca presedintele s-a referit la scaderea TVA la finele anului....hai ca usor, usor, stringem piesele din puzzle...

[ Edited Sun Jul 11 2010, 02:06AM ]
Back to top
Mihais
Sun Jul 11 2010, 11:05AM

Registered Member #2323

Umbra,am facut si eu ceva sapaturi si incep sa iti dau dreptate.Atat Nabucco cat si SS par a fi ,dpdv economic, gauri negre. LINK LINK LINK

In meciul asta Rusia-UE au fost de la bun inceput 2 aspecte mari si late:-aspectul economic,care din ce spui si din ce m-am documentat nu necesita investitii suplimentare(iar daca chiar se voia ceva in plus un proiect comun Rusia-UE era mult mai benefic)
-problema competitiei geopolitice,care a si dus la nasterea celor 2 proiecte,fiecae avand rolul de a santaja pe celalalt.In ce priveste SS,odata cu reintrarea Ucrainei sub tutela rusa(obiectivul Moscovei vreo 15 ani) acesta isi pierde ambele ratiuni de a exista,astfel incat indiferent ce semneaza rusii cu noi,bulgarii sau altii e o hartie fara valoare practica.Lipsa de valoare practica pt. rusi nu duce automat la lipsa de utilitate la nivelul perceptiei si aici ambele parti pot avea de castigat.
Ai nostri ca brazii au evident de castigat daca se dau eroi ai patriei si mari constructori de conducte ce duc nicaieri.Intrebarea care se pune este ce le vor cere rusii pt. hatarul de a participa si ei in piesa?Si din cate tin minte,Ivan a inceput sa dea semnale de ceva vreme.Deci,ce vrea de fapt ursul de la noi si nu are deja? Eu cel putin,ne znaiu (inca.
Back to top
ronin
Sun Jul 11 2010, 12:57PM
Registered Member #70

Umbra wrote ...

Frate Ronin, da mult ii mai iubesti pe masoni ....
Cica Romania moderna .... asa cum o stim noi acum .... a fost facuta de masoni. Ce zici matale de asta ? Cica chiar Alexandru ... ala cu Unirea, se pupa de trei ori ....
Ce facem .... le facem statui .... sai ii ardem in piata publica ?
Apropos .... cum crezi tu ca a aparut masoneria ? Masonii zic ca sunt vechi ca si piramidele ..... Hait ..... dar tu ce zici ?

Am scris aici: LINK

Vorbim.
Back to top
Umbra
Sun Jul 11 2010, 10:08PM
Registered Member #201

ex-ad wrote ...

nu sint de acord cu citeva dintre afirmatiile tale, insa trebuie sa ma intorc inapoi la bal - am urcat in camera doar sa-mi iau tigari... voi scrie miine cu ce anume nu sint de acord ....precizez doar atit: ce a spus azi Base? ca tre' scazut TVA-ul... ce a compltt Vasilescu de la BNR? ca presedintele s-a referit la scaderea TVA la finele anului....hai ca usor, usor, stringem piesele din puzzle...

In Septembrie .... fiecare grup pregateste propria versiune a noptii Sfantului Bartolomeu.Din nefericire .... miza este Romania..... iar de pazit , nu prea mai are cine si cu ce !
Ce ai interceptat tu este numai o salva din pregatirea de altilerie care a inceput ....
Am umblat prin "coclauri" dupa ce ai aruncat bomba ... si ce mi-au auzit urechile ..... ma doare deja capul.
Partea cu aurul , ti-o confirm si eu. Rusii vor sa il dea , insa in schimb Romania sa renunte la orice pretentie pe Pact (basarabia si BUCOVINA) si la piesele artistice din tezaur. O chestie ca asta trebuie trecuta si prin parlament ..... si probabil si printr-un referendum. Pana acum nimeni nu s-a incumetat la asa ceva.
Cred ca nici Base .... si ai lui nu vor sa le dispara stirpea ...
Back to top
ex-ad
Wed Jul 14 2010, 03:20AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

asa este, doar o salva... insa imi plac rasariturile, bro...

pe de alta parte, va fi o toamna interesanta, fara indoiala, insa urechea mea stie ca nu va fi nici pe departe atit de plina de surprize pe cit se asteapta unii... si nu va fi nici un fel de noapte a sfintului bartolomeu la scara interpartinica anul asta, imi pare rau ca te dezamagesc, ci doar niste lovituri la gioale soladte cu vinataile de rigoare... clue: ia vezi recentul atac al PNL la PSD...

[ Edited Wed Jul 14 2010, 01:23PM ]
Back to top
DESTEPTUL
Wed Jul 14 2010, 12:29PM
DESTEPTUL
Registered Member #1011

LINK
Back to top
8523
Fri Jul 16 2010, 12:28AM
Registered Member #1028

Curios cum guvernatorul a vorbit de aur saptamama asta, ca reactie la ce s-a spus in presa. Cumva sa aiba legatura cu ce s-a spus pe aici?
Back to top
ronin
Fri Jul 16 2010, 02:15AM
Registered Member #70

E mult mai groasa la fundul lor...
Oricum, in toamna ii vin fratii din Trilaterala.

Trilaterala se intruneste in toamna la Bucuresti, sub auspiciile lui Mugur Isarescu
LINK

Nu uitati ca si Leon Panetta este membru CT.
LINK
Ah, mama lor de hoti cum s-au catzarat in spatele nostru...
Sper sa se lase cu huidueli puternice in octombrie, si nu numai...
Criza, criza dar CT-istii vin aici sa discute discret.

[ Edited Fri Jul 16 2010, 02:21AM ]
Back to top
Lex Antiqua
Fri Jul 16 2010, 09:40PM
Registered Member #1399

PREFAȚĂ
Pușca mea...
Mă-nvârtii ce mă-nvârtii și tot aci’ mă nimerii... Acu’, să fiu onest mai trăsei câte-o privire să văd cu ce se mai îndeletnicesc suspecții de serviciu, având în vedere că presa este mai penibilă și sugușata ca oricând... și iată că se iți capul hidrei! BRAVOS! Puternica răscolirea, meșter... whatever!? Nevermind: Fentă’n fentă, sau cum s-o mai numi nowadays... IO?
INTRIGĂ
Motto: “Nu trebuie să-i acuzi pe nici unii de pre multă inteligență”
Primii o vizită feminină (no harm done) de mă-mboldi să mai prestez pe semper cu o zi înainte de startul acestui subiect, sau topic pentru anglofoni. Eram și sunt într-o fază de-mi erau boii la păscut pe alte meleaguri, așa că discard/ whatever... să nu vă mai plimb, azi pică sub ochi subiectul și-mi rostogolesc tone de fise (din categoria nu știu ce spun, dar puteți asculta elucubrațiile mele)...
Primo: LINK
Ce ne spune goagăl pe prima pagină?
1. Că e vorba de cca 8,5 ... 9,5 Miliarde lei aur, bașca marunțișuri culturale și arhivistice
2. Că s-au exportat 27+3+21 vagoane, peste 3500 de lăzi, și s-au primit... verificați
3. Că valoarea unui leu aur este de 0,3226 grame aur de 22 carate (http://www.leulgreu.ro/istoric_monetar/istoria_cresterii_si_descresterii_monedei_nationale)
4. Că valoarea tezaurului este, cf consilierilor aritmetici ai lui Isărescu și ai lui Marius Chicoș Rostogan, de peste 2500 tone aur fin
5. Că aceste cantități de aur nu se prea văd în rezervele mondiale OFICIALE (http://en.wikipedia.org/wiki/Gold_reserve)
6. Că la noi, la Românica, apar mai an, sute de tone de aur și dispar mai ceva ca Sfânta Duminică, Vineri, că de Sabat nu lucră nici ovreii, pretinii noștri strategici (nu mă lămurii care dintre iei, ăi așkenazi, dă la khazarii rupți în dinți de expansiunea rușilor care erau conduși de vikingi, sau de ăi sefarzi de-i bănuie Ronin că-i mânară arabii musulmani sub imboldul episcopatului revanșard al Romei, până prin califatul spaniol... nu contește)
7. Că o serie de băieți și fete dăștepți, orientați, cu bani și pile se dickxtrează încercând să pună mâna pe acest eluziv El Dorado private-monarhico-evreisco-oligarhic de te-apucă durerile de cap ce presupune, în timp ce amărășteanu autohton își rostogolește mucu între degete, nutrind gânduri negre ca mormântul la... unii... alții
8. Că bășino-fonfleurile conductistice Na Bucco și Susurul de Jos (South Stream) înfierbântă mințile sticlind $$$$ în mintea încinsă a patocraților de serviciu...
9. Nu vă mai zic...
Secundo: Mama Rasia zice nizanaiu ca voi e hoți... COOL MAN! LET IT BE!
Dar, dacă e să fie cu premier Lenuța du Cocoș/Cock ot Pleșcoi, nu cred că ar fi vreo problemă de diferență de curvăsărie politică, indiferent de preopinenta regală britanică sau de altă liftă, căci nație este exagerat... It’s beside the point!
Importantă este miza, the sales-tools, și capacitatea personală de a marca puncte... în direct, nu în reluare, ca la arte marțiale. Mă izbi imaginea antrenamentului stil Rocky Balboa, inclusiv coloana sonoră...
Terțo: În această ciorbă vreau să văd și curva multicefală europeană, papa cel cu trei coroane, și resursele orientului, căci de Kitai zicea Mao că la istoria lor multimilenară ce mai contează o sută de ani, Siberia tot a lor este... Poate cu încălzirea globală se și dezgheață permafrostul?!
DESFĂȘURAREA ACȚIUNII
Toți și-o trag cu spor tuturor, în direct și în reluare, bilateral și multilateral, pierd și câștigă averi și obraz, sunt înlocuiți de alți ciocoi, se mai trezesc niște aroganți, care habar n-au, să se dea viteji și deștepți, dar după război, sub icoana lui Einstein (măcar de-ar ști un dram de filosofie naturală), doar-doar mai rup niște bilete... în timp ce...
DEZNODĂMÂNTUL
...certați de puterea etern-vremelnică, Coana Jana din capul dealului îl consolează pe Nea Costel din vale, după viituri, socializează spărgând semințe în singurul dinte rămas și fac povești mai mult sau mai puțin folclorice despre Umil Moc și ministrul Bustos, de fapt Elenae Udae din Troae, care păștea o oae în ploae, și colinde cu Puțin-Împărat, bădica Traian călare pe-o iapă bălană, căci veșnicia s-a născut la sat, în timp ce hoții autohtoni și străini îi înjura în continuare pe români pentru că sunt atât de nesimțiți, hoți, golani, impredictibili, și lipsiți de mentalitate adecvată, în timp ce românii se gândesc la ei precum se gândea Harap Alb la Spânu, Cocoșul la Punguța cu Doi Bani, Fata Moșului la Fata Babei & la Babă, Dănilă Prepeleac și Stan Pățitu la... nevermind, sau precum se gândesc strainii la bogăția noastră de-o tot fură cu folos sau fără de ceva timp...
ÎNCHEIERE
...de nește mii de ani, poate mai multe decât alea ale lui Mao cu Siberia, deci, poate că ar fi mai înțelept să se dea bătuți, că acuș mă enervez și încep să întreb unde pușca mea sunt polistaii și ctistaii... stau și-și lustruiesc baioneta sau au pus și ei botul la prădăciune și mărire de care duc lipsă de când nu mai se simt nici pitagoreici și nici egipțieni?!

Prefață Post Scriptum i.e. (P)PS
Întâi o dau de pământ și eventual, dacă iese mai mult, câștigă la bursă din acest joc... dacă nu, câștigă și din pierdere... cel puțin așa pare sau așa cred strategii lor (SIC: proștii noștri sunt mai puțin proști decât ai lor) sau cine dracu mai știe?! IO nu!...

Acu' să nu doarmă ei!

Militaru' român treb'e să rămână vigilent!
Back to top
Lex Antiqua
Fri Jul 16 2010, 10:08PM
Registered Member #1399

PS2
și dacă e o sămânță de adevăr în alegația rușilor că românii au furat tezaurul, ceea ce ar fi prea frumos/ urât ca să fie adevărat (depinde din ce capăt privești) cred că ar fi interesant de conexat cu subiectul Moruzov-Cristescu... până-n fund la taxatoare, adică și în prezent...

și ne acuză pe noi de corupție... ale naibii aparențe!
Back to top
Stel
Sat Jul 17 2010, 12:07AM
Registered Member #2461

Bine ai revenit, Lex! Pe unde ai disparut atata vreme, poznasule mic, ca tare mi-au lipsit eseurile tale!

Ai dreptate, vor vedea romanii tezaurul cand va zbura... Traian Basescu...de la Cotroceni...sau poate nici atunci. Si parca nici n-as vrea sa-l vedem, ca s-ar volatiliza rapid si fara nici un beneficiu pentru Romanica. Asa, macar avem o "polita de asigurare"...avem de luat...intr-un viitor incert, ce-i drept.
Back to top
SAS
Mon Jul 19 2010, 03:48PM
Registered Member #2168

Dupa cca o saptamana de la aparitia acestor zvonuri deja incep sa se concretizeze una alta. Azi "doamna" Udrea a preluat conducerea PDL Bucuresti in urma "cica" a renuntarii lui Negoita! LINK
Back to top
Boribum
Wed Apr 27 2016, 12:51AM
boribum
Registered Member #2395

Poate ca în aceasta saptamâna plina de evlavie o avea careva un gând legat de discutiile astea devenite moneda curenta despre "ofiterii acoperiti". Nu stiu cât si ce câstiga vorbitorii (politicieni, nu gluma) dar ce pierde România cred ca poate sa explice orice "acoperit" cu acces la medii descoperite.
Back to top
Go to page
  <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF