Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Diverse :: Arta guvernarii

<< Previous thread | Next thread >>
Miscarea Tehnocrata - Romania Noua
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Mihais
Mon Sep 06 2010, 07:21PM

Registered Member #2323

Nu.
E dreptul oricui sa creada ce vrea despre o persoana sau idee.ALM se referea la ideile dvs.Faptul ca dumneavoastra interpretati asta ca un atac la persoana e alta poveste.
Cred ca va-ti putut da seama din raspunsuri ca pe aici nu se inghesuie vagabonzii din gara.In loc sa va luati de provocari la duel,ar fi mai constructiv sa va ganditi de ce unii membri va critica pct. de vedere.Critica si autocritica nu au omorat niciodata pe nimeni(eventual pe unii tovarasi acum vreo cateva decenii).

Va propun sa incheiem aici si sa revenim la subiect.Daca va considerati nedreptatit in continuare eu ma retrag si las alti moderatori sa decida.
Back to top
M.Tehnocrata
Tue Sep 07 2010, 02:12PM
Registered Member #3269

In loc sa va luati de provocari la duel,ar fi mai constructiv sa va ganditi de ce unii membri va critica pct. de vedere.Critica si autocritica nu au omorat niciodata pe nimeni(eventual pe unii tovarasi acum vreo cateva decenii).

Cind critici trebuie Sa-ti Masori Cuvintele de asa maniera incit sa nu Iriti interlocutorul.

Eu sint un om diplomat si sint foarte atent la cuvintele pe care le scot din gura. Este extrem de important pentru un om politic sa se straduiasca sa nu isi irite interlocutorul.

ALM in schimb (banuiesc ca este evident datorita termenilor si afirmatiilor tari), SE STRADUIESTE DIN TOTI RARUNCHII SA MA IRITE.

Nu reuseste sa ma irite, dar reuseste sa se faca de ris. Daca el nu considera ca se face de ris, cu atit mai bine. Mie imi convine, pentru ca oricum se face de ris.

Intr-o polemica discutiile trebuie sa aiba loc cam in urmatorii termeni.

"Nu sint de acord cu ce zice X, pentru ca si pentru ca..."

Nu ai voie sa declari ca ce spune X sau Y sint Ineptii, pentru ca Ineptiile sint lucruri relative. Ceea ce pentru unii sint ineptii, pentru altii sint adevaruri si invers.

Eu cind exprim niste punte de vedere cu hotarire/aplomb, nu folosesc termeni si expresii deplasate care sa-i scoata din sarite pe interlocutori, pentru ca scopul meu este sa-mi exprim punctul de vedere si nu sa scot din sarite partenerii de discutie.

ALM in schimb depaseste limitele dezbaterii/discutiei propriu-zise si lanseaza atacuri destul de directe la persoana.

In general cind au loc discutii, eu nu le personalizez deloc. Ma refer strict la 2 lucruri:

1. La idei
2. Precizez cui ma adresez, fara sa ii aplic respectivului fel de fel de calificative. De pilda. La mine in general, nu o sa gasiti afirmatii de genul "e o mare prostie" ci o sa gasiti in loc "nu sint de acord cu". Pot exista exceptii in care in loc de ineptie as folosi termenul "enormitate" si asta numai cind e vorba de o prostie absolut colosala si incontestabila de genul "voi da 20.000 de euro fiecarui roman" (Geoana era mai modest si se referea la cei care s-ar intoarce in tara sa investeasca; Dan Diaconescu insa a sarit peste cal).

Modul meu de a reactiona e cam asa: daca ma intepi si te astepti sa zic au si sa te bucuri ca au spus "au" o sa obtii ceva de genul: "amice m-ai intepat, ai grija sa nu ma mai intepi. Altfel data viitoare iti dau peste mina"

Nu putem pune egal intre 2 termeni: Critica si Atac.

Chiar si in cazul atacului exista reguli - vezi regulile razboiului. Ne razboim de la ora X la ora Y. Respectam pauzele (principii nemtesti si englezesti)

Noi traim insa intr-o societate in care regula este ca nu se folosesc reguli. De asta este si totul atit de haotic in Romania. Ce exeplu poate fi mai bune decit faptul ca exista legi pe care romanii nu le aplica.

Logic este ca regulile exista pentru a fi respectate, dar exista foarte multi insi care rastalmacesc principiile si spun ca legile sint facute ca sa fie incalcate.

Aici am folosit o finete de exprimare: am evitat sa folosesc termenul de pervers si l-am inlocuit cu rastalmacire (termen mult mai soft). Daca as fi folosit termenul de pervers, ALM s-ar fi putut simti vizat. Cu rastalmacirea insa nu se refea direct la comportamentul celui care face actiunea, ci mai mult la actiune facuta (deci nu e personalizat).

Nota: sint putini cei care ma "bat" la analiza pe text (cu lipsa de modestie aferenta) . Lucratul cu cuvintele face parte din activitatile mele de baza.

Critica unor idei trebuie sa fie impersonala/sa se refere la idei si nu la persoane. Nu dezaprobi persoana ci ideea. Trebuie sa existe un control foarte clar asupra modului de exprimare.

Procedeul este cumva similar cu abordarea din artele martiale, care zice ca replica pe care o dai trebuie sa fie strict pe masura atacului.

O replica prea slaba, permite adversarului sa se simta in avantaj si sa continue atacul, iar o replica prea puternica poate invinge pe moment dar poate alimenta conflictul pentru viitor, aparind dorinta de razbunare.

Echilibrul si analiza continua, duc la perfectionare.

[ Edited Tue Sep 07 2010, 02:24PM ]
Back to top
Mihais
Tue Sep 07 2010, 04:49PM

Registered Member #2323

Tot nu ai spus ce crezi TU ca la determinat pe ALM sa numeasca anumite lucruri ineptii si cum ai modifica mesajul in functie de criticile aduse de domnia sa si de ceilalti.

ALM e pesionar militar.Conform conducerii de partid si de stat e un nesimtit.Deci stai linistit nu e deranjat
Vezi,de asta nu ne intelegem decat cu greu.Lucrezi cu cuvintele.Eu lucrez cu cifre,ca toti ghiolbanii inculti de ingineri.Altii pe aici lucreaza cu notiuni de drept,alte chestii exacte(e un compliment pe care nu-l cred de fapt domnilor juristi;de fapt consider legica ca un fel de martiana ).
Asa incat daca vrei sa ai votul meu,explica-mi mai pe scurt.Mai multe concepte si mai putine cuvinte ar fi apreciate,cel putin de mine.
Totodata,o sugestie ca pt. un conational.Daca vrei sa dezbati idei in public ai fi mai castigat daca rezisti la tavaleala.Lupta politica nu este pt. gentlemeni sau domnisoare de pension.Nu a fost niciodata,nicaieri.Nu de alta,dar analizand ultimele postari am observat ca ai fi usor de abatut de la subiectul unei dezbateri de o simpla si banala diversiune.Introdusa deliberat.
Apropos de ultimele postari.Si ale tale si ale mele sunt rau pe langa subiect.Daca ai ceva de impartit cu vreun forumist te invit sa o faci in privat. Off-topicul e sanctionat prin regulament aici.
Back to top
M.Tehnocrata
Wed Sep 15 2010, 08:26PM
Registered Member #3269

@ Mihais
Tot nu ai spus ce crezi TU ca la determinat pe ALM sa numeasca anumite lucruri ineptii si cum ai modifica mesajul in functie de criticile aduse de domnia sa si de ceilalti.

Nu cred ca e cazul sa ma adincesc atit de mult in problema, incit sa spun ce l-a determinat pe ALM sa numeasca anumite lucruri pe care le-am spus eu, INEPTII. E problema lui din ce motiv a facut-o. Din punctul meu de vedere conteaza doar fapta, la fel ca la judecator. Ca or exista circumstante atenuante, nu zic ca nu e adevarat. Finalmente insa, omul a jignit (cum ar veni, a comis infractiunea)

ALM e pesionar militar.Conform conducerii de partid si de stat e un nesimtit.Deci stai linistit nu e deranjat

Ca ALM e pensionar militar este un argument IRELEVANT in discutie. Poti sa ai 10, 20, 50 sau 100 de ani. Regulile de bun simt nu se modifica in functie de virsta si statut.

Vezi,de asta nu ne intelegem decat cu greu.Lucrezi cu cuvintele.Eu lucrez cu cifre,ca toti ghiolbanii inculti de ingineri.

Te-ai jignit singur, sa fii sanatos . Eu am tot respectul pentru toate profesiile atit timp cit bunul simt e la putere

Altii pe aici lucreaza cu notiuni de drept,alte chestii exacte(e un compliment pe care nu-l cred de fapt domnilor juristi;de fapt consider legica ca un fel de martiana ).

Cu cei care lucreaza cu notiuni de drept in general ma inteleg bine , desigur cu aceia care isi fac meseria corect si tin cont de litera si spiritul legii.

Asa incat daca vrei sa ai votul meu,explica-mi mai pe scurt.Mai multe concepte si mai putine cuvinte ar fi apreciate,cel putin de mine.

Intreaba si vei primi raspuns. Documentatie se gaseste destula. Ridica probleme si eu raspund la intrebari.

Totodata,o sugestie ca pt. un conational.Daca vrei sa dezbati idei in public ai fi mai castigat daca rezisti la tavaleala.Lupta politica nu este pt. gentlemeni sau domnisoare de pension.

Lupta politica de asta arata in halul in care arata. Oricum in Marea Britanie e pentru Gentelmani !!! si asta trebuie sa facem si in Romania. In campania electorala de acum citeva luni, Gordon Brown, premierul de atunci al Marii Britanii, a catalogat in public o doamna drept bigota. A fost nevoit sa se duca la ea in usa si sa-si ceara scuze in public, sau ceva asemanator. Asta trebuie sa se intimple si in Romania. Nu zic ca vom reusi sa ajungem acolo. Dar asta este idealul de politica, catre care trebuie sa tindem.

Nu a fost niciodata,nicaieri.Nu de alta,dar analizand ultimele postari am observat ca ai fi usor de abatut de la subiectul unei dezbateri de o simpla si banala diversiune.Introdusa deliberat.

Jignirea a fost deliberata si nu devierea de la subiect. Nu sint genul care sa ma las calcat in picioare pentru simplul fapt ca as parea slab. Nu da bine la imagine Un om slab nu stie sa dea replica. Eu stiu, si o dau. Cine nu doreste sa devieze discutiile, sa aiba grija si sa se abtina de la jigniri.

Apropos de ultimele postari.Si ale tale si ale mele sunt rau pe langa subiect.

Nu e bine sa o facem in privat. De ce ?

1. Pentru ca eu nu am nimic de impartit cu ALM personal. Ma indoiesc ca-l voi determina sa-si modifice comportamentul. Daca o va face insa, ii multumesc de pe acum.

2. Toata lumea trebuie sa vada cum gindesc si cum reactionez, ca sa stie daca merita sa ma sustina sau nu si ce doresc eu sa aduc nou in politica romaneasca. Aceasta discutie, chiar daca a deviat de la subiect, este destul de edificatoare in acest sens. Ma intereseaza sa aduc ORDINEA in viata politica si in societatea romaneasca si cu siguranta, aici mai mult decit oriunde in Romania, ordinea este un lucru cit se poate de Respectat. Deci daca exista un loc pe net in care Ordinea sa fie promovata, acest forum este acel loc.

Daca ai ceva de impartit cu vreun forumist te invit sa o faci in privat. Off-topicul e sanctionat prin regulament aici.

Deci sa inteleg ca jignirile NU SINT SANCTIONATE AICI ? CI DOAR OFF-TOPICUL ?

CARE E LOGICA SPUSELOR TALE ?

Back to top
Boribum
Wed Sep 15 2010, 08:39PM
boribum
Registered Member #2395

Eu nu pot sa cred ca o asemenea Miscare precum a dumneavoastra este atât de deficitara la capitolul umor ! Daca e real acest deficit,e grav. Zau !
Back to top
Mihais
Wed Sep 15 2010, 09:28PM

Registered Member #2323

MT-Fratele meu apas,o fi venirea toamnei ce ma enerveaza,dar daca nu ai nimic concret de spus pe topicul deschis de matale nu are rost sa lungim discutia.Inchidem topicul,caci oricum l-ai facut praf si pulbere.
Nu-i gentlemaneste sa speli rufele murdare in public,de aia ti-am sugerat sa rezolvi problema in privat.Dar daca nu-ti place asa,merge si pe tiganeste.Daca ALM nu-ti va raspunde(pe pariu) atunci nu ai decat sa-l provoci la duel.Io imi iau sarcina sa-l reprezint.Alegi locul si armele.Satisfacut?? Daca eu am vreo treaba,il rog pe domnul de mai sus sa-mi tina locul.E spre avantajul tau,intrucat are de 2 ori varsta ta.

p.s Am o alergie la Politically Corectness Made in USA/UK/AUS/CAN/NZ de nici n-ai idee.Mai ales cand se vantura cuvinte ca rasist,bigot,x-ofob.Ma pierzi de client daca vii cu din astea.

Back to top
ovi_cc
Fri Sep 17 2010, 02:40AM
Registered Member #3311

Bun gasit tuturor.

@M.Tehnocrata
Ideile promovate de miscarea pe care o reprezentati sunt bune dar numai schimbarea mentalitatii celor din top nu este suficienta.
Parere personala: trebuie sa se schimbe mentalitatea individului, fiecare trebuie sa faca dovada bunului simt si a competivitatii in societate, loc de munca cat mai ales in familie. Toti stim sa dam vina pe guvern (indiferent de culoarea mastii afisate) ca nu a facut si a dres dar noi suntem capabili sa luam atitudine fata de ceea ce se intampla in jurul nostru, indiferent de pozitia ocupata in "lantul trofic"? In momentul cand vom constientiza ca lucrurile se schimba si de la baza spre varf, abia atunci lucrurile care se intampla in Tara Noastra vor prinde un iz de normalitate.
Daca nu am fost coerent va rog sa ma scuzati, ora este destul de mica.
Back to top
M.Tehnocrata
Fri Sep 17 2010, 10:54AM
Registered Member #3269

ACH Boribum wrote ...

Eu nu pot sa cred ca o asemenea Miscare precum a dumneavoastra este atât de deficitara la capitolul umor ! Daca e real acest deficit,e grav. Zau !

Ba sa crezi. Cind glumim, glumim. Cind nu glumim, nu glumim. Romania momentan nu e intr-o situatie deloc de gluma si prin urmare glumitul mi se pare nepotrivit.

Problema e ca in Romania se glumeste cam prea mult, ba chiar ca politica insasi a devenit o gluma, proasta ce-i drept si nu doar politica.

Strazile artata ca o gluma, autostrazile la fel, caile ferate, economia romaneasca e o gluma. Crezi ca mai e loc de glumit ? N-ar fi cazul sa ne bagam mintile in cap, sa facem ceva cum trebuie si sa glumim dupa ce terminam ?

Pe mine ma intereseaza sa promovez o altfel de politica, care sa nu mai fie o gluma proasta pentru noi toti. De 20 de ani tot auzim si vedem aceasta gluma proasta numita politica romaneasca, si sintem satui. Tu nu ?

Romania are probleme grave. Daca transformam orice discutie serioasa in bascalie, unde ajungem.

Dupa tine in orice discutie de pe un forum, trebuie sa fie bascalie, numai pentru ca netul in sine e un spatiu liber in care fiecare face ce vrea ?
Back to top
M.Tehnocrata
Fri Sep 17 2010, 11:06AM
Registered Member #3269

MT-Fratele meu apas,o fi venirea toamnei ce ma enerveaza,dar daca nu ai nimic concret de spus pe topicul deschis de matale nu are rost sa lungim discutia.Inchidem topicul,caci oricum l-ai facut praf si pulbere.

Nu l-am facut eu praf si pulbere. As putea sa mai pun un comentariu acid, dar n-o fac. O las asa. Poate se prinde cineva.

Concret, proiectul Miscarii Tehnocrate este infiintarea unui nou partid politic, construit pe alte baze decit cele pe care sint construite partidele politice actuale. Acestea sint bazate pe coruptie. In campanii au nevoie de bani, pe care ii procura din mediu de afaceri. Banii sint datorii electorale care trebuie returnate. Asa se naste si se mentine coruptia. Din cauza asta partidele actuale nu se pot reforma. Conducerea lor este formata in totalitate din cercuri de interese de afaceri si nu permite oamenilor capabili sa se ridice in structurile administrative ale statului. Consecintele le vedem in fiecare zi. Daca partidele actuale nu se pot reforma, putem incerca sa construim ceva nou, de la zero, avind insa grija sa nu ajunga la fel ca celelalte.

Desigur vor veni unii care vor zice ca exact asta o sa se intimple. O sa fie un partid nou corupt ca si altele. Presupunind ca au dreptate, cred totusi ca merita incercat. Daca tentativa esueaza si partidul cel nou va fi corupt, Romania nu va pierde nimic. O sa mai fie un partid corupt pe linga altele corupte. Daca insa tentativa reuseste Romania/noi toti... are de cistigat. Prin urmare cred ca merita incercat.

Nu-i gentlemaneste sa speli rufele murdare in public,de aia ti-am sugerat sa rezolvi problema in privat.Dar daca nu-ti place asa,merge si pe tiganeste.Daca ALM nu-ti va raspunde(pe pariu) atunci nu ai decat sa-l provoci la duel.Io imi iau sarcina sa-l reprezint.Alegi locul si armele.Satisfacut?? Daca eu am vreo treaba,il rog pe domnul de mai sus sa-mi tina locul.E spre avantajul tau,intrucat are de 2 ori varsta ta.

Mai devreme iti exprimai dorinta sa incheiem spalatul de rufe in public. Lumea s-a lamurit oricum despre ce e vorba. Subscriu deci la punctul tau de vedere si inchei argumentatiile pe tema jignirilor. Cred ca propunerea e rezonabila. E ok ?

p.s Am o alergie la Politically Corectness Made in USA/UK/AUS/CAN/NZ de nici n-ai idee.Mai ales cand se vantura cuvinte ca rasist,bigot,x-ofob.Ma pierzi de client daca vii cu din astea.

Eu nu am deloc alergie la genul asta de cuvinte si la corectitudinea in politica. Romania arata in halul in care este tocmai pentru ca exista corectitudine zero in politica.
Back to top
Resboiu
Fri Sep 17 2010, 11:30AM

Registered Member #2526

Te plictisesti, este?
Back to top
Boribum
Fri Sep 17 2010, 12:09PM
boribum
Registered Member #2395

Mihais wrote ...

Daca eu am vreo treaba,il rog pe domnul de mai sus sa-mi tina locul.E spre avantajul tau,intrucat are de 2 ori varsta ta.

Asa batrânel par ?
...Daca eu sunt nenea "de mai sus" ,deduc vârsta Miscarii ca fiind de 19 anisori. O copila...
Back to top
Boribum
Fri Sep 17 2010, 12:26PM
boribum
Registered Member #2395

M.Tehnocrata wrote ...

Concret, proiectul Miscarii Tehnocrate este infiintarea unui nou partid politic, construit pe alte baze decit cele pe care sint construite partidele politice actuale. Acestea sint bazate pe coruptie. In campanii au nevoie de bani, pe care ii procura din mediu de afaceri. Banii sint datorii electorale care trebuie returnate. Asa se naste si se mentine coruptia. Din cauza asta partidele actuale nu se pot reforma. Conducerea lor este formata in totalitate din cercuri de interese de afaceri si nu permite oamenilor capabili sa se ridice in structurile administrative ale statului. Consecintele le vedem in fiecare zi. Daca partidele actuale nu se pot reforma, putem incerca sa construim ceva nou, de la zero, avind insa grija sa nu ajunga la fel ca celelalte.

Desigur vor veni unii care vor zice ca exact asta o sa se intimple. O sa fie un partid nou corupt ca si altele. Presupunind ca au dreptate, cred totusi ca merita incercat. Daca tentativa esueaza si partidul cel nou va fi corupt, Romania nu va pierde nimic. O sa mai fie un partid corupt pe linga altele corupte. Daca insa tentativa reuseste Romania/noi toti... are de cistigat. Prin urmare cred ca merita incercat.

Voi existati ca si partid ? Cu acte,vreau sa spun ?

Dupa ce te linistesti si termini de pus oamenii la punct pe-aici (sunt bune,punerile la punct,dar sunt ca alcoolul :tre' folosite cu moderatie) îti spun si eu o parere,asa... : în România sunt oricum prea multe partide. Doctrina voastra îmi pare bazata mai mult pe chestii tehnice,si nu prea întrezaresc nici o orientare politica. Daca o sa spui ca nu veti fi nici de stânga,nici de dreapta ci dimpotriva...o sa-ti spun ca multi au încercat în istorie sa transforme (de exemplu) medicina în matematica sau biserica în stiinta exacta. Si nu a mers,si nu o sa mearga vreodata. Politiceste vorbind,RO are nevoie de un partid de stânga (adevarat) si de unul de dreapta (tot adevarat).

Oricât de neplacut ar fi de auzit,politica e oratorie,reprezentatie (nu reprezentare) publica,comicareala,demagogie. La diferite nivele,dar asta e . Specialistii sunt buni,si e mare nevoie de ei. Dar un Partid al Specialistilor,când va trebui sa se lupte si sa se si impuna în fata unor politicieni..va da cu capul de pamânt. Mai bine faceti-va un plan,ocupati posturi tehnice-cheie si lucrati în folosul tarii. Patria va va rasplati. Poate nu imediat,dar o va face. Oricum,când vrei sa faci ceva pentru tara,nu astepti rasplata pentru tine,ci -eventual- pentru urmasii urmasilor urmasilor tai. Pentru cei care au timp si chef de asa ceva,desigur.

Succes.

P.S Lasa comentariile paragraf cu paragraf ale spuselor fiecaruia : e munca enorma,si -politiceste vorbind - nu îti faci un capital de simpatie. Si daca vrei sa te lansezi în politica si o sa spui ca nu ai nevoie de simpatia nimanui...o sa-ti recomand niste lecturi obligatorii pentru meseria de politician (caci este o meserie ! ). Si,mai ales,fa rost de mult umor. Si alb,si negru.

Re-succes.

EDIT : Am citit abia acum replica ta referitoare la gluma. Da,eu am în general chef de gluma. Si îti recomand sincer sa te destinzi si tu. Jogging,dus,o bere rece. Si trece !

[ Edited Fri Sep 17 2010, 12:38PM ]
Back to top
Boribum
Fri Sep 17 2010, 12:35PM
boribum
Registered Member #2395

M.Tehnocrata wrote ...

sintem satui. Tu nu ?

Romania are probleme grave.

Aaaa,eu m-am nascut satul !Dar a trebuit sa astept ceva ani ca sa-mi pot manifesta saturarea. Slava Domnului !

Da,România are probleme grave,dar nu le are ea,ca tara,le au românii ca oameni (am si eu pasaport românesc,asa ca nu ma dezic de grup,sa nu ma-ntelegi gresit). Consultati opinia psihiatrilor din Miscarea voastra,si imi vei da dreptate.

[ Edited Fri Sep 17 2010, 12:36PM ]
Back to top
M.Tehnocrata
Fri Sep 17 2010, 04:44PM
Registered Member #3269

Resboiu wrote ...

Te plictisesti, este?

Daca cineva care vrea sa puna ceva pe roate e acuzat ca se plictiseste, atunci probabil ca se poate considera ca ma plictisesc.

Poate ca "plictiseala" sau mai bine zis lehamitea si enervarea duce la reforma. Vezi ca nu misca nimic si incepi sa te misti. Unii zic ca e bine, altii ca nu, fiecare cu parerea lui. Ideea este sa aducem ceva nou si sa incercam macar sa construim.

Poate vom reusi, poate nu, dar macar vom sti ca am facut ce a depins de noi ca sa punem lucrurile in ordine si ca daca nu a iesit, nu e din vina noastra.
Back to top
M.Tehnocrata
Fri Sep 17 2010, 04:46PM
Registered Member #3269

ACH Boribum wrote ...

Mihais wrote ...

Daca eu am vreo treaba,il rog pe domnul de mai sus sa-mi tina locul.E spre avantajul tau,intrucat are de 2 ori varsta ta.

Asa batrânel par ?
...Daca eu sunt nenea "de mai sus" ,deduc vârsta Miscarii ca fiind de 19 anisori. O copila...

Cred ca deja se produc confuzii . Asa se intimpla cind interpelarile nu se fac la obiect
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF