Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Rezervisti
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Hannibal
Tue May 07 2019, 07:21PM
.
Registered Member #1460

Nici nu stiam de situatia aia. Pur si simplu, mai mult ma incurca sa fiu sgp in rezerva. Asa ca vreau sa nu mai fiu. Sgp in rezerva...
Back to top
truepride
Thu May 09 2019, 04:52PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Nu exista, din pacate. Spun din pacate pentru dvs. Fara sa doresc a deveni bagacios, cu ce anume va incurca faptul ca aveti un grad in rezerva? Daca nu doriti sa imi raspundeti este in regula, nu-i nici un fel de problema.
Daca este o chestiune de admitere la anumite structuri va pot lamuri pe legislatie.

Back to top
Hannibal
Sun May 12 2019, 02:30PM
.
Registered Member #1460

A apărut Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu aspecte importante pentru SGP-i, activi sau în rezervă deopotrivă.
Mai rămâne promulgarea de către Președinte.
Asta așteptam, de fapt.
18l617lp.pdf

Back to top
FlorinS
Tue May 14 2019, 02:16PM
Registered Member #26338

Am si eu o nelamurire daca ma poate ajuta careva. In legea 270/2015, scrie clar la art 6: "beneficiază lunar de o remuneraţie, în cuantum de
10% din suma reprezentând solda de funcţie pe care sunt încadraţi, conform contractului încheiat şi solda gradului deţinut". Eu traduca asta astfel: INDZ.= 10% x SF + SG. Din cate stiu eu mementan se foloseste cred alta formula: INDZ.= 10% x (SF + SG). Daca ma puteti lamuri, va rog.
Back to top
IloveArmy
Mon May 27 2019, 02:25PM
Registered Member #11159

Se mai aude ceva legat de posturile pentru rezervistii voluntari?
Slaba organizare...
Back to top
truepride
Mon May 27 2019, 04:19PM

Registered Member #996

Nu sunt informatii la nivelul CMZ-urilor pe moment. Dar asta nu este vina lor ci faptul ca central inca nu a fost aprobat planul de recrutare. Dupa aprobare se poate comunica, mijlocul lunii iunie orientativ.
Back to top
victor79
Fri May 31 2019, 06:47AM
Registered Member #981

LINK

30 mai 2019 MApN, national, rezervişti voluntari, SMAp
O delegație a rezerviştilor voluntari din AORR a fost primită de şeful Statului Major al Apărării
La data de 29.05.2019, la sediul Statului Major al Apărării (SMAp), o delegaţie a rezerviştilor voluntari din Asociaţia Ofiţerilor în Rezervă din România (AORR) a fost primită de domnul general Nicolae-Ionel Ciucă, şeful Statului Major al Apărării. Întâlnirea face parte dintr-o serie de demersuri întreprinse cu scopul de a ajuta la deblocarea procesului de aprobare a proiectului de amendare a Legii 270/2017 privind statutul militarilor rezerviști voluntari și, mai ales, pentru revizuirea normelor de aplicare a legii, în vederea creării condițiilor pentru implementarea unitară a acestora şi pentru îmbunătăţirea condiţiilor de selecţie, instruire şi dezvoltare pentru rezerviştii voluntari.

Discuţiile s-au concentrat asupra problemelor administrativ-organizatorice cu care s-au confruntat rezerviştii voluntari de la înfiinţarea acestei categorii de personal. În mod special, propunerile AORR au vizat prezentarea aspectelor care duc la aplicarea neuniformă și interpretarea prevederilor acestora, în mod diferit de la un caz la altul. Zonele în care s-au constatat astfel de divergenţe includ: salarizarea, echiparea, relațiile cu unitățile angajatoare (civile) și contractoare (militare), pregătirea, instruirea și certificarea rezerviştilor voluntari.

Tot despre o implementare unitară s-a discutat şi în privinţa comunicării publice și a promovării serviciului militar voluntar, ocazie cu care delegaţii AORR au propus aprobarea unui pachet de informaţii, inclusiv a unui chestionar, care să fie analizat, aprobat și distribuit ulterior către toate punctele de contact.

O altă categorie de probleme a vizat adaptarea cadrului normativ la statutul dual de militar rezervist şi angajat în mediul civil, prin măsuri precum:

comasarea zilelor de serviciu militar într-o singură perioadă de 15 zile calendaristice consecutive pe an, pentru inducţie mai bună şi reducerea tensiunilor cu angajatorii civili;
clarificarea modului în care perioada celor 3, respectiv 4 ani de contract, vor fi consideraţi vechime în muncă;
repartizarea candidaţilor pe funcţii, luând în calcul şi experienţa profesională din mediul civil, nu doar calificările dobândite prin diferite forme de învăţământ;
dezvoltarea unor cursuri de carieră și specializare cu program flexibil (la distanță, în weekend, seral) de către instituţiile de învăţământ din sistemul de apărare naţională;
încurajarea unor relaţii normale, de camaraderie şi colaborare, între rezerviştii voluntari şi militarii profesionişti;
portul uniformei militare de către militarii rezerviști voluntari, sens în care Șeful S.M.Ap. a aprobat ca cei doi militari rezerviști care vor participa la programul Young Reserve Officers Workshop (YROW) organizat de Confederaţia Internaţională a Ofiţerilor de Rezervă (CIOR) să poată purta uniforma pe timpul activităților din luna august, La Talin, Estonia;
referitor la participarea rezerviștilor voluntari la evenimente internaţionale sub egida CIOR, șeful apărării a fost de acord cu includerea acestora în Planul de relații internaționale, în vederea bugetării, cu condiția ca AORR să comunice în timp util ce activități și în ce cuantum financiar să fie incluse în acest plan.
În finalul discuției s-a decis crearea unui Grup de lucru format din reprezentanți ai tuturor instituțiilor din cadrul M.Ap.N cu responsabilități în domeniul rezervei voluntare și reprezentanți ai acestui corp de militari și a unui compartiment dedicat acestui domeniu în cadrul Statului Major al Apărării.

Propunerile membrilor AORR au fost primite într-o notă pozitivă, fiind recunoscută oportunitatea lor şi necesitatea de a continua acest dialog. S-a stabilit convocarea membrilor AORR în viitor, pentru dezvoltarea subiectelor prezentate.

Componenta rezerviștilor voluntari din AORR mulțumește șefului Statului Major al Apărării pentru disponibilitatea de a discuta și rezolva aspectele ridicate de aceștia în cadrul întâlnirii și se angajează să sprijine în continuare procesul de edificare a noului corp al rezerviștilor militari.
Back to top
IloveArmy
Tue Jun 18 2019, 02:45PM
Registered Member #11159

Stie cineva ce se mai intampla cu proiectul rezervistilor voluntari?
Deja suntem trecuti de jumatatea lunii iunie si tot nu au aparut posturile pentru rezervisti.
Vor mai aparea sau e compromis proiectul anul acesta?

Domnule @truepride, ne puteti spune ceva legat de acest aspect va rog frumos?

[ Edited Wed Jun 19 2019, 08:38AM ]
Back to top
truepride
Thu Jun 20 2019, 04:02PM

Registered Member #996

Buna ziua, cu cel mai mare drag v-as spune daca as sti ceva. Si dl Lt_M i-am comunicat faptul ca la momentul acesta nu sunt informatii la nivel de CMJ-uri. Problema dupa parerea mea are fundament financiar plus extinderea unor proceduri de selectie pentru alte categorii de personal. Asta insemna ca planul deja aprobat nu este comunicat inca structurilor teritoriale.
Va spun sincer ca eu personal nu inteleg de ce fac chestiunea asta, dupa umila mea opinie aici se putea comunica teritorial cu simpla mentiune ca recrutarea efectiva incepe in data x sau y. Numai bine avea omul timp sa isi puna dosarul in ordine.
La momentul acesta proiectul nu are cum sa fie suspendat pe anul acesta decat prin masuri legale, masuri care ar fi publicate. As fi foarte curios ce motivare ar putea avea un asemnea element de legislatie, insa cum va spuneam, in acest moment nu s-a emis un astfel de act.
Dar, eu am mai spus-o pe forum, incurcate sunt caile Armatei.
Back to top
1 User said Thank to truepride for this Post :
 IloveArmy (21 Jun 2019, 10:15)
IloveArmy
Fri Jun 21 2019, 10:18AM
Registered Member #11159

@truepride
Va multumesc mult pentru raspuns! Apreciez ca v-ati facut timp sa ne ajutati cu un raspuns.

Sper sa publice odata aceste posturi. Nu inteleg de ce e aceasta harababura, e destul de urat pentru posibilii doritori. Pacat.
Back to top
truepride
Wed Jun 26 2019, 04:33PM

Registered Member #996

Nici o problema, daca pot sa ajut cu ceva o voi face. Din pacate astea sunt informatile in acest moment si in mod cert genereaza o bariera intre candidat si minister si asta categoric este o problema.
Back to top
victor79
Fri Jul 12 2019, 01:07PM
Registered Member #981

În data de 10.07.2019 în cadrul întâlnirii Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (CNMR) prin dl presedinte Alex Cumpanasu cu președintele Camerei Deputaților a fost abordată problematica legii 270/2015 în vederea urgentarii procesului legislativ de îmbunătățire a acesteia.

Acest demers vine în continuarea acțiunilor întreprinse de către Asociatia Ofiterilor in Rezerva din Romania (AORR) în privința îmbunătățirii cadrului legislativ care reglementează statutul rezerviștilor voluntari:

1. 18.04.2019 – Intâlnire MAPN – Ministru şi Secretar de stat
2. 29.05.2019 – Intâlnire SMAp – Şeful SMAp
3. 05.06.2019 – Intâlnire Ministerul Muncii – Ministru şi Secretar de stat
4. 06.06.2019 – Intâlnire SMAp – Şefi de direcţii/departamente
5. 27.06.2019 – Intâlnire SMAp – Grup de lucru AORR : SMAp

Multumim pentru preluarea comunicatului pe prima pagina a site-ului.

Mai multe detalii despre aceste intalniri gasiti pe : LINK
Back to top
IloveArmy
Mon Jul 22 2019, 02:08PM
Registered Member #11159

Editat admin: Ceva informatii noi pe acest subiect sunt?
--------------------------------------------------------------
Va rog nu va stergeti postarea respectiv intrebarile.
Multumesc

[ Edited Mon Jul 22 2019, 04:28PM ]
Back to top
truepride
Mon Jul 22 2019, 04:27PM

Registered Member #996

Nu sunt informatii disponibile la acest moment iar asta imi este teama ca inseamna de facto ratarea campaniei pe acest an. Asta nu insemna ca nu vor fi locuri ci inseamna doar un grad foarte mic de incadrare. Ridicol de mic as spune chiar si un mod fundamental eronat de managment la nivel central.
Back to top
Lt_M
Mon Jul 22 2019, 05:02PM
Registered Member #22752

Am subliniat si eu pe blog problemele astea. Anul asta cred si eu ca au pierdut totul din lipsa de comunicare. Desigur poti afirma ca o campanie de recrutare este un "succes" cu 10% locuri incadrate, dar in economia reala asta se numeste incompetenta.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF