Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitatea internationala :: International

<< Previous thread | Next thread >>
Uniunea ieuropeana
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
apkah
Thu Dec 13 2018, 05:04PM
arcan
Registered Member #566

Terentius wrote ...

{Editat}. Ai revenit? Aluziile alea cu violuri la copii (care ar cam face obiectul DIICOT-ului, dacă am fi o țară cu toate țiglele pe casă) crezi că s-au uitat?

Epica

[ Edited Fri Dec 14 2018, 03:57PM ]
Back to top
Boribum
Thu Dec 13 2018, 07:24PM
boribum
Registered Member #2395

E liric, nu epic. Genurile literare se învață la școală, la fel ca și limbile străine. O conditie necesară dar nu și suficientă fiind frecventarea școlii, ceea ce am văzut cu toții că nu e cazul. Da' deloc!

Epic zice americanu' pă Feisbuc. Acolo de unde ne și vin toate gândurile și ideile 🤢 împărtășite darnic p-acilea.
Back to top
Pârvu Florin
Thu Dec 13 2018, 07:35PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Din seria Povesti nemuritoare - Povesti arabe

Se povesteste ca un calator mergea odata pe drum, cand vazu pe jos o punga de piele. O ridica, o deschise, si nu mica-i fu mirarea sa vada in punga cinci monede de aur. Bucuros, dadu sa o puna in buzunar, cand se ivi langa el un alt calator, care-i spuse ca el pierduse punga, si ca cele cinci monede de aur erau ale lui si le vrea inapoi. Primul calator ii raspunse ca nu are nici cea mai mica intentie sa ii inapoieze punga cu monedele de aur si ca cine gaseste ceva pastreaza.

Se luara la cearta, se aduna lumea in jurul lor, lume care se imparti in doua tabere, si fiindca niciunul nu era dispus sa renunte, s-au hotarat intr-un final sa mearga la judecator.

Judecatorul ii asculta, dupa care ceru punga, se uita la monedele de aur, le puse inapoi in punga si zise scurt: Fiindca nu v-ati putut intelege intre voi, acesti bani se confisca in folosul califului, dupa care parasi sala de judecata ducand cu sine banii.

Cei doi calatori se privira unul pe celalalt cu amaraciune, se ridicara si iesira si ei din sala, dar dupa cativa pasi se trezira chemati inapoi de judecator, care revenise tinand in mana doua pungi de piele.

Judecatorul le dadu fiecaruia dintre ei cate o punga si le spuse:

In fiecare punga sunt trei monede de aur, si fiecare dintre voi poate sa spuna ca a pierdut doua monede de aur, dar totodata fiecare primeste totusi ceva, lucru care nu s-ar fi intamplat daca celalalt ar fi luat toate monedele. Fiindca a trebuit sa pun o moneda de la mine ca sa primiti amandoi cate trei, se poate spune ca si eu am pierdut o moneda, e pretul lectiei pe care am primit-o azi.

Morala acestei vechi povesti orientale e mai actuala acum decat oricand:

Toata lumea castiga cand fiecare pierde ceva, si, fundamental, despre asta e Uniunea Europeana.

[ Edited Thu Dec 13 2018, 08:36PM ]
Back to top
Undeva
Fri Dec 14 2018, 02:00PM
Registered Member #10932

Pai ce vrei sa mai pierdem noi?
Am pierdut păduri , am pierdut aurul, și am pierdut multe lucruri care astăzi sunt deținute de companii , corporații subcompanii.
Uniunea Europeană îți dă dar nu îți bagă în traistă. Guvernul României îți ia din traistă dar nu îți dă.

[ Edited Fri Dec 14 2018, 02:05PM ]
Back to top
truepride
Fri Dec 14 2018, 03:52PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Am o opinie separata aici. Nu le-am pierdut, noi ca astea doua maini le-am dat, gratis in exploatare la orcine a cerut asta. Gratis inseamna o valoare precara contractuala si o spaga substantiala decidentului. Desigur asta este 1% din ceea ce trebuia sa plateasca Romaniei potentialul exploatator. Toata lumea a castiga din afacere, exploatatorul, spagarul etern abuzat de codurile penale. Sigurii care au pierdut sauntem noi populimea.
Back to top
truepride
Fri Dec 14 2018, 03:58PM

Registered Member #996

Domnilor, m-am pus pe editat si asa tradiv. Va respect pe amandoi, am rugamintea sa va respectati si reciproc.
Back to top
Terentius
Sat Dec 15 2018, 02:48AM
Terentius
Registered Member #2186

Și aici articolul originar din ianuarie 2016: Olivier Roy - The Islamization Of Radicalism

olivier_roy_-_jan._2016_-_the_islamization_of_radicalism.pdf
Back to top
apkah
Sat Dec 15 2018, 01:55PM
arcan
Registered Member #566

Ma gandesc ca in viitorul foarte apropiat ne vom valida sau invalida opiniile despre migratie si terorism. In 10 a fost semnat Pactul de la Marrackech care da liber la invazie.Iar Romania a fost semnnatara.Deci,Terentius si Boribum, ce v-ati dorit,aveti.Sa vedem cum o veti gestiona...Ca la teorie si citate de pe internet sunteti campioni.
Cu ocazia asta o sa vezi exact cum e : radicalizarea islamizarii sau islamizarea radicalizarii...

[ Edited Sat Dec 15 2018, 02:03PM ]
Back to top
Boribum
Sat Dec 15 2018, 02:54PM
boribum
Registered Member #2395

Cu ocazia asta, cei care sunt realmente înspăimântați de viitoarele migrații (ei, nu imbecilii care rostogolesc prostii numai pentru că seamănă cu cred ei) vor citi toate cele 80 de pagini ale Tratatului. Și vor nota că e vorba despre niște idei generale care nu obligă pe nimeni la nimic iar suveranitatea statelor semnatare e limpede menționată.

Dacă era un Tratat cu "muarte izlamului" , toți măgarii ăștia care se dau de ceasul morții si-ar fi tatuat ONU pe frunte. Ce e important e ca lucrurile să corespundă viziunii lor despre lume.

În același timp, cand (mai) citesc ce scrie despre acest tratat un tip presupus a avea macar niste idei mai sănătoase-n cap (colonelu' ăla cu puii, fost responsabil de sector antiterorist in SRI, Dragomir) nu mă mir că "omul simplu" (vorbă dragă nouă) se aruncă cu atâta patimă în băltoace pe care le ia drept piscine.

Din păcate, precum multe acte ale ONU, și ăsta va rămâne tot..un act.
Back to top
Pârvu Florin
Sat Dec 15 2018, 03:41PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Unul dintre cele mai raspandite mituri e acela ca cetateanul din tarile membre contribuie cu multi bani la bugetul UE.

Va las pe dumneavoastra sa decideti daca doua lire din 285 e mult,

asta ca sa nu mai pun la socoteala ca o parte din aceasta contributie se intoarce inapoi, mai cu seama in domeniul invatamantului, culturii si asistentei celor mai defavorizate categorii sociale, cum ar fi fostii prizonieri condamnati pentru terorism, cei mai multi incapabili acum sa se mai integreze social, dar am vazut si cateva proiecte in domeniul infrastructurii finantate partial din fonduri europene, cum ar fi achizitia recenta a 30 de autobuze noi si amenajarea statiilor LINK , precum si amenajarea ca spatiu recreativ a cheiurilor raului Lagan LINK .

Oricum ar fi, Marea Britanie e unul dintre cei mai mari contributori la bugetul UE, cu o contributie totala in 2017 in valoare de 13 miliarde lire, in timp ce cheltuielile UE in Marea Britanie au fost de 4 miliarde de lire, rezultand o contributie neta de aproximativ 8 miliarde de lire sterline, dar e important de subliniat ca, dincolo de taxa aceasta de membru, e extrem de dificil de cuantificat cu exactitate costurile si beneficiile apartenentei la UE, cei care doresc ca UK sa paraseasca UE sustinand ca fiecare familie pierde in jur de 9 000 de lire pe an din cauza faptului ca UK e membru UE , in timp ce sustinatorii statutului de membru al UK sustin ca fiecare familie va pierde 3 000 de lire pe an in urma Brexitului. LINK

Daca ma intrebati pe mine, cred ca nimeni nu stie cu adevarat ce se va intampla si mai cred ca unele sectoare de activitate si unele regiuni vor avea de castigat, in timp ce altele vor pierde.

Si mai cred ca cea mai echilibrata pozitie in tot vacarmul asta o are Banca Angliei, care a subliniat in nenumarate randuri faptul ca apartenenta la UE a insemnat pentru Marea Britanie crestere economica si crestere a nivelului de trai, avertizand si asupra faptului ca cresterea economica in sine nu inseamna in mod necesar si crestere a nivelului de trai.

[ Edited Sat Dec 15 2018, 10:27PM ]
Back to top
Undeva
Sun Dec 16 2018, 01:45AM
Registered Member #10932

Parvu Florin - asta este doar o aberație făcută oficial.
Europenii și Imigranții sunt cei mai mari contribuitori la bugetul Angliei așa că "Mai taie din ele dale draqu".

Se refera la cat au contribuit Europenii cu taxe către UK. Și cat au primit Europenii de la Anglia- linkul de jos.

LINK

[ Edited Sun Dec 16 2018, 02:00AM ]
Back to top
Pârvu Florin
Sun Dec 16 2018, 10:07AM

Registered Member #1287

Ca sa ne putem intelege, hai sa incercam sa vorbim aceeasi limba si mai cu seama despre acelasi lucru.

Eu vorbeam despre cati bani ajung la marele final din vistieria guvernului majestatii sale la Bruxelles

Pârvu Florin wrote ...

...rezultand o contributie neta de aproximativ 8 miliarde de lire sterline...

tu vorbesti LINK despre cu cati bani contribuie expatii europeni din UK la bugetul majestatii sale, ceea ce inseamna doua lucruri totusi diferite, asadar nu inteleg de unde indignarea...

Marea Britanie a fost timp de sute de ani si va ramane in continuare, din motive simple de inteles, o destinatie importanta pentru imigratie, indiferent de apartenenta acesteia sau nu la UE, si daca expatii aceia nu ar fi europeni, ar fi indieni, ar fi chinezi, ar fi filipinezi, ar fi vietnamezi, ar fi...

Dar ar fi! si taxele alea tot ar fi platite de cineva!

Si daca crezi ca guvernul majestatii sale trebuie sa le fie recunoscator in vreun fel specific expatilor acelora, sau tarilor din care provin expatii aceia, sau Uniunii Europene in ansamblul ei doar pentru faptul ca ei muncesc si platesc taxe in Marea Britanie, opinia mea e ca gresesti, singura datorie pe care o are guvernul e sa se asigure ca orice expat e tratat conform legii.

[ Edited Sun Dec 16 2018, 10:39AM ]
Back to top
Undeva
Sun Dec 16 2018, 01:42PM
Registered Member #10932

Tu gândești teoretic și nu mă interesează ce gândești.

Gândește-te la sacrificii și la banii plătiți de oameni. Lasă draqu sumele alea enorme.
Câți bani plătește romanul pe an la guvern în Romania și câți bani plătește guvernul român către Uniunea Europeana?

Degeaba vedem niste numere dacă banii primiți de la Uniunea Europeana ajung in afacerile unor Imbecili de Microbi născuți în Mama Romania.

[ Edited Sun Dec 16 2018, 01:46PM ]
Back to top
truepride
Fri Jan 11 2019, 04:22PM

Registered Member #996

Am ramas impresionat de acest domn Tusk care mi-a demonstrat inca o data de ce avem o europa unita a natiunilor. Mai mult mi-am reconfirmat de ce vitorul nostru este in Europa si doar in Europa. Raman cu o intrebare, cum este posibil ca un om strain sa vorbeasca romana per ansamblu intr-un discurs mai bine decat primul ministru al statului respectiv. Comitand o blasfemie in acceptinea patriotilor de ocazie, daca pe primul ministru il chema Duckadam, deci neam de svabi sau mai rau Istvan, poate era de inteles. Dar cand doamna este fiica de roman adevarat, plutonier major de intenedenta condamnat de un tribunal militar pentru fals, parca totusi ar trebui sa sti ceva mai bine limbul ruman.
Inchei cu acest moment si speranta ca orice va fi acolo sus la sefimea statului, durmul nostru european nu se va schimba:

Edit: Faptul ca am reusit sa fac sa functioneze acest clip direct si nu doar sa copiez linkul, am hotarat sa ma avansez in grad de la nepriceput tehnologic la seminepriceput tehnologic. La fel ma autoporpun pentru premiul Minitehnicus, la judet desigur.

[ Edited Fri Jan 11 2019, 04:26PM ]
Back to top
Undeva
Mon Jan 14 2019, 02:33PM
Registered Member #10932

Așa văd unii o Europa unită. Eu o vad cam nehotărâtă!
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF