Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitatea internationala :: International
 
<< Previous thread | Next thread >>
Uniunea ieuropeana
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
djebel
Wed Jan 22 2014, 08:23PM
Registered Member #3603
Joined: Thu Jan 06 2011, 12:32PM

Posts: 2103
Thanked 516 time in 373 post
Dar despre ultimul raport MCV nimic, nimic? Ala care a mai dat o palma peste obrazul Romaniei LINK
Back to top
Boribum
Wed Jan 22 2014, 10:38PM
boribum
Registered Member #2395
Joined: Tue Dec 22 2009, 12:31PM

Posts: 6905
Thanked 1075 time in 755 post
România a cerut,a vrut si a dorit sa fie parte din Uniunea Europeana (printre altele,titlul topicului ilustreaza bine seriozitatea dorintei,asa cum a fost ea). România,prin conducatorii ei,a crezut ca va reusi ceva asemanator smecheriilor sistemului ceausist : "haide sa-i prostim,cumva-cumva o sa reusim." Si au reusit,dar fix cât au vrut ceilalti. Cândva,când s-o putea face calculul,va cunoaste si România cât a costat-o smecheria asta de Obor aplicata la Bruxelles.
Back to top
ALM
Wed Jan 22 2014, 11:46PM
Registered Member #2039
Joined: Tue Aug 11 2009, 08:44AM

Posts: 2096
Thanked 577 time in 373 post
Mda, România a înregistrat o victorie a la Pirus ...
Back to top
djebel
Thu Jan 23 2014, 12:37AM
Registered Member #3603
Joined: Thu Jan 06 2011, 12:32PM

Posts: 2103
Thanked 516 time in 373 post
Da, cu mentiunea ca inamicii suntem tot noi.
Back to top
Boribum
Thu Jan 23 2014, 01:07AM
boribum
Registered Member #2395
Joined: Tue Dec 22 2009, 12:31PM

Posts: 6905
Thanked 1075 time in 755 post
O victorie presupune o batalie. Cu aliatii nu te bati...,cred. Daca "ne-am" batut cu ei,am fost tâmpiti. Cred ca mai degraba ne-am faultat singuri.
Au occidentalii astia un simt anume : ala al bunei credinte. Or fi niste neimtiti,de nu l-au simtit pe al nostru.Ca la noi e imposibil sa fie vreo problema !
Back to top
ALM
Mon Mar 24 2014, 01:59PM
Registered Member #2039
Joined: Tue Aug 11 2009, 08:44AM

Posts: 2096
Thanked 577 time in 373 post
Eurodeputatul Godfrey Bloom "dă din casă":

“Ei bine, domnule Președinte (José Manuel Barroso), îmi vine în minte un citat al marelui filosof american Murray Rothbard care spunea: “Statul este o instituție talhara”. Impozitarea este un sistem prin care politicienii și birocrații fură banii de la cetățenii lor pentru a-i risipi într-o manieră rușinoasă. Acest loc nu este o excepție. Este fascinant, și mă întreb cum reușiți să vă păstrați seriozitatea atunci când vorbiți de evaziunea fiscală. Întreagă Comisie și birocrații din Comisie nu plătesc impozite. Voi nu plătiți taxe și impozite ca și restul cetățenilor! Voi aveți tot felul de avantaje….. Voi sunteți cei mai mari evazioniști fiscali din Europa, și totuși voi stați aici și dați lecții! Oamenii din Uniunea Europeană încep să înțeleagă mesajul. O să vă dați seama că euroscepticii vor deveni din ce în ce mai numeroși. Și să vă mai spun ceva, când popoarele își vor da seama de ceea ce sunteți, nu vor avea nevoie de mult timp sムia cu asalt Parlamentul și să va spânzure. Și vor avea dreptate!”

LINK
Back to top
justme
Wed Apr 09 2014, 12:12AM

Registered Member #2073
Joined: Thu Aug 27 2009, 09:52PM

Posts: 2257
Thanked 197 time in 143 post
In relatia cu Rusia, Europa e tare in fata si pupa pe la spate.

Puterea Gazprom: Preşedintele PE se opune unor noi sancţiuni împotriva Rusiei şi cere relaţii mai apropiate

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat marţi, în contextul crizei din Ucraina, că se opune pentru moment adoptării unor noi sancţiuni împotriva Rusiei, ţară cu care UE are „interese comune”, făcând referire la aprovizionarea cu energie, scrie AFP.

„Credibilitatea Uniunii Europene în acţiunile internaţionale depinde de realism. UE a luat măsuri şi nu este necesar, pentru moment, să adopte noi măsuri”, a declarat Schulz, adăugând că „există interese comune” între Rusia şi UE.

„Care este interesul Rusiei? Să exporte energie. Care este interesul UE? Să aibă energie la preţuri rezonabile. Care este interesul Rusiei? Să câştige bani din exportul de energie, deoarece are nevoie de aceşti bani pentru a investi în ţara lor, iar pentru asta au nevoie de investiţiile care vin din Europa, deci există interese comune”, a argumentat acesta.

Schulz a subliniat că îşi doreşte o „mai bună înţelegere între guvernul rus şi UE”, însă a explicat că în contextul actual în care manifestanţii pro-ruşi au început să ocupe clădiri oficiale în estul Ucrainei şi să proclame independenţa regiunilor cerând ajutorul militar al Rusiei, trebuie să „rămânem vigilenţi”.

„Sper că guvernul rus nu va comite greşeala de a ne pune în faţa faptului împlinit divizând Ucraina”, a declarat acesta.

Preşedintele PE este de părere că „trebuie privit cu grijă care este importanţa” ultimelor evenimente din Ucraina. „Este o mişcare de masă în estul Ucrainei sau sunt revolte foarte limitate? Nu este limpede pentru moment”, a afirmat Schulz.

În opinia lui Schulz, deşi Rusia a încălcat dreptul internaţional în Crimeea, „trebuie luată în consideraţie realitatea”, care este că „peninsula aparţine Federaţiei Rusiei. Este un fapt împlinit".

Între timp ruşii îşi manifestă din plin dorinţa expansionistă şi ameninţă să anexeze şi estul Ucrainei. Declaraţiile lui Schulz sunt menite însă să-i liniştească pe ruşi, nu pe ucraineni, care se află acum într-o situaţie extrem de delicată şi se pare că UE tocmai i-a întors spatele.

Se pare că dependenţa statelor europene de gazul rusesc se dovedeşte a fi o pârghie extrem de puternică în balansarea relaţiilor cu UE. La asta se adaugă şi relaţiile economice convenabile pe care le au unele naţiuni europene puternice. Prin sancţiunile ulterioare germanii vor trebui să renunţe la vânzările de maşini-unelte şi maşini în Rusia, francezii vor trebui să renunţe la vânzările de arme către regimul lui Putin, iar britanicii vor trebui să oprească oligarhii ruşi să se folosească de Londra ca de loc de joacă şi de spălare de bani.

LINK
Back to top
justme
Fri Jun 26 2015, 01:09PM

Registered Member #2073
Joined: Thu Aug 27 2009, 09:52PM

Posts: 2257
Thanked 197 time in 143 post
Cazul Kurz: cum sunt trataţi românii ca cetăţeni de mâna a doua ai UE


După campaniile isterice din presa britanică împotriva românilor despre care se credea că vor invada Regatul Unit şi vor abuza de sistemul social, a venit rândul ministrului de Externe al Austriei, Sebastian Kurz, să ceară o reducere a alocaţiilor pentru copii românilor care lucrează în Austria la nivelul celor din România. Ca şi în dezbaterea din Marea Britanie, argumentele sunt false, dar ele arată cum este înţeleasă egalitatea de unele state din Europa de Vest.

Pe scurt Sebastian Kurz a pledat într-un interviu acordat „Kronenzeitung” pentru o reformă imediată la nivelul UE a alocaţiilor pentru copii şi a altor prestaţii sociale, arătând că doar în 2013 peste 65 de milioane de euro s-au dus în Ungaria, 13 milioane în Solvenia, 48 de milioane în Slovacia, 31 de milioane în Polonia şi 11 milioane în România pentru copii rămaşi acasă ai muncitorilor din aceste ţări.

Deşi România este abia pe locul 5 în această privinţă, şeful diplomaţiei austriece nu s-a referit la copii unguri sau slovaci, ci s-a arătat în particular nemulţumit de faptul că statul austriac plăteşte o alocaţie de 160 de euro pentru copilul unui român care lucrează în Austria, deşi în România această indemnizaţie este mult mai mică.

În opinia sa, alocaţiile acestea ar trebui reduse în Austria la nivelul din România, de 19 de euro. Kurz a explicat pentru postul public de televiziune ORF că pentru doi copii români sub 10 ani, ai căror părinţi muncesc în Austria, statul austriac plăteşte lunar aproximativ 300 de euro, ceea ce corespunde unui salariu mediu din România.

Această declaraţie este profund discriminatorie şi incorectă pentru că ea deschide calea unei diferenţieri primejdioase între cetăţenii europeni şi încalcă libertăţile fundamentale pe care s-a construit UE, printre care dreptul persoanelor din orice stat membru de a lucra într-o altă ţară din UE, fiind tratate la fel ca şi cetăţenii acesteia. Lucrătorii din noua Europa sunt consideraţi cetăţeni de mâna a doua, care pot fi discriminaţi, chiar dacă plătesc taxe şi contribuie la bugetul acelor ţări ca şi cetăţenii autohtoni, ceea ce este o mare nedreptate. Cu alte cuvinte, ministrul de Externe austriac vrea egalitate şi libertate de circulaţie a persoanelor, „dar nu pentru căţei”, cum spune fabula de Grigore Alexandrescu.

Ministrul austriac al Muncii, Rudolf Hundstorfer (SPO), a încercat să dreagă busuiocul, arătând că Sebastian Kurz a vorbit în nume personal şi nu în cel al guvernului de la Viena. Totodată, el a respins măsura reducerii alocaţiilor ca fiind „nedreaptă”, dar este un semnal îngrijorător atunci când şeful diplomaţiei unui stat face astfel de declaraţii care incită la încălcarea tratatelor UE şi la revizuirea principiilor fundamentale ale Uniunii. Pericolul este că România, ţară aflată în afara zonei euro, nucleul dur unde se iau deciziile importante, să devină şi de jure un membru second class al UE, abuzat nu doar de companii austriece precum Schweighofer sau OMV, ci şi de politicieni populişti din UE, care încalcă drepturile românilor ce lucrează legal în străinătate.

Ministrul austriac al Muncii Hundstorfer a arătat foarte bine, într-un interviu pentru radio ORF, că „românii lucrează în Austria şi îşi plătesc taxele. Nu mi se pare fair ca un român care munceşte aici să primească o alocaţie mai mică pentru copii decât un austriac sau german care lucrează aici”.

Dacă Austria se plasează alături de Marea Britanie, cerând practic renunţarea la egalitatea între cetăţenii europeni şi la libertatea forţei de muncă manifestată prin libera circulaţie a persoanelor, atunci ea se poziţionează singură în afara Tratatelor şi în afara UE. Este greu de imaginat că asemenea măsuri discriminatorii precum alocaţii diferenţiate ar putea întruni consensul necesar schimbării tratatelor, şi asta repede aşa cum cere Kurz.

Britanicii propun ca cetăţenii UE care pleacă în altă ţară să primească acces la prestaţii sociale precum alocaţii pentru copii şi indemnizaţii de şomaj abia după 5 ani. Cu alte cuvinte, ei vor că aceştia doar să contribuie, dar să nu primească nimic în schimb timp de 5 ani.

Normal că sistemele sociale şi veniturile în ţările UE sunt foarte diferite, dar tocmai asta a fost ideea ca muncitorii din ţări sărace să aibă posibilitatea să caute de lucru în alte state, care indiferent ce ar zice, au nevoie de forţă de muncă calificată.

Pe de altă parte, ca şi în cazul aşa-zisei invazii româneşti în Marea Britanie, cifrele nu arată că românii ar profita de pe urma sistemului austriac de protecţie socială. Potrivit „Wiener Zeitung”, procedura de aplicaţie pentru prestaţii sociale este una strictă în Austria. Cetăţenii UE care vor să rămână mai mult de patru luni în ţară trebuie să demonstreze că au un loc de muncă, că au asigurare socială şi destui bani pentru un trai decent. Mai mult, pentru a avea acces la şomaj şi alocaţii sociale, persoana care munceşte în Austria timp de doi ani cel puţin, trebuie să fi fost cel puţin un an asigurată.

Ceea ce omit să spună şi ministrul austriac al Muncii şi ministrul de Externe Sebastian Kurz este că muncitorii proveniţi din alte state ale UE plătesc mai mult la sistemul de asistenţă socială din Austria decât câştigă din acesta. Potrivit „Wiener Zeitung”, care citează date OECD, în 2013 migranţii au contribuit cu 2.400 euro mai mult, iar tendinţa este de creştere. Jurnalista austriacă Marina Delceva arată că deşi copiii românilor care muncesc în Austria primesc alocaţii mai mari decât în România, ei nu pun statul austriac la alte cheltuieli cu prestaţii sociale deoarece „nu merg aici la şcoală, la medic sau la grădiniţă. În schimb un elev costă statul austriac 7.000 de euro în medie pe an, în timp ce alocaţiile pentru copii se ridică la aproximativ 1.800 euro anual”.

Tot pe aceeaşi linie, colegul de partid al lui Kurz, europarlamentarul ÖVP Othmar Karas, a declarat că există o interdicţie de discriminare la nivelul UE şi că pentru aceleaşi contribuţii la sistemul social, trebuie să primeşti aceleaşi prestaţii sociale. Nu se pot reduce prestaţiile sociale pentru unii cetăţeni UE şi pentru alţii nu.

În concluzie, vor urma alegeri regionale în Austria, dar România nu poate accepta să fie tratată aşa de un stat care câştigă enorm din investiţiile sale în România prin companii precum OMV şi Schweighofer Holzindustrie care îşi permit să facă la noi ce nu le este permis acasă.

LINK
Back to top
Pârvu Florin
Wed Dec 23 2015, 11:00PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287
Joined: Wed Dec 10 2008, 11:28AM

Posts: 2130
Thanked 661 time in 426 post
Sala de presă a Comisiei Europene, în Bruxelles, e cunoscută drept l’Aquarium. Un amfiteatru cu aer închis, înconjurat de cabine de sticlă în care zac traducătorii. Ședința de presă zilnică e la 12.00. Așa-numita “midday briefing” în amestecul de jargon anglo-francez al instituțiilor.

La intrarea în clădirea în formă de stea a Comisiei, imobilul Berlaymont (mai cunoscut ca Berlaymonstre) e ca la aeroport: trebuie să scoți computerul din geantă, să-ți dai jos haina, telefonul, să treci prin porticul metalic, să nu piuie nimic.

— “Please, Sir”.

Nimeni nu mai vorbește franceză acolo, limba e automat engleza. Pare incredibil acum ca inca in 1995 franceza era singura limba permisa in sala de presa a Comisiei Europene. Era de neconceput atunci ca un ziarist in post la Bruxelles sa nu vorbeascã in mod curent franceza.

— “This way, Sir.”

In bar, unde vinul subvenționat a ajuns deja la doi euro paharul, îi priveam venind pe rând, toți jurnaliștii deprimați, creativi, ranchiunoși și alcoolici:

— englezul șchiop Cillian (irlandez, de fapt) întotdeauna foarte agresiv cu femeile; macedoneanul bălos Boban, care scrie pentru trei ziare rivale, cu neg pe buză, clevetitor bãlos, dar extrem de viclean și cunoscător a tot ce e secret de corupție în Balcani; grecoaica Ariti, veșnic vârâtă cu cei de la Al Jazeera.

Dar în stânga mea, la una din măsuțele acelea înalte pentru întâlniri grăbite, la care se negociază în picioare, e o frumoasă cu gambete mai înalte decât ale mesei, care răsfoiește grăbită un dosar gros. Are mâini cu degete lungi, puf sumbru la încheietură, care te lasă să imaginezi ce peisaje ascunde pe piele. Părul de pe antebraț trădează mai multe decât te-ai învrednici să destăinui.

— “Ce-avem azi”? o întreb viclean.

Imi aruncă o privire morocănoasă.

— “Rezultatul misiunii de audit agricol efectuat de Comisie în Italia. Iar tu ai un rânjet de curvă.”

Mă lasă descumpănit o secundă.

— “Porca Madonna”, arunc, revenindu-mi și remarcând că n-are badge de jurnalistă, ci unul bizar, de culoare pe care mi-e greu să o identific. “Am fost curvă în toate viețile anterioare, într-adevăr. Și în asta aș fi, dar m-am trezit întâmplător bărbat și încerc să recuperez acum.”

— “Davvero”? face, pe un ton sec, accent italian, aruncând o privire scurtă spre badge-ul meu galben. “Jurnalist independent”, remarcă.

— “Aveți vedere bună”, îi spun.

Zîmbește stresată. Când își ridică părul, remarc minusculul semn din spatele urechii: silaba Aum în alfabet tibetan.

— “Ți-au tatuat-o invers”, o informez arătând nemilos cu degetul.

— “Știu”, răspunde prompt. “Am cerut-o așa ca să o văd eu corect în oglindă. Nu-i pentru ceilalți.”

Cum încasam respectuos, mi-a aruncat:

— “Dacă vrei s-o pupi, vino sus cu mine, ziarist independent. Vreau să-ți arăt ceva urgent, care trebuie să iasă în presă. Am nevoie de încurajare și nu mă încred în nimeni. La prezentarea raportului ăsta de audit au să fie prezenți mai toți Comisarii… o să-i cam zdruncine ce-am găsit.”

Am venit de la bar cu două pahare de vin luate pe datorie. Joao, barmanul portughez, m-a păsuit de multe ori.

Nessa (cum s-a prezentat frumoasa raportoare italiană) l-a dat pe gât pe-al ei. In cuvinte puține și seci mi-a anunțat dezastrul: livezile de măslini inexistente, miile de hectare la sud de Neapole presupuse a fi crânguri și livezi, subvențiile astronomice, întreaga ei muncă de presupusă lucrătoare agricolă deghizată care a constatat că acolo nimic, mai nimic nu se face, dar că zilnic pleacă spre nord cisternele de ulei prost, adus din Maroc, presupus a fi produs la fața locului. Totul cu complicități sus-puse în Comisie, în DG Agri, în comisiile de audit. Dovezile sunt sus, la ultimul etaj, în precarul ei birou. Hai să vezi, mi-a șoptit panicată. Nu știu cum să fac. Trebuie să prezint asta acum în sala de presă.

— “Au o întreagă structură înițiatică”, mi-a mai zis șușotit, dând pe gât și paharul meu. “Sfânta Tiară.”

— “Asta prezinți acum? Mergi înainte”, i-am spus. “Vin imediat sa-mi arati, ca sa nu fim vazuti impreuna in lift. Ai produs o bombă.”

S-a dus la lift, dosarul sub braț, iar eu am rămas la măsuța din bar, în picioare, ochii în gol, privind spre un cuplu așezat, o femeie lată în șolduri și un slăbănog. Doi români.

Există o specie de românce care pot stârni, din gură, mai multă dușmănie isterică decât americancele în voiaj. Au o voce metalică, nazală și cotcodăcindă în același timp, de parc-ar chicoti din vintre, astupând muzica din bar.

Șoldoasa asta țipă hohotind în românește la sfrijitul dominat de ea și care în mod vizibil câștigă mai puțin decât ea.

Nu-i trece prin căpșor c-ar mai putea pricepe cineva, dar și fără să-i înțelegi piuiturile acide tot ar fi declanșat în vecini ură fără margini. Lumea asta de la Comisie e fragmentată pe nații, pe sub-culturi.

Îi explică țipând pieritului că ea nu-i credincioasă (“arabii ăștia-s culmea”), dar că știe ea că “ceva există”.

Chicotește urieșesc, fără legătură cu Dumnezeu.

Apoi îl informează pe nimicnic de cum, prin Comisia UE, unde pare să zburde ea când nu stă la terasă, o să beneficieze de-un “trening de coaching, durează un an juma’, dar tre să dau și eu vro 20.000 euro”.

— “Dup-aia m-apuc și fac coaching”, îl informează triumfal.

— “Douj’ de mii”, murmură el respectuos. Pãi îți scoți banii dup-aia?

— “Cum să nu scot banii? O să fiu un coach de… (caută câteva secunde grele)… de excelență.”

M-am îndreptat greu spre lift… dar butoanele erau moarte, stinse.

Liftul nu funcționa. M-am învârtit, însă nu era chip. Singura cale de acces spre etajele superioare se închisese.

Am intrat în Aquarium, în sala de presă, unde se adunaseră cu toții.

Drace, nu i-am cerut măcar numărul de telefon. Unde este?

Midday briefing tot nu începea, se simțea ceva agitație, când deodată pretențioasa de purtătoare de cuvânt (slovenă) care vorbea întotdeauna în deschidere, în toate limbile, de câte ori era câte un subiect important de anunțat a venit la microfon să anunțe, cu vocea gâtuită, că prezentarea auditului pentru Italia nu va mai avea loc… Raportoarea tocmai se sinucisese, aruncându-se de la ultimul etaj…

Am stat înfipt în scaun, sec, unghiile înfipte în pâsla spătarului din față…

Nessa.

Nessa. Te voi iubi întotdeauna cu puful tău de pe antebraț și Aum tatuat invers sub ureche.

LINK
Back to top
alexius
Tue Apr 26 2016, 10:24PM
Registered Member #2949
Joined: Fri May 14 2010, 03:54PM

Posts: 1048
Thanked 99 time in 79 post
Absurditățile CEDO, de fapt o altă invenție fără rost a Consiliului Europei.

Olanda, condamnată de CEDO pentru că nu oferă condamnaților la închisoare pe viață perspectiva eliberării

Este vorba de un bărbat, condamnat în 1979 pentru uciderea unui copil de șase ani, și care a petrecut 35 de ani în spatele gratiilor în Antilele olandeze.

El a beneficiat în 2014 de o grațiere medicală, după ce a fost diagnosticat cu cancer și a murit șase luni mai târziu. Însă din punctul de vedere al CEDO, a cărei decizie este definitivă, această eliberare din motive de sănătate nu schimbă cu nimic validitatea problemei ridicate de reclamant.

Acest raționament a determinat CEDO să condamne în 2013 Marea Britanie pentru pedepsele sale la închisoare pe viață, fără alte perspective de eliberare în afara motivelor umanitare, de exemplu pentru vârstă înaintată sau din cauza unei boli.

Turcia a fost și ea condamnată în 2014 pentru o pedeapsă similară dictată în cazul liderului kurd Abdullah Ocalan. Stiti foarte bine cât de mult i-a păsat statului turc de CEDO.

LINK
Back to top
Boribum
Wed Apr 27 2016, 12:40AM
boribum
Registered Member #2395
Joined: Tue Dec 22 2009, 12:31PM

Posts: 6905
Thanked 1075 time in 755 post
Turcia nefiind membra a U.E , chiar n-are de ce s-o intereseze. Unde e logica în legatura asta, Turcia-CEDO ?

Da' pe tarile alea de babuini, unde justitiile independente facute de juristi de CAP rezolva procese strâmbe în 5.000 de ani, pe alea le priveste. Bine ca le priveste.
Back to top
alexius
Wed Apr 27 2016, 12:48AM
Registered Member #2949
Joined: Fri May 14 2010, 03:54PM

Posts: 1048
Thanked 99 time in 79 post
Nu știu ce treabă are Turcia. Așa era în știre.

Care țări de babuini? Dă și tu un exemplu.
Back to top
Boribum
Wed Apr 27 2016, 01:04AM
boribum
Registered Member #2395
Joined: Tue Dec 22 2009, 12:31PM

Posts: 6905
Thanked 1075 time in 755 post
Iegzemple ? Pai, uite, de pilda tari care la un moment dat au nationalizat imobile, dupa aia le-au vândut si proprietarilor le-au dat cu flit, vreo 60 de ani, pâna a statuat CEDO. Sau state care nu aplica decizii finale ale justitiei. Sau state care cazeaza 15 oameni în 7 paturi, în închisori. E plina Europa de d-astea. Justitii, justitiabili, and above all CEDO. Nu vine peste tine sa-ti impuna ceva. Dar daca esti nedreptatit, te poate ajuta, existenta Curtii. Ce e rau ?

Edit: ca membra a C.E, Turcia ar trebui sa respecte hotarârile CEDO. La fel si Rusia, si ea membra a C.E. Doua tari reunoscute pentru regimuri de larga respiratie democratica

[ Edited Wed Apr 27 2016, 01:24AM ]
Back to top
alexius
Wed Apr 27 2016, 11:59PM
Registered Member #2949
Joined: Fri May 14 2010, 03:54PM

Posts: 1048
Thanked 99 time in 79 post
1. primul caz tine de codul civil

2. Decizii ale justitiei neaplicate. In statele unde nu exista justitie independenta nu se dau decizii împotriva statului sau regimului aflat la putere

3. Sunt probleme organizatorice, tehnice, de subfinanțare, lipsă de organizare etc

Eu nu înțeleg cu mai poate un "tribunal" suprastatal (aici e o altă problemă) poate reinterpreta o decizie de condamnare la închisoarea pe viață pe fondul săvârșirii unei omucideri, din această perspectivă: cea a eliberării.

Back to top
Boribum
Thu Apr 28 2016, 12:07AM
boribum
Registered Member #2395
Joined: Tue Dec 22 2009, 12:31PM

Posts: 6905
Thanked 1075 time in 755 post
Alexius, eu pot sa supun atentiei tale docomentu' asa LINK si sa gândesc ca un domn jurist (truepride, de pilda, sunt convins ca ar putea s-o faca) ti-ar putea explica cum e posibil ca asemenea institutii precum CEDO sa poata ameninta Justitia tarisoarei noastre.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by e107 Forum System uses forum thanks

More links

Imnul SEMPER FIDELIS
Arhiva stiri
Trimite-ne o stire
Marsuri
Articole
2% pentru voi
Directia Generala Anticoruptie din MAI
Resboiu blog
Asociatia ROMIL
InfoMondo
Fundatia Pentru Pompieri
Liga Militarilor
Politistul
SNPPC
NATOChannel TV
Forumul politistilor
Forumul pompierilor
Asociatia "6 Dorobanti"
© 2006-2015 Proiect SEMPER FIDELIS
Site protejat la copierea cu soft-uri dedicate. Banare automata.Opiniile exprimate pe forum nu reprezinta si pozitia asociatiei fata de persoane, institutii si evenimente. Regulile de functionare a forumului sint formulate in baza prevederilor constitutionale si legilor in vigoare. Asociatia isi exprima pozitia fata persoane, institutii si evenimente prin fluxul de stiri publicat in prima pagina a site-ului.