Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitatea internationala :: International
 
<< Previous thread | Next thread >>
China-Asia Centrala-Extremul Orient-Subcontinentul indian
Go to page
  <<      
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Radu Patrascu
Sun Jan 29 2012, 03:36AM
Old Blood and Guts
Registered Member #159
Joined: Sat Jul 29 2006, 03:36AM

Posts: 1050
Thanked 122 time in 75 post
Nu e pentru prima oara cand...

China-based Cyber Attack Targets DoD Access Cards

January 24, 2012
Military.com|by Mike Hoffman
Cyber security firms have discovered a computer virus that uses servicemembers’ network security cards to hack into government networks.
How does it work? servicemembers receive an email with an official-looking PDF file connected to the virus that allows it to record keystrokes, said Jaime Blasco, lab manager for Alien Vault, a California-based cyber security firm. The virus then collects a service member’s personal identification number associated with a Common Access Card when he logs into a government computer.
“The hackers can get in pretty easily with this virus and do whatever they want on a government computer while a soldier just works on his computer,” Blasco said in a phone interview from his office in Spain.
Blasco said he suspects the cyber attack originates from China because of the Chinese characters found within the virus’ coding.
“Since we started tracing it … we found software that’s only really used in China,” Blasco said. “We’re 99 percent sure this attack is coming from China. Not 100 percent sure, but we’re pretty sure.”
The Defense Department is aware of the virus strain called “Sykipot,” according to multiple news reports. Pentagon officials didn’t respond to a request for comment.
Blasco said he has spoken to cyber-experts working for the U.S. government about the virus strain.
“They know about it and are working on it,” Blasco said.
Alien Vault has tracked the virus for three months. Blasco said he’s not sure what sort of information the hackers have targeted.
The military is not the sole target. The virus could have hit other U.S. government agencies such as the State Department.
The only way to protect against Sykipot is to train servicemembers not to open the PDF attachment. Hackers often disguise their poisoned email attachments as government documents, Blasco said.
Called “CAC cards” by servicemembers, the CAC doubles as an identification card for servicemembers and most contractors. A computer chip is embedded into the card that also contains the owner’s photo.
servicemembers must insert their CAC in order to log onto government computers. servicemembers use their CAC to access the military’s secret and top-secret cyber networks.
Cyber officials say the CAC system is more secure than one that uses only passwords. However, a report published last year by the cyber security firm Maniant documented multiple cyber attacks in which hackers targeted identification card systems.
Defense Secretary Leon Panetta and other senior DoD officials have called cyber attacks one of the greatest threats to national security, and an arena in which the U.S. military is the farthest behind.
Panetta has implored Congress to increase funding to improve research and development for cyber weapons, even as other areas in the defense budget shrink or grow at a reduced rate.
sursa: LINK
Back to top
justme
Wed Feb 08 2012, 12:31AM

Registered Member #2073
Joined: Thu Aug 27 2009, 09:52PM

Posts: 2255
Thanked 196 time in 142 post
Kam C. Wong - Police Reform in China (2012), poate fi descarcata pana pe 21 februarie. Scuzele de rigoare daca a mai fost postata pe forum LINK
Back to top
justme
Mon Mar 05 2012, 01:24AM

Registered Member #2073
Joined: Thu Aug 27 2009, 09:52PM

Posts: 2255
Thanked 196 time in 142 post
CHINA SE ÎNARMEAZĂ. Cheltuielile militare cresc cu 11% în 2012
realitatea.net – 04 mar 2012, 15:18


Cheltuielile militare ale Chinei cresc cu 11,2% anul acesta, potrivit unui anunţ făcut de oficialii de la Beijing, duminică, notează Reuters.


Cheltuielile militare oficiale ale Chinei vor ajunge anul acesta la 670 de miliarde de yuani (110 miliarde de dolari), a anunţat purtătorul de cuvânt al parlamentului, Li Zhaoxing.

Suma alocată apărării creşte astfel cu 11,2% în 2012, după ce a crescut cu 12,7% în 2011. Mulţi experţi internaţionali cred că sumele anunţate oficial de Beijing sunt mai mici decât cele reale.

China a achiziţionat şi a modernizat un portavion, a cumpărat submarine şi nave de război, iar anul trecut a anunţat că a testat un avion de luptă invizibil pentru radar.

Avântul cu care China îşi modernizează armata a generat temeri în regiune şi i-a determinat pe americani să ceară Beijingului mai multă transparenţă.

Duminică, purtătorul de cuvânt al Parlamentului a subliniat însă că lumea nu are de ce să se teamă şi că sumele cheltuite pentru modernizarea armatei Chinei pălesc în comparaţie cu cele cheltuite de Pentagon.

În ultimul an, preşedintele Barak Obama a încercat să îşi asigure aliaţii asiatici îngrijoraţi de ascensiunea Chinei că SUA vor rămâne un jucător important în regiune. Pentagonul a anunţat la rândul său că îşi va concentra strategia asupra regiunii Asia-Pacific.

Bugetul pe 2013 propus de Obama pentru Pentagon este de 525,4 miliarde de dolari, în scădere cu 5 miliarde comparativ cu cel aprobat deja pentru 2012.

LINK
Back to top
justme
Tue Mar 06 2012, 11:03AM

Registered Member #2073
Joined: Thu Aug 27 2009, 09:52PM

Posts: 2255
Thanked 196 time in 142 post
marți, 6 martie 2012

Despre armate si alte nebunii


Ieri a surprins anunţul Chinei în legătură cu bugetul record pentru armată. Într-adevăr, în momentul în care realizezi că cele o sută de miliarde pe care China le va cheltui în acest an pentru apărare înseamnă aproape întreg bugetul României, începi să te întrebi dacă nu cumva lucrurile au luat-o razna. Mai mult, la o privire mai atentă observăm că, din punctul de vedere al mărimii, la nivel mondial, avem de-a face cu al doilea buget, situat imediat după SUA. Acestea fiind datele de la care pornim, să vedem despre ce e vorba.

Suma este într-adevăr mare, dar dacă trecem de prima percepţie, observăm că lucrurile nu sunt nici pe departe atât de înfricoşătoare. Din punct de vedere al ierarhiei, este cât se poate de normal ca a doua economie a lumii să se situeze cam pe locul doi în ceea ce priveşte majoritatea indicatorilor. Faptul că bugetul pentru apărare este pe locul doi în lume este, din acest punct de vedere, un lucru absolut normal. Dacă analizăm cifrele, observăm însă un lucru surprinzător: la un PIB cu aproximativ 50% mai mare decât al Chinei, SUA are un buget al apărării de aproape opt ori mai mare. Da, aţi citit bine, nu este nicio eroare: SUA aruncă pe geam o căruţă de bani comparativ cu China. Mergând mai departe cu comparaţiile cred că ar trebui remarcat că, în timp ce China are o economie dinamică, într-o creştere susţinută, SUA încă se zbate în mrejele crizei, făcând eforturi disperate să cosmetizeze cât mai mult realitatea.

Dacă vom raporta cheltuielile militare ale Chinei la populaţie sau la suprafaţa teritorială vom obţine valori infime în raport cu SUA. În aceste condiţii, oare de ce se miră toate canalele media? Sunt două motive: cifrele în valoare absolută care sunt mari şi dinamica acestora care este, de asemenea, impresionantă. Toată lumea a marşat pe faptul că sumele alocate bugetului apărării au crescut cu o valoare mai mare decât creşterea PIB-ului, însă dacă ne raportăm la PIB trebuie să remarcăm că procentul alocat apărării este unul normal, fără a se depăşi în niciun fel limitele de bun simţ. Ceea ce sperie pe mulţi este ceea ce urmează. În cazul în care China îşi continuă evoluţia fără accidente majore, ameninţă să devină un pol tehnologic militar deosebit, neavând decât un singur concurent: SUA. Vorbim despre tehnologie militară, indicator la care, probabil, armata Chinei nu se mai situează pe un loc atât de important.

După ce am discutat toate aceste cifre poate ar fi interesant de înţeles cine are de pierdut în acest joc: SUA sau China? Ei bine, marele perdant al cursei se numeşte Rusia, un jucător care şi-a pierdut din strălucire şi, mai ales, din influenţă. În timp ce Putin pozează în omul de oţel, importanţa militară a ţării sale şi-a continuat neîntrerupt alunecarea pe traiectoria descendentă începută încă de la destrămarea imperiului sovietic. Cei care au interpretat doar în termeni electorali promisiunile lui Putin referitoare la armată se înşeală. Putin este unul dintre cei care a înţeles că Rusia este deja scoasă din cursă şi că nu mai are decât o mică şansă de revenire. De asemenea, ştie că supravieţuirea sa ţine mult mai mult de vizibilitatea armatei decât de nivelul de trai al cetăţeanului. Atunci când spuneam că Putin trebuie să repună Rusia în starea de flux, exact la acest lucru mă refeream. Cu un vecin precum China, ruşii trebuie să acţioneze cumva. Va fi interesant de văzut cum vor face acest lucru deoarece, dincolo de cifrele propriu-zise, mai e un amănunt care contează într-o proporţie covârşitoare: sănătatea economiei. Oricât de comunistă ar fi China, oricât de corupţi ar fi unii oficiali, trebuie să înţelegem că economia acestei ţări este una dinamică. Rusia nu ştie decât să vândă hidrocarburi şi să împartă "avuţia naţională" între grupul de oligarhi oficiali. Pentru a dinamiza o asemenea economie e nevoie de reforme profunde. Le va face Putin? Greu de crezut, mai ales că aceasta ar presupune şi o cedare masivă din puterea personală, lucru de neacceptat deocamdată. Cum va contraataca Rusia e greu de imaginat acum. În timp ce realegerea lui Putin a fost interpretată ca un semn de stabilitate, ceea ce va face noul Putin e un mare mister şi, în acelaşi timp, o sursă de îngrijorări.

LINK
Back to top
Mihais
Sun Apr 22 2012, 07:51PM

Registered Member #2323
Joined: Mon Nov 30 2009, 11:22PM

Posts: 3943
Thanked 457 time in 321 post
Viata devine interesanta pt. unii.Hai cu razboiul LINK

Reuters) - China's military warned the United States on Saturday that U.S.-Philippine military exercises have raised risks of armed confrontation over the disputed South China Sea in the toughest high-level warning yet after weeks of tensions.

China's official Liberation Army Daily warned that recent jostling with the Philippines over disputed seas where both countries have sent ships could boil over into outright conflict, and laid much of the blame at Washington's door.

This week American and Filipino troops launched a fortnight of annual naval drills amid the stand-off between Beijing and Manila, who have accused each other of encroaching on sovereign seas near the Scarborough Shoal, west of a former U.S. navy base at Subic Bay.

The joint exercises are held in different seas around the Philippines; the leg that takes place in the South China Sea area starts on Monday.

"Anyone with clear eyes saw long ago that behind these drills is reflected a mentality that will lead the South China Sea issue down a fork in the road towards military confrontation and resolution through armed force," said the commentary in the Chinese paper, which is the chief mouthpiece of the People's Liberation Army.

"Through this kind of meddling and intervention, the United States will only stir up the entire South China Sea situation towards increasing chaos, and this will inevitably have a massive impact on regional peace and stability."

Up to now, China has chided the Philippines over the dispute about the uninhabited shoal known in the Philippines as the Panatag Shoal and which China calls Huangyan, about 124 nautical miles off the main Philippine island of Luzon.

China has territorial disputes with the Philippines, Vietnam, Brunei, Malaysia and Taiwan across the South China Sea, which could be rich in oil and gas and is spanned by busy shipping lanes.

Major General Luo Yuan, a retired PLA researcher well-known for his hawkish views, amplified the warnings from Beijing issued through state media.

"China has already shown enough restraint and patience over this incident," Luo said of the friction with Manila, according to an interview published on Chinese state television's website (news.cntv.cn).

If the Philippines "takes irrational actions, then the current confrontation could intensify, and the Chinese navy will certainly not stand idly by," he added.

REGIONAL TENSIONS

Beijing has sought to resolve the disputes one-on-one with the countries involved but there is worry among its neighbors over what some see as growing Chinese assertiveness in staking claims over the seas and various islands, reefs and shoals.

In past patches of tension over disputed seas, hawkish Chinese military voices have also risen, only to be later reined in by the government. The same could be true this time.

Since late 2010, China has sought to cool tensions with the United States. Especially with the ruling Chinese Party preoccupied with a leadership succession late in 2012, Beijing has stressed hopes for steady relations throughout this year.

Nonetheless, experts have said that China remains wary of U.S. military intentions across the Asia-Pacific, especially in the wake of the Obama administration's vows to "pivot" to the region, reinvigorating diplomatic and security ties with allies.

The Liberation Army Daily commentary echoed that wariness.

"The United States' intention of trying to draw more countries into stirring up the situation in the South China Sea is being brandished to the full," said the newspaper.
Back to top
1 User said Thank to Mihais for this Post :
 rakklesh (06 Apr 2013, 10:24)
justme
Tue Oct 16 2012, 11:17PM

Registered Member #2073
Joined: Thu Aug 27 2009, 09:52PM

Posts: 2255
Thanked 196 time in 142 post
Pentru cei interesati...
berteau_-_asian_defense_spending.pdf
Back to top
Mihais
Thu Apr 04 2013, 06:25PM

Registered Member #2323
Joined: Mon Nov 30 2009, 11:22PM

Posts: 3943
Thanked 457 time in 321 post
Sarmanii oameni.Vai de capul lor.De armata coreeana de nord zic.

Back to top
Mihais
Tue Nov 26 2013, 10:02PM

Registered Member #2323
Joined: Mon Nov 30 2009, 11:22PM

Posts: 3943
Thanked 457 time in 321 post
Asta e motivul pt. care aliatii nostri americani nu vor muri pt. Romania,indiferent de ce scrie in Art. 5.Tot asta e motivul pt. care prea multa dragoste pt. noii parteneri chinezi se poate transforma intr-o iubire neimpartasita.
Oricum,go USAF

LINK WASHINGTON—A pair of American B-52 bombers flew over a disputed island chain in the East China Sea without informing Beijing, U.S. officials said Tuesday, in a direct challenge to China and its establishment of an expanded air-defense zone.

The planes flew out of Guam and entered the new Chinese Air Defense Identification Zone at about 7 p.m. Washington time Monday, according to a U.S. official.

Over the weekend, Beijing said it was establishing an air-defense zone covering disputed islands that are claimed by both Beijing and Tokyo but administered by Japan. The islands, the source of growing friction in the region, are known as the Diaoyu in China and Senkaku in Japan.
More

Japan Pushes Airlines to Ignore China Flight-Plan Rule
China Air Claims May Cool Seoul Ties

U.S. defense officials earlier had promised that the U.S. would challenge the zone and wouldn't comply with Chinese requirements to file a flight plan, radio frequency or transponder information.

The flight of the B-52s, based at Anderson Air Force Base in Guam, were part of a long-planned exercise called Coral Lightning. The bombers weren't armed and weren't accompanied by escort planes.

But the routine flight took on new significance with China's weekend announcement, and it counters Beijing's attempts to strengthen its influence over the region. China had warned that aircraft that don't comply could be subject to a military response.

The establishment of the new zone was certain to have been approved by Xi Jinping, China's new leader, who became military chief at the same time as taking over as head of the Communist Party in November last year, analysts and diplomats said.

They see the move as part of a long-term strategy to try to gradually change the status quo in the East China Sea, and make it increasingly costly for Japan to enforce its claims, without ever crossing the red lines that might provoke an actual military conflict.

But some analysts now believe that China might have overplayed its hand by angering not just Japan and the U.S., but South Korea and Taiwan—both of which have air-defense zones that overlap China's—and several other countries that have territorial disputes with China in the South China Sea.

The U.S. official said that China didn't make contact with the B-52s as they flew over the islands. The planes returned to Guam after the exercise.

"The planes flew a pattern that included passing through the ADIZ," the official said. "The flight was without incident."

Calls to China's foreign and defense ministries went unanswered.

U.S. officials said they believe they had to challenge the ADIZ to make clear they don't consider the Chinese move to be appropriate. But they said they don't believe U.S. flights over the island will create a military conflict.

The White House said the territorial dispute between China and Japan should be solved diplomatically. "The policy announced by the Chinese over the weekend is unnecessarily inflammatory," White House spokesman Josh Earnest told reporters in California, where President Barack Obama was traveling.

"These are the kinds of differences that should not be addressed with threats or inflammatory language," he said.

China is now requiring aircraft flying in the region to register their flight path with the Foreign Ministry, identify their transponder and their radio frequency. Col. Steve Warren, the Pentagon spokesman, said the U.S. wouldn't comply with those requirements.

"The United States military will continue conducting flight operations in the region, including with our allies and partners," said Col. Warren on Monday, prior to the B-52 flight. "We will not in any way change how we conduct our operations as a result of the Chinese policy of establishing an ADIZ, an Air Defense Identification Zone."

Col. Warren said the U.S. didn't agree with China's decision to establish the zone, and the U.S. wouldn't comply with it while flying over the disputed islands. "We see it as a destabilizing attempt to alter the status quo in the region," Col. Warren said.

Qin Gang, a Chinese Foreign Ministry spokesman, told a regular news briefing earlier in the day Tuesday that China's new zone wouldn't affect regular international civilian flights, according to a transcript on the Foreign Ministry web site.

Asked if China would take military action against aircraft that didn't comply with its demands in the zone, Mr. Qin said: "It was written very clearly in the announcement. With regard to the question you've asked, the Chinese side will make an appropriate response according to the different circumstances and the threat level that it might face."

China's Defense Ministry said Saturday that the Chinese military would take "defensive emergency measures" against aircraft that didn't obey the rules in the new zone. It didn't specify what those measures would be.

China's official Xinhua news agency announced earlier Tuesday that the country's first aircraft carrier, the Liaoning, was making its maiden voyage to the South China Sea, where China is also embroiled in territorial disputes with its neighbors.

The Liaoning left its homeport of Qingdao in eastern China on Tuesday and was being escorted by two destroyers and two frigates to the South China Sea where it would conduct training exercises, Xinhua said.

A Chinese Defense Ministry spokesman said Saturday that China was planning to establish more ADIZs, and many analysts expect one of them to be over the South China Sea, where China's claims overlap with those of Vietnam, the Philippines, Malaysia, Brunei and Taiwan.

China had made some progress in easing tensions over the South China Sea in recent months with a charm offensive in Southeast Asia that was helped by President Obama's failure to attend a regional summit in Brunei in October because of the U.S. government shutdown.

That was seen by many Asian governments as a sign of declining U.S. influence, despite its pledge to refocus military and other resources on the region as part of a so-called "pivot" toward Asia.

Beijing's progress was undermined in the eyes of many, however, when it initially announced a donation of just $100,000 to help victims of a devastating typhoon in the Philippines, while the U.S. sent an aircraft carrier to spearhead the relief effort.

[ Edited Tue Nov 26 2013, 10:03PM ]
Back to top
justme
Sat Jan 25 2014, 12:11PM

Registered Member #2073
Joined: Thu Aug 27 2009, 09:52PM

Posts: 2255
Thanked 196 time in 142 post
Ce se intampla cand esti de la CNN si vrei sa transmiti de unde nu convine autoritatilor chineze
Back to top
justme
Sat Jan 17 2015, 01:39PM

Registered Member #2073
Joined: Thu Aug 27 2009, 09:52PM

Posts: 2255
Thanked 196 time in 142 post
China Unicom poate monitoriza orice telefon mobil

China Unicom, una dintre cele mai mari companii de telecomunicaţii conduse de statul chinez, a instalat sisteme pentru a monitoriza apelurile telefonice şi pentru a detecta locaţia utilizatorilor săi. Descoperirile au fost postate în 8 ianuarie de un utilizator de Internet, „Bystander Jia”, pe site-ul WooYun.org – un website unde cercetătorii din domeniul securităţii raportează vulnerabilităţi şi furnizorii oferă feedback-uri.

Compania este cel de-al treilea furnizor al lumii de telefonie mobilă. Presupusul sistem de spionaj al China Unicom îi permite acesteia să acceseze lista înregistrărilor cu apelurile telefonice şi mesajele text trimise sau primite de orice utilizator. Compania mai poate să monitorizeze locaţia utilizatorilor şi să identifice conturile înregistrate de aceştia pe website-urile de media socială.

Pentru a-şi spiona utilizatorii, China Unicom ar avea nevoie doar de numărul de telefon mobil al utilizatorului, conform unei postări făcute de Bystander Jia. Sistemul poate, de asemenea, să urmărească conturile de email înregistrate cu telefonul mobil, precum şi informaţiile tehnice din telefon, incluzând numărul IMEI şi modelul.

Aceste informaţii au ieşit la iveală la doar o lună după ce s-a raportat că Biroul Securităţii Publice din cadrul Zonei de Dezvoltare Economică şi Tehnologică Wenzhou, în provincia sud-estică Zhejiang, a cumpărat malware-ul, cu efect de cal Troian, pentru a monitoriza telefoanele celulare ale cetăţenilor din China.

În decembrie 2014, Biroul Securităţii a postat pe website-ul său că a cheltuit 149.000 de yuani (aproximativ 23.976 USD) pe un cal Troian care vizează telefoanele mobile care funcţionează pe platforma Android şi iphone-urile decodate. Biroul a cheltuit o sumă suplimentară de 16.091 USD asupra unui sistem proiectat să infecteze smartphone-urile Android şi iphone cu acel troian.

China Unicom intră astfel în clubul companiilor Huawei şi ZTE, ambele fiind companii de telecomunicaţii majore din China, despre care se crede că prezintă un risc major pentru securitatea clienţilor săi. Comitetul Informaţional al Camerei Reprezentanţilor din SUA a publicat un raport în octombrie 2012 în care a listat unele dintre temerile pentru securitate existente în cazul companiilor Huawei şi ZTE.

Huawei, fondată de Ren Zengfei, având legături cu armata chineză, a fost etichetată în mai multe ţări ca potenţial primejdioasă din punct de vedere al securităţii.

Câteva intrări nepermise (backdoors) au fost descoperite de cercetători în cazul echipamentelor de telecomunicaţii ale Huawei, acestea putând să permită regimului chinez să acceseze orice informaţie care trece prin acele echipamente.

Într-un interviu la Radio Free Asia, Ye Du, un scriitor chinez independent, a susţinut că utilizatorii din China sunt conştienţi de faptul că regimul chinez încearcă să monitorizeze website-urile sociale populare, în particular Weibo şi Weixin.

Ye a declarat: „Acest act strigător la cer comis de Biroul Securităţii – cumpărarea unui program de tip cal Troian de la o companie tehnologică de stat pentru a monitoriza utilizatorii de telefoane – arată că << menţinerea stabilităţii >> [sintagma prin care regimul comunist se referă la activitatea de spionare a propriilor cetăţeni, n.r] a ajuns la un nivel alarmant în China”.

LINK
Back to top
1 User said Thank to justme for this Post :
 Illusionist (17 Jan 2015, 20:00)
alexius
Sun May 08 2016, 01:31AM
Registered Member #2949
Joined: Fri May 14 2010, 03:54PM

Posts: 1048
Thanked 99 time in 79 post
Clip de promovare a Armatei Republicii Populare Chineze:

Versiunea lunga

Poate la ei pare periculoasa muzica...


Back to top
Mihais
Fri Jul 08 2016, 03:28PM

Registered Member #2323
Joined: Mon Nov 30 2009, 11:22PM

Posts: 3943
Thanked 457 time in 321 post
LINK

Pt amatorii de povesti horror,cu iz de genocid,sau pt eventualii amatori.Rezumatul,rezumatului studiului respectiv spune ca anual sunt ucisi pt organe cam 100000 de prizonieri politici .Practica ce tine deja de vreo 15 ani in mareata China.

Back to top
1 User said Thank to Mihais for this Post :
 Illusionist (11 Jul 2016, 10:26)
Go to page
  <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by e107 Forum System uses forum thanks

More links

Imnul SEMPER FIDELIS
Arhiva stiri
Trimite-ne o stire
Marsuri
Articole
2% pentru voi
Directia Generala Anticoruptie din MAI
Resboiu blog
Asociatia ROMIL
InfoMondo
Fundatia Pentru Pompieri
Liga Militarilor
Politistul
SNPPC
NATOChannel TV
Forumul politistilor
Forumul pompierilor
Asociatia "6 Dorobanti"
© 2006-2015 Proiect SEMPER FIDELIS
Site protejat la copierea cu soft-uri dedicate. Banare automata.Opiniile exprimate pe forum nu reprezinta si pozitia asociatiei fata de persoane, institutii si evenimente. Regulile de functionare a forumului sint formulate in baza prevederilor constitutionale si legilor in vigoare. Asociatia isi exprima pozitia fata persoane, institutii si evenimente prin fluxul de stiri publicat in prima pagina a site-ului.