Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: Presedintie, CSAT

<< Previous thread | Next thread >>
onoarea presedintelui
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
1\*
Mon Mar 15 2010, 08:40PM
Forta fara ratiune se surpa sub propria greutate Horatiu
Registered Member #1808

ma gandeam ca este unul care a suferit in istoria moderna, de pe urma unor crize prost gestionate de stat. si daca nu gresesc, a mai facut si ceva puscarie degeaba. uneori e bine sa te mai intorci cu fata si spre ai tai din popor, si nu doar spre cei ce-ti duc anumite lucruri spre infaptuire, ma gandeam la ontanu, oprea cand am preulat stirea, insa lucrurile is clare, la omu' sarac nici presedintii nu trag
Back to top
ex-ad
Wed May 12 2010, 11:17PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

... cam asta e...

Back to top
truepride
Fri May 21 2010, 02:53PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Ştiri Antena 3 » Ştiri Romania » Băsescu i-a retras decoraţia fostului nomenculaturist Homoştean. Preşedinţia invocă documentarea inexactă
Băsescu i-a retras decoraţia fostului nomenculaturist Homoştean. Preşedinţia invocă documentarea inexactă

Preşedintele Traian Băsescu a revenit vineri asupra deciziei de decorare a fostului ministru de interne comunist George Homoştean cu Ordinul Virtutea Militară în grad de Cavaler. Şeful statului i-a retras vineri acestuia decoraţia acordată în data de 26 aprilie, după ce presa a scris că Homoştean este cel dovedit vinovat prin sentinţă definitivă şi irevocabilă pentru coordonarea asasinării unor anticomunişti şi aşa-zisa Operaţiune "Autobuzul". Într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale ionstituţia precizează că distincţia a fost acordată la propunerea Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război.

"Preşedintele României, Traian Băsescu, regretă situaţia creată de decorarea, pe baza unor documente neconforme cu realitatea provenite de la alte instituţii, a domnului George Ioan Homoştean. Preşedintele României a semnat astăzi, 21 mai a.c., decretul de retragere a ordinului acordat domnului George Ioan Homoştean. Ca urmare a investigaţiei declanşate de Administraţia Prezidenţială în cursul zilei de vineri, 21 mai a.c., s-a constatat că sunt îndeplinite condiţiile pentru emiterea de către Preşedintele României a decretului de retragere a ordinului", se arată în comunicatul semnat de Valeriu Turcan, purtător de cuvânt al şefului statului.

Turcan precizează că decorarea s-a făcut la propunerea Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, care susţinut că respectiva persoană nu a suferit condamnări potrivit dreptului comun.

"Menţionăm că Administraţia Prezidenţială nu deţine dosarele persoanelor propuse spre decorare. Respectivele documente se află în arhiva instituţiilor care fac propunerea. Verificările derulate în cursul zilei de vineri de către Administraţia Prezidenţială au arătat că Homoştean Ioan George a fost condamnat la 14 ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi. Ulterior, în conformitate cu Decretul 11/1988, pedeapsa i-a fost redusă cu ˝ urmând a executa 7 ani de închisoare şi 5 ani interzicerea unor drepturi. Domnul George Homoştean a fost arestat la data de 26 ianuarie 1993 şi eliberat la data de 15 aprilie 1994, prin amnistiere, conform Decretului 11/1988, care prevedea la art. 2, că Ťse reduc cu ˝, pedepsele cu închisoarea mai mari de 10 ani aplicate de instanţa de judecatăť. Ulterior, prin decretul prezidenţial 952 din 27 noiembrie 2002, la propunerea Ministerului Justiţiei, a fost graţiat restul de pedeapsă rămas neexecutat", se arată în comunicat.

Traian Băsescu este preşedintele care a condamnat oficial comunismul. Dar tot Traian Băsescu l-a decorat cu cea mai mare distincţie militară pe fostul demnitar comunist George Homoştean, fost ministru de interne în guvernele Verdeţ şi Dăscălescu şi şef direct
al Securităţii.

În perioada comunistă, George Homoştean a coordonat activitatea ministerului de Interne - implicit şi a Securităţii - timp

de 9 ani, ca ministru în cabinetele conduse

de Ilie Verdeţ şi de Constantin Dăscălescu între anii 1978 - 1987. CV-ul de nomenclaturist nu a fost suficient să-l împiedice pe preşedintele Traian Băsescu să-i confere Ordinul Virtutea Militară, cea mai înaltă decoraţie militară pe care o poate conferi statul român pe timp de pace. Decretul, prin care au fost decoraţi şi alţi foşti militari, a fost semnat pe 26 aprilie, cu ocazia Zilei Veteranilor de Război.

Preşedintele Traian Băsescu nu a ţinut cont nici de sentinţa definitivă şi irevocabilă dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care l-a găsit vinovat pe George Homoştean de coordonarea asasinării a trei persoane în aşa numitul dosar Autobuzul. Potrivit ziare.ro, numele
demnitarului comunist se regăseşte şi în raportul Tismăneanu, care susţine că fostul ministru de interne, decorat acum de Traian Băsescu, a fost implicat şi în uciderea în bătaie a unui disident anticomunist.

sursa:Antena3.ro

Nu doresc sa comentez persoana in cauza ci doresc sa comentez ceea ce zice nenea asta de este seful statului:

1.Don presedinte, pai matale ai atatia consilieri acolo tocmai sa nu faci porcarii destea.
2.Mai usurel cu "Virtutea Militara", ca este unul din putinele lucruri sfinte ce le mai are romanul. Am avut onoarea sa cunosc un veteran decorat cu V.M, dar omul si-a castigat decoratia alaturi de Crucea de Fier germana la Stalingrad. Deci mai usurel cu astea, nu de alta dar nu vrem sa manelizam chiar totul in tara asta.

[ Edited Fri May 21 2010, 02:55PM ]
Back to top
un jandarm
Fri May 21 2010, 03:19PM
un jandarm
Registered Member #1163

Apropos de medalii...
Eu nu o sa uit niciodata faptul ca un minisitru al Apararii a inmanat Medalii militare altor militari decat cei nominalizati...
Asta pentru ca Presa sa grabea sa filmeze si pentru ca militarii aia care luptasera prin Afganistan nu erau inca ajunsi la fata locului.
Asa ca si asta a fost o eroare? s-a dovedit cat de atent se acorda medalii in scumpa si iubita noastra Tara...

[ Edited Fri May 21 2010, 03:19PM ]
Back to top
Morocanosu
Fri May 21 2010, 03:59PM
Registered Member #1992

Truepride, pardon. S-a manelizat deja pana si asta in tara romaneasca. Daca au primit unii Virtutea Militara in grad de Cavaler, care s-au distins in teatrele de operatii prin faptul ca au facut accidente cu auto, au baut de-au stins, au pierdut radiotelefonul Motorola (si i-au pus si pe altii sa faca la fel numai ca sa nu fie singurii), au incalcat Regulamentul Disciplinei Militare in nestire (si asta in calitate de comandant de detasament), apoi dupa asta dragii tatii, poa' sa-l decoreze si pe Aghiuta cu Virtutea Harului Crestin, ca nu m-ar mai mira... Oricum, conferita unui astfel de "personaj" (daca citeste - si stiu sigur ca citeste - s-a recunoscut in randurile de mai sus), decoratia de care se face vorbire, nu mai are nici o valoare...

Dar la noi, ca la nimeni. Domnul a dat, Domnul a luat...
Back to top
ex-ad
Fri May 21 2010, 05:35PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

mie mi se invirte o intrebare prin cap: evident, Base si-a cumparat noul mandat cu imprumuturile de la FMI... populatia trebuie sa saraceasca, astfel incit imprumuturile sa se justifice... la asta se rezuma toata povestea... insa nu inteleg un lucru si pace: Base nu e prost, Base stie perfect care-i starea natiunii si oricum, fie vorba-ntre noi, se poate de 100 de ori mai rau.. Base stie si ca PDL e la podea din punct de vedere al credibilitatii si intentiei de vot... Base stie ca banii pot fi luati fara probleme din alte parti...de ce continua aiurea sa-si termine partidul si sa scoata oamenii in strada? fiindca evident ceea ce se intimpla acum este intentionat... istoria ne spune ca astfel de strategii se aplica atunci cind vrei sa instaurezi statul politienesc, insa acum nu e cazul fiindca si fortelor de ordine le ghiortaie matele... si atunci ce pana mea are de cistigat?... eu inca n-am reusit sa-mi dau un raspuns satisfacator si argumentat...
Back to top
dorobant
Fri May 21 2010, 07:02PM

Registered Member #457

... am urmarit o parte din elucubratia Boc-cie (nu am rezistat sa ascult pana la capat). Incerc un raspuns "la mintea lui Boc" ...
Ma bazez pe afirmatiile lui. A repetat ca intentia este de a da cat mai multi bani la privati. Spera ca astia vor putea cumpara voturi.
A repetat ca se vor aplica majorari de salarii si pensii cam peste un an, adica la sfarsit de 2011 - inceput de 2012, an electoral. Cei care i-au scris elucubratia puteau sa gandeasca cam asa: se termina cu mizeria, umflam conturile cui trebuie, prostimea lihnita de foame se va bucura in draci cand le vom da inapoi jumate din ce le-am luat, Boc si guvernul lui vor fi elegant sacrificati si repudiati, alta conducere la partid, care va veni cu oameni noi, si prostii vor vota. Voturile sunt deja platite si o mica manevra de soft (ca pana atunci se va testa si retesta softu') si atingem o cifra care ne va permite sa facem opozitie strasnica, sau, sa mergem cu invingatoru' la o intelegere eleganta de a nu da drumu la oarece actiuni penale, ca oricum legislatia e de tot rahatu' si justitia e a noastra (mare parte), ca doar de aia am facut ceva exceptii la legea salarizarii si vom face si la pensii (eventual sa contribuie statu' intr-o forma eleganta la un fond privat de pensii pentru magistrati) ... parerea mea !!!
In timp (aproape 2 ani) se vor mai gasi oarece elemente de negociere, plata unor "mici datorii" de partid, ceva aranjamente la alegerile locale, oarece functii ... scoala sovietica e serioasa are solutii pentru orice. Nu cred ca au luat in calcul divizarea României, inca ! Pentru asta au nevoie de mai mult timp.

[ Edited Fri May 21 2010, 07:03PM ]
Back to top
ex-ad
Fri May 21 2010, 08:02PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

aici e cu Base, nu cu Boc, bro... incurcasi topicurile...

cit despre divizare, cind am afirmat asta nu m-am referit la ziua de miine... si nici nu cred ca cei de acum sint unelte constiente... dar exista intotdeauna entitati superioare care folosesc lacomia, prostia si orgoliile spre a-si indeplini scopul... iar guvernantii nostri au fost, sint si fara indoiala vor fi si lacomi, si prosti, si orgoliosi... vi se pare ca au trecut prea multi ani de la 1918?

[ Edited Fri May 21 2010, 08:03PM ]
Back to top
chimistul
Fri May 21 2010, 10:17PM
Registered Member #1234

Apropo... - pe unde îşi mai face Traian Băsescu cumpărăturile? sau papă hrană rece?
Back to top
Superagentu'
Fri May 21 2010, 10:22PM
Registered Member #1956

Base papa la protocol...ca doar si-a donat salariul.
Ex-ad, stimabilul presedinte face treaba asta pentru ca are de toate...un singur lucru nu-i de prisos niciodata:puterea!
Stimabilul mai vrea putere (pentru viitor).
Parerea mea.....
Back to top
dorobant
Wed May 26 2010, 04:52PM

Registered Member #457

Ati citit asta LINK ?
Back to top
ex-ad
Wed May 26 2010, 04:55PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

Buna dimineata! E de 10 ani pe net materialul... astia de la SCMD nu stiu altceva decit sa fure si sa copieze..... bleah!
Back to top
Florinn
Thu May 27 2010, 12:50AM
Registered Member #2697

Basescu = dictator...

Basescu e un tip inteligent,trebuie sa recunosc asta,unul care stie extrem de bine ce face,calculeaza tot,pacat insa ca-si bate joc de romanii saraci care sperau ca vor "trai bine"...

Sper ca la urmatoarele alegeri sa avem sansa sa votam ca viitor presedinte o persoana inteligenta,sincera si cu simtul responsabilitatii nu doar mincinosi care promit marea si sarea...
Back to top
un jandarm
Thu May 27 2010, 06:37AM
un jandarm
Registered Member #1163

@Florinn...
Ia uite cum au votat cei mai nemultumiti despre vremurile de azi LINK
Back to top
dorobant
Thu May 27 2010, 09:43AM

Registered Member #457

Caut de juma de an sa inteleg expresia: "i-am ciuruit". Nu gasesc si nu gasesc, am incercat in mai toate limbile europei, ba si in araba pe unde a mai umblat autorul ... va rog sa ma ajutati, ca DEX nu are decat asta: CIURUÍ 1, ciuruiesc, vb. IV. 1. Tranz. și refl. A (se) găuri în mai multe locuri. 2. Tranz. A trece prin ciur, a cerne sau a sorta cu ciurul; CIURUÍT adj. v. cernut ... multumesc !
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF