Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: Presedintie, CSAT

<< Previous thread | Next thread >>
onoarea presedintelui
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Roxana I
Mon May 21 2007, 11:03PM
Registered Member #238

Bai,cert e k Base,nu v-a apuk sa-si termine mandatul.Cat despre imaginea pe care ne-o promovam international,nu mai e nimik de facut,ne-am strikt-o decand a venit asta la putere.Singurul lucru bun,ar fii sa scapam de el.Asta seamana cu Ceausescu,adik si asta si ala ne-a mankt linistea si din pacate ,Base continua sa ne distruga.Singura deosebire intre asta si Ceausescu,e k Base ink nu a fost impuskt.
Back to top
Altair
Mon May 21 2007, 11:30PM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

De la craciunu din 89 cel putin,la fiecare 4 ani poporu asta crede ca arunca maseaua stricata.Asta e.In 2004 l-am ales pe base pt ca parea cel putin un rau mai mic decat nastase.Politicienii nostri au fost destul de smecheri sa ne puna tot timpul in situatia de a alege intre 2 rele.Posibil sa cada base.Nu vreau sa folosesc cuvantul scapat,pt ca nu pot fi sigur ca cine va veni va fi mai bun.Sincer nu sunt un fanatic base,dar vorba cuiva de pe forum decat ceilalti..........
Nu vreau sa fiu mitocan sau rautacios,dar daca tot esti atat de anti base,propune o solutie cel putin,ca sa nu mai spun ca daca ar fi dupa fiecare cetatean,s-ar face alegerin in fiecare zi.Pe el il avem cu el defilam.Momentan nu vad alta solutie viabila din mai multe puncte de vedere.Si oricum presedintele e mult prea slab in romania,pt a influenta decisv situtia.Poate cel mult sa speculeze greselile din jur si sa arate pisica,sa indemne,sa urecheze,sa faca circ in fond.Atat si nimic mai mult.Tocmai de aceea nu ii place postul si poarta asa.El ar fi vrut sa fie pm,dar cum stolo a picat a incercat sa guverneze tara prin marioneta tariceanu,numai ca acesta cand sa demisioneze conform programului s-a trezit luat de haturi de papusaru patriciu si clica lui.Nu mai merg mai departe ca stim cu totii restul si oricum ne indepartam de discutie.
Din cele expuse concluzionez ca base nu poate fi invinuit pt absolut nimic care sa fi facut rau social si economic (vina e a guvernului si a parlamentului),ci doar pt circul care ne face de ras peste hotare si inrautatirea relatiilor cu rusia,sua,franta si mi se pare si cu ungaria,ceea ce e f grav,dar nu poate plati atata vreme cat poporul roman este total strain de tot ce tine de politica,incepand cu doctrinele partidelor.si atunci cum naiba sa observe fineturi ale politicii exterene?
Daca ar fi dupa mine,l-as lasa sa termine mandatul fie si pt simplul motiv ca cel putin se face ca biciuieste justitia si legislativul,iar la alegerile viitoar as alege altul mai bun(daca apare,l-as prefera pe gusa,dar mi se pare fara sanse reale).Daca nu tot base.
Daca ai alta parere o accept si ma bucur sa o dezbatem atata vreme cat o sustinem cu argumente (subiective sau obiective)
Back to top
alexandru
Tue May 22 2007, 12:47AM
alexandru
Registered Member #169

!alien

[ Edited Tue May 22 2007, 01:29AM ]
Back to top
echo
Thu May 24 2007, 10:45PM

Registered Member #43

bre, tovarasi, se pare ca avui dreptate cu primul pronostic intrutotul... sa-mi dea serviciile o bere, bre!

o sa-mi schimb numele, bre - echomida!

Back to top
ex-ad
Thu Jan 08 2009, 01:11AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

Jurnalul National

SERVICIILE SECRETE, LA CHEREMUL MINISTRULUI TURISMULUI/Udrea, în luptă cu terorismul
07/01/2009
de Monica Iordache Apostol

În calitate de ministru al Turismului, Elena Udrea se va ocupa şi de “prevenirea şi combaterea terorismului”, atribuţie înscrisă în hotărârea de guvern privind organizarea şi funcţionarea ministerului pe care îl conduce. Obligaţia legală de a căuta terorişti dornici de turism ecumenic îi asigură Elenei Udrea accesul la informările serviciilor secrete şi o face stăpână pe Departamentul “Informaţii clasificate” din minister.

După ce a reuşit performanţa de a fi singurul ministru care şi-a instalat biroul în Palatul Victoria, în coasta lui Emil Boc, în timp ce tot ministerul pe care îl conduce are sediul în altă parte, Elena Udrea a mai câştigat un metru de putere. Potrivit HG privind înfiinţarea Ministerului Turismului, a 11-a atribuţie a instituţiei este prevenirea şi combaterea terorismului.

SERVICIILE SECRETE, OBLIGATE SĂ LIVREZE INFORMAŢII
O altă prevedere a hotărârii de guvern o cocoaţă pe Udrea pe un maldăr de informaţii clasificate, pe care le poate cere de la autorităţile statului fără drept de refuz. Astfel, în hotărâre se arată că ministerul “solicită informaţii de la celelalte organe ale administraţiei publice centrale, de la autorităţile administraţiei publice locale, de la alte instituţii şi autorităţi publice, precum şi de la societăţi comerciale la care statul este acţionar sau asociat, acestea având obligaţia de a furniza datele solicitate”. Fostul şef al SIE, Claudiu Săftoiu, spune că o asemenea prevedere este o premieră în România. “Până acum, actele normative spuneau că un ministru «poate» cere o informaţie, fără să existe această obligativitate”, explică Săftoiu. Articolul, coroborat cu cel privind combaterea terorismului, îi dă Elenei Udrea posibilitatea de a cere orice informaţie serviciilor secrete, dar şi oricărei autorităţi a statului de la care pofteşte, fără riscul de a primi un refuz.

TURISMUL NU E ÎN SISTEMUL DE COMBATERE A TERORISMULUI
Calitatea de vânătoare a lui Ben Laden prin pensiunile patriei îi aduce Elenei Udrea un certificat ORNISS şi accesul la informaţii clasificate primite de la Comunitatea Naţională de Informaţii. Hotărârea de guvern are însă o hibă: legea privind sistemul naţional de combatere a terorismului nu include Ministerul Turismului printre cele participante la acest sistem coordonat de SRI. Vicepreşedintele Comisiei de apărare din Camera

Deputaţilor, George Scutaru (PNL), spune că, în mod normal, orice demnitar primeşte informaţii de la serviciile secrete, pe sfera sa de competenţă. “Acestă prevedere din hotărârea de guvern este vag formulată şi îi dă posibilitatea Elenei Udrea să aibă acces la mai multe informaţii decât ar trebui să aibă un ministru al Turismului. Depinde ce informaţii îi vor da serviciile secrete: dacă îi vor da informaţii pe care le primeşte orice ministru în mod normal sau vor ţine seama că este Elena Udrea”, a comentat vicepreşedintele Comisiei de apărare.

LEGĂTURA DINTRE TURISM ŞI SECURITATE, FĂCUTĂ DE CEAUŞESCU
Legătura dintre turism şi securitatea naţională a fost însă consfinţită pe vremea lui Nicolae Ceauşescu. În anii '70, Nicolae Ceauşescu i-a transferat pe Ion Stănescu, şeful Departamentului Securităţii Statului, şi pe Ion Doicaru, directorul Direcţiei de Informaţii Externe a Securităţii Statului, şeful lui Ion Pacepa, la Ministerul Turismului. Primul-ministru, al doilea adjunct al ministrului.
Back to top
ex-ad
Thu Jan 08 2009, 01:44AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

mai, nene, scriam io pe undeva p-aici prin forum referitor la guvernul asta, dar nu mai stiu pe unde , asa ca reiterez ideea, cu completari: parol de presedintele nu vrea sa scape d-astia...
pai hai sa vedem: exista doua variante mari si late - fie presedintele chiar crede ca guvernul asta de circari chiar e bun de ceva, si-atunci nu are informatii corecte sau nu-si da seama ca al doilea mandat s-a dus pe apa simbetei, ceea ce va fi very nashpa... fie stie foarte bine pe unde se situeaza preferintele de vot si atunci, pentru a-si asigura al doilea mandat, va da cu doua treimi din guvernul asta de pamint, in bunul sau obicei, iesind la suprafata ca marele salvator al stabilitatii si prosperitatii nationale; cu ocazia asta scapa si de personajele care i-au tras imaginea in jos in ultimii ani, gen Videanu, Udrea, Boc s.am.d., pe care pina acum nu i-a putut inlatura din motive pe care le banuiti si voi... eu, una, inclin sa cred a doua varianta, fiindca altfel nu-mi explic cum mama naibii s-au adunat in guvernul asta toate paragladinele politice, vulnerabile si incompetente, numai bune de sacrificat la momentul potrivit... desigur, exista si varianta in care presedintele nu controleaza nimic, iar guvernul asta este pur si simplu oglinda reala a societatii noastre... pina una-alta, Basescu a cam dat dovada de nas politic, drept pentru care io ma cam astept mai incolo la un guvern minoritar si un PDL in care va intra o halcutza de PSD si una de PNL...
desigur, las deschisa si varianta in care raminem toti boci cu Boc lipit pe scaunul prim-ministerial, cu Udrea sefa la SRI, SIE si 0962, cu Oprea mafiotul natiunii, cu Geaona ubicuu si gol, cu toti pitzifelnicii aia no-name, dar nepoti si amanti de nadejde, in starea de urgenta a lui Videanu si uitindu-ne cum numara altii voturile pentru noi... fiindca, in definitiv, cind tara n-are nici sanatate si nici educatie, cui ii mai pasa...
Back to top
ex-ad
Thu Jan 08 2009, 02:31AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

... lucrind in guvernele Vasile, Ciorbea si Isarescu, am crezut ca mai rau nu se poate - deh, credeam ca sint subiectiva!...
... am crezut - deh, ce naivitate! - ca mai rau ca guvernul Nastase nu se poate... dar s-a putut guvernul Tariceanu
... si am crezut - deh, a persevera e diabolic! - ca mai rau ca guvernul Tariceanu nu se poate...
bai, frate, Paler e un fericit... un sigur lucru mai trebuie acestei tari, sa aiba sansa sa-si revina: o criza dureroasa si urita... dar rau rau rau de dureroasa si rau rau rau de urita... macar pentru generatiile care vin, ca noi oricum sintem terminati cap-coada...
Back to top
Radu89
Thu Jan 08 2009, 01:29PM

Registered Member #918

Potrivit legii ministeriale ministrul turismului are dreptul de a accesa de la serviciile secrete informatii clasificate si de a preveni si a combate terorismul sub umbrela căreia Elena Udrea poate ajunge la date cu grad maxim de securitate.
La o asemena veste fostul ministru de resort al PSD, Dan Matei Agathon a precizat :„Să-i spună atunci Ministerul Informaţiilor şi Turismului sau Ministerul Securităţii Turismului“ .

Ca justificare pentru implicarea sa în lupta antiteroristă, Udrea a explicat că „Ministerul Turismului face parte din cele 17 instituţii din cadrul Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului (SNPCT) care funcţionează în baza unui Protocol secret aprobat de CSAT“.- Info News
Claudiu Săftoiu: „E un lucru absolut grav“
Iar daca ne aducem bine aminte fosta Agentie pentru Turism avea cam aceleasi atributii.

Dar sa nu uitam ca pana sa ajunga un ministru cu astfel de atributii , a terminat studiile postuniversitare in securitate si aparare nationala si masterul tot in Ştiinţe militare şi informaţii Specializarea: Securitate şi apărare naţională si pe deasupra mai este si un doctorand tot in stiinte militare . Si toate astea le absolvit la Universitatea Nationala de Aparare ''Carol I''

[ Edited Thu Jan 08 2009, 01:30PM ]
Back to top
truepride
Thu Jan 08 2009, 07:19PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Gata...mi-ai facut ziua...am ras cu lacrimi pe cavantul meu....cu lacrimi...
Back to top
Altair
Thu Jan 08 2009, 11:17PM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

Ce mai fratilor,o avem in fata pe viitoarea Connie Rice.Aplauze va rog.Oricum si in cazul dansei se presupune ca ar fi ibovnica presedintelui,la fel cum se presupune despre Connie.Nu va amuza coincidentele? Mie mi se pare de-a dreptul genial.Ca un sfat pt domnul presedinte: sa nu cumva sa mearga in irak ca arunca aia cu pantofii dupa el.
Back to top
Dan_Sarpe
Fri Jan 09 2009, 03:40AM
Registered Member #1318

LEGE Nr. 535 din 25 noiembrie 2004
privind prevenirea şi combaterea terorismului
Art. 8 - Ministerele şi celelalte autorităţi şi instituţii publice cu atribuţii în aplicarea prevederilor prezentei legi au obligaţia de a sesiza Serviciul Român de Informaţii cu privire la persoanele fizice şi juridice suspecte de săvârşirea sau de favorizarea în orice mod a actelor de terorism.
Art. 15 - Autorităţile şi instituţiile publice cu responsabilităţi în SNPCT asigură accesul reprezentanţilor CCOA în sediile lor şi în obiectivele speciale din componenţa acestora, pentru verificarea informaţiilor şi/sau desfăşurarea activităţilor specifice de prevenire şi combatere a terorismului.
Art. 17 - CCOA are următoarele atribuţii:
a) coordonează activităţile desfăşurate în cadrul SNPCT

pana aici totul clar, nu?
sncpt are doar rol de informare a ccoa.
unde-i bresa?

Art. 17 - CCOA are următoarele atribuţii:
f) transmite autorităţilor şi instituţiilor publice competente din cadrul SNPCT datele şi informaţiile care fac obiectul întreprinderii de măsuri, conform atribuţiilor legale.

Iar de aici se ajunge usor la HG 1719/30.12.2008,care stipulează că Turismul „solicită“, iar instituţiile publice, inclusiv serviciile secrete sau societăţile comerciale la care statul este acţionar, „au obligaţia de a furniza datele solicitate“.

Ca justificare pentru implicarea sa în lupta antiteroristă, Udrea a explicat că „Ministerul Turismului face parte din cele 17 instituţii din cadrul Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului (SNPCT) care funcţionează în baza unui Protocol secret aprobat de CSAT“.
"Fosta Agenţie pentru Turism avea stabilit acelaşi regim"

Oare?

Potrivit legii, din SNPCT fac parte 21 de instituţii. Între acestea, 12 ministere, inclusiv cel al Transporturilor care avea în 2004, când a fost dată legea, un departament al Turismului.

Surse juridice din structurile de informaţii susţin însă că, „în forma în care a funcţionat în perioada 2004-2008, Turismul, ca agenţie guvernamentală, nu a intrat în SNPCT, deci nu avea competenţe în materie de terorism, pentru a le introduce fiind necesară modificarea legii“.

Cand eram intrebat ce vreau sa ma fac atunci cand o sa fiu mare spuneam mereu ca imi doresc sa devin musafir. Acum rectific. Cand o sa ma fac mare vreau sa fiu Elena Udrea
Back to top
ex-ad
Sun Jul 26 2009, 12:33AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

iote ca p-aici nu s-a mai postat demult... asa ca bag eu o singura observatie: oricum n-o sa ma duc la vot la prezidentiale, da' zau ca nu ma pot abtine sa nu remarc miscarea cu care prezidentul si-a intarit aprecierea la adresa lu' geoana ducindu-se direct la dabuleni la explicatii cu localnicii...
desi e prea devreme, o sa ma arunc la niste cifre: 41-42% participare la vot, turul doi intre base si antonescu, ultimul luindu-l la citeva procente pe geoana, base ia presedintia cu minimum 3 la 1 in fata lu' antonescu...
zic si io...
Back to top
truepride
Sun Jul 26 2009, 09:32AM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Pai in principiu tot Base iasa... ca altcineva n'are cine. Bucurie mare oricum, inca 5 ani.
Back to top
Alexander
Sun Jul 26 2009, 01:44PM
Tovarasu'
Registered Member #1293

Batalia o sa fie intre Baselu' si GeOana... Iar castigatooor prin K.O. Traian "Suvita" Basescuuuu... Facem si noi haz de necaz
Back to top
DESTEPTUL
Sun Jul 26 2009, 07:31PM
DESTEPTUL
Registered Member #1011

Intr'o tara de marionete, mai are importanta care din ele se suie pe scena? Mi'e scarba!
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF