Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Politia rutiera...
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
ALM
Sat Sep 22 2012, 09:28PM
Registered Member #2039

apkah wrote ...

@ALM

Am si eu o obiectie. ,,Boschetarii,, aia sunt platiti sa apere legea si sa aplice pedepse daca o incalci. Faptul ca legea e proasta, nu se poate imputa Politiei ci ,,intelijentilor,, propulsati de votul dumneavoastra in functii de decizie prin Guvernul Romaniei si care au facut legi pentru hoti si pentru ei, evident..
Dar sunt sigur ca asta o stiti, dar tot refulati dupa incidentul de acum doi ani din Buzau ....

Prietene Arkan, şi eu am o obiecţie, defulez nu refulez! Şi cum naiba să nu defulez când, în vreo două decenii şi ceva de şoferie, numai în Buzău am avut probleme? Am mai căpătat câte o atenţionare prin Bucureşti, dar amenzi n-am luat decât în Buzău. Şi fiindcă văd că ai stârnit interes, să povestesc ultima "aventură" din judeţul Buzău. Veneam dinspre Piatra Neamţ şi am intrat într-o comună. Pe placa de la intrare limitare de viteză la 70km/h. Am lăsat maşina în frână de motor şi am păstrat viteza indicată. Dracu' ştie unde era indicatorul de 30km/h, că eu eram cu ochii la găurile din asfalt şi mai eram şi singurul fraier pe drum. N-am văzut nici semnul şi nici boschetarii. La ieşire, adică după vreo 500m de la intrare, hop apare ţugulanul şi mă invită pe dreapta. "Cu ce viteză aţi mers prin comună?", "Cu vreo 70 zic eu, sigur pe mine că aruncam câte un ochi pe navigatorul GPS.", "Scump doamnă, scump, trebuia cu 30!", "Păi nu era indicatorul de la intrare cu 70?", "Era, dar mai era altul cu 30 ceva mai încolo ..."
Ce era să fac, l-am lăsat să scrie vreo juma' de oră, pe o căldură de se topeau pietrele, am luat PV-ul, le-am urat să mai aibă parte de o tăiere de drepturi salariale şi am plecat. Nu înainte de a le face o poză, ca să nu uit să ocolesc judeţul Buzău câte zile oi mai avea ...

Back to top
Boribum
Sat Sep 22 2012, 09:31PM
boribum
Registered Member #2395

Panait wrote ...

Boribum wrote ...

Zau ? Insulta e insulta iar ultrajul este altceva? Asa sa fie ! Când se face semantica cu politia e mai bine sa nu discuti... . Daca luati un dictionar si va uitati la ce e ala ultraj,faceti o lege care sa-l pedepseasca,si gata. Asa,cu prevederi pentru tot felul de fapte prevazute în tot felul de legi vor face ca politistul ala sa fie în continuare si batut,si scuipat,si înjurat...si sa fie si luat de prost. Mereu ca întotdeauna

E aici o definitie a ultrajului,sunt curios sa stiu daca DEX-ul e corect din punctul de vedere al politiei : LINK

Stau si ma intreb daca esti... in eroare sau de rea-credinta.
1. Politia nu face legi.
2. Cand faci o incadrare nu te uiti in DEX , ci in Codul Penal sau in legea speciala ce reglementeaza respectiva fapta drept infractiune.

E bine ca nu Politia face legi,dar e si politistul un omulete care poate -prin votul sau- sa îsi aleaga cârmuitori care,facând legi,sa nu fie penibili.

Înainte sa faci o încadrare,faci o lege : ca sa ai unde încadra ceva-ul acela. Si când faci o lege e bine sa stii ce înseamna cuvintele pe care le folosesti. Asa ca te uiti si la DEX,chiar daca e prima întâlnire cu el (e cazul multor facatori de legi din România)

Ultrajul contine în definitie si înjuratura. Iar mirarea mea e ca o parte a definitiei (înjuratura,în speta) face obiectul unei prevederi legale.

Panait,nu ne cunoastem si nu are sens sa polemicam asupra chestiunii asteia,caci îti pot demonstra cu argumente extrem de rationale si ilustrari foarte plastice ca am dreptate. Stii cum se spune : unuia obisnuit sa gândeasca îi e cel mai usor sa aiba dreptate,iar cel mai greu e sa arate de ce Mie îmi place efortul,dar te asigur ca nu merita. Ia-o de buna : în cazul acestei prevederi (înjuratura # ultraj,prevederi diferite,etc) ea este una perfect inutila.
Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 ŽELJKO (23 Sep 2012, 21:11)
Panait
Sat Sep 22 2012, 09:39PM
panait
Registered Member #5015

Vad ca ne place sa luam la puricat totul, sa intoarcem un cuvant pe fata si pe spate, sa-l interpretam, adica sa ne ... nu pot spune aici.
Am zis eu daca este utila sau nu? Nu, nu am facut nici o referire la utilitatea separarii celor 2. Am zis ca: contrar unei gandiri lucide si a ceea ce spune DEX-ul, in dreptul si codul penal jignirea organelor de politie nu este ultraj, ci este o alta infractiune. Sanchi. Cearta-te cu penalistii de ce le-au diferentiat si ca nu le-au pus impreuna.
In fine, eu cred ca am intins povestea asta mai mult decat trebuia.
Back to top
apkah
Sat Sep 22 2012, 10:37PM
arcan
Registered Member #566

Domnule ALM, m-a distrat postul dumneavoastra teribil.De asemenea am remarcat poza cu ,,boschetarii,, nemernici care stau ascunsi sa va vaneze.Credeam ca este un obicei al ,,boschetarilor,, romani.Dar se pare ca nu.Pe principiul ,,Proletari din toate tarile, uniti-va,, Se pare ca pentru a va vana pe dumneavoastra se aplica ,,Boschetari,, din toate tarile , uniti-va,,.
Priviti putin ,,boschetari,, de prin tarile cu apa calda:

LINK

p.s.
Articolul este grozav.Va recomand sa-l cititi cu atentie.Poate va regasiti prin el.
Back to top
ALM
Sat Sep 22 2012, 11:37PM
Registered Member #2039

@Arkan
He, he, credeam că este un articol din ţările cu apă caldă. Când colo, alţi frustraţi. Nu, nu m-am regăsit prin el. Eu nu fac pe Schumacher la volan. N-am văzut semnul! Iniţial am vrut să mă întorc, să văd unde era, că am mai văzut la viaţa mea semne de circulaţie pitite dupa coroana copacilor sau aiuristice.

Dar, era aşa de cald că, abia aşteptam să ajung acasă să fac un duş ...
Back to top
apkah
Sat Sep 22 2012, 11:47PM
arcan
Registered Member #566

Politistii cu radare ascunse din poze, erau de prin tarile respective, nu articolul.Nu m-ati citit cu atentie nici pe mine, nici articolul.Asta e. Iar pentru semnele alea puse de idioti, multumiti administratorului drumului respectiv.Va las placerea sa descoperiti singur cine e ala.

[ Edited Sat Sep 22 2012, 11:48PM ]
Back to top
Boribum
Sun Sep 23 2012, 02:08AM
boribum
Registered Member #2395

Panait wrote ...

Am zis ca: contrar unei gandiri lucide si a ceea ce spune DEX-ul, in dreptul si codul penal jignirea organelor de politie nu este ultraj, ci este o alta infractiune. Sanchi. Cearta-te cu penalistii de ce le-au diferentiat

Nu m-as certa cu nimeni,pentru ca personal consider codurile si legile acelea tot atât de importante precum sunt pentru tine regulamentele serviciului meu : zero. Ceea ce trebuie sa îti provoace tie,însa,ca tânar functionar de politie oarece îngrijorare este tocmai chestia aia subliniata : contrar unei gândiri logice,etc. Pentru ca din putin contrar plus alt contrar,nu numai ca nu vei avea vreodata protectia legii dar te vei si plimba nauc prin legislatie : cât e scuipatul ? Cât e insulta ? Dar ultrajul ? Si primii interesati în a avea legi limpezi si inatacabile (cazul ultrajului) sunteti voi,cei care puteti fi ultrati (înjurati,baturi,scuipati,fluierati,persiflati,etc)

Ai priceput unde voiam sa ajung ?
Back to top
criss-cross
Sun Sep 23 2012, 08:10AM
Registered Member #4853

Boribum
,,Panait,nu ne cunoastem si nu are sens sa polemicam asupra chestiunii..." ?! e o exagerare a notiunii pentru a scoate in evidenta?!(hiperbola, figura de stil nu metoda)

[ Edited Sun Sep 23 2012, 08:27AM ]
Back to top
Panait
Sun Sep 23 2012, 12:52PM
panait
Registered Member #5015

Boribum wrote ...

consider codurile si legile acelea tot atât de importante precum sunt pentru tine regulamentele serviciului meu : zero.

E bine ca pui egal intre ele si ca vad cam cat valoreaza pt tine codul penal, mai ales
Diferenta este ca acele coduri se aplica tuturor, iar nerespectarea lor atrage dupa sine consecinte pecuniare sau privative de libertate, in schimb regulamentele de la serviciu se aplica doar ... tie si colegilor tai.
In privinta faptului ca incurcate sunt caile legilor, ce am discutat aici este pistol cu apa. Te-ai cruci daca ai vedea adevaratele minunatii.

[ Edited Sun Sep 23 2012, 12:54PM ]
Back to top
Boribum
Sun Sep 23 2012, 01:05PM
boribum
Registered Member #2395

Da,Panait,codurile si legile românesti nu reprezinta nimic pentru mine,dar din ratiuni de geografie,nu de mârlanie.

Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 Ghost_dog (23 Sep 2012, 16:20)
Panait
Sun Sep 23 2012, 01:40PM
panait
Registered Member #5015

Boribum wrote ...

Da,Panait,codurile si legile românesti nu reprezinta nimic pentru mine,dar din ratiuni de geografie,nu de mârlanie.

Am inteles, imi cer scuze atunci.
Back to top
Boribum
Sun Sep 23 2012, 01:42PM
boribum
Registered Member #2395

No problemo . Si ca sa închei(em) cu discutia asta,te asigur ca atunci când folosesc infrastructura zonei în care tu aplici legile,eu le respect. Si pe ele si pe cei care le aplica.

Ceea ce nu ma împiedica sa ma mir,de multe ori.
Back to top
2 User said Thank to Boribum for this Post :
 Klaus (23 Sep 2012, 13:56) , Ghost_dog (23 Sep 2012, 16:20)
Radu89
Tue Oct 09 2012, 08:18PM

Registered Member #918

Descrierea actiunii :
Cetateanul Raducu Mazare , a fost surprins de radar pentru ca circula cu o viteza peste limita legala; asta se intampla prin vara acestui an.Cand a fost oprit , cetateanul mai sus numit a spus ca nu el a condus in acel moment ci prietenul sau , asa ca permisul de conducere i-a fost ridicat celui din urma.Politia a vrut sa afle adevarul , dar in imaginile inregistrate de camera video a radarului , nu s-a putut afla identitatea soferului datorita reflectiilor solare in parbrizul autoturismului.
''înregistrarea a fost trimisă, mai departe, Institutului de Criminalistică al Poliţiei Române. Criminaliştii nu au putut nici ei să se pronunţe în legătură cu persoana aflată la volan, drept pentru care reprezentanţii Direcţiei Rutiere au cerut sprijinul SRI, instituţie care deţine aparatură mult superioară celei aflate în dotarea IGPR.'' LINK
Intrebare : Cine plateste analiza facuta de S.R.I. pentru a se afla pana la urma cine a fost la volan ? Plateste Politia Rutiera , Institutul de Criminalistica sau S.R.I. va analiza filmuletul gratis ?

[ Edited Tue Oct 09 2012, 08:20PM ]
Back to top
djebel
Tue Oct 09 2012, 08:25PM
Registered Member #3603

Raspuns: Raducu Mazare .
Back to top
Boribum
Tue Oct 09 2012, 08:40PM
boribum
Registered Member #2395

Normal ar fi sa plateasca Politia,caci ea a fost aia curiosa. Da' la NSA de ce nu s-a dus ? Ca deh,nu-i putin lucru sa afli adevaru' în privinta lu' Raducu.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF