Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: SRI

<< Previous thread | Next thread >>
Noul sef al SRI
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
ex-ad
Wed May 10 2006, 04:41PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

Fratilor, toti vorbesc de venirea lu' Murgeanu ala in locul lui Timofte. Io mi-as baga banii pe tipul din CNI de la Oficiul ala de Inf. Integrate.
Back to top
colonelul
Wed May 10 2006, 04:57PM

Registered Member #20

Ideea nu este chiar nerealista mai ales ca acum stie ce fel de informatii "serveste" seful statului iar cei din SRI cred ca il pot tine sub control. Este un ilustru anonim si alaturi de Coldea vor fi o pereche de mare performanta!
Back to top
ex-ad
Wed May 10 2006, 05:02PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

Ha ha ha.....corect.
Back to top
ex-ad
Thu May 11 2006, 11:18AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

N-are nimeni alte variante? Ca d-aia am deschis acest topic.
Back to top
colonelul
Wed Sep 20 2006, 05:53PM

Registered Member #20

Structurile mediatice si-au jucat din nou cu prisosinta rolul de manipulare/intoxicare/testare a opiniei publice, facand apel la sursele de la Cotroceni in ceea ce priveste posibile nominalizari pentru sefia SIE si SRI. Din capul locului precizez ca promovarea lui Coldea si a lui Predoiu ar insemna aruncarea Romaniei la nivelul anilor 1990 cand aceste structuri erau conduse de ofiteri activi. Probabil ca domnul Basescu, inconjurat de prea multi militari in departamentul pentru securitate nationala, poate uita ca in lumea democratica controlul societal asupra sistemului national de securitate se realizeaza in trei moduri:
- numirea unor civili la conducerea institutiilor din sistemul national de securitate
- prin bugetul alocat
- prin controlul parlamentar, al Curtii de Conturi, al Avocatului Poporului
In opinia mea presedintele nu se va dovedi atit de nedemocratic incit sa neglijeze aceste principii.
Situatia actuala dovedeste cu prisosinta ca nu are variante multumitoare in tolba sa politica si ca, pe de alta parte, nu a reusit sa atraga profesionistii din domeniu alaturi de el.
Varianta cu Saftoiu la SIE sau la SRI e chiar hilara, mai ales avand in vedere incompetenta dovedita in gestionarea procesului de infiintare a CNI. Si sa ne aducem aminte ca la vremea aceea era data ca sigura numirea lui ca sef al CNI.
In opinia mea, vor fi nominalizari cvasinecunoscute pentru opinia publica, din zona civila.

[ Edited Thu Sep 21 2006, 08:21PM ]
Back to top
me
Thu Sep 21 2006, 12:18AM
me
Registered Member #11

vom avea "surprize, surprize" si imi cer scuze anticipat, dar, la cati incompetenti a promovat basescu, mi se pare normal ca acum sa numeasca tot niste incompetenti. nici nu cred ca le va da vre-un mandat, se va face ca pana acum: "du-te acolo si vezi ce faci. si ma tii si pe mine la curent".
paguboasa chestie....
Back to top
colonelul
Thu Sep 21 2006, 08:24PM

Registered Member #20

Ceea ce mi se pare ciudat este ca nimeni nu a sesizat ca dl Constantinescu a fost invins de serviciile care erau conduse de cei doi baieti pusi de el, respectiv un zidar si un jurnalist de salon...
Back to top
free sky
Thu Sep 21 2006, 09:05PM
Registered Member #4

herr colonel, parerea mea e ca serviciile in Romania n-au fost conduse de directorii numitzi de presedinti niciodata Aceste entitatzi au fost independente total sau aproape total intotdeauna. Principalul tel al acestor servicii a fost BANU, atat de la bugetul de stat cat si cel facut prin orice mijloace.

[ Edited Fri Sep 22 2006, 07:47PM ]
Back to top
colonelul
Fri Sep 22 2006, 05:46PM

Registered Member #20

Din informatiile publice presedintele va inainta luni Parlamentului propunerile pentru conducerile SRI si SIE. Vad ca nimeni nu a sesizat ca saptamana viitoare Parlamentul e in vacanta cu ocazia francofoniei. Postasul prezidential va lasa, probabil, plicul la cutia postala.
Cei care sustin ca nu are presedintele oameni cred ca se inseala. CNI vegheaza ...

[ Edited Fri Sep 22 2006, 05:49PM ]
Back to top
me
Fri Sep 22 2006, 07:14PM
me
Registered Member #11

Atat timp cat Saftoiu e solutie la o sumedenie de functii, continui sa cred ca Basescu nu are oameni. Am mai spus-o si am exemplificat cu consilieri de-ai lui Iliescu care au fost rugati sa ramana in functii la preluarea mandatului de catre Basescu.
Back to top
colonelul
Sat Sep 23 2006, 11:29AM

Registered Member #20

Dl Saftoiu, acest joly jokey-ul de la Palat, nu s-a facut remarcat decit prin faptul ca este sotul dnei Saftoiu, care la rindul ei va ramine in memoria colectiva prin aberatia de a cere socoteala ministrului apararii pentru o actiune care nu a putut fi dovedita.

Dupa terminarea mandatului presedintelui teama imi este ca acestui cuplu de consilieri (al doilea dupa sportivii de la Palat) ii va fi dificil sa ne lamureasca pentru ce au luat salariul atitia ani.

Dl Saftoiu este consilier pentru politica interna, deci ar putea eventual sa se aburce pe scaunelul lui Timofte...

In opinia mea varianta cu seful Oficiului pentru Informatii Integrate, din CNI, pentru sefia SRI este mai viabila. Este un tip discret, are un minim de exercitiu in domeniul informatiilor si este agreat de decidentii politici majori ai PD. Pe de alta parte fiind un mare necunoscut nu va fi o problema sa primeasca binecuvintarea Parlamentului...

Pentru SIE este mai problematic, caci daca ajunge dl Saftoiu pe-acolo il maninca baietii cu soata cu tot...Din informatiile noastre se pare ca Sorin a "intrat la incalzire"!

Este extrem de interesant ca nimeni nu se agita privind incompatibilitatea dlui Goe, pardon Stroe, care este simultan secretar general la Guvern si seful comisiei de control al SRI!!!

[ Edited Sat Sep 23 2006, 11:33AM ]
Back to top
colonelul
Fri Oct 06 2006, 04:27PM

Registered Member #20

La investirea sa George Maior a scos din "putul gindirii sale" ceva antologic, adica> CEA MAI MARE AMENINTARE LA ADRESA SECURITATII ESTE LIPSA DE INTELIGENTA!

Poate ca fostul senator a vrut sa zica "lipsa de intelligence"!
Fiecare vrea sa spuna ceva antologic atunci cind isi aseaza dosul pe scaunul de director. Din pacate nu prea ne-a spus cum va repara el aceasta situatie. Din tot ceea ce a afirmat pina la ora actuala George Maior pare a fi mult mai "subtire" decat ma steptam.

Pe de alta parte Base stie una si buna - dati dosarele la CNSAS si bine ca am scapat de fostii securisti. Eu unul as fi fost mai bucuros daca punctul 8 de la Timisoara ar fi fost aplicat , caci securistii fara "cadrele de la partid" nu puteau actiona impotriva neamului romanesc.

Ma tot intreb de ce nimeni nu-i spune de la obraz lui Putin: bai kagebistule, ce cauti tu la Kremlin?
Back to top
echo
Fri Jan 30 2009, 09:46PM

Registered Member #43

Bre excelenta prestatia lui Maior pe TVR Cultural. Care il vazurati in seara asta ca mie zau ca mie imi placu omu si e prima data cand il aud pe indelete.
Back to top
ex-ad
Sun Aug 02 2009, 06:26AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

iote, frate, faza:

LINK

extras:
- Le sugeraţi vreodată jurnaliştilor să nu dea un anumit material sau să întârzie publicarea lui sau, poate, să modifice tonul?
- Nu aş vrea să comentez.

Maior ar fi putut minti aici cu absoluta seninatate.... baga niste texte frumoase cu integritatea si neamestecul serviciului bla bla bla, ca stie sa vorbeasca.... n-a facut-o.... si nu e primul interviu in care prefera sa nu minta... interesant...
Back to top
dorobant
Sun Aug 02 2009, 07:21AM

Registered Member #457

... exemplul e bun si de urmat, numa ai nostri politruci comenteaza verzi si uscate la interviuri si conferinte de presa ... simt nevoia alergica sa se auda vorbind ... un om serios ar raspunde frumos la intrebarile tendentioase cu un elegant "nu coment" si un zimbet sugestiv ...
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF