Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Conditia fizica & Sportul in SNS si in general
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
djebel
Tue Nov 20 2012, 05:53PM
Registered Member #3603

Eu propun un 8 kil TAP. Macar sa-l termine fara infarct!
Back to top
Ghost_dog
Tue Nov 20 2012, 08:40PM
Onoarea mea este loialitatea
Registered Member #1370

Printre putini oameni inteligenti din J Ro a avut o vorba : Nu poti pune pe unul de 1.80 si 100 de kg ( nu de grasime ) sa alerge cat alearga unul de 1.80 si 70 de kg pentru ca la sfarsitul zilei ala de 100 de kg va fi impact si cel de 70 va fi totdeuna sustinere .

Amu sa punem punctul pe i pregatirea fizica este jalnica ...... De la primul agent pana la ultimul ofiter nu cred ca 20 % trec testele fizice pe bune in tot MAI .
Back to top
1 User said Thank to Ghost_dog for this Post :
 ŽELJKO (21 Nov 2012, 15:47)
nadgob
Tue Nov 20 2012, 09:52PM
Registered Member #733

nu inteleg vorba astuia inteligent. fii mai explicit.
toti ar trebui sa fie capabili sa alerge peste o limita.
mergand mai departe cu ce-am inteles din vorba astuia inteligent, nici pe ofiter sa nu-l pui s-alerge, ba din contra, sa-i pui si-o letica la dispozitie. aici avem o problema: cine cara letica? cel de 100 de kile care nu poate sa alerge sau cel de 70 care nu poa' s-o ridice?
orice arma isi cauta un tip de lucrator. poti sa-ti dai seama de tip dupa examenele fizice. la noi se cauta cel lenes si orientat. n-am inteles niciodata de ce trebuie sa fie probe la alegere.
Back to top
Ghost_dog
Fri Nov 23 2012, 12:08AM
Onoarea mea este loialitatea
Registered Member #1370

Logica este ca nu poti cere acelasi timp de la unul mai masiv ( nu gras ) cu unul mai subtirel . Nu ma refeream ca nu alearga , daca sa inteles gresit imi cer scuze , ci doar ca nu va scoate acelasi timp .
Back to top
criss-cross
Fri Nov 23 2012, 04:59PM
Registered Member #4853

nadgob wrote ...

mergand mai departe cu ce-am inteles din vorba astuia inteligent, nici pe ofiter sa nu-l pui s-alerge, ba din contra, sa-i pui si-o letica la dispozitie. aici avem o problema: cine cara letica?

lectica sau litiera...
Back to top
nadgob
Fri Nov 23 2012, 06:41PM
Registered Member #733

corect. multumesc.
Back to top
nadgob
Fri Nov 23 2012, 06:50PM
Registered Member #733

Ghost_dog wrote ...

Logica este ca nu poti cere acelasi timp de la unul mai masiv ( nu gras ) cu unul mai subtirel . Nu ma refeream ca nu alearga , daca sa inteles gresit imi cer scuze , ci doar ca nu va scoate acelasi timp .

cred ca e important ca toti sa se incadreze intre niste limite. nu trebuie sa fim niste etiopieni dar alergarea de rezistenta mi se pare importanta.
sunt constient ca pentru 80% din personalul m.i. sunt fabulatii ce zic eu si ca mare parte din ei gandesc "acum alerg cu 25% mai putin". adica nu alearga.
Back to top
Boribum
Fri Nov 23 2012, 11:46PM
boribum
Registered Member #2395

Luati si voi niste probe,standardizati-le,si gata ! Nu se face sa "propui" probe,ele se impun. Cine le trece,bine,cine nu,nu,si gata. La Jandarmi cred ca stiti cum fac fratii frantuji cu COVAPI-ul : 2 urcari pe frînghie (1 pentru fete) ,o cursa de 8 kilometri în tinuta de instructie,100 metri înot si apoi 10 metri apnee (8 metri pentru fete) si testul Cooper în tinuta de sport. Îl treci,e bine,nu - e rau (taiere de solda,avertismente scrise,mustrari,etc).

E gresit sa departajezi oamenii functie de corpolenta. Probele trebuie sa fie unice si impuse,altfel e "armata" lui Mickey Mouse : unu' împinge de la piept 200 kg,altul alearga 10 kilometri,si împreuna nu fac doi bani.
Back to top
2 User said Thank to Boribum for this Post :
 nadgob (24 Nov 2012, 00:51) , djebel (25 Nov 2012, 14:55)
nadgob
Sat Nov 24 2012, 12:54AM
Registered Member #733

daca s-ar aplica si la noi taieri de solda pentru c-ai picat probele fizice, s-ar lasa cu revolte. as fi multumit daca s-ar lua si astea pe care le avem.
Back to top
andyy
Sun Nov 25 2012, 12:33PM
andyy
Registered Member #3496

Nu se dau munstrari si nici nu se taie din solda,In teorie cine nu se incadreaza in baremele de la probele fizice are la dispozitie 2-3 saptamani sa se antreneze dupa care repeta probele fizice si daca nici atunci nu le trece teoretic ar trebui sa isi aleaga alta meserie!
Back to top
Hannibal
Sun Nov 25 2012, 02:24PM
.
Registered Member #1460

Pariu ca, in Romania, unu` ca asta din imagine scoate (pe hartie, normal) timpi mai buni ca Usain Bolt? Cum? Sper ca nu mai trebuie sa explic...
Oricum, nu cu punga cu lichid magic a lui Reghecampf.

[ Edited Sun Nov 25 2012, 02:25PM ]
Back to top
1 User said Thank to Hannibal for this Post :
 nadgob (27 Nov 2012, 13:55)
Panait
Sun Nov 25 2012, 03:48PM
panait
Registered Member #5015

D-le Hannibal, nu stiu exact cu ce va ocupati dvs., dar sa stiti ca nici nu trebuie sa scoti timp de atletism ca politist.
Stiu, am vazut filme cu NYPD, LAPD, cu politistii care-l urmaresc pe suspect pe acoperisurile blocurilor, face salturi periculoase, alearga km intregi, intr-un final ajungandu-l pe raufacator cu care mai are si o lupta la final, evident invingandu-l. Dragut. Dar nerealist.
In Romania, ca sa faci munca de politie nu trebuie sa scoti neaparat suta in 10 sec si nici sa ridici la piept 100 kg. Evident, ar fi ideal pt imagine, mentinerea esteticului cand imbraci uniforma si pt a evita carcotasii, dar va asigur ca si-n SUA (etalon pt orice se pare) sunt extremi de multi/e politisti/e supraponderali/e si nu-i face cu nimic "mai putin" profesionisti.
Dar probabil preferati un politist prost, dar iute ca sageata, decat unul cu burta si care-l prinde pe cel care v-a prejudiciat intr-un fel sau altul.

[ Edited Sun Nov 25 2012, 03:51PM ]
Back to top
djebel
Sun Nov 25 2012, 04:27PM
Registered Member #3603

Pana la urma, e chestie de atitudine. Poate e o prostie din partea mea, dar inca mai cred in puterea exemplului personal: prin alte parti, de la comandantul de regiment in jos toata lumea alearga.
La noi odata probele erau standardizate,nu gen 8 kil TAP, coarda, Cooper,etc., dar cu niste bareme de bun simt pentru meseria de militar/politist. Sistemul actual de impartire pe grupe de varsta, sex, gen de activitate, greutate, culoarea parului, etc, e total aiurea. A-propos de acest lucru, am dat un refresh la o mai veche postare (nu-i obligatoriu sa cititi ):

djebel wrote ...

Gasesc inutila impartirea pe grupe de varsta a categoriei de solicitare fizica "speciala". Din momentul in care vrei sa fii o elita (si tratat ca atare) iti impui un standard care este acelasi pentru toata lumea. Indiferent ca ai 20,30 sau 40 de ani! Cu aceleasi bareme. Exact cum ai acelasi standard in ceea ce priveste pregatirea profesionala, procedurile, tragerile, etc.,nu vad de ce trebuie sa se faca diferentieri in functie de varsta la probele sportive. Este de datoria celui mai in varsta sa scoata baremele celui mai tanar exact cum si cel tanar se raporteaza la experienta celui mai in etate. De aia esti special! Baremele de la grupa 1 de varsta nu te intrebuinteaza cine stie ce, asa ca nu vad de ce cel de 40 de ani nu ar putea sa le faca. Nu inteleg bucuria unora cand trec la alta categorie de varsta si, implicit, la alte bareme.
Ca sa fiu mai clar! Ai in fata ta, tu avand 45 de ani (cunosc caz), un infractor de 20 de ani aflat la oarece distanta fata de tine, iar intre tine si el ai mult aer curat. Cand o rupe la fuga, ce faci? Iti trimiti colegul mai tanar spunandu-i "alearga tu ca-i leat de-al tau"? Ah, da, uitasem! Ai arma din dotare si o voce foarte puternica si convingatoare (ai avut 10 la muzica sau ai o putere de persuasiune iesita din comun ). Si daca nu poti sa folosesti arma? Si daca nu ai chef sa dai cu subsemnatul si sa fii cercetat (cunoasteti procedura)?

Din pacate, pregatirea fizica este individuala si nu organizata asa cum trebuie sa fie in cazul unei echipe. Trag concluzia ca cel care a gandit modul de desfasurare a pregatirii fizice habar nu are ce este o echipa si care sunt mecanismele care o guverneaza. Aici mai intervin timpul liber si disponibilitatea.

Din exemplul de mai sus deriva alta constatare: noi romanii, in cultura sportiva, nu avem obisnuinta alergarii de rezistenta ( puteti sa-i spuneti si jogging sau footing) si a exercitiilor cardio. La noi se merge mai mult pe forta si masivitate in asa fel incat sa se umple spatiile si sa se inchida directiile. Alergarea de rezistenta alaturi de autoaparare trebuie se fie obligatorie si nu optionala. Totusi, 1000 m nu e nici Cooper si nici Luc-leger! Inainte in Armata erau probe de 2000,3000 si 5000 m. Acum cum mai e, la fel ca in MAI?

Noroc ca pe mine nu ma intreaba nimeni nimic !

Back to top
andyy
Sun Nov 25 2012, 05:50PM
andyy
Registered Member #3496

Panait wrote ...

D-le Hannibal, nu stiu exact cu ce va ocupati dvs., dar sa stiti ca nici nu trebuie sa scoti timp de atletism ca politist.
Stiu, am vazut filme cu NYPD, LAPD, cu politistii care-l urmaresc pe suspect pe acoperisurile blocurilor, face salturi periculoase, alearga km intregi, intr-un final ajungandu-l pe raufacator cu care mai are si o lupta la final, evident invingandu-l. Dragut. Dar nerealist.

Da cum parca dl.politist are in fisa postului doar sa dea amenzi si atat
Eu stiu ca trebuie sa intervina,sa prinda un raufacator,chiar sa imobilizeze un infractor daca ai 120 de kg cum dumnezeu poti sa faci asta?si da eu zic ca trebuie sa alerge cativa km sa prinda un infractor ca nu sta nimeni de buna voie daca a facut ceva

Back to top
Hannibal
Sun Nov 25 2012, 05:54PM
.
Registered Member #1460

Panait wrote ...

In Romania, ca sa faci munca de politie nu trebuie sa scoti neaparat suta in 10 sec si nici sa ridici la piept 100 kg. Evident, ar fi ideal pt imagine, mentinerea esteticului cand imbraci uniforma si pt a evita carcotasii, dar va asigur ca si-n SUA (etalon pt orice se pare) sunt extremi de multi/e politisti/e supraponderali/e si nu-i face cu nimic "mai putin" profesionisti.
Dar probabil preferati un politist prost, dar iute ca sageata, decat unul cu burta si care-l prinde pe cel care v-a prejudiciat intr-un fel sau altul.

Incredibil raspunsu`. Si am auzit si vazut multe la viata mea. Da` raspunsu` asta pot sa-l bag in top 5.
In primu` rand n-am facut referire la nimic din ce ai indrugat tu acolo. In al doilea rand, regulamentele militare (si ale IGPR-ului, ca ei sunt functionari publici cu statut special) mentioneaza ca individul care aspireaza la o cariera ca politist trebuie sa aiba "o dezvoltare fizica armonioasa", adica un raport inaltime-greutate normal (nu subponderal, nu supraponderal sau obez).
Bineinteles ca, la politia de la romanica, avem, in schimb, barem de inaltime. O chestie care, intr-o tara civilizata inseamna discriminare. In Marea Britanie, de exemplu, au scos inaltimea inca de la mijlocul anilor `90. Desi, poti sa fentezi toata chestia asta cu inaltimea, daca depui o cerere pentru derogare la biroul de Resurse Umane din cadrul IJP din judetul tau. Bine, e vorba sa ti-o si aprobe. Aici intra obiceiurile romanesti.
Atunci spune-mi, prietene roman, de ce se mai dau probe de sport la angajare sau admitere in scoala de agenti / academie?
In concluzie, tu ai dat un raspuns irealist, fara nicio logica.
Nu stiu ce sa fac, sa ma enervez sau sa rad cu lacrimi...
PS: N-am prins dictatura (m-am nascut la Revolutie), da` chiar o plang. In democratie (e mult spus "democratie", in Romania) n-am de ales si tre` sa-ti respect parerea. Da` il plang pe Ceausescu, sincer! Sau pe Maresal.

[ Edited Sun Nov 25 2012, 06:17PM ]
Back to top
1 User said Thank to Hannibal for this Post :
 nadgob (27 Nov 2012, 13:56)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF