Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Drepturi banesti in M.A.I.
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
tyrakke
Tue Mar 12 2013, 09:31PM
Registered Member #5299

Pârvu Florin wrote ...

Am o gramada de altele de spus in topicul "pompieri..." dar ma arde prea rau, si nu ma pot controla, trebuie sa o spun,ca altfel crapa sufletul in mine!!!

Cu niste ani in urma, cand eram la armata, cred ca am fost primul om din istoria ei care a cerut sa i se anuleze salariul de merit! Nu o sa spun in ce an a fost din motive lesne de inteles...

Excedat de sarcinile care mi se tot puneau in carca, m-am dus la comandant sa-i spun ca eu imi bag picioarele in ea de viata si de armata si ca vreau ca si altii sa pun aosul la treaba.
Zice comandantul: "Ai salariu de merit, deci trebuie sa muncesti mai mult decat ceilalti!"

Ies turbat din birou si scriu un raport ca eu solicit sa nu-mi mai fie platit salariul de merit.

Dupa o ora, sunt chemat la comandant, care, razand de se tinea cu mainile de burta, imi scrie pe raport:

"Nu se aproba!!!"

Sa ma bata Dumnezeu daca ce va povestesc nu este strict autentic!

Acesta ar trebui sa fie principiul dupa care sa se acorde acest salariu de merit.Trebuie sa ai merite deosebite,sau macar sa fii responsabilizat prin acordarea acestui spor,trebuie sa te straduiesti mai mult decat ceilalti,sa faci ceva in plus pentru acei bani.Primesti bani mai multi = trebuie sa faci ceva in plus.Dar va intreb pe voi,dragi colegi-se intampla asa in unitatile voastre?Oricum eu stiu deja raspunsul.
Nu vi s-ar parea "mai corect" sa se salveze(sau sa se fi salvat) cativa oameni de la disponibilizari prin anularea acestor sporuri?
Eu chiar daca nu sunt unul dintre fericitii castigatori ai acestor sporuri as fi de acord sa mi se taie o parte din salariul meu modest pentru a "salva" cativa colegi.Poate ca sunt eu nebun,dobitoc,sau prea idealist...
Back to top
Klaus
Tue Mar 12 2013, 10:30PM
Registered Member #3279

@tyrakke - probabil ca am numai privirea inteligenta, nu am reusit sa-mi fac inteles sensul mesajului meu.
Si eu am facut raport mai sus cum ca nu este corect ca cei care au avut acel spor (de merit, niciunul de excelenta, exceptional sau cum s-o fi numit), desi recunosc ca eram unul dintre cei prinsi cu solda de merit in suma aia de compensare de care am pomenit. Raspunsul primit a fost ca trebuie aplicat ordinul asa cum a venit el de la DGF, in respectivul ordin fiind dat un exemplu de ofiter de politie cu salariu de merit. Deci eu am vrut sa spun ca odata suspendata respectiva suma ea nu se mai putea da altuia. Nu este o problema in competenta IGSU treaba asta cu sumele aflate inca in plata pentru fostele solde de merit, cu atat mai mult redirijarea sumei respective (ca total) catre alte capitole din buget. Adica, odata neacordate ele s-ar pierde in bugetul ministerului, IGSU nu le poate folosi pentru binele unitatii, ca sa citez.
Cat despre suma totala... cred ca prin suspendarea lui in 2011 se puteau salva de la disponibilizare 2, max. 3 oameni pe ISU, deci numarul total de oameni ar fi fost de 100-150/IGSU, nicidecum sute (daca nu sunt 200) sau mii de oameni. Vad ca faci trimitere la noi disponibilizari. Stii ceva?
Iar restrictii bugetare... eu unul de cand sunt militar nu retin sa fi fost vreun an fara restrictii bugetare. Am lucrat la un moment dat si in planificare, iar cel mai bun an a fost cand au fost repartizati sub 20% din cat cerusem, de obicei se dadeau 10% sau chiar sub. Si atunci ce inseamna restrictii bugetare, ca eu nu am prins niciun an cu abundenta bugetara.
Asa ca argumentele emotionale, precum renuntarea benevola la el si directionarea lui catre altele, nu sunt valabile, vrem-nu vrem, auditul te controleaza dupa ce spun hartiile, bune, proaste, cum sunt, nu dupa ce am vrea noi.
Si apropo, la mine in unitate respectivele sporuri se dadeau prin sedinta de comanda, prin votul participantilor, si imi place sa cred ca nu a fost niciodata bagat in fata vreun lingau sau pupincurist.
Back to top
Pârvu Florin
Tue Mar 12 2013, 10:39PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Domnule Klaus, pe bune...!

V-am spus de multe ori pana acum ca eu sentimentul ca noi nu traim in aceeasi tara si nu lucram in cadrul aceluiasi inspectorat general...

Nu vreau sa fiu rautacios, dar cred ca la dumneavoastra in inspectorat, nu zic ca curge lapte si miere, dar macar lucrurile se apropie de normalitate...

Poate va ganditi la ipoteza in care sa ne si spuneti si noua unde se intampla asta, sa dea navala lumea sa se mute in unitatea dumneavoastra!

Dar aveti de grija, sa nu va injure ceilalti inspectori sefi ca le ramane curtea goala!
Back to top
tyrakke
Wed Mar 13 2013, 07:07PM
Registered Member #5299

Klaus wrote ...

@tyrakke - probabil ca am numai privirea inteligenta, nu am reusit sa-mi fac inteles sensul mesajului meu.
Si eu am facut raport mai sus cum ca nu este corect ca cei care au avut acel spor (de merit, niciunul de excelenta, exceptional sau cum s-o fi numit), desi recunosc ca eram unul dintre cei prinsi cu solda de merit in suma aia de compensare de care am pomenit. Raspunsul primit a fost ca trebuie aplicat ordinul asa cum a venit el de la DGF, in respectivul ordin fiind dat un exemplu de ofiter de politie cu salariu de merit. Deci eu am vrut sa spun ca odata suspendata respectiva suma ea nu se mai putea da altuia. Nu este o problema in competenta IGSU treaba asta cu sumele aflate inca in plata pentru fostele solde de merit, cu atat mai mult redirijarea sumei respective (ca total) catre alte capitole din buget. Adica, odata neacordate ele s-ar pierde in bugetul ministerului, IGSU nu le poate folosi pentru binele unitatii, ca sa citez.
Cat despre suma totala... cred ca prin suspendarea lui in 2011 se puteau salva de la disponibilizare 2, max. 3 oameni pe ISU, deci numarul total de oameni ar fi fost de 100-150/IGSU, nicidecum sute (daca nu sunt 200) sau mii de oameni. Vad ca faci trimitere la noi disponibilizari. Stii ceva?
Iar restrictii bugetare... eu unul de cand sunt militar nu retin sa fi fost vreun an fara restrictii bugetare. Am lucrat la un moment dat si in planificare, iar cel mai bun an a fost cand au fost repartizati sub 20% din cat cerusem, de obicei se dadeau 10% sau chiar sub. Si atunci ce inseamna restrictii bugetare, ca eu nu am prins niciun an cu abundenta bugetara.
Asa ca argumentele emotionale, precum renuntarea benevola la el si directionarea lui catre altele, nu sunt valabile, vrem-nu vrem, auditul te controleaza dupa ce spun hartiile, bune, proaste, cum sunt, nu dupa ce am vrea noi.
Si apropo, la mine in unitate respectivele sporuri se dadeau prin sedinta de comanda, prin votul participantilor, si imi place sa cred ca nu a fost niciodata bagat in fata vreun lingau sau pupincurist.

Sunt convins ca se puteau salva mai mult de 100-150 posturi/IGSU ,dar chiar si daca s-ar fi salvat atatea tot era bine.E vorba de 100-150 de oameni totusi,orice om salvat conteaza,eu ca si pompier asa gandesc.Poate ca nu sunt asa pragmatic ca altii.
Stiu ca nu-i asa usor de redirectionat banii in minister,dar daca totusi s-ar vrea cu adevarat...
Ideea era ca nu sunt bani pentru materiale de intretinere,pentru asigurarea functionarii decente a unitatilor,dar sunt bani ca sa se plateasca salarii de merit si de excelenta.Ni se cer bani pentru tot felul de lucruri,au fost luni in care am pus si cate 100 RON pentru "bunul mers",dar se platesc in continuare "burse de merit".Este corect?
Nu credeti ca aceste salarii de merit sunt discriminatorii si creaza tensiuni in cadrul grupului?
Am observat ca in unitatea unde sunteti este totul idilic,curge numai lapte si miere,nu ma primiti si pe mine acolo?
Back to top
Klaus
Thu Mar 14 2013, 04:20PM
Registered Member #3279

@tyrakke - prefer sa raspund pe topicul pompieri....

[ Edited Thu Mar 14 2013, 04:23PM ]
Back to top
jonyel
Thu Mar 14 2013, 05:23PM
Registered Member #5308

Salutare! Poate sa-mi spuna cineva daca cei de la compartimentul financiar, verifica la directiile de finante locale contractele de inchiriere incheiate in vederea obtinerii baniilor pentru compensatia de chirie! Sau exista un protocol prin care cei de la finate pun la dispozitia ISU informatii despre toate contractele de inchiriere? Multumesc anticipat
Back to top
Klaus
Thu Mar 14 2013, 05:30PM
Registered Member #3279

@jonyel - la ambele intrebari raspunsul (meu) este nu.
Documentele sunt verificate numai de comisia numita la nivelul unitatii, daca are oarece suspiciuni comisia intervine la fisc pentru detalii. Financiarul doar pune la plata ce stabileste comisia.
Back to top
djebel
Fri Mar 15 2013, 07:16PM
Registered Member #3603

RAHAN wrote ...

Revin
Dupa ce luam salariul, luam si drepturile de echipament pe 2012 integral.

Gata, la PF s-au luat integral.
Back to top
J.A.B.C.
Sat Jul 13 2013, 10:14AM
Registered Member #2445

Am discutat aseara cu un ofiter din cadrul M.A.p.N._ului si mi-a confirmat faptul ca au luat integral norma de echipare pe 2013 , oare M.A.I._ul nu are bani pentru echipament sau sunt realocati pentru cu totul alceva !?!?!?
Back to top
Ghost_dog
Thu Aug 01 2013, 01:11PM
Onoarea mea este loialitatea
Registered Member #1370

Mon cher stai sa se termine cu chefuri de vara deplasari ce necesita fonduri extra protocoale etc . Pul.mea mai are de asteptat.Suntem prea saraci sa primim drepturile noastre .
Back to top
RAHAN
Tue Dec 10 2013, 08:02PM
Registered Member #3835

Sper in continuare in spusele dlui ministru Stroe LINK, ar mai fi maxim pe 20 decembrie, altfel se termina anul fiscal. Nu vad Trezoreria sa opereze in ajunul Craciunului drepturile noastre banesti.
Back to top
Klaus
Thu Dec 12 2013, 08:15PM
Registered Member #3279

Statele de plata pentru 50% norma de echipare sunt venite (la IGSU)

[ Edited Thu Dec 12 2013, 10:02PM ]
Back to top
vionora
Thu Dec 12 2013, 09:51PM
vionora
Registered Member #3440

Cred ca statele sunt pentru 47% din norma si marti le luam.
Back to top
J.A.B.C.
Sat Dec 14 2013, 07:23AM
Registered Member #2445

1100 lei suma fixa pentru fiecare angajat al M.A.I._ului!

[ Edited Sat Dec 14 2013, 07:26AM ]
Back to top
1 User said Thank to J.A.B.C. for this Post :
 vionora (15 Dec 2013, 20:56)
Unicul
Thu Jan 09 2014, 06:24PM
Registered Member #697

Am un zvon : banii pe haine pe 2014 vor fi acordati o data cu salariu incepand din luna Februarie.pe la voi ce se aude?

[ Edited Thu Jan 09 2014, 06:25PM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF