Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Drepturi banesti in M.A.I.
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Coffeeman
Thu Apr 10 2014, 02:44PM
Glamdring
Registered Member #2685

Eu am completat toata fisa aia, cu echipamentul de care chiar am nevoie, de care aveam nevoie in fiecare an. Niciodata n-am primit ce scria acolo, doar niste bani dati cu o mare intarziere. Acum chiar daca-mi da 50 lei sau mai mult, sau nu-mi da nimic motivand ca-mi vor da echipamentul cerut pe fisa, eu voi fi multumit. Numai sa-mi dea ceva, nu doar abur.
Back to top
himera
Thu Apr 10 2014, 09:30PM
Registered Member #4724

În data de 07.04.2014, in urma dezbaterilor angajate intre sindicate si minister, ministrul a fost de acord si a semnat modificarea urmatoarelor ordine:

- ....

- OMAI nr. S/214/2011 privind acordarea salariilor de excelenta si de merit s-a modificat in sfarsit in sensul stoparii acordarii nemeritate de salarii de merit si prime de exceptie, catre cei ce le-au avut in anul 2009.

Nu zice nimeni nimic de asta?

[ Edited Thu Apr 10 2014, 09:31PM ]
Back to top
Bendis
Thu Apr 10 2014, 10:04PM
Registered Member #5071

Despre salarii de merit sau de excelentă nu am nimic de zis deoarece nu am "prins" vremea lor. Abia in 2009 intram in "hora". "S-a stopat acordarea nemeritată de salarii de merit si prime"?! Zau?! Si ma intreb...oare cine hotărăste ca au fost date la oha?! Pe ce criterii? Iar o încercare de "curăţire" a sistemului cu efecte 0.
Back to top
Klaus
Fri Apr 11 2014, 12:55AM
Registered Member #3279

@himera - in sfarsit, a murit si capra vecinului, o bucurie tipic romaneasca...
Daca unii dintre lucratorii MAI nu mai incaseaza banii aia asta nu inseamna ca se vor da la altii. Deci cine se bucura ca nu-i mai ia X sau Y nu se bucura pentru sine, ca persoana, ci pentru ca altcineva nu-i mai primeste. Adevarat, nu a fost echitabil acordarea acelor sume a la long, dar nimeni nu a planuit ca se va intampla ca ele sa fie scoase si uitate ca atare ani de zile. Mai grav a fost la civili, care in urma cu ceva timp (cam un an si ceva) la mine au fost nevoiti sa ii dea inapoi. Si cum orice ban odata dat este ca si cheltuit, a fost tare dureros.

Pana la urma, pe timpul cat sporurile astea se acordau legal, o fi fost cineva sa admita ca este corect ca altcineva sa primeasca si el nu? Retin ca a fost un an cand s-a cerut din partea sefilor lista cu propuneri, unul a scris pe X, Y si Z, iar cand au venit statele a constatat ca el nu a primit. L-a intrebat pe seful cel mare de ce nu apare si el, iar raspunsul a fost ca nu l-a propus nimeni. Asa ca din momentul ala toate propunerile le incepea cu el pe prima pozitie
Back to top
2 User said Thank to Klaus for this Post :
 Bendis (11 Apr 2014, 07:00) , Ionica H (11 Apr 2014, 07:41)
Glaucom
Fri Apr 11 2014, 07:53AM
Registered Member #8863

Klaus- legat de sporuri...pe la noi,cadrele care sant scutite de efort fizic urmeaza a fi trecute,se pare,la 8 ore;deja nu mai fac serviciu operativ,nu figureaza pe masini,majoritatea incercand acum sa obtina adeverinte medicale ca sant apti,pt a nu fi trecuti la 8 ore si pierde anumite sporuri.Sa zicem ca e ok,dar deranjul maxim apare atunci cand vedem oripilati ca de ofiteri nu zice nimeni nimic...Cdt de detasament are scutire de efort fizic TOTALA.Noi ne intrebam,atata timp cat participa(macar la nivel de lauda,ca de venit nu vine niciodata la foc),deci daca este platit sa participe la interventii,deci sa depuna un erfort,dar este scutit de atatia ani,nu este o dicriminare ca subofiterii sa treaca la 8 ore fara sporuri iar el sa ramana cdt al unei subunitati operative fiind INAPT fizic cu acte in regula?Deci la amarastznii de subofiteri le dam rapid solutia si ii punem pe tusa,dar comandant poti fi si in carucior cu rotile,fara un ochi,etc?Care estz solutia ca aceste abuzuri sa inceteze???
Back to top
Bendis
Fri Apr 11 2014, 11:35AM
Registered Member #5071

Corpul de control al ministrului...
Back to top
Glaucom
Fri Apr 11 2014, 02:25PM
Registered Member #8863

Greu de crezut ca vin ei sa rezolve problema...o sa o dea spre rezolvare Insp Sef,care e bun amic cu inaptul,si o sa se musamalizeze totul,omul se va pensiona frumos,cu ani multi pe ststul de plata cu spor de comanda,etc etc etc........
Back to top
Bendis
Fri Apr 11 2014, 02:31PM
Registered Member #5071

Deci aveţi deja răspunsul la întrebarea dvs.
Back to top
Klaus
Fri Apr 11 2014, 09:00PM
Registered Member #3279

@Glaucom - eu daca as fi in situatia asta, lacrima profesional si fara contre cu respectivul, as iesi la raport la IS sa intervina el la IG pentru reglementarea situatiei, daca nu vrea sa va lase sa iesiti dumneavoastra la raport la IG, fiind de competenta lui (si nu a IS). Operativul (interventia) inseamna a fi apt medical daca sunt intrebat. Altfel, sunt functii si pe la birouri sau in alte sectoare care nu presupun o sanatate care sa iti permita sa te urci pe acoperisuri, sa intri in subsoluri, sa impingi de vaca, sa intri in apa pana la brau si alte placeri de felul asta, cu alte cuvinte sa vii (asta presupune sa te duci) de la interventie murdar si mirosind a fum. Nu este nicio problema sa ai hipertensiune, diabet sau mai stiu eu ce si sa rezolvi probleme de RU, logistica, juridic, IT, de ce nu prevenire sau avize. De la comandant de detasament in jos toti trebuie sa fie apti medical. Pentru functiile mai mari, pana la cea de IG, inclusiv, exista exemplul Burlui - geaba faci tractiuni, flotari sau escaladari, trebuie altceva, alti muschi.

Parerea mea...
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 Glaucom (11 Apr 2014, 22:17)
Glaucom
Fri Apr 11 2014, 10:24PM
Registered Member #8863

LACRIMA nu poti fi,ca daca am adus un pic subiectul in discutie,a ajuns la urechile lui si a zis,cu tupeul specific analfabetului ajuns ofiter ,simplu:ce,ba,tu dai din gura?ce,io nu te-am vazut fumand la intrarea in garaj???ai numa grija ca te sanctionez de nu te vezi...La o astfel de logica si la o astfel de gandire ,ramai mut si te intrebi cu ce ai gresit,de ai asa nemernici in preajma,la comanda.Si ce este absolut infiorator este ca ei sant cazuri cunoscute,insa sant tolerati de cei mai mari,lasati sa isi faca meseria pentru care nu au nici cea mai vaga calificare,in voie,umilind si jignind continuu pe toata lumea de la ei in jos;intrebarea e PANA CAND???
Back to top
1 User said Thank to Glaucom for this Post :
 Illusionist (13 Apr 2014, 14:38)
tovarasul78
Wed Apr 16 2014, 01:35PM
Registered Member #2841

Oficial ,de ce la ISU se aloca doar 50 lei lunar pentru echipament ?
Back to top
fire x
Thu Apr 17 2014, 10:30AM
Registered Member #4062

La ISU asa s-a hotarat ca fiecare angajat sa primeasca 50 lei lunar si echipamentul trecut in fisa de echipare, daca nu v-a primii echipament atunci v-a primii si diferenta de bani, totusi nu stiu cum se va proceda cu cei care au completat integral fisa de echipament si il vor primii pe tot , probabil li se va retine din salariu
Back to top
criss-cross
Thu Apr 17 2014, 11:34AM
Registered Member #4853

fire x wrote ...

La ISU asa s-a hotarat ca fiecare angajat sa primeasca 50 lei lunar si echipamentul trecut in fisa de echipare, daca nu v-a primii echipament atunci v-a primii si diferenta de bani, totusi nu stiu cum se va proceda cu cei care au completat integral fisa de echipament si il vor primii pe tot , probabil li se va retine din salariu

(off-topic)

[ Edited Thu Apr 17 2014, 11:35AM ]
Back to top
1 User said Thank to criss-cross for this Post :
 vionora (17 Apr 2014, 20:35)
ALM
Thu Apr 17 2014, 12:03PM
Registered Member #2039

criss-cross wrote ...

(off-topic)

Tot off-topic: Ei şi dvs! Poate este vorba de o defecţiune la tastatură ...
Back to top
Boribum
Thu Apr 17 2014, 12:16PM
boribum
Registered Member #2395

V-a primii baniii pe care ii merita cf la legea care sa dat nou acuma de la ântîi. Primeste 50 RON si tre sai dea inapoi 150 RON si egzamen care sa furat si ala. Jos conruptiii din mai !
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF